Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako
~Grande Rodent F 17-05-2024 12:28

PS. Do bobów szczura w piwnicy, to forum naprawdę zdechło Płacze

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 1024
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Humor
»»» Najgłupsze rozmowy
Drukuj temat · Najgłupsze rozmowy
~Seszen202 F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 30-12-2013 16:16
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 289
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 21.09.13
Medale:
Brak

No cóż... Kiedyś w autobusie usłyszałam,jak kilku chłopaków z mojej klasy rozmawiało o tym,jaki krój majtek wolą...Na to wszystko jeden z nich zaczął się przechwalać,że nosi bokserki,bo nie ma już pięciu lat...
A Wam przytrafiło się kiedyś przypadkowo usłyszeć jakąś idiotyczną rozmowę?

- Dzień dobry - odparł Kupiec.

Kupiec ten sprzedawał udoskonalone pigułki zaspokajające pragnienie. Połknięcie jednej na tydzień wystarcza, aby nie chciało się pić.

- Po co to sprzedajesz? - spytał Mały Książę.

- To wielka oszczędność czasu - odpowiedział Kupiec. - Zostało to obliczone przez specjalistów. Tygodniowo oszczędza się pięćdziesiąt trzy minuty.

- A co się robi z pięćdziesięcioma trzema minutami?

- To, co się chce...

"Gdybym miał pięćdziesiąt trzy minuty czasu - powiedział sobie Mały Książę - poszedłbym powolutku w kierunku studni..."

Antoine de Saint-Exupery Mały książę

Pozdrawiam wszystkich.Uśmiech
Wyślij prywatną wiadomość
!mniszek_pospolity F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 04-01-2014 17:37
VIP

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak

Wystarczy włączyć pierwszy lepszy program publicystyczny, i głupia rozmówka na wyciągnięcie ręki ; ). Kiedyś wracałem autobusem, i dwie niewiasty ( które znałem z widzenia ) zaczęły dyskusję "na poziomie". Rozmawiały, że historia to w zasadzie łatwa rzecz/przedmiot. Wystarczy znać kilka dat. No i jedna z nich : "No, II wojna światowa 1939, i mam zdane hehehe" ( śmiech ordynarny ). Druga na to : "Fakt, albo chrzest Polski. Wiadomo, że w 996" !!! Zacząłem się zastanawiać czy nie wyjechać z kraju. Bo jak mawiał bł. Jan Paweł II : "Naród, który nie zna własnej historii skazany jest na zagładę". Niee ręce opadają Omg

Edytowane przez mniszek_pospolity dnia 04-01-2014 17:38
^raven F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 04-01-2014 17:57
Administrator

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
Medal

Oj, zdarzały się różne dziwności, podczas niezliczonych podróży wrocławskimi pojazdami MPK Uśmiech za dużo to już nie pamiętam, zresztą, słysząc głupoty serwowane współtowarzyszom podróży przez młode mugolki z mózgami na poziomie panów Crabbe'a i Goyle'a, wolałam włożyć do uszu słuchawki i skupić się na czymś innym. Wzruszył mnie kiedyś dzieciak, pytający "cy piesek ma zeberka", "cy jascurka ma zeberka" i "cy zaba ma zeberka". Pogratulować mamie malucha cierpliwości, bo pytań (przeróżnych, nie tylko o zeberka) było naprawdę sporo.
I zapis rozmowy dwóch pań, wiek zdecydowanie późnoemerytalny:
A: No, nie wiem, co się dzieję z tym odbytem, nie wiem
B: A smarujesz maścią?
A: Smaruję, smaruję! Ale sama nie wiem, czy pomaga
B: To złą maścią smarujesz, kup sobie <tu nazwa popularnej maści rozgrzewającej!>
A: Kupię, kupię... a ostatnio kiedy aplikowałam czopka, miałam takie niesamowite parcie na stolec...

Jestem jednak za tym, by niektórych tematów w transporcie publicznym nie poruszać.

Everything is catching up with me
I awake to find I'm not at all where I should be
And it feels I'm getting to the end
And it's hard to figure out what's real and what's pretend

I'm not living, I'm just killing time.

Alergia. Na życie.

Edytowane przez raven dnia 05-01-2014 13:32
^N F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 05-01-2014 11:59
Administrator

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
Medal Medal Medal Medal Medal

Wiecie co... ja to przeniosę do humoru.
~Lawrencee F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 07-01-2014 01:56
Użytkownik

Awatar

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1668
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 16.02.11
Medale:
Brak

Ja chciałabym wam zacytować historię mojej znajomej z innego forum Język Czasami jak czytam co u mniej się dzieje, to ze śmiechu wychodze z siebie i staję obok xD

"Wiecie, jak wygląda rozpalanie grilla, no nie? Wide grin
Pewnie, że wiecie, ale ja z kuzynką nie jesteśmy aż tak z życiem obeznane. Przyszedł czas na dmuchanie, aby ogień się rozprzestrzenił. Oliwia schyla się, dmucha jak najmocniej umie.
O: Anka, dawaj na dwa miechy.
Schyliłam się i ja. Chwilę później przychodzi Tomek.
O: Tomek, przyłącz się, im więcej tym lepiej!
Przyłącza się i Tomek. Wszyscy dmuchamy z całych sił. Przyszła Alicja.
A: Co wy do jasnej cholery robicie?
O: A co? Źle?
A: Odsuńcie się.
Alka dmucha lekko przez pół minuty, ogień się rozchodzi.
A: HA! Jestem wszechwładcą tych oto płomieni!
O: Ty?! To ja ci zaraz pokażę, kto to króluje nad płomieniami.
Oliwia idzie na chwilę do domu. Ja z Tomkiem spoglądamy na siebie. Zaczynam tańczyć nad grillem.
T: A ty niby co?
Ja: Mam złe przeczucie, że potrzeba będzie deszczu do ugaszenia pożaru. Siostrzyczki wchodzą w tryb kłótni, nie widzisz?
Patrzy się na mnie dziwnie, ale po chwili namysłu Tomek tańczy ze mną taniec deszczu. Pojawia się Oliwia z dziwną, ciemną butelką w ręku.
O: Oto i ja, Szaman Śmierdząca Chmura! (nadałam jej to przezwisko, jak miałam 5 lat)
Ja: To może stań tyłem? Będzie lepsza moc.
O: Cicho, mała. Jam król płomieni tych! Zaraz wam pokażę, co potrafię. Niech nastanie jasność!
Alicja zrobiła się biała na twarzy, prawie zaczęła wrzeszczeć na siostrę. Oliwia z kolei z zachwytem w oczach oblała płynną rozpałką grilla. Momentalnie wszystko stanęło w ogniu wysokim na jakiś metr. Oli stała za blisko, ogień liznął ją lekko po twarzy, zaczęła wrzeszczeć jak opętana. Przybiega szybko do mnie, przybliża swoją twarz do mojej i ze śmiercią w oczach:
O: Chrysssstusie Nazarejski!!! Czy mam brwi?!
Miała. Ale i tak siadłam na ziemi ze śmiechu."

A tutaj cytuję również jej historię, która powaliła całą rozmowe na kolana xD

"Tata wszedł do toalety, mama drepcze po korytarzu, ja siedzę w kuchni.
Mama: Mireek?
Tata: No?
M: Siedzisz już na sedesie?
T: Jeszcze nie, a co?
M: A to już mniejsza o to. Ja pójdę do toalety na górę.
T: Niee, Halinka, czekaj! Ja już siadam, czekaj!
Mama jest już na górze. Minęła chwila zbawiennej ciszy.
T: Halina? Halina... Nie odchodź, czuję się samotny...
Kolejna przerwa. Ja tam już w widelec chichoczę, ale dalej siedzę cicho.
T: Nie no... Halinka? No i kto mnie teraz za rękę potrzyma, co?!
[umarłam]
A: Wybacz tato, ale nie czuję psychicznej potrzeby, aby być tam z tobą w chwili słabości!
[powstrzymuje dziki ryk xD]
T: Ale ja Halinkę wołam, ty byś nie przetrwała!
A: Twoja Halinka już dawno na górze jest, nie słyszy cię.
T: Tak..? No trudno. To jesteś pewna, że przetrwasz?
A: Tato!!! [udławiłam się kanapką z jajkiem]
T: No co? Ja tutaj naprawdę więdnę z samotności! Potrzebuję bratniej duszy jak papieru toaletowego!
A: To znajdź sobie kogoś innego, aby ci towarzyszył przy tej gównianej sprawie!
T: Kogo?
A: ... Boże, nie wierzę, że o tym rozmawiamy.
Tata w śmiech.
Minęła chwila ciszy. W tym momencie przyszedł sms do taty... I nic by nie było w tym dziwnego, gdyby nie fakt, że jego sygnał brzmi mniej więcej tak:
"Dochodzę, dochodzę, dochodzęr30; Dochodzęr30; Już jestem To ja! SMS twój!"
Kolejna chwila ciszy i zabijający komentarz ojca.
T: Nor30; Tematycznie."

Taaakże, u mnie to zazwyczaj nic się nie dzieje, ale u znajomych wszystko dobrze : d
* * *
http://myszenka.tumblr.com/ Wyślij prywatną wiadomość
~AngieCh F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 15-11-2015 00:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 790
Data rejestracji: 01.08.14
Medale:
Brak

Ostatnio miałam niezwykłą okazję podróżować tramwajem w Krakowie. Na przeciwko mnie siedziała starsza pani z wnuczkiem, którzy na pierwszy rzut oka wyglądali całkiem normalnie. Nagle chłopczyk zaczął opowiadać babci o spotkaniu rodzinnym, jakie zapewne miało miejsce niedawno.

Babcia: I kto był na tym spotkaniu?
Wnuczek: Wujek Artur
Babcia: To ten brat tatusia, tak? I co wujek mówił?
Wnuczek: W sumie nic, ale dał mi sto złotych
Babcia (na cały tramwaj): Dostałeś 100 złotych ??!!

I przez jakieś kolejne 10 minut "wywrzaskiwała" na cały tramwaj, że jej wnuczek dostał 100 złotych, coś w stylu: "No popatrzcie się, dostałeś sto złotych, co zrobisz z tymi stoma złotymi, odłożyłeś sobie 100 złotych??" i tym podobne rzeczy. Nie wiem do teraz o co chodziło w tej dosyć głośnej rozmowie, ale zdecydowanie nie polubiłam tramwai Język
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 15-11-2015 12:06
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Animag Lew
Punktów: 545
Data rejestracji: 07.11.15
Medale:
Brak

No cóż... było tego pełno. Przykładowo, wracam z basenu a tam idzie sobie trzech chłopców. Jeden mówi do drugich:
- Szukam dziewczyny.
A drugi na to:
- Szukam chłopaka, który szuka dziewczyny.
Kompletnie nie zrozumiałam tej rozmowy, na pierwszy rzut oka jest ona idiotyczna... ale było ich jeszcze więcej. Uśmiech
Przeskocz do forum:
RIGHT