Dom:Slytherin Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego Punktów: 73 Ostrzeżeń: 0 Postów: 30 Data rejestracji: 18.08.14 Medale: Brak
Córka Druelli Rosier i Cygnusa Blacka. Siostra Bellatriks Lestrange i Narcyzy Malfoy i matka Nimfadory Tonks. Została wydziedziczona przez matkę Syriusza Walburgę z rodziny, ponieważ ożeniła się z mugolakiem.Co o niej myślicie? Jak wyobrażaliście sobie jej wygląd (pomijając, że była szaleńczo podobna do Bellatriks), albo to, jak musiała się czuć gdy dowiadywała się, że kolejny członek jej rodziny polegał w Bitwie o Hogward?
Może miała czarne, długie, proste włosy. Ciągle naburmuszona twarz. Dość potężnej budowy ciała. A charakter? Myślę, że nie była taka jak Bellatriks. W końcu wybrała sobie na męża mugola. Może była sympatyczna, ale jak się zdenerwuje, to pokazuje kto tu rządzi.
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
Trudno coś o niej konkretnego powiedzieć. To raczej delikatnie mówiąc bardzo, ale to bardzo drugorzędna postać. Czy ona się czasem nie pojawia tylko w VII tomie (jak HP rozbija się z Hagridem?) Była na tyle podobna z wyglądu do siostry, że Wybraniec był gotów użyć wobec niej różdżki...Tak przynajmniej pamiętam. A charakter ? Pewnie zupełne przeciwieństwo Belli.
Wiem, że Andromeda była ulubioną kuzynką Syriusza, jednak od zawsze wyobrażałam ją sobie raczej jako bardziej "złą", niż dobrą osobę, która po prostu z czasem przestała wierzyć w ideę rodziny i zakochała się w chłopcu, który był mugolakiem, a miłości się nie wybiera i postanowiła postawić się rodzinie. Jeśli chodzi o wygląd, to wg mnie była, tak jak wspomniała Rowling, bardzo podobna do Belli. W moim wyobrażeniu Dromeda ma grube, długie brązowe włosy, ciemne, głębokie oczy i na pierwszy rzut oka można się jej wystraszyć, ponieważ wygląda jak zła czarownica. No i jeszcze dla mnie Dromeda zawsze była bardzo piękna. To moje wyobrażenie.
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.