Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako
~Grande Rodent F 17-05-2024 12:28

PS. Do bobów szczura w piwnicy, to forum naprawdę zdechło Płacze

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 624
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Severus Snape
Hogsmeade_pl F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 17-08-2008 00:01
Super Administrator

Awatar

Dom: Bezdomny
Ranga: Charłak
Punktów: 9
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 31.07.08
Medale:
Brak

Przez prawie wszystkie części "Harry'ego Pottera" jest postacią bardzo tajemniczą - niewiele wiedzieliśmy o nim, o jego dzieciństwie, jego prawdziwym obliczu. Dobry czy zły? Tchórz czy bohater? Człowiek Dumbledore'a czy szpieg Voldemorta? W końcu te wszystkie spekulacje i pytania ucina siódmy tom, który ukazuje Snape'a w całkiem innym świetle. Pomysł Rowling na wspomnienia ma tylu przeciwników, co i zwolenników.
A co Wy sądzicie o Severusie? Jak siódmy tom wpłynął na Waszą opinię o Księciu Półkrwii?
http://hogsmeade.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Alan F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 25-08-2008 23:55
Zbanowany

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -60
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak

Bardzo zmienił moje zdanie o Nim. Chociaż zawsze byłam po jego stronie, lecz w ostatnim tomie, doceniłam Go jeszcze bardziej. Severus był bardzo skomplikowaną postacią, ale jednak pozytywną.
Wyślij prywatną wiadomość
~ladybird F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 26-08-2008 00:00
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek GD
Punktów: 521
Ostrzeżeń: 3
Medale:
Brak

Ja dokąd nie przeczytałam 7 tomu uważałam, że był podłą szują. Ale po tych wspomnieniach bardzo go polubiłam.
~Szarak F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 26-08-2008 00:01
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Goblin
Punktów: 36
Medale:
Brak

Zdecydowanie zmienia opinie na jego temat jak i wyjaśnia dokładniej powody dzięki którym tak bardzo nie toleruje Harry'ego.
~Pirate_Princess F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 26-08-2008 00:53
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 169
Medale:
Brak

Na pewno bardzo zmieniłam moje zdanie po przeczytaniu siódmego tomu...jak dotąd muszę przyznać że za nim nie przepadałam to po ostatniej książce bardzo go polubiłam Tak!
~majka F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 26-08-2008 01:01
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 614
Medale:
Brak

Severusa lubiłam zawsze. Był taki niby czarny charakter, ale jednak nie. W ostatniej części jeszcze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że był pozytywny i miał dobre serce. Jedna z moich ulubionych postaci. Skomplikowana, tajemnicza, mająca wady, ale też mnóstwo zalet. *.*
~Destiny F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 26-08-2008 11:50
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 519
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

jest postacią bardzo tajemniczą

I właśnie dzięki tej tajemniczości Snape jest jedną z moich ulubionych postaci. A po przeczytaniu 7 tomu polubiłam go jeszcze bardziej.
!Dominika F
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 26-08-2008 13:01
VIP

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2702
Medale:
Brak

Ja traktuję postać Severusa obojętnie, ani go nie kocham, ani nienawidzę. Siódmy tom nie wpłynął w ogóle na moje zdanie o nim, nie zaczęłam go jakoś specjalnie lubić, bo nagle okazało się, że był dobry, a nie zły. Chociaż wizja złego Snape'a bardziej do mnie przemawiała niż wizja tego dobrego.
kto je tutaj siał dziewczyno.
~IrenaxD F
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 26-08-2008 13:05
Użytkownik

Awatar

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 85
Medale:
Brak

Ja bardzo zmieniłam zdanie o Severusie, ponieważ gdy już skończyłam czytać HP7. To bardzo spodobało mi się, iż przez całe siedem lat pomagał Potter'owi. A jak dobrze pamiętam to Harry w pierwszej części by już umarł. I te wspomnienie, które dał Snape Potter'owi zanim umarł Jupi! Bardzo urósł w moich oczach Uśmiech
~Agulec F
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 26-08-2008 13:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 145
Ostrzeżeń: 1
Medale:
Brak

Czy zmieniłam zdanie o nim? Raczej nie bardzo, od zawsze go lubiłam. Był taki czarny, taki tajemniczy. Dodawał Hogwartowi uroku! To, że był podwójnym agentem nie zdziwiło mnie wcale, coś już było nie halo po drugim rozdziale Księcia.... Rozczarowałam się tym, że kochał Lily Evans, a ona na niego zupełnie nie zasługiwała. Podobało mi się jak "pomagał" Harry'emu w ostatniej części, nikt nawet go o to nie podejrzewał. Na zewnątrz zawsze pozostanie cynicznym Mistrzem Eliksirów, ale w sumie ciesze się, że poznaliśmy jego łagodniejsze oblicze.
she rules
until the end of time
she goes her way

icons.iconator.com/309/ICONATOR_e3f7685ba1ca2472edd91c5562277a46.gif

[mp3]http://angielka.wrzuta.pl/aud/file/pCihxiBHrh/within_temptation_-_mother_earth[/mp3]
www.agulczyk.fbl.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Alanoholiczka F
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 26-08-2008 15:05
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 469
Medale:
Brak

Na mnie ten tom nie miał żadnego wpływu ja od samego początku bardzo lubiłam Severusa i tak zostało do końca to jedyna moja najbardziej ukochana postać.
~Lady James F
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 26-08-2008 15:44
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3783
Medale:
Brak

siódmy tom tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że snape jest naprawde fajną postacią, od początku go polubiłam, był taki tajemniczy i nie było do końca wiadomo po której jest stronie...
~antybratek F
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 26-08-2008 19:33
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 699
Medale:
Brak

Zawsze bardzo go lubiłam, czy był dobry, czy zły. Jest z niego bohater, ale zawsze taki niezdecydowany i egoista

"I solemnly sware I am up to no good."

"Mr Moony presents his conpliments to Professor Snape, and begs him to keep his abnormally large nose out of other people's buissness."

"Mischief managed."
~Madame_Uszka F
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 00:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 146
Medale:
Brak

Severus zawsze był jedną z moich ulubionych postaci. Od samego początku, a zwłaszcza wtedy gdy znęcał się nad Harrym Rozbawiony

Jak siódmy tom wpłynął na Waszą opinię o Księciu Półkrwii?

Nijak. Zawsze uważałam go za postać tajemniczą i dosyć mroczną Dowcipniś Fakt, ze zabił Dumbledore`a niewiele zmienił w mojej opinii.
Snape był dobrym człowiekiem, który poświęcił wiele dla miłości i był gotów na wszystko, myślę, że niewielu by tak zrobiło...Ale dzięki temu Sev, ani nie zyskał, ani nie stracił w moich oczach, po prostu było mi to obojętne...
~Druella_Rosier F
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 00:38
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 679
Medale:
Brak

Muszę się przyznać, że nie zawsze przepadałam za Severusem.
A po przeczytaniu 6 części wprost go znienawidziłam.
Jednak kiedy przeczytałam część 7, moje zdanie całkowicie sie zmieniło.
Historia Snape'a wstrząsnęła mną do łez.
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 01:04
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 300
Medale:
Brak

Ja tam Severusa Snape'a lubiłam zawsze. ZAWSZE byłam po jego stronie, przyznam, że rozmyślałam co nieco na temat jego przeszłości. Po przeczytaniu książki Harry Potter i Insygnia Śmierci moja sympatia co do Księcia Półkrwi jeszcze bardziej się pogłębiła. Czytając jego wspomnienia popłakałam się...
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 14:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 431
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak

Całkowicie poprawił o nim opinie. Dowiedziałam się wtedy, że życie Snape to pasmo nieszczęść i nie powodzeń. Kochał Lily i ją stracił. Jego rodzina go biła i była patologiczna.
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 15:09
Użytkownik

Awatar

Ranga: Animag Wąż
Punktów: 562
Medale:
Brak

a ja powiem tak: zawsze stałam po stronie Severusa. Harry'ego nigdy jakoś bardzo nie kochałam, to też wyżywanie się na nim przez Snape'a nie wydawało mi się jakieś karygodne. po przeczytaniu Księcia Półkrwi i Insygni Śmierci jeszcze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że to Snape był bardziej tragiczną postacią od Pottera. "Harry stracił rodziców." mówią niektórzy. ale Severus nigdy ich nie miał. tacy rodzice to nie rodzice. narażał swoje życie, dla kogoś kto go nienawidził. i kto tu jest bardziej szlachetny? kochał i chciał być kochany, ale stracił to co kochał. nie doświadczył szczęścia...
~Bobby Weil F
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 28-08-2008 21:33
Użytkownik

Awatar

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 652
Medale:
Brak

Szczerze? Zbytnio nie zmienił. Bo właściwie od 5 części to czytałam hp tylko dla Niego. No przyznaje się. Zarejestrowałam się na hogs tylko ze względu na poznanie fanów Alana i Seva ^ ^ Oj tak miła jestem, wiem. Ale się nie zawiodłam (tu specjalne buziaki ;* for Agulec, Alanholiczka i Fantazja) no i na stronie też. Bo fajni ludzie nie muszą lubić Alanka (ale ja to zmienię xD)
Wiec wracajac do tematu, owszem książka zmieniła troche moje podejście. A raczej dała mi do ręki więcej argumentów na bronienie Seva przed ludźmi którzy mają go za złego faceta ;D Choć, tu sie zgadzam z Agą, Evans na Niego nie zasłużyła ;P A Snape sie okazał dobrym facetem i niech mi ktoś teraz spróbuje go nazwać gnojkiem xD A bedzie mieć do czynienia ze Mną ^ ^
+
Carla Bruni.

Potrafię dochować tajemnicy. Nikomu nie powiedziałem, że Wilson nadal moczy się w nocy

House

"Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam."
niezawodny Woody
~Malarate F
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 29-08-2008 03:14
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 252
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak

W pierwszych tomach nienawidziłem tego gościa. Potem nienawiść ustąpiłą miejsce zobojętnieniu albo może ciekawości jego osoby. Na koniec chyba jak większość z was wielkie docenienie tej postaci i wielki żal po jego śmierci.
-Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
(...)
-Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
(...)
-Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.

"
Przeskocz do forum:
RIGHT