· Lubicie oglądać komedie młodzieżowe? |
~Hogata
|
Dodany dnia 29-08-2008 12:50
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -56
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Ja lubię oglądać je w gronie przyjaciółek, na jakieś nasiadówie sabatu ;)
Ulubiona? sama już nie wiem, tyle już ich oglądałam :P |
|
|
|
~Ann
|
Dodany dnia 29-08-2008 12:52
|
Użytkownik
Ranga: Auror
Punktów: 2313
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
|
Lubię oglądać i oglądam wraz z kumpelami dośc często. Moja ulubiona... chyba nie ma takiej wszystkie są na mniej więcej wyrównanym poziomie.
|
|
~Tanya
|
Dodany dnia 29-08-2008 12:55
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5038
Medale:
Brak
|
Lubię oglądać komedie młodzieżowe Najczęściej oglądam je razem z przyjaciółką |
|
|
|
~Black Butterfly
|
Dodany dnia 29-08-2008 13:01
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1187
Medale:
Brak
|
Moja ulubiona komedia młodziezowa to zdecydowanie Hannah Montana, którą emitują na Disney Chanel (główną rolę gra Miley Cyrus), no i chyba Czarodzieje z Vaverly Place, jesli to jest komedia, z Seleną Gomez.
Co do najgorszej komedii to nie mam zdania jaka może być. A co do opinii to według mnie jest to bardzo miłe spędzenie czasu =] |
|
|
|
~Hermiona_Lily_tusia
|
Dodany dnia 29-08-2008 19:31
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 431
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
Ja uwielbiam je moje ulubione są takie jakie Black Butterfly - Hannah Monntana i Czarodzieje z Waverly Place
|
!Claire Lethal
|
Dodany dnia 30-08-2008 17:07
|
VIP
Dom: Hufflepuff
Ranga: Mistrz Zielarstwa
Punktów: 2821
Data rejestracji: 11.08.08
Medale:
Brak
|
Lubię, ale z umiarem. Nie takie ogłupiające, tylko z sensem, a ich jest dosyć mało.
Moją ulubionią od kilku lat jest "Zakochana złośnica". Uwielbiam ten film! Oglądałam go dziesiątki razy i ani razu mi się nie znudził!
Ciekawa fabuła, dobra gra aktorska i zabawne teksty sprawią, że na pewno każdy polubi ten film. ;p
|
|
|
!Delirantka
|
Dodany dnia 30-08-2008 17:17
|
VIP
Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2914
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Średnio na jeża. Bo nie każda komedia mi się spodoba... jakieś pseudo-zabawne komedyjki dla ubogich w wymagania mnie nie bawią.
Urzekł mnie film 'Wredne dziewczyny', pewnie ze względu na fabułę, świetną obsadę i genialną grę aktorską. No i oczywiście, 'John Tucker musi umrzeć'. Świetne teksty i mimo, że przedstawiona historia nie jest jakaś super oryginalna, to jednak ma w sobie to coś.
|
|
|
~Cee
|
Dodany dnia 30-08-2008 18:43
|
Użytkownik
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6020
Medale:
Brak
|
Jedyną komedią młodzieżową przy której uśmiałam się do bólu, byłaMęsko-damska rzecz. Świetne dialogi, intrygi między głównymi bohaterami i w ogóle pomysł na film genialny.
Nie trawię jednak Hannah Montany czy American Pie. W tej pierwszej aktorzy grają strasznie sztucznie, a w drugiej humor jest na strasznie niskim poziomie i nie zamierzam nikogo urazić, ale nie wiem, co ludzi śmieszy w tym filmie.
Edytowane przez Cee dnia 03-11-2008 22:31 |
|
|
|
~valadilene
|
Dodany dnia 30-08-2008 18:49
|
Użytkownik
Ranga: Animag Wąż
Punktów: 562
Medale:
Brak
|
nigdy nie oglądałam fajnej komedii młodzieżowej. to co ma być śmieszne, zazwyczaj jest dla mnie żenujące. "Hannah Montana" to już moim zdaniem kompletna porażka. ani to śmieszne, ani gra Miley i innych aktorów mnie nie przekonuje. to wszystko jest strasznie sztuczne. "American Pie" moim zdaniem jest dość hm.. głupkowate. no, ale są gusta i guściki ; ) |
|
|
|
~Temeraire
|
Dodany dnia 31-08-2008 14:01
|
Użytkownik
Ranga: Auror
Punktów: 2497
Medale:
Brak
|
Oglądam i lubię, ale wszystko z umiarem... Na przykład tych takich typowych "ogłupiaczy" nie lubię. Młodzieżowa komedia jest fajna tylko wtedy, kiedy ma jakiś sens. Moja ulubiona ? "Dziś 13, jutro 30". Wspaniała rozrywka, świetnie ogląda się w gronie kumpli, a także z rodzinką jest niegłupio. Co do najgorszej... Obejrzałam ich już tyle, że nawet nie wiem, jak to stwierdzić.
|
|
~Fiore
|
Dodany dnia 31-08-2008 17:55
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1185
Medale:
Brak
|
Komedie młodzieżowe kojarzą mi się przede wszystkim z produkcjami typu Straszny film i American Pie. Tego drugiego nie oglądałam, ale za to całą sagę(?) Strasznego filmu owszem. Zdecydowanie najbardziej podobała mi się część pierwsza, poziom następnych się pogarszał, a już Straszny film 4 było porażką. |
|
|
|
!Martucha
|
Dodany dnia 31-08-2008 18:09
|
VIP
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 799
Data rejestracji: 09.08.08
Medale:
Brak
|
O, bleh. Takie komedyjki amerykańskie to ostatnie filmy, które mogę obejrzeć na mojej liście.
Żałosne teksty, sytuacje, wydarzenia. Straszne Filmy, American Pie etc. - robią tylko wodę z mózgu, no przecież ile można patrzeć na filmy, w których wszyscy robią z siebie idiotów, że aż żal. I "żarty", w których niewiadomoco jest śmiesznego. ;P
Cóż, takie filmy to nadają się tylko na wieczory z przyjaciółmi - żeby samemu oglądać to już jest masochizm. ;P |
|
|
|
~luna_zakrecuna
|
Dodany dnia 31-08-2008 18:40
|
Użytkownik
Ranga: Animag Lew
Punktów: 534
Medale:
Brak
|
Ja lubię komedie romantyczne, komedie i horrory...
American Pie jest spoko, lubię też Straszny film. Komedie z Lilo są też fajne, chociaż jej samej nie lubię. Piła jest nawet, nawet, ale wolę Rec. Uwielbiam komedie takie jak Idealny facet, Wielkie kino, Męsko-damska rzecz i Ona to on. Niezłe są też filmy przygodowe: Piraci z Karaibów, Harry Potter...
|
|
|
~Bobby Weil
|
Dodany dnia 01-09-2008 01:32
|
Użytkownik
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 652
Medale:
Brak
|
Tylko z przyjaciółmi. Szczególnie z płcią męską i szczególnie american Pie. wtedy to się można popcornem udławić A jak oni zaczną sypać komentarze to leżeć i kwiczeć. Moze i są tandetne. Moze i są głupie. I żałosne. Ale te ogłupiacze są potrzebne Przynajmniej Nam ^ ^
Zgadzam się z Cleir, zakochała złośnica to jeden z lepszych filmów jakie widziałam
A najgorszy? Zdecydowanie HSM i Hannah Montana. Tu nie wytrzymałam. Siostra zmusiła mnie zebym z nią oglądneła. Gdy Troy wyznawał Gabrielle miłość to zaczęłam się śmiąć jak głupia Siostra była na mnie obrażona przez tydzień. Ale cóż. Kwestia gustu
+
Carla Bruni.
Potrafię dochować tajemnicy. Nikomu nie powiedziałem, że Wilson nadal moczy się w nocy
House
"Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam."
niezawodny Woody
|
|
|
|
~Destiny
|
Dodany dnia 11-10-2008 12:48
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 519
Medale:
Brak
|
Zwykle tego typu filmy nie są zbyt ambitne, ale lubię je oglądać. Szczególnie z koleżankami i paczką chipsów;)
Tak jak Cleir i Bobby, kocham Zakochaną Złośnicę.
Natomiast nienawidzę przesłodzonych i banalnych filmów typu Hannah Monatana, czy HSM.
A głupkowate filmy w stylu American Pie i Straszny film? Są tak żałosne, że aż mnie śmieszą;f
|
|
~nymph
|
Dodany dnia 12-10-2008 11:08
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1070
Medale:
Brak
|
komedie romantyczne lubię ale w gronie przyjaciółek z pizzą albo chipsami heheh i najlepiej w nocy
tak ja powyżej nienawidzę tych dziecinnych HSM itp
a lubię takie jak john tucker musi odejść, ona to on itp
Edytowane przez Ariana dnia 12-10-2008 11:10 |
|
|
|
~Arya
|
Dodany dnia 11-06-2010 20:33
|
Użytkownik
Ranga: Uzdrowiciel
Punktów: 2442
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak
|
Niektóre filmy młodzieżowe są świetne ale niektóre... brak słów. A słów brak przy filmie "American Pie". Głupota :/ Jak taki idiotyczny film mógł stać się lubiany przez wielu ludzi? Ale moje serce podbił film "Wredne dziewczyny". A to za obsady, młodzieżowego języka i tak głupich, że aż zabawnych dziewczyn. Po prostu genialny. : ]
|
|
~Arya
|
Dodany dnia 11-06-2010 20:33
|
Użytkownik
Ranga: Uzdrowiciel
Punktów: 2442
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak
|
Niektóre filmy młodzieżowe są świetne ale niektóre... brak słów. A słów brak przy filmie "American Pie". Głupota :/ Jak taki idiotyczny film mógł stać się lubiany przez wielu ludzi? Ale moje serce podbił film "Wredne dziewczyny". A to za sprawą obsady, młodzieżowego języka i tak głupich, że aż zabawnych dziewczyn. Po prostu genialny. : ]
|
|
~Luca_2
|
Dodany dnia 29-08-2010 17:23
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 248
Data rejestracji: 28.08.10
Medale:
Brak
|
Ym.. Pośmiać zawsze się można.. Ale chyba żadna mi nie wbiła się w gusta.. No chyba, że niektóre odcinki. A tak.. to oglądam, żeby zabić nudę.. Lub sie zrelaksować. |
|
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 21-04-2015 23:30
|
VIP
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Komedie młodzieżowe kojarzą mi się przede wszystkim z produkcjami typu Straszny film i American Pie
Normalnie to samo miałem napisać Niemal dosłownie ^^ No mi też się to kojarzy od razu. Nie cierpię takich komedyjek - tanich i pozbawionych jakiegokolwiek sensu. Wszystko sprowadza się w zasadzie do jednego: seksu. Czy to będzie "Amerykańska dziewica", "Szkoła uwodzenia", "To nie jest kolejna komedia dla kretynów" czy co tam jeszcze, to zawsze występuje to przesycenie erotyzmem wśród młodzieży. Zawsze jakiś motyw z pustymi jak butelki po imprezie cheerleaderkami, jacyś sportowcy, zioło, alko, "dżampreza" na całego, i próba skosztowania fizycznego kontaktu... Oklepane do granic możliwości. Schemat zawsze ten sam. I to ma być śmieszne? Dla mnie raczej żałosne. No cóż, widać inne rzeczy mnie bawią. Tego typu produkcje jak "American Pie" omijam szerokim łukiem.