· Mugole vs Czarodzieje |
~dastanblack3000
|
Dodany dnia 05-02-2013 11:27
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1481
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.05.11
Medale:
Brak
|
Gdyby mugole dowiedzieli się o czarodziejach, bo np. Voldemort by im to ujawnił poprzez rzucanie zaklęć na środku zatłoczonej ulicy zabijając mugoli. I by na przykład wybuchła otwarta wojna między mugolami, a czarodziejami to kto by wygrał ? Niby czarodzieje mają różdżki i wgl, ale mugole mają pistolety, karabiny, przed którymi trudno jest się obronić. Po za tym bomby atomowe. (jedną by zrzucono na Hogwart, iwgl. Co o tym sądzicie ? Wiem, że temat wyssany z palca, ale fajnie się nad tym zastanowić
|
|
|
~Magkropka
|
Dodany dnia 05-02-2013 12:08
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 124
Data rejestracji: 29.01.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem czarodzieje, po pierwsze nie wiadomo by było gdzie tą bombę zrzucić (zaklęcie homeno revelim, protego, itp.) , po drugie, czarodzieje mogli by atakować z ukrycia (zaklencie kameleona), po trzecie, mimo pistoletów itd., zaklęcię mogliby zmienić tor lotu kuli. Myślę że caarodzieje by wygrali z mugolami.
|
|
~AmeliaBlack
|
Dodany dnia 05-02-2013 12:14
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 145
Data rejestracji: 03.02.13
Medale:
Brak
|
Dobre pytanie. Właściwie to z jednej strony przewagę mieliby czarodzieje, bo te wszystkie zaklęcia itd, itp. Ale mugole są bardziej zaawansowani w tych wszystkich wojennych 'zabawkach'. Co do zrzucenia bomby na Hogwart to raczej to byłoby nieprawdopodobne, bo przecież mugole go nie widzą Moim zdaniem większe prawdopodobieństwo zwycięstwa mieliby czarodzieje. Są bardziej potężni. A jakby jeszcze do ataku wkroczył Voldemort ze swoimi 'kumplami' to mugole naprawdę mieliby przekichane
- A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?"
"To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni."
|
|
|
|
~Patricia
|
Dodany dnia 05-02-2013 12:21
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 243
Data rejestracji: 07.07.12
Medale:
Brak
|
Czarodzieje by wygrali, bo jednak magia jest TROCHĘ lepsza od czołgów |
|
|
|
~Kamika
|
Dodany dnia 05-02-2013 12:30
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 67
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 05.02.13
Medale:
Brak
|
Jasne, że czarodzieje by wygrali to pewne w 100%. Mugole nie mają najmniejszych szans. Mugole są w ogóle 'ślepi' więc i tak ze świata czarodziei nic nie zobaczą. Czarodzieje sie obronią np. no nwm protego użyją itd. A jeśli by do tej wojny dołączył Voldemort to już by mugole na pewno przegrali ...
Edytowane przez Kamika dnia 05-02-2013 12:31 |
|
|
|
~Martita
|
Dodany dnia 05-02-2013 12:53
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak
|
Myślę,że w tej wojnie większe szanse mieliby czarodzieje. Po pierwsze łatwiej im się teleportować i stawać się niewidzialnym, więc bez problemu mogą się ukryć. A poza tym wystarczy ,że użyją Avady i przeciwnik zabity .
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 05-02-2013 16:07
|
VIP
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Osobiście uważam, że wojna wcale nie byłaby tak jednostronna ( nie wiem czy każdy czarodziej miałby taki refleks aby zatrzymać pędzący pocisk chociażby z uzi ). Poza tym do mugoli przyłączyliby się kosmici i z ich najnowszą technologią czarodzieje mieliby nie lada problem...
|
~KsiazeCzystaKrew
|
Dodany dnia 05-02-2013 16:40
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 41
Data rejestracji: 04.02.13
Medale:
Brak
|
Wojna na linii Czarodzieje-Mugole.
Hmm , dobre pytanie..
W moim odczuciu ciężko mi sobie to wyobrazić aby mugole pokonali czarodziejów.
Po pierwsze czarodzieje mają zaklęcia , są potężniejsi od ludzi
Po drugie , mugole nie wiedzą gdzie znajduje się Hogwart.
ale:
biorąc pod uwagę mugoli , rozwój technologi oraz medycyny wcale nie są bez szans.
Moim zdaniem pojedynek nie byłby jednostronny , choć powtarzam " ciężko mi jest sobie wyobrazić to aby mugolaki pokonali Czarodziejów"
Pozdrawiam ~~KCK |
|
|
|
~MaFaRa10
|
Dodany dnia 05-02-2013 17:09
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1030
Data rejestracji: 29.04.12
Medale:
Brak
|
Szanse byłyby nawet wyrównane. Magia vs. Czołgi, pistolety, całkiem niezła medycyna. Hmm... Myślę, źe nie można tego do końca określić .
|
|
~twister24
|
Dodany dnia 05-02-2013 18:37
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Punktów: 157
Data rejestracji: 17.09.12
Medale:
Brak
|
Walka na pewno by była bardzo wyrównana, ale czarodzieje mają coś czego nie mają mugole. Potrafią patrzeć, mugole są ślepi, gdyby tak nie było to byłoby trudniej nakładać zaklęcia antymugolskie. Więc najpewniej to oni by wygrali.
|
|
~Kasia_Potterka
|
Dodany dnia 05-02-2013 19:53
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 305
Data rejestracji: 24.08.12
Medale:
Brak
|
Z pewnością czarodzieje ponieważ;
- używają magi,
- są sprytniejsi,
- czarodzieje potrafią patrzeć a mugole NIE!
|
|
~ShizzlyBizzly
|
Dodany dnia 11-02-2013 16:56
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Punktów: 154
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 11.01.13
Medale:
Brak
|
Gdyby wiedzieli o istnieniu czarodziejów myślę, że Mugole podzielili się na dwie grupy. Tych którzy się ich boją i tych, którzy chcą być jednym z nich. Potem jednak, sądzę, że przyzwyczaili się do tego. Codzienność. Rutyna. Whatever.
Żyliby z nimi pokojowo, bez żadnych wojen. Co więcej, mogliby ze sobą współpracować
Mój świat jest idealny, szkoda, że nie istnieje :C |
|
|
|
~hermiona_182312
|
Dodany dnia 11-02-2013 17:06
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2519
Data rejestracji: 24.09.11
Medale:
Brak
|
Przed wszystkim można się obronić zaklęciami- pierwsze primo, drugie primo- jakby choć raz ktoś chybiał w czarodzieja to zaraz opadłby na podłogę bez ducha. Jest jeszcze wiele rzeczy i sytuacji dlaczego to właśnie czarodzieje by wygrali, a najbanalniejszy jest taki, ze mugole by się jedna k "nieco" cykali
|
|
|
|
~Serpensoria
|
Dodany dnia 19-02-2013 12:58
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 216
Data rejestracji: 13.02.13
Medale:
Brak
|
Mugole może zdziałaliby dość dużo, ale czarodzieje wygraliby..
te wszystkie zaklęcia i wgl. |
|
|
|
~Monikaa76
|
Dodany dnia 19-02-2013 13:24
|
Użytkownik
Punktów: 147
Data rejestracji: 11.02.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem wygrali by czarodzieje .. nwm dlaczego .. hm.. może dlatego że mają różdżki i tak dalej . Choć mugole też nie są tacy słabi.. |
|
|
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 11-07-2013 14:19
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem czarodzieje.Wiele czarodziei umie rzucać zaklęcia nie wymawiając go więc to by się przydało o raz są zaklęcia ochronne i możliwe by było żeby uchronić się przed pistoletami. |
|
|