Dom:Gryffindor Ranga: Zwycięzca TT Punktów: 289 Ostrzeżeń: 0 Postów: 99 Data rejestracji: 21.09.13 Medale: Brak
No cóż... Kiedyś w autobusie usłyszałam,jak kilku chłopaków z mojej klasy rozmawiało o tym,jaki krój majtek wolą...Na to wszystko jeden z nich zaczął się przechwalać,że nosi bokserki,bo nie ma już pięciu lat...
A Wam przytrafiło się kiedyś przypadkowo usłyszeć jakąś idiotyczną rozmowę?
- Po co to sprzedajesz? - spytał Mały Książę.
- To wielka oszczędność czasu - odpowiedział Kupiec. - Zostało to obliczone przez specjalistów. Tygodniowo oszczędza się pięćdziesiąt trzy minuty.
- A co się robi z pięćdziesięcioma trzema minutami?
- To, co się chce...
"Gdybym miał pięćdziesiąt trzy minuty czasu - powiedział sobie Mały Książę - poszedłbym powolutku w kierunku studni..."
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
Wystarczy włączyć pierwszy lepszy program publicystyczny, i głupia rozmówka na wyciągnięcie ręki ; ). Kiedyś wracałem autobusem, i dwie niewiasty ( które znałem z widzenia ) zaczęły dyskusję "na poziomie". Rozmawiały, że historia to w zasadzie łatwa rzecz/przedmiot. Wystarczy znać kilka dat. No i jedna z nich : "No, II wojna światowa 1939, i mam zdane hehehe" ( śmiech ordynarny ). Druga na to : "Fakt, albo chrzest Polski. Wiadomo, że w 996" !!! Zacząłem się zastanawiać czy nie wyjechać z kraju. Bo jak mawiał bł. Jan Paweł II : "Naród, który nie zna własnej historii skazany jest na zagładę". ręce opadają
Oj, zdarzały się różne dziwności, podczas niezliczonych podróży wrocławskimi pojazdami MPK za dużo to już nie pamiętam, zresztą, słysząc głupoty serwowane współtowarzyszom podróży przez młode mugolki z mózgami na poziomie panów Crabbe'a i Goyle'a, wolałam włożyć do uszu słuchawki i skupić się na czymś innym. Wzruszył mnie kiedyś dzieciak, pytający "cy piesek ma zeberka", "cy jascurka ma zeberka" i "cy zaba ma zeberka". Pogratulować mamie malucha cierpliwości, bo pytań (przeróżnych, nie tylko o zeberka) było naprawdę sporo.
I zapis rozmowy dwóch pań, wiek zdecydowanie późnoemerytalny:
A: No, nie wiem, co się dzieję z tym odbytem, nie wiem
B: A smarujesz maścią?
A: Smaruję, smaruję! Ale sama nie wiem, czy pomaga
B: To złą maścią smarujesz, kup sobie <tu nazwa popularnej maści rozgrzewającej!>
A: Kupię, kupię... a ostatnio kiedy aplikowałam czopka, miałam takie niesamowite parcie na stolec...
Jestem jednak za tym, by niektórych tematów w transporcie publicznym nie poruszać.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
Dom:Slytherin Ranga: Niewymowny Punktów: 1668 Ostrzeżeń: 2 Postów: 358 Data rejestracji: 16.02.11 Medale: Brak
Ja chciałabym wam zacytować historię mojej znajomej z innego forum Czasami jak czytam co u mniej się dzieje, to ze śmiechu wychodze z siebie i staję obok
"Wiecie, jak wygląda rozpalanie grilla, no nie? Wide grin
Pewnie, że wiecie, ale ja z kuzynką nie jesteśmy aż tak z życiem obeznane. Przyszedł czas na dmuchanie, aby ogień się rozprzestrzenił. Oliwia schyla się, dmucha jak najmocniej umie.
O: Anka, dawaj na dwa miechy.
Schyliłam się i ja. Chwilę później przychodzi Tomek.
O: Tomek, przyłącz się, im więcej tym lepiej!
Przyłącza się i Tomek. Wszyscy dmuchamy z całych sił. Przyszła Alicja.
A: Co wy do jasnej cholery robicie?
O: A co? Źle?
A: Odsuńcie się.
Alka dmucha lekko przez pół minuty, ogień się rozchodzi.
A: HA! Jestem wszechwładcą tych oto płomieni!
O: Ty?! To ja ci zaraz pokażę, kto to króluje nad płomieniami.
Oliwia idzie na chwilę do domu. Ja z Tomkiem spoglądamy na siebie. Zaczynam tańczyć nad grillem.
T: A ty niby co?
Ja: Mam złe przeczucie, że potrzeba będzie deszczu do ugaszenia pożaru. Siostrzyczki wchodzą w tryb kłótni, nie widzisz?
Patrzy się na mnie dziwnie, ale po chwili namysłu Tomek tańczy ze mną taniec deszczu. Pojawia się Oliwia z dziwną, ciemną butelką w ręku.
O: Oto i ja, Szaman Śmierdząca Chmura! (nadałam jej to przezwisko, jak miałam 5 lat)
Ja: To może stań tyłem? Będzie lepsza moc.
O: Cicho, mała. Jam król płomieni tych! Zaraz wam pokażę, co potrafię. Niech nastanie jasność!
Alicja zrobiła się biała na twarzy, prawie zaczęła wrzeszczeć na siostrę. Oliwia z kolei z zachwytem w oczach oblała płynną rozpałką grilla. Momentalnie wszystko stanęło w ogniu wysokim na jakiś metr. Oli stała za blisko, ogień liznął ją lekko po twarzy, zaczęła wrzeszczeć jak opętana. Przybiega szybko do mnie, przybliża swoją twarz do mojej i ze śmiercią w oczach:
O: Chrysssstusie Nazarejski!!! Czy mam brwi?!
Miała. Ale i tak siadłam na ziemi ze śmiechu."
A tutaj cytuję również jej historię, która powaliła całą rozmowe na kolana
"Tata wszedł do toalety, mama drepcze po korytarzu, ja siedzę w kuchni.
Mama: Mireek?
Tata: No?
M: Siedzisz już na sedesie?
T: Jeszcze nie, a co?
M: A to już mniejsza o to. Ja pójdę do toalety na górę.
T: Niee, Halinka, czekaj! Ja już siadam, czekaj!
Mama jest już na górze. Minęła chwila zbawiennej ciszy.
T: Halina? Halina... Nie odchodź, czuję się samotny...
Kolejna przerwa. Ja tam już w widelec chichoczę, ale dalej siedzę cicho.
T: Nie no... Halinka? No i kto mnie teraz za rękę potrzyma, co?!
[umarłam]
A: Wybacz tato, ale nie czuję psychicznej potrzeby, aby być tam z tobą w chwili słabości!
[powstrzymuje dziki ryk ]
T: Ale ja Halinkę wołam, ty byś nie przetrwała!
A: Twoja Halinka już dawno na górze jest, nie słyszy cię.
T: Tak..? No trudno. To jesteś pewna, że przetrwasz?
A: Tato!!! [udławiłam się kanapką z jajkiem]
T: No co? Ja tutaj naprawdę więdnę z samotności! Potrzebuję bratniej duszy jak papieru toaletowego!
A: To znajdź sobie kogoś innego, aby ci towarzyszył przy tej gównianej sprawie!
T: Kogo?
A: ... Boże, nie wierzę, że o tym rozmawiamy.
Tata w śmiech.
Minęła chwila ciszy. W tym momencie przyszedł sms do taty... I nic by nie było w tym dziwnego, gdyby nie fakt, że jego sygnał brzmi mniej więcej tak:
"Dochodzę, dochodzę, dochodzęr30; Dochodzęr30; Już jestem To ja! SMS twój!"
Kolejna chwila ciszy i zabijający komentarz ojca.
T: Nor30; Tematycznie."
Taaakże, u mnie to zazwyczaj nic się nie dzieje, ale u znajomych wszystko dobrze : d
Ostatnio miałam niezwykłą okazję podróżować tramwajem w Krakowie. Na przeciwko mnie siedziała starsza pani z wnuczkiem, którzy na pierwszy rzut oka wyglądali całkiem normalnie. Nagle chłopczyk zaczął opowiadać babci o spotkaniu rodzinnym, jakie zapewne miało miejsce niedawno.
Babcia: I kto był na tym spotkaniu?
Wnuczek: Wujek Artur
Babcia: To ten brat tatusia, tak? I co wujek mówił?
Wnuczek: W sumie nic, ale dał mi sto złotych
Babcia (na cały tramwaj): Dostałeś 100 złotych ??!!
I przez jakieś kolejne 10 minut "wywrzaskiwała" na cały tramwaj, że jej wnuczek dostał 100 złotych, coś w stylu: "No popatrzcie się, dostałeś sto złotych, co zrobisz z tymi stoma złotymi, odłożyłeś sobie 100 złotych??" i tym podobne rzeczy. Nie wiem do teraz o co chodziło w tej dosyć głośnej rozmowie, ale zdecydowanie nie polubiłam tramwai
A drugi na to:
- Szukam chłopaka, który szuka dziewczyny.
Kompletnie nie zrozumiałam tej rozmowy, na pierwszy rzut oka jest ona idiotyczna... ale było ich jeszcze więcej.
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.