· Śmierciożerczy pojedynek |
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 21-02-2013 22:46
|
VIP
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Odkąd sięgam pamięcią zawsze zastanawiałem się jaki byłby wynik pojedynku pomiędzy Lucjuszem Malfoyem a Severusem Snapem. Gdyby założyć oczywiście, że kiedykolwiek by do niego doszło... ale załóżmy, że stanęli naprzeciw siebie. Kogo typujecie i dlaczego ?
|
~dastanblack3000
|
Dodany dnia 21-02-2013 23:02
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1481
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.05.11
Medale:
Brak
|
heh. lucjusz i severus byli w szkole dobrymi przyjaciolmi. bo lucjusz czesto bronil go przed jamesem ktory czesto dreczyl severusa. sle jak by mieli sie zmierxyc to bylby to zaciety pojedynek ,ale to snaep wygral by. ni
jakos tak mi sie wydaje bo severus byl naprawde inteligentny i byl silnym czarodziejem. dlatego raczej by lucjusza pokonal .
|
|
|
^raven
|
Dodany dnia 21-02-2013 23:12
|
Administrator
Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Myślę, że wygrałby Severus. Ale nie wiem na ile to jest opinia oparta na jakiejś tam wiedzy, a na ile tylko moje życzenie.
Za Snape'em przemawia to, że wiemy nieco więcej o jego umiejętnościach i możliwościach niż Lucjusza. Już podczas nauki w Hogwarcie wymyślał zaklęcia, był mistrzem oklumencji i leglimencji - mógł "wyczytać" co zamierza zrobić Lucjusz i zareagować zanim padnie zaklęcie Malfoy'a. Lucjusza mam za gościa, który miał układy, kasę i odpowiednie pochodzenie, dzięki czemu dość mocno liczył się w czarodziejskim świecie. Jak przyszło co do czego, okazało się też, że był tchórzem - myślę że w starciu z Severusem mógłby nie dać rady.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
|
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 21-02-2013 23:28
|
VIP
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Jak najbardziej podzielam Wasze zdanie ( utwierdziły mnie w przekonaniu, że moje przypuszczenia pokrywają się z Waszymi ). Faktycznie, gdyby doszło do walki pomiędzy Snape'em a Malfoyem, to również uważam, że ten pierwszy dzięki wrodzonym zdolnościom pokonałby Lucjusza.
Z tego co wiemy ze wspomnień Księcia, to gdy został przydzielony do Slytherinu, to Malfoy był już prefektem tegoż domu ( nie wiemy czy na piątym czy siódmym roku ). Zakładając, że był w piątej klasie, to za wiele chyba Severusa nie obronił... Najgorsze wspomnienie Mistrza Eliksirów dotyczy ataku po egzaminach SUMÓW - a wówczas przyszłego ojca Dracona w Hogwarcie już nie było ( możemy przypuszczać, że do III klasy jako tako chronił Severusa, ale kto wie... )
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 11-07-2013 12:37
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem wygrałby Severus.Severus jest dosyć silnym czarodziejem,zna się na magii.Severus miałby wtedy wielkie szanse na wygranie.Severus wymyślał silne zaklęcia więc to już jest wielki + na wygranie.
Edytowane przez DJfunkyGIRLS dnia 11-07-2013 12:37 |
|
|
|
~SamWieszKto
|
Dodany dnia 11-07-2013 12:42
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 376
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 17.06.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem wygrałby Snape. Mimo iż przegrał pojedynek z Profesor McGonnagal (albo nie chciał z nią walczyć i się poddał) to wygrałby z Lucjuszem. Lucjusz Malfoy uciekł tak samo jego żona i syn. Oddalali się od Hogwartu, byleby jak najdalej od Czarnego Pana.
~Albus Dumbledore
"To ja zawsze będę Jego najwierniejszą! On Sam Lord Voldemort uczył mnie czarnej magii!"
~Bellatriks o sobie samej.
|
|
|