· Horrory |
~mistake
|
Dodany dnia 30-09-2008 00:26
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2208
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 13.09.08
Medale:
Brak
|
Horrory - w niektórych budzą przerażenie, w niektórych nie wzbudzają żadnych emocji. A jak jest z wami? Lubicie je, a może nienawidzicie ich oglądać?
Ja z moją koleżanką kochamy horrory, "Klątwa", "Ring" i inne możemy oglądać tygodniami. A jakie są wasze ulubione horrory? |
|
|
|
~Fleur17
|
Dodany dnia 30-09-2008 00:50
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1587
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Ja uwielbiam horrory oglądać..achh ten dreszczyk emocji..^^
Moimi ulubionymi horrorami są Silent Hill i Ring lub Klątwa
|
|
|
~Villemo
|
Dodany dnia 05-10-2008 08:12
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 791
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 04.10.08
Medale:
Brak
|
Ja także uwielbiam horrory. "Klątwa", "Piła", "Ring" to fimfy, które się chyba nigdy nie znudzą. Do tego fajne są jeszcze "Głosy" i film "Wzgórza mają oczy". Polecam...
I niech mówią " Słodka Idiotka " ...
Bo mam marzenia z których nie wyrastam .
Niech mówią " Naiwna Dziewczynka " .
Niech mówią ...
Ludzie bez serca, bez marzeń ....
|
|
|
|
~Peepsyble
|
Dodany dnia 05-10-2008 09:03
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6158
Medale:
Brak
|
Nienawidzę horrorow. Nie to, że się ich boję tylko niektóre sa po prostu obrzydliwe. Np. Piła. co tam strasznego? Ciągle tylko krew, krew... wymiotować się chce. Nienawidzę tęgo. |
|
|
|
~Red Crayon
|
Dodany dnia 05-10-2008 09:25
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 349
Ostrzeżeń: 1
Medale:
Brak
|
Ja tego nie rozumiem. W ankiecie nie zaznaczyłam nic, bo podział odpowiedzi wydaje mi się infantylny. Dlaczego? Bo wiele osób nie lubi horrorów, a niekoniecznie się ich boi. Na taki przykład ja. Nie boję się ich, ale nie znoszę ich oglądać, bo mi się robi niedobrze zawsze. Kiedyś, 40-50 lat temu, były straszne. Przerażały fabułą, a nie obrzydliwymi scenami. Teraz jest odwrotnie. Jakby wykasować wszystkie te wymiotne sceny to wyszłaby raczej komedia. Nie lubię i tego nie ukrywam. Dla mnie to parodia gatunku. Boogeyman, Piła. Żal.pl , że się tak wyrażę.
|
~Lilyanne
|
Dodany dnia 05-10-2008 09:35
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2043
Ostrzeżeń: 0
Medale:
Brak
|
Nienawidzę Horrorów... na samą myśl przechodzą mnie ciarki. Gdy takowy obejrzę później pół nocy nie śpię |
|
|
|
~Apostata
|
Dodany dnia 05-10-2008 09:43
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 277
Medale:
Brak
|
Np. Piła. co tam strasznego? Ciągle tylko krew, krew... wymiotować się chce. Nienawidzę tęgo.
Ja też. Ale horrory typu Ring czy Klątwa uwielbiam. Ważne żeby miały jakąś dobrą fabułe i ukryty sens, ważne żeby się myślało podczas oglądania. Zabijanie i krew to nie dla mnie, zawieszenie pomiędzy życiem a śmiercią jest dużo bardziej interesujące.
|
|
|
|
~Shemya
|
Dodany dnia 05-10-2008 14:23
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1628
Data rejestracji: 14.09.08
Medale:
Brak
|
Horrory to najlepszy rodzaj filmów (moim zdaniem oczywiście ) Moim ulubionym jest "Klątwa", przy "Ringu" rzadziej "podskakiwałam" za pierwszym razem Ale uwaga! Horrory należy oglądać minimum po 23 ;P
Edytowane przez Shemya dnia 05-10-2008 16:56 |
|
|
|
!niewesolypagorek
|
Dodany dnia 05-10-2008 14:42
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10408
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
|
Uwielbiam horrory... tylko trochę szkoda, że się potem nie boję, bo wtedy podobały by mi się jeszcze bardziej Nie mogę powiedzieć, że nie wzbudzają we mnie emocji - wzbudzają i właśnie o to chodzi, fantastyczne uczucie... Horrory są świetne, choć niektóre są naprawdę naciągane i nie ma w nich nic prócz np. ducha ukazującego się w lustrze, złowrogiej muzyki czy innego przerażającego elementu...
|
|
!Ballaczka
|
Dodany dnia 05-10-2008 15:08
|
VIP
Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3299
Data rejestracji: 07.08.08
Medale:
Brak
|
Np. Piła. co tam strasznego? Ciągle tylko krew, krew... wymiotować się chce. Nienawidzę tęgo.
Bo Piłę trzeba zrozumieć, niestety.
Horrory lubię umiarkowanie, o wiele bardziej interesuję się thrillerami - na przykład wspomnianą Piłą. Osobiście traktuję je jako filmy psychologiczne.
Natomiast horrory żadnej wciągającej fabuły nie mają - ot, wyskakujące spod łóżka potwory, czy czarownice kryjące się w szafie. Nie kręci mnie to, choć od czasu do czasu dla odprężenia obejrzę.
A Piła to jeden z moich ukochanych filmów - co roku wiernie oblegam kina, czyhając na kolejną część serii. I na moje szczęście za niecałe trzy tygodnie obejrzę Piłę V *.*
Nie traktuję tego filmu, jak poprzednicy, jako zbioru krwi, wnętrzności i obrzydliwości. Jak wspomniałam, jest on mocno psychologiczny. Osobiście nie skupiam się na brutalnej stronie produkcji, bo ona naprawdę ma o wiele głębsze przesłanie niż to, co widzi nieuważny widz zerkając na urywki filmu. Tylko trzeba poświęcić trochę wysiłku i odkryć jego sens.
|
|
|
~Lady_Derabia
|
Dodany dnia 05-10-2008 16:07
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 144
Medale:
Brak
|
Cóż... nie boję się horrorów, nie brzydzę, mogę je oglądać, bo w sumie nawet je lubię ( pod warunkiem, że nie jest to jakiś badziew w którym poza odcinaniem sobie głów, rąk, nóg nic się nie dzieje xD ), bo dla mnie najważniejsze są ciekawa fabuła i klimat. Zdecydowanie bardziej wolę thrillery, niektóre wręcz mnie fascynują, nakłaniając do refleksji, a jeśli są dobre potrafię wracać do nich i wracać, oglądając 'miliony' razy.
Nie zgadzam się z opinią, że Piła to seria w której, tylko leje się krew. Dla mnie jest ona świetna i jak już wyżej ktoś napisał jest w tym filmie wiele 'wątków' psychologicznych, przykładowo: ukazuję ona do czego zdolny jest człowiek byle tylko ocalić swoje życie i jak ważne jest to, aby potrafić wybaczać ( chociażby w Pile 3, ( chodzi mi o mężczyznę, którego synek zginął, a sprawca wypadku uniknął kary )). Jeśli tylko bliżej 'wejrzycie' w ten film dostrzeżecie to i wątpię, czy wtedy nadal będziecie uważać Piłę za pełny krwi i wnętrzności kicz.
|
|
|
~Maladie
|
Dodany dnia 05-10-2008 16:37
|
Użytkownik
Ranga: Opiekun Ravenclawu
Punktów: 3691
Medale:
Brak
|
Uwielbiam horrory takie jak "Krąg", "Laleczka Chucky", ale nie lubię "Piły", bo po prostu brak w niej fabuły. Wolę coś realistycznego, wzbudzającego grozę. Byłam w kinie na "[Rec]". Genialny film, bo można było wczuć się w tego kamerzystę i próbować przeżyć w kamienicy opętanej dziwną zarazą. Jestem bojaźliwa, przyznaję się do tego, ale uwielbiam horrory
|
|
|
|
~93asia93
|
Dodany dnia 05-10-2008 17:20
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1844
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
|
Taaaaaak! Bardzo je lubię! Osobiście kiedy 2lata temu pierwszy raz oglądałam "The Ring: Krąg", na samej końcówce już wymiękłam. Ale pozatym - supcio. Strasznie to lubię.
Mój... może nie ulubiony, ale najczęściej go oglądam... horror to "Egzorcysta: początek" ze Stellanem Skarsgardem. Kolejny to "Constantine". Love po prostu, jednym czasem oglądałam go codziennie przez 2tygodnie, aż nauczyłam sięna pamięć |
|
|
|
~Doti_Tonks
|
Dodany dnia 05-10-2008 18:01
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 741
Medale:
Brak
|
Oglądać horrory baaardzo lubię, ale później jeszcze bardziej się boję i nie mogę zasnąć. Nigdy nie odważyłam się obejrzeć jakiegoś sama, zazwyczaj patrzę na nie z koleżnaką albo z siostrą. Później gdy jakaś częśc mojego ciała wystaje spoza kołdry mam wrażenie, że zaraz mi ją ktoś odrąbie. |
|
|
|
~Temeraire
|
Dodany dnia 14-10-2008 15:35
|
Użytkownik
Ranga: Auror
Punktów: 2497
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Z reguły nie.
Nie lubię tych horrorów, gdzie przelewa się mnóstwo krwi, wszystko jest sztuczne i niesmaczne. To dla mnie po prostu obrzydliwe, a nie straszne.
Ale czasem, gdy mam na to ochotę, lubię usiąść przed telewizorem z paczką sezamków lub ptasim mleczkiem i oglądnąć sobie jakiś horror. Jednak nie we wszystkich gustuję. Dla mnie najlepszy horror to taki, który ma sens, interesującą, inteligentną fabułę i realistyczne wydarzenia. Wtedy z oglądania filmu płynie przyjemność i można też wyciągnąć jakiś morał.
W ankiecie zabrakło opcji "raczej tak".
|
|
!Elsanka
|
Dodany dnia 20-10-2008 20:35
|
VIP
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1492
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Oglądam, ale umiarkowanie no i musi ktoś ze mną być żebym nie wyleciała z pokoju z wrzaskiem. Tak, boję się ich bo jestem strasznie strachliwą osobą ale lubię je oglądać - chyba że są żenujące i nie posiadają żadnej fabuły. Wtedy podziękuję. Te najsensowniejsze a czasami najbardziej przerażające to chyba "Ring" , "Silent Hill" , "Wzgórza mają oczy", "Droga bez powrotu". Co do "Piły" to nie wiem bo nie oglądałam. A najśmieszniejszym i najbardziej absurdalnym horrorem jest dla mnie "Boogeyman" Na tym filmie się zwijałam ze śmiechu zamiast chować głowę za poduszkę. Niema to jak potwór wychodzący z szafy ;D |
|
|
|
!Lady Shadow
|
Dodany dnia 24-07-2009 12:58
|
VIP
Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Horrory to jeden z moich ulubionych gatunków filmowych. Horrory kocham! Zawsze z koleżanką przynajmniej raz w tygodniu u mnie jakiś oglądamy. Ogólnie to lubię bać się oglądając horror ale jakoś nigdy nie bałam się po obejrzeniu takowego. Najbardziej podobają mi się horrory, które potrafią trzymać oglądającego w napięciu za to nie na widzę horrorów tam gdzie nie ma nawet fabuły a tylko flaki latają...
Jedne z moich ulubionych Horrorów to "Ring", "Wzgórza mają oczy", "30 dni i nocy", "Smakosz", "Klątwa" i wszystkie inne z wątkiem wampirzym.
|
|
~BitterSweet
|
Dodany dnia 24-07-2009 13:44
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1709
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak
|
Horrory są mi obojętne. Ani się ich boję, ani za nimi szaleję. Jak koleżanki oglądają to oglądam z nimi, sama jednak nie proponuję oglądania i sama też nie oglądam dla przyjemności. Horrory, których nie lubię to te krwawe. Polegają na mordowaniu i przelewaniu litrów krwi, przez co stają siE obrzydliwe, a nie straszne. Dobry horror to taki, w którym nie ma ciągłego lania krwi, a który wzbudzi prawdziwy strach, a nie obrzydzenie. Nie mam swojego ulubionego horroru. Zazwyczaj oglądam te, które koleżanki załatwią.
Music is like a sunrise for me
It's like coming home
..."
Helloween *.*
|
|
|
|
~Diamond
|
Dodany dnia 07-08-2009 11:44
|
Użytkownik
Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 903
Data rejestracji: 06.08.09
Medale:
Brak
|
Jestem prawdziwa fanka horrorów - uwielbiam je, moge oglądac je godzinami .
Ostatnio ogladałam film pt. Nienarodzony i moze nie jest straszny, ale mi sie akurat bardzo podobał. Polecam :*
|
|
|
~pencka
|
Dodany dnia 07-08-2009 11:50
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 295
Data rejestracji: 26.07.09
Medale:
Brak
|
Hmmm ... ja z jednej strony lubię horrory a z drugiej nie
Lubię - bo horrory mają w sobie to coś jak zaczynasz go oglądać to robi się taki fajny nastrój i wogólę ...
Nie lubie - bo potem sie boje i to panicznie !!! Wieczorem to jest jakaś kompletna masakra cały czas wydaje mi się, że zaraz wyskoczy mi coś gdzieś zza rogu ;D
Pozdrawiam drogi Gościu ;*
|