Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 798
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Książka
»» Dyskusja ogólna
»»» Gdyby rodzice Harrego nigdy nie zginęli, jaki byłby Harry?
Drukuj temat · Gdyby rodzice Harrego nigdy nie zginęli, jaki byłby Harry?
~dastanblack3000 F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 09-02-2013 13:16
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1481
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.05.11
Medale:
Brak

No tak, gdyby Lily i James nie zostali zamordowani i wychowywali by cały czas Harrego, w świecie czarodziejów? Chłopiec pewnie był by doskonale obeznany ze światem czarodziejów. Wiedział by, że pujdzie kiedyś do Hogwartu. Często pewnie rodzice kupowaliby mu magiczne zabawki i wgl. Może Harry miał by rodzeństwo? I zawsze czuł by się kochany. Ale czy nie sądzicie, że Harry był by troche rozpieszczony ? Pewnie nie zaprzyjaźnił by się tak bardzo z Ronem, bo sam był wychowywany w rodzinie, która zawsze ma pieniądze, ładny dom i ogólnie jest szanowana w świecie czarodziejów. Harry, przez to ,że wychowywali go wujkowie, był bardzo pokorny i nie dla niego nic złego nie było w tym ,że ktoś nie miał kasy. Jego życie u mugoli wpłynęło na jego charakter. Doceniał, to co miał. Z Hermioną, też pewnie było by tak samo. Czy zastanawiało was to ?? Czy Harry nie przypominał by wtedy Jamesa, który zawsze dostawał to czego chciał, był arogancki i znęcał się nad kolegą (Snapem) ,oraz otaczała go grupa oddanych mu kumpli??

;>
Wyślij prywatną wiadomość
~hermiona_182312 F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 09-02-2013 13:32
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2519
Data rejestracji: 24.09.11
Medale:
Brak

Ostatnio się nad tym zastanawiałam i sądzę, ze mógł być podobny do Jamesa za młodu, ale ogólnie też taki jaki jest Happy

Którzy chcą, żeby młodzi nie szaleli. <3

Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego.

i58.tinypic.com/263fp1x_th.gif
~Enchantte F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 09-02-2013 13:56
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1251
Data rejestracji: 20.10.12
Medale:
Brak

Cóż, James jednak wydoroślał, i myślę, że próbowałby wychować swoje dziecko tak, ażeby nie było takie aroganckie jak on sam w jego wieku. Myślę, że Potterowie byliby kochającą się rodziną, i mogę się założyć, że Harry miałby rodzeństwo Oczko.

Szkoda, że Lily i Jamesowi nie było dane patrzeć na to, jak ich synek rośnie i go wychować, no ale taki już sens tej książki.

Dear Prongs

The only thing that kept me alive in Azkaban was knowing there was some piece of you left in this world. Your son isn't you, but he is damn close.

All my love, Padfoot

i46.tinypic.com/2eekchl.png
data.whicdn.com/images/28009122/c73a51ce_large.gif
http://photoblog.pl/enchantte Wyślij prywatną wiadomość
~Grangeromaniaczka F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 09-02-2013 19:00
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 109
Data rejestracji: 04.12.12
Medale:
Brak

Ja uważam, że Harry byłby podobny do swojego ojca. Pewnie bogactwo siadło by mu na mózg. I mam takie dziwne przeczucie, że zaprzyjaźniłby się z Malfoy'em. Uśmiech
~hermiona_182312 F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 10-02-2013 12:23
Użytkownik

Awatar

Punktów: 2519
Data rejestracji: 24.09.11
Medale:
Brak

Oj, tak, tak zapomniałabym, ze mógłby mieć rodzeństwo, ale nie jestem co do tego pewna... Sądzę, ze wszyscy Potterowie tworzyliby bardzo kochającą rodzinkę, aczkolwiek, sądzę, ze Harry byłby bardzo podobny do siebie samego choćby z powodu wychowywania przez Lily.
PS: Niestety nie wyobrażam sobie Harry'ego jako starszego Brat, nie wiem czemu Zniesmaczony.
PPS: Oczko I sorki, ze wcześniej nie napisałam całej opinii, nie złościć się na mnie proszę Zawstydzony

Którzy chcą, żeby młodzi nie szaleli. <3

Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego.

i58.tinypic.com/263fp1x_th.gif
~Lilith-san F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 10-02-2013 12:54
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 48
Data rejestracji: 27.01.13
Medale:
Brak

... Gdyby jego rodzice nie umarli i dali radę go wychować, to z całą pewnością nie lubiłabym go jeszcze bardziej niż go nie lubię teraz...
Uważam, że gdyby James i Lily przeżyli (o zgrozo!) to wyhodowaliby (tak, hodowali nie wychowali) rozpieszczonego gówniarza, wartego tyle co jego ojciec i egoistycznego jak matka. Jednak przez wszystkich byłby oczywiście kochany i podziwiany "Oh! Wspaniały Potter!"
Chociaż wiecie co? Możliwe, że gdyby go tam sobie spokojnie przez te 11 lat hodowali, to gdyby poszedł do Hogwart'u byłby normalny, nie iryował by mnie tak bardzo swoimi 'Jak ja bardzo chciałbym znać swoich rodziców! jest mi tak źle!' cóż... myślę, że patrząc na to, że mógłby sam myśleć i sam wybierać sobie wartości, to byłby to taki Ron tylko z kasą xP Jednak ta opcja jest tak możliwa jak wygranie 6 razy w lotto pod rząd.

I tak, proszę się nie obrażać i nie fąchać za to, że uważam jego rodziców za takich, jakich takich uważam. : )
^raven F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 10-02-2013 14:58
Administrator

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
Medal

Lilith-san napisał/a:
... Gdyby jego rodzice nie umarli i dali radę go wychować, to z całą pewnością nie lubiłabym go jeszcze bardziej niż go nie lubię teraz...

I like it! Rozbawiony

No dobra. Harry był wychowywany bez miłości, którą mogłaby mu dać matka, był traktowany jak łajno, nauczony, że niewiele znaczy. Mimo to w ciągu roku doszedł do przekonania, że jest wyjątkowy, mądrzejszy, dzielniejszy, fajniejszy od całej reszty świata, że należy mu się więcej niż innym. Gdyby więc był rozpieszczany i traktowany wyjątkowo przez rodziców? Wyszedłby drugi Malfoy. Nie mówię, że by się z Draconem zaprzyjaźnił, podejrzewam, że by się nie znosili, ale Harry też stworzyłby sobie bandę, z którą mógłby wyżywać się na innych i błyszczeć, jak kiedyś James.

Everything is catching up with me
I awake to find I'm not at all where I should be
And it feels I'm getting to the end
And it's hard to figure out what's real and what's pretend

ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH

I'm not living, I'm just killing time.

Alergia. Na życie.
!Milva F
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 10-02-2013 21:47
VIP

Awatar

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak

Myślę, że byłby podobny do swojego ojca. Nie miałby zmartwień, trosk, życie by go nie doświadczyło. Lecz w końcu zmądrzałby.
http://hogsmeade.pl/forum/viewthread.php?thread_id Wyślij prywatną wiadomość
~Lily Evans F
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 10-02-2013 21:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 286
Data rejestracji: 01.06.09
Medale:
Brak

Gdyby rodzice Harrego nie zginęli to na pewno nie zdobyłby sławy jako "chłopiec, który przeżył". Tak jak większość też uważam, że podałby się na swojego ojca. Więc sława i tak by go nie ominęła. Jeżeli chodzi o Lily to myślę, że nie zdołałaby odciągnąć go od psot, ale może sprawiłaby, że nie byłby aż tak próżny i pewny siebie jak James w młodości.
~SophieSerpens F
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 11-02-2013 11:31
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 877
Data rejestracji: 28.06.11
Medale:
Brak

Jestem pewna prawie na sto procent, że Harry byłby taki sam, jaki był po śmierci rodziców, no, nie nienawidziłby pewnie tak swojego wujostwa, bo zapewne nie kontaktowałby się z nim, ale byłby tak samo skromny i przynazny, jak po ich śmierci.
"...Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć bo cię nie lubię... Weasley, koszulka xi wyłazi za to też pięć punktów... "

A tak w ogóle... piszę FF <3

i46.tinypic.com/25hcqqo.jpg

Od cnoty Gryfonów
Kretynizmu Puchonów
I wiedzy o wszechwiedzy Krukonów
Strzeż nas Slytherinie!!!
http://sophiesonnerie.blogspot.com/ Wyślij prywatną wiadomość
~Charlie F
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 11-02-2013 14:21
Użytkownik

Awatar

Punktów: 2595
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak

Mi się wydaję , że Harry byłby taki sam jak teraz . Był podobny do Jamsa ale tylko z wyglądu i jeszcze lubił łamać zasady tak jak on . Charakter miał przecież bardziej po Lily , więc wydaje mi się , że nie byłby taki jak James jako nastolatek . To że miałby dużo pieniędzy nie oznaczałoby to zmiany jego charakteru . Tak mi się przynajmniej wydaję no ale przecież nikt nie jest w stanie powiedzieć co by było gdyby James i Lily przeżyli .
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 11-02-2013 16:43
Użytkownik

Awatar

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 154
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 11.01.13
Medale:
Brak

Ciekawe... Rzeczywiście można się nad tym zastanawiać...
Równie dobrze mógłby przyjaźnić się z Malfoyem, a dzięki temu ten nie stałby się śmierciożercą... Albo trzymałby się z Luną, przez co byłaby ona jedną z najpopularniejszych dziewczyn w szkole... Albo totalnie odmienić Nevilla, na kogoś "cool". No i tak naprawdę nie byłby całej akcji... Kamień Filozoficzny, Komnata Tajemnic, poszukiwania horkruksów... Smutno by było...
~Rogaczka F
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 26-07-2013 19:38
Użytkownik

Awatar

Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 441
Data rejestracji: 24.07.13
Medale:
Brak

Z takimi przyjaciółmi Tatuśka???? Myślę, że Lily by go trzymała w ryzach Język
Na pewno znałby świat magii bardzo dokładnie, wszystko by wiedział, byłby bogaty od urodzenia (świadomie bogaty). Ale myślę, że bez problemów by się zaprzyjaźnił z Ronem i Hermioną.
Mógłby być spokojniejszą wersją Jamesa Język
"HARRY, ZABIJĘ CIĘ, JEŚLI PRZEZ NICH ZGINIEMY!"
~ceresxxx F
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 26-07-2013 19:48
Użytkownik

Awatar

Ranga: Kierowca Błędnego Rycerza
Punktów: 912
Data rejestracji: 03.06.13
Medale:
Brak

Pewnie byłby taki jak James.To kim będziemy w dużym stopniu zależy od wychowania ,jakie otrzymaliśmy.
Harry był z charakteru podobny do Jamesa, mimo tego , że wychowali go Dursleyowie.Gdyby otrzymał normalne wychowanie, wolę nie myśleć jaki by był.Może jego matka trochę by to powstrzymała,ale mimo wszystko.Gdyby James wychował się w takich warunkach jak Harry to z pewnością tak by się nie zachowywał.
RIGHT