Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 741
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Książka
»» Dyskusja ogólna
»»» Czarny Pan - komu najbardziej ufał ?
Drukuj temat · Czarny Pan - komu najbardziej ufał ?
!mniszek_pospolity F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 21-02-2013 17:18
VIP

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak

Zastanawialiście się kiedyś kogo Czarny Pan darzył największym zaufaniem ? Bellatriks ? Lucjusza ? Severusa ? A może innego śmierciożercę...?

Wielu z Was pewnie odpowie, że Belli Lestrange, bo uważała się za najwierniejszą - no właśnie, ona chciała w oczach Sami Wiecie Kogo być postrzegana jako najbardziej wierna i zaufana śmierciożerczyni. Jednak czy Czarny Pan uważał tak samo ? To przecież diametralna różnica CHCIEĆ BYĆ uważaną za najbardziej zaufaną, a w rzeczywistości nią BYĆ...

Osobiście składam się ku tezie, że Ten Którego Imienia Nie Wolno Wymawiać tak naprawdę najbardziej ufał Severusowi. Dlaczego ? Otóż Snape jako jedyny potrafił skutecznie wprowadzić go w błąd. W rozdziale "Spinner's End" ( HP i KP ) Narcyza nazywa Księcia nawet "jego najbardziej zaufanym DORADCĄ" - Bellatriks wiele straciła poprzez "wpadkę" do spółki z Lucjuszem w Ministerstwie Magii. Oberwało jej się także za ucieczkę Trio z dworku Malfoyów, włamano się do jej skrytki... Moim skromnym zdaniem te wszystkie zarzuty wobec Severusa, że jest niewierny Czarnemu Panu i "pupilkiem Dumbledore'a" były podyktowane zazdrością Belli - uważała się za najbardziej oddaną, a tymczasem kto inny zyskał w oczach Czarnego Pana...
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 21-02-2013 19:07
VIP

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak

Również myślę, że Severus. Z tych samych powodów jakie podał mniszek. Voldemort z pewnością był bardzo czujny i nie ufał ludziom, a jednak Snape'owi udało mu się go oszukać.
http://hogsmeade.pl/forum/viewthread.php?thread_id Wyślij prywatną wiadomość
~Serpensoria F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 21-02-2013 19:41
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 216
Data rejestracji: 13.02.13
Medale:
Brak

taak, też myślę, że najbardziej ufał Severusowi... powody zostały już wcześniej podane i zgadzam się nimi, bo jest faktem, że tylko Snape'owi udało się wprowadzić go w błąd..
Wyślij prywatną wiadomość
~Blasco F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 27-02-2013 12:41
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 279
Data rejestracji: 13.02.13
Medale:
Brak

Hmm... Severusowi ufał na pewno, dlatego, że był dla niego cenny. To przecież snape powiedział Voldemortowi o przenosinach Harrego... jesli już mówimy o zaufaniu, to zastanówmy się, czy Czarny Pan wgl mógł mie do kogoś miec... przecież on uważał siebie za samowystraczalnego... Jakby ktoś mu się sprzeciwił, to Avada rzucał i tyle... Wiec samo słowo "zaufanie' jakoś nie pasuje mi do Voldemorta Oczko Ale jeśli by się już uprzeć, to tak, Severusowi najbardziej "ufał". Bellatrix podziwiał, za jej rządze krwi i wierność - niewatpliwie była jego doskonałą bronią, ale nie sadze, by zwierzał jej się ze swoich problemów i planów Oczko

"Cnota" Gryfonów nudzić zaczyna

Pycha Krukonów w serce się wżyna

Kretynizm Puchonów niech nas ominie

POWSTAŃ Z POPIOŁÓW SLYTHERINIE !

BONNIE! 

24.media.tumblr.com/tumblr_mareb3vykw1rn16vao1_500.jpg

BONNIE 

media.tumblr.com/tumblr_lqroq50phk1qj9g3i.gif
~MagicBella F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 27-02-2013 15:32
Użytkownik

Awatar

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 158
Data rejestracji: 26.11.12
Medale:
Brak

mniszek_pospolity zgadzam się z Tobą, zanim przeczytałam Księcia Półkrwi wahałam się pomiędzy Bellą a Severusem ale później nie miałam wątpliwości.

Pozdrawiam wszystkich którzy mnie pozdrawiają chociaż nie wiem dlaczego xD

hogsmeade.pl/tiara,slytherin,on.gif
~DJfunkyGIRLS F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 11-07-2013 11:56
Użytkownik

Awatar

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak

Ja uważam tak samo że ufał Severusowi.Voldemort nieźle się wkopał w to,ufał bardzo Severusowi,a innym śmierciożercą już mniej ufał a jednak oni go nie zdradzili.Severus był sprytny dzięki temu Voldemort mu zaufał Język. Jeszcze do niedawna uważałam że jego pupilkiem była Bella,ale doszłam do wniosku że to jednak Severus.
http://funkmiona-opowiadania-blog.blogspot.com/ Wyślij prywatną wiadomość
~SamWieszKto F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 11-07-2013 12:29
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 376
Data rejestracji: 17.06.13
Medale:
Brak

Rzeczywiście, Voldemort ufał najbardziej Snape'owi, ale to nie powstrzymało go od zdobycia całkowitej władzy do Czarnej Różdżki i zabicia własnego sługi. Jakoś tak wiedziałem, że będzie planował to zrobić i, że okaże się, że musiałby zamiast Snepe'a zabić Harry'ego by mieć pełną władzę do tej różdżki. Wydaje mi się, że gdyby Czarny Pan zabił Harry'ego to przestałby aż tak obchodzić się Śmierciozercami.
~Albus Dumbledore

25.media.tumblr.com/27384b42501980dd5ef92be1c5ebe357/tumblr_mk8lzkR7qs1qdghxxo2_r2_500.gif

"To ja zawsze będę Jego najwierniejszą! On Sam Lord Voldemort uczył mnie czarnej magii!"
~Bellatriks o sobie samej.
~Severusowa F
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 13-07-2013 23:51
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 56
Data rejestracji: 12.07.13
Medale:
Brak

Na sto procent Voldemort ufał najbardziej Severusowi, w końcu powierzył mu misję bycia szpiegiem w Hogwarcie. Ufał mu, lecz dał się oszukać co pokazuje że Snape dobrze odegrał swą rolę. Jego zdanie było bardzo ważne dla Czarnego Pana i to jemu zawsze powierzał najważniejsze zadania.
~Syzia F
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 14-07-2013 13:11
Użytkownik

Awatar

Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 2
Data rejestracji: 14.07.13
Medale:
Brak

Taaak, też uważam, że Czarny Pan najbardziej ufał Severusowi. Jednak nie powstrzymało go to w zabiciu Snape gdy chciał zdobyć różdżkę...

Dowcipniś
~ceresxxx F
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 14-07-2013 13:31
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Kierowca Błędnego Rycerza
Punktów: 912
Data rejestracji: 03.06.13
Medale:
Brak

Voldemort najbardziej ufał Severusowi z powodów, które zostały już wymienione wcześniej, lecz mimo wszystko on był tylko jego sługą.To, że mu najbardziej ufał nie przeszkadzało mu, by go wykorzystać do własnych celów.Jego słudzy tak do końca go nie obchodzili, używał ich do zrealizowania własnych pragnień.

Edytowane przez ceresxxx dnia 14-07-2013 13:32
~filip94 F
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 19-07-2013 16:12
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 104
Medale:
Brak

Bellatriks
~Allstar F
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 19-07-2013 18:19
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 73
Data rejestracji: 19.07.13
Medale:
Brak

Oczywiście, że Severusa. A jednak się mylił bo Severus był po stronie Dumbledora.
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 19-07-2013 18:51
Użytkownik

Awatar

Ranga: Goblin
Punktów: 31
Data rejestracji: 18.07.13
Medale:
Brak

Osobiście składam się ku tezie, że Ten Którego Imienia Nie Wolno Wymawiać tak naprawdę najbardziej ufał Severusowi. Dlaczego ? Otóż Snape jako jedyny potrafił skutecznie wprowadzić go w błąd. W rozdziale "Spinner's End" ( HP i KP ) Narcyza nazywa Księcia nawet "jego najbardziej zaufanym DORADCĄ" - Bellatriks wiele straciła poprzez "wpadkę" do spółki z Lucjuszem w Ministerstwie Magii. Oberwało jej się także za ucieczkę Trio z dworku Malfoyów, włamano się do jej skrytki... Moim skromnym zdaniem te wszystkie zarzuty wobec Severusa, że jest niewierny Czarnemu Panu i "pupilkiem Dumbledore'a" były podyktowane zazdrością Belli - uważała się za najbardziej oddaną, a tymczasem kto inny zyskał w oczach Czarnego Pana... Ja uważam tak samo Uśmiech Jupi!mail][/mail][/img]
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 19-07-2013 18:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 137
Medale:
Brak

Moim zdaniem najbardziej ufał Snapowi ponieważ myślał że ten przekazuje mu cenne informacje. Jednak warto zauważyć gniew Voldiego na poskromienie Belli przez Molly Weasley myślę że Bella również Była jego jednym z najbardziej zaufanych ludzi
Edytowane przez bundzi dnia 19-07-2013 19:03
~Vivia F
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 20-07-2013 02:16
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 120
Data rejestracji: 20.07.13
Medale:
Brak

Ja osobiście uważam że mimo wszystko Voldemort bardziej ufał Bellatriks...powiedzcie szczerze na miejscu Czarnego Pana zaufalibyście gościowi który się go wyparł i nie próbował go odszukać czy osobie która nie dość że wraz ze swoim mężem go szukała to potem jeszcze żeby udowodnić swoją WIERNOŚĆ przesiedziała 14 lat w ciupie...No i ja odniosłam takie wrażenie że no on traktował ją inaczej.Mówił do niej "Bella" w "Insygnii Śmierci" powiedziałaby że droczył się z nią,a na koniec co zrobił?Bez większych ceregieli zabił Snape,a gdy Bella umarła to wydał ten swój okrzyk wściekłości czy co to tam było.I sama J.K.R napisała w KSIĄŻCE coś w rodzaju "Wściekłość Voldemorta która eksplodowała jak bomba na widok upadku swojej najwiernieszej swolenniczki odrzuciła McGonagal,Ksingsleya i Slughorna... "-nie piszę dokładnie bo nie mam pod ręką książki Rozbawiony.No i nawet nie wspomnę że to JEJ a nie Snape'owi powierzył horkruksa,a komuś komu się nie ufa chyba nie daje się na przechowania kawałka własnej duszy...
!mniszek_pospolity F
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 20-07-2013 09:40
VIP

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak

A jaki pożytek miał Czarny Pan z Bellatriks w Azkabanie ? Żadnego - przeczytaj sobie dokładnie II rozdział "Księcia Półkrwi". Do Severusa też zwracał się po imieniu - beznadziejny argument. Bez większych ceregieli ? Nie rozśmieszaj mnie - rozmawiał z nim i wyznał, że ŻAŁUJE tego co się musi stać. Myślisz, że tej psychicznie chorej krowy nie zabiłby gdyby ona posiadała różdżkę Albusa ? Pewnie szybciej i właśnie "bez ceregieli" - po co mu taka wariatka, która nic porządnie załatwić nie potrafiła. Lucjuszowi też dał dziennik - kolejny argument bez sensu. Severusowi dał cały Hogwart, w którym też był HORKRUKS - diadem Ravenclaw...On był jego DORADCĄ - do maniakalnej idiotki nie biegał za poradami. Była mu najwierniejsza, ale i tak większym zaufaniem darzył Mistrza Eliksirów. Gdyby Molly zabiła Severusa ( w co szczerze wątpię ), to wściekłby się jeszcze bardziej.
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 20-07-2013 19:00
Użytkownik

Awatar

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1320
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak

Prawda jest taka że najwierniejszym sługą według Czarnego Pana był Severus Snape.To oczywiste.Możecie powiedzieć ''on go nie szukał kiedy zniknął więc jak może być wierny'' no dobra może nie szukał ale cały czas siedział w Hogwarcie przy Dumbledorze co Voldemort uznał za ciągłą wierność bo odkąd zniknął on ''szpiegował'' Dumbledore'a.Potem przekazał mu cenne informacje ze szkoły i później z Zakonu Feniksa.Voldemortowi to odpowiadało.Bella była dla niego owszem wierna ale była lekko walnięta.czarny Pan na pewno o tym wiedział.Owszem powierzył jej swojego horkruksa by schowała go w swojej skrytce ale tylko po to bo był pewien że Złoty Chłopiec nie pójdzie na Pokątną do banku by wykraść jego kawałek duszy.Nie uważam by uważał Bellatrix za najwierniejszą wśród swoich popleczników.Uważa że najwierniejszym był Severus a żeby się upewnić trzeba przeczytać jeszcze raz dwie ostatnie części Harry'ego.

25.media.tumblr.com/tumblr_lthswym8Ma1r4ghkoo1_500.gif

6.asset.soup.io/asset/4161/6982_adb4_490.gif

asset-d.soup.io/asset/2092/0573_df25.jpeg
~Vella F
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 21-07-2013 00:00
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 117
Data rejestracji: 20.07.13
Medale:
Brak

Uważam że oni balansowali między mianem "najwierniejszego śmierciożercy" no bo:
-Bellatriks próbowała go odszukać i w konsekwencji tego czynu została skazana na Azkaban.Jej właśnie powierzył horkruksa.Po jej śmierci wyglądał na naprawdę wściekłego,a Snape,a zabił z zimn krwią,bez jakiegoś wzruszenia.Mówił do niej Bella.
-Snape'a mianował dyrektorem Hogwartu,on zabił Dumbledor'a,on przekazał mu informacje o przenosinach Harry'ego i może coś jeszcze ale nie pamiętam Happy
Więc trudno orzec kto był dla niego najważniejszy.
]Nie ma wolności dla człowieka, jak długo nie pokonał on strachu przed śmiercią...
~Rogaczka F
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 24-07-2013 22:40
Użytkownik

Awatar

Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 441
Data rejestracji: 24.07.13
Medale:
Brak

Myślę, że Voldemort tak naprawdę to nie ufał nikomu. Zdradzał swoje sekrety, nawet ufał, ale tylko wtedy, gdy miał w tym głębszy interes. Ale nigdy w pełni! Ufał tylko sobie i Nagini. Owszem, Severus dużo o nim wiedział. zgadzam się z mniszkiem, że Bellatrix CHCIAŁA być ważna i najważniejsza, a najchętniej to i najbardziej kochana przez Czarnego Pana. Lucjusz otrzymał przecież jeden z horkruksów (nie mając o nim żadnej wiedzy). Jednak nikt nie mógł się poszczycić tym całkowitym zaszczytem posiadania zaufania Toma Riddle
"HARRY, ZABIJĘ CIĘ, JEŚLI PRZEZ NICH ZGINIEMY!"
Przeskocz do forum:
RIGHT