· Efekt specjalne |
~tyshia
|
Dodany dnia 02-07-2012 03:17
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 148
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.06.12
Medale:
Brak
|
Co o nich myślicie? Ja osobiście jestem zachwycona. Nie wiedziałam, że ten film jest aż tak nimi naszpikowany. Nawet niektóre sceny, w których można było się bez nich obejść, jednak zostały wykonane z efektami. A jak wy to widzicie? |
|
|
|
~Suja
|
Dodany dnia 02-07-2012 08:28
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 258
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 12.06.12
Medale:
Brak
|
Efekty specjalne, zawsze dodają coś do akcji filmu. Czasem są sceny w których bez efektów scena byłaby nudna, ale też czasem może być akcja, że jest jakiś efekt, ale niepotrzebny albo za dużo.
Krótko mówiąc, efekty specjalne są potrzebne
I wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów,
Chroń nas Gryffindorze!!!
|
|
|
|
~Laufey
|
Dodany dnia 02-07-2012 09:53
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5205
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak
|
Wiesz, zależy, o którą część Ci chodzi. Wiadomo, że pierwsze części mają nieco skromniejsze efekty specjalne, bardziej widoczne, jako robione komputerowo, niż te późniejsze, gdzie efekty są bardziej dopasowane, a co za tym idzie, mniej widoczne jako takie. Mi osobiście najbardziej podobały się efekty specjalne z Insygiów, bo wyglądały naprawdę realistycznie, i były mniej (choćby przeze mnie) odbierane jako efekt zmagań komputerowych. ;p
Takie urozmaicenie filmu jest bardzo potrzebne, nadaje mu jakąś... hm. głębię? w każdym razie, efekty specjalne są naprawdę potrzebne.
|
~tyshia
|
Dodany dnia 02-07-2012 12:50
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 148
Data rejestracji: 26.06.12
Medale:
Brak
|
Tutaj wstawiam film cały o efektach specjalnych, kto nie widział, niech koniecznie obejrzy, świetna sprawa naprawdę. Wstawiam 1 częśc z 5, więc łatwo potem znaleźć resztę
[url]link usunięty[/url]
Edytowane przez mooll dnia 26-04-2013 21:21 |
|
|
|
~dama_z_amsterdama
|
Dodany dnia 02-07-2012 14:39
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 92
Data rejestracji: 25.06.12
Medale:
Brak
|
Podziwiam aktorów, bo to żadna sztuka dobrze grać czarodzieja gdy stoi się w jakimś kamiennym zamku i można się wczuć, ale zagrać w pokoju z zielonymi ścianami i udawać, że wokół roi się od śmierciożerców? To jest coś Trochę się zdziwiłam, że nawet, wydawałoby się najprostsze sceny są kręcone w studiu. Oglądałam making of z Czary Ognia i jest tam taka scena, gdzie trójka bohaterów siedzi nad jeziorem, idzie Krum a za nim grupka rozchichotanych dziewczyn. Byłam pewna, że naprawdę kręcili to nad jeziorem, no bo co to za problem znaleźć kawałek wody? A to też było kręcone w studiu na niebieskim tle |
|
|
|
~dastanblack3000
|
Dodany dnia 06-07-2012 12:10
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1481
Data rejestracji: 29.05.11
Medale:
Brak
|
Efekty w Potterze są powalające i bardzo dopracowane. W pierwszej części jest ich mniej ale już w drugiej widzimy bazyliszka który wyglądał jak prawdziwy i ta komnata tajemnic Najlepsze efekty zaczynają się od Czary ognia. Np. Labirynt. A Insygnia śmierci to już nie trzeba nic wspominać. Jak np. Hogwart się walił
|
|
|
~Albus Severus Potter 97
|
Dodany dnia 06-07-2012 13:26
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 118
Data rejestracji: 03.08.11
Medale:
Brak
|
Pod względem efektów specjalnych, to wielkie ukłony należą się twórcom "Harrego Pottera". Zgadzam się z przedmówcami. Efekty w Insygniach Śmierci były po prostu powalające. Szczególnie jeśli oglądało się to w 3D Włożono w nie z pewnością taki ogrom pracy, że według mnie pod tym względem, ostatnia część filmu była najlepsza. |
|
|
|
~Agnes00
|
Dodany dnia 25-12-2014 23:56
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 367
Data rejestracji: 01.04.14
Medale:
Brak
|
Dla mnie efekty były wspaniałe.
|
|
~Ginny03
|
Dodany dnia 10-01-2015 11:48
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 93
Data rejestracji: 29.12.14
Medale:
Brak
|
Efekty bardzo mnie zaskoczyły. Szczególnie w ostatniej części.
Chroń nas Gryffindorze!!!
''Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie srótem na jego spotkonie''
J.R.R.Tolkien
|
|
|
|
~Grover
|
Dodany dnia 24-01-2015 16:27
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 33
Data rejestracji: 24.01.15
Medale:
Brak
|
Efekty specjalne nadają filmom dobrego wydźwięku, że tak napiszę. Wolę oglądać jak coś się dzieje, tu coś wybuchnie, tam spłonie. Bez tego byłoby trochę za nudno. To jest tak jakby w całej Bitwie o Hogwart nikomu się nic nie stało, albo nikt nie zginął. W takich filmach, a nawet i książkach musi się coś dziać. Wystarczy spojrzeć na amerykańskie filmy np. sensacyjne, gdzie jest pełno efektów. Komu chciałoby się oglądać jak ktoś kogoś co chwilę zabija bez efektów? Kulka i leży, ale nie wybucha krwią czy coś w tym stylu, to trochę nie pasuje.
|
|
|
|
~Nikaa
|
Dodany dnia 26-01-2015 19:31
|
Użytkownik
Ranga: Animag Lew
Punktów: 537
Data rejestracji: 26.01.15
Medale:
Brak
|
Dzięki efektom specjalnym, filmy HP ogląda się z zapartym tchem. Każda część filmu jest jeszcze lepsza od poprzedniej. Wszystko dzięki twórcom filmów o Harrym Potterze. |
|
|
|
~gandalf_szary
|
Dodany dnia 27-01-2015 15:13
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 40