· Pierwsze kroki w kaligrafii |
~xowiki
|
Dodany dnia 09-04-2012 15:23
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 588
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 13.11.11
Medale:
Brak
|
Niedawno natknęłam się na genialny tekst napisany w szczególny sposób. Szperając głębiej dowiedziałam się, że taki sposób pisania nazywa się kaligrafią.
Kaligrafia to sztuka starannego, estetycznego pisma, często również zdobionego artystycznie.
Oto moje pierwsze kroki w tej dziedzinie "sztuki", która powiem wam szczerze coraz bardziej mnie pociąga
Co prawda daleka droga przede mną, ale myślę, że nie jest tak źle
EDIT
Jeśli ktoś chce, mogę dla niego napisać TAKIM pismem jakiś cytat z pottera, czy cokolwiek
Także piszcie A na pewno dodam początek Opowieści o trzech braciach bo właśnie ją piszę
Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty
A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Może jest, a może go nie ma,ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem
Pozdrowienia dla mojego kochanka i żony. Oni wiedzą, o kogo chodzi
Buziaki misie <3
Edytowane przez xowiki dnia 09-04-2012 21:39 |
|
|
|
~Harry007
|
Dodany dnia 09-04-2012 16:15
|
Zbanowany
Dom: Gryffindor
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 143
Data rejestracji: 31.01.12
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie Suuuper!
Dodasz jeszcze coś?
Genialnie Ci wyszło!
Chętnie pomoge jeszcze kilku Potterominiakom z pisaniu FF. Jeżeli brakuje Wam kogoś, kto sprawdzi, otaguje, zamieści, czy wytłumaczy- PISAĆ!
|
|
|
|
~onlyHorcrux
|
Dodany dnia 09-04-2012 16:35
|
Użytkownik
Ranga: Dyrektor Hogwartu
Punktów: 4642
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 22.02.12
Medale:
Brak
|
Ooh. Ładnie Ci wychodzi : ) Ja to bazgrze jak kura pazurem, więc o takim piśmie, to nie ma mowy |
|
|
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 09-04-2012 16:45
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
to jest genialne.ja nie mam o czym marzyć...by odczytac moje pismo potrzebna jest lekcja szyfrologii...
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
|
|
|
~HermionaTonks
|
Dodany dnia 09-04-2012 16:59
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 310
Data rejestracji: 10.03.12
Medale:
Brak
|
Też uważam że to jest GENIALNE!!! Ja jak mi się chce to też ładnie piszę, ale ogólnie to mi się nie chce
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!!!
Pozdrowienia dla drogi Gościu
Oto nadchodzi ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana... zrodzony z tych, którzy trzykrotnie mu się oparli, a narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca... A choć Czarny Pan naznaczy go jako równego sobie, będzie on miał moc, jakiej Czarny Pan nie zna... I jeden z nich musi zginąć z ręki drugiego, bo żaden nie może żyć, gdy drugi przeżyje... Ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana, narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca...
|
|
|
|
~SevLily36
|
Dodany dnia 09-04-2012 19:14
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak
|
Ślicznie Sama czasami robię kaligrafię, ale chyba nie ażtak dobrze jak ty...
|
~Scorpionka
|
Dodany dnia 09-04-2012 19:30
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 36
Data rejestracji: 09.04.12
Medale:
Brak
|
Śliczne pismo, gratuluję. Musze tego kiedyś spróbować, ale nie sądzę by wyszło mi tak dobrze ;/
- Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan,
profesorze."
Od przebiegłości Ślizgonów
Od kretynizmu Puchonów
Od wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
|
|
|
|
~Gryffindor99
|
Dodany dnia 09-04-2012 20:33
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 180
Data rejestracji: 15.12.11
Medale:
Brak
|
WOW! To jest super! Moje pismo jest straszne! Chyba o takim piśmie jak ty, to mogę tylko pomarzyć! Mojego pisma to nawet ja się nie mogę doczytać : D. tobie pięknie wychodzi kaligrafia : ).
|
|
~emilyanne
|
Dodany dnia 09-04-2012 21:12
|
Użytkownik
Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5622
Data rejestracji: 28.10.11
Medale:
Brak
|
Genialnie wyszły Ci wszystkie literki z ogonkami (y, j, g). Chyba najbardziej spodobało mi się "Always" z pierwszego. Drugie w całości jest świetne. No, może Twoje n, m i u mnie nie przekonują, ale jest ślicznie. Uuu! Chyba się tym zainteresuje, bo moje pismo wygląda... Źle
|
|
|
|
~xowiki
|
Dodany dnia 11-04-2012 21:08
|
Użytkownik
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 588
Data rejestracji: 13.11.11
Medale:
Brak
|
Tak, jak obiecałam kolejna porcja mojej "sztuki". Pierwsza strona mojej "Opowieści o trzech braciach" oraz zbiór czegoś, co pewnie dla każdego z was jest ważne
Jeśli jest jakiś cytat, który chcielibyście ujrzeć w takiej formie to piszcie
Potrzebuje motywacji do ćwiczeń i udoskonaleni się w tej dziedzinie
I jak wrażenia?
Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty
A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Może jest, a może go nie ma,ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem
Pozdrowienia dla mojego kochanka i żony. Oni wiedzą, o kogo chodzi
Buziaki misie <3
|
|
|
|
~Herminka
|
Dodany dnia 14-08-2012 18:09
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 279
Data rejestracji: 08.10.11
Medale:
Brak
|
Ślicznie. Masz kawał talenta.
NAUCZ NAS GRYFFINDORZE!!!
Jestem, jaka jestem. Mało ludzi wie na mój temat więcej, niż to, jak mam na imię, ile mam lat i jak wyglądam. Jestem dość tajemnicza. Ufam niewielu osobom. Może dla tego, prawie nikt mnie nie lubi. W przyjaźni stawiam na jakość, a nie ilość.
Serdecznie zapraszam na nowe forum RPG o Harry'm! Magiczny Kociołek
Mam dwa oblicza: szalona wariatka o psychopatycznym śmiechu i zamknięty w sobie potulny baranek.
Edytowane przez Herminka dnia 14-08-2012 18:10 |
|
|
|
~Victim
|
Dodany dnia 14-08-2012 20:11
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1579
Data rejestracji: 03.07.12
Medale:
|
Ale ślicznie... Gratuluję takiego pisma, naprawdę *_* Sama próbuję tak na tych nudniejszych lekcjach, ale że z natury bazgrzę jak kura pazurem to też mi jakieś bazgroły wychodzą Ale ty masz talent, WIELKI TALENT!! *_*
Jakby to nie był kłopot, mogłabyś wykaligrafować cytat: "No story lives unless someone wants to listen" ~J.K.Rowling? Ciekawa jestem, jakby wyglądał w takiej ślicznej wersji ^^ |
|
|
|
~Luna330
|
Dodany dnia 14-08-2012 21:20
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 135
Data rejestracji: 11.08.12
Medale:
Brak
|
Jejku! Fenomenalne! Przyjemnie się na to patrzy, chyba też spróbuje, bo mój charakter pisma pozostawia wiele do życzenia...
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
Hej drogi Gościu zobacz moje ff http://www.hogsme...ad_id=7300
Pozdrowienia dla całego Hogsmeade i dla ciebie drogi Gościu
"- To jest dobra strona tego złego... a tak długo jej szukałam - szepnęła, a po chwili całowała go tak, jak jeszcze nigdy nie całowała, a Harry całował ją, zapominając o całym świecie... to było lepsze od Ognistej Whisky... istniała tylko Ginny... tylko Ginny i on... czuł ją całym sobą... jedną ręką ją obejmował, drugą zanurzył się w jej długich, jak słodko pachnących włosach..."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
Edward Nożycoręki <3
|
|
|
|
~Sahem
|
Dodany dnia 14-08-2012 23:16
|
Użytkownik
Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 919
Data rejestracji: 26.08.11
Medale:
Brak
|
Zawsze uważałem, że staranne i zgrabne pismo świadczy więcej o człowieku niż godzina rozmowy.
Sam też staram się pisać dość... powiedzmy "poprawnie", ale nie zawsze się to udaje.
U Ciebie widzę, że naprawdę dobrze Ci to wychodzi. Ciekaw jednak jestem, jak wygląda Twój standardowy charakter pisma.
|
~marihermiona
|
Dodany dnia 15-08-2012 07:48
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Świetnie piszesz. Ja jak nie mam nic do roboty to też staram się tak ładnie pisać, a jak piszemy na lekcji to no... nie zbyt mi wychodzi
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
|
|
|