Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 216
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 13.02.13
Medale:
Brak
|
Kiedyś przeglądając internet natknęłam się na pytanie : " Dlaczego Voldemort nie mógł kochać ? "
od tamtej pory często się nad tym zastanawiam i zwykle dochodzę do wniosku, że nie mógł kochać, bo on sam nie był kochany
a Wy co tym sądzicie ?? |
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 110
Data rejestracji: 15.02.13
Medale:
Brak
|
Kiedyś czytałam, że nie mógł kochać "bo został poczety nie wskutek prawdziwej miłości tylko eliksiru miłosnego" czy jakoś tak, no ale rzeczywiście biednego młodego Voldka nikt nie kochał |
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1481
Data rejestracji: 29.05.11
Medale:
Brak
|
Solitude483 napisał/a:
Kiedyś czytałam, że nie mógł kochać "bo został poczety nie wskutek prawdziwej miłości tylko eliksiru miłosnego" czy jakoś tak, no ale rzeczywiście biednego młodego Voldka nikt nie kochał
tak podpisuję się pod tym. Po za tym Tom nigdy nie doznał żadnej miłości.... Nawet tej matczynej. Bo Meropa zmarła chwilę po porodzie. Nikt nigdy nawet mu nie wspominał, że matka go kochała.
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 136
Data rejestracji: 16.02.13
Medale:
Brak
|
A moim zdaniem, Voldemort nie mógł kochać, ponieważ został poczęty właśnie na wskutek eliksiru miłosnego (jak zacytował(a) Solitude483). I to jest chyba oficjalna wersja, według mnie najbardziej adekwatna, aczkolwiek też fakt: nikt go nigdy nie pokochał... nie miał jakiegoś bliższego przyjaciela, był skryty, zamknięty w sobie, opryskliwy, agresywny w stosunku do ludzi/otoczenia.
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
To temat rozwiązany bo ja też uważam że to przez eliksir. Ach ... złe skutki tego eliksiru. |
Super Owadzik
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
Zgadzam się - eliksir jest tu najbardziej prawdopodobny. Temat zamykam.
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
|