· Pokój/sypialnia Malfoy'a |
~Fausta Malfoy
|
Dodany dnia 05-11-2012 15:17
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1203
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 17.08.12
Medale:
Brak
|
Interesuje mnie wasze zdanie na temat jak wyglądała sypialnia Draco Malfoy'a?
Według mnie była trochę podobna do pokoju Regulusa Blacka, lecz z całą pewnością większa i trochę bardziej okazała. Pewnie dominowała w niej zieleń i szarość - barwy Slytherinu, ale co do niej nie mam więcej pomysłów. Tak więc zapraszam do dyskusji - chcę poznać wasze opinie :).
|
~Adam_
|
Dodany dnia 05-11-2012 17:26
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 123
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 21.08.12
Medale:
Brak
|
Hmm... Ja tam w ogule Malfoy'a nie lubie, ale zawsze mi się chce śmiać jak wali teksty do Rona
Zgadzam się z tobą,ale nie do końca. Myśle, że jest raczej nieskazitelnie czysta, wszystko wypucowane, coś jak muzeum
Zjakiegoś marmuru albo cośpodobnego, lśniącego. Taki nacisk na perfekcyjny wygląd.
Pozdrawiam drogi Gościu |
|
|
|
~zaeli
|
Dodany dnia 11-01-2013 19:55
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1201
Data rejestracji: 06.06.11
Medale:
Brak
|
Hmmm, nigdy się nad tym nie zastanawiałam, Malfoy nie jest jakąś moją ulubioną postacią. Ale ... zielono (ten kolor mi jakoś do niego pasuje ) Bogato, najnowszy sprzęt itd, żeby od razu było widać, że tatuś ma kupę chajsu. No i duuuża, coś jak osobna komnata Trochę czarnomagicznych przedmiotów, ręka Glorii na honorowym miejscu I zdjęcie Pansy Parkinson na nocnej szafce !!!
<3
Edytowane przez zaeli dnia 11-01-2013 19:56 |
|
|
|
~Hermiona516
|
Dodany dnia 12-01-2013 21:16
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 402
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 19.12.12
Medale:
Brak
|
mi się wydaje że miał plakaty z drużynami quidditcha na ścianach a przeważnie to dominowały kolory zielony i czarny
|
~Asella
|
Dodany dnia 12-01-2013 21:21
|
Użytkownik
Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 826
Data rejestracji: 07.05.11
Medale:
Brak
|
Na pewno duża z jakimiś starymi okazałymi meblami, w srebrze i zieleni- jako dominujące barwy, z jakimiś prywatnymi rzeczami typu zdjęcia pamiątki rodzinne. Pewnie coś co bardzo sobie cenił.
Prawdziwy pan śmierci nigdy przed nią nie ucieknie tylko zmierzy się z nią twarzą w twarz wiedząc że nikogo ona nie ominie.
Chyba zatem nie mamy wyboru. Musimy iść naprzód.
Czy kiedykolwiek mieliśmy inny wybór? Zawsze musieliśmy iść naprzód.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników Hogs i gości , ale szczególnie tych którzy mnie pozdrawiają z bliżej nie określonych powodów ^^
|
|
|
|
~Shalis
|
Dodany dnia 12-01-2013 21:29
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 279
Data rejestracji: 05.01.13
Medale:
Brak
|
Cóż, pewnie wielki pokój coś jakby z marmuru. Dominujące kolory to zapewne kolory Slytherinu zielony i srebrny. Duże łóżko. Może jakieś obrazy czarnoksiężników. Hah i może z jedno z Pansy pod poduszką. ;)
|
|
|
~Fred James Syriusz Remus
|
Dodany dnia 13-01-2013 16:57
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 296
Data rejestracji: 29.12.12
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem było to nowoczesne wnętrze... Na pewno bardzo czyste. Raczej nie było w nim żadnych "śladów działalności" młodego Malfoy'a
|
|
|
~Alyss
|
Dodany dnia 13-01-2013 17:04
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 62
Data rejestracji: 04.01.13
Medale:
Brak
|
Eee... Malfoy Manor było ogromne, więc z pewnością był wielki. Trzeba też pamiętać, że Malfoy był wielkim fanem Quidicha więc zakładam, ze były tam plakaty jego ulubionej drużyny. Szaty do quidicha i do Hogwartu. Na pewno były tam też barwy jego domu - Slytherinu. |
|
|
|
~Angel14
|
Dodany dnia 13-01-2013 17:35
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2184
Data rejestracji: 16.04.11
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem była wielka, oczywiście dominowały w niej kolory zieleni i szarości, była umeblowana z przepychem. Myślę, że dormitorium miał umeblowane podobnie, tylko tam miał prywatną łazienkę (wydaje mi się, że ślizgoni mieli prywatne dormitoria, ponieważ praktycznie wszyscy byli przyzwyczajeni do zycia na bogato ;D) ;D
|
~Bou
|
Dodany dnia 13-01-2013 18:49
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2195
Data rejestracji: 27.04.10
Medale:
Brak
|
A mi się wydaje, że jego pokój mógłby nas zaskoczyć. Sypialnia powinna odzwierciedlać naszą prawdziwą naturę, a natura Dracona mogła być zupełnie inna niż by się to mogło na pozór wydawać. Ale na pewno dominowały tam barwy Slytherinu, plakaty drużyn quidditcha i pewnie jakieś dziwne przedmioty ze sklepu Borgina i Burkesa. |
|
|
|
~Eternal_Metal_
|
Dodany dnia 13-01-2013 19:29
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 143
Data rejestracji: 04.01.13
Medale:
Brak
|
Zapewne podobna by była do sypialni Regulusa Blacka. Widać by było, że człowiek sypiający tam nie kryje sympatii do Slytherinu i czystości krwi. Byłaby czysta, uporządkowana, dostojna i elegancka.
|
|
~Serpensoria
|
Dodany dnia 23-02-2013 13:36
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 216
Data rejestracji: 13.02.13
Medale:
Brak
|
hmm... ja wyobrażam to sobie tak : duża komnata, w której dominuje srebro i zieleń - barwy Slytherinu.. pewnie jakieś plakaty ulubionej drużyny Quidditcha, pokój zapewne był czysty i elegancki.. na pewno znajdowały się tam dziwne przedmioty ze sklepu u Borgina i Burkesa (np. Ręka Glorii ), miotła, szaty do quidditcha i do Hogwartu... no nie wiem. chyba tylee.. może miał jeszcze lusterko ? |
|
|
|
~Delacour_1900
|
Dodany dnia 23-02-2013 13:57
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Charłak
Punktów: 12
Data rejestracji: 03.02.13
Medale:
Brak
|
Myślę że byłaby w większości z marmuru, dominowałaby tam zieleń i srebro - barwy Slytherinu <3 Byłoby tam parę szaty do Hogwartu, miotła i porządnie posprzątany. Wiem nie jestem oryginalna ;D |
|
|
|
!Milva
|
Dodany dnia 23-02-2013 14:00
|
VIP
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Na pewno jakieś mroczne i duże pomieszczenie. Kamienna podłoga, bogate zdobienia. Co do kolorów, to z pewnością ciemne, a jeżeli zieleń to jedynie zgniła. Styl funkcjonalny, bez zbędnych przedmiotów. |
|
|
|
^raven
|
Dodany dnia 24-02-2013 00:31
|
Administrator
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Moja wizja jest totalnie ni z d*py, ale ja jego pokój widzę jako bardzo duże, jasne pomieszczenie, urządzone stosunkowo surowo - bez zbędnych ozdób i gadżetów. Ściany właściwie wyobraziłam sobie w bieli, potem pomyślałam, że mógłby tam zawisnąć duży plakat jakiejś drużyny Quidditcha albo obraz z herbem Slytherinu.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
|
|
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 11-07-2013 12:30
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem jego pokój jest wielki i ma wiele rzeczy w kolorach zielono srebrnych czyli rzeczy przedstawiających Slytherin,ma pewnie wiele zdjęć przedstawiających jego samego,ma pewnie wielkie wyro (łóżko)że tak powiem,na łóżku ma wyżłobiony herb Slytheriny,wielkie okna w pokoju i specjalna szafa na rzeczy z Quidditch'a.
To była moja propozycja pokoju Malfoya
|
|
|