Dom:Gryffindor Ranga: Książe Półkrwi Punktów: 2195 Ostrzeżeń: 1 Postów: 682 Data rejestracji: 27.04.10 Medale: Brak
Która postać z "Harrego Pottera" jest dla ciebie wzorem do naśladowania i dlaczego?
Ja mam właściwie 2 wzory. Freda i Georga. Po pierwsze, są optymistami. A to jest cecha, do której zawsze staram się dążyć. Po drugie, oni są przykładem na to, że należy spełniać swoje marzenia i robić w życiu to co się kocha. Ja nie mam takiej odwagi na spełnianie swoich marzeń.
Łapa wytrzymal tez bedac w Azkabanie albo nie ruszajac sie z domu rodzinnego przez dlugi czas
r11; Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Snape'owi i uprasza go, by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi. r11; Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem. r11; Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem. r11; Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
Dom:Gryffindor Ranga: Wybitny Uczeń Punktów: 614 Ostrzeżeń: 1 Postów: 314 Data rejestracji: 20.09.13 Medale: Brak
Dla mnie? Również bliźniaki przez to ze są taaaakimi optymistami.
Wzorem do naśladowania jest dla mnie również Zgredek...Był bardzo oddanym skrzatem, umiał również postawić na swoim... Był kochany...
bo...są najlepsi i w ogóle są tacy... oni spełniają swoje marzenia chociaż nie mają łatwego życia to wspierają się nawzajem i rozumieją się kazde z osobna
każdy z nich ma swoje najlepsze cechy i charakterek, ale nie ma co ukrywać ze czasami są nie do zniesienia.....
Od sprytu Ślizgonów Kretynizmu Puchonów Od wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy-Krukonów STRZEŻ NAS GRYFFINDORZE!!!
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
Dla mnie wzorem do naśladowania z pewnością byłby Severus Snape. Dlaczego ? Nie było bardziej odważnego czarodzieja, bardziej kochającego, i tak lojalnego. Większość życia spędził na ochronie Pottera, narażał się, szpiegował, jako jedyny potrafił wprowadzić w błąd Czarnego Pana. Popełnił błąd ( przystąpienie do śmierciożerców ), ale odpłacił ten czyn z nawiązką. Miał ciężkie, trudne życie...właściwie przez nikogo nie lubiany ( z jednej i drugiej strony ; Tonks, Bill, Bellatriks, Ron, Harry, Yaxley ).
Był człowiekiem czynu i symbolem fundamentalnych wartości, takich jak : wierność, poświęcenie, odwaga, honor, bohaterstwo...
Może i to dość błahe, ale Albus Dumbledor. Z każdej sytuacji zawsze potrafił znaleźć wyjście, na każdą chwilę miał ciekawą sentencję i zawsze zachowywał stoicki spokój oraz zimną krew. Gdybym ja tak potrafił...
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.