· Szpital Św. Munga |
~Matthew Lucas
|
Dodany dnia 29-01-2012 13:32
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Mugol
Punktów: 4
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 03.09.10
Medale:
Brak
|
Szpital Św. Munga - jak wam się podobał ten budynek? Czy był dobrze ukryty? (aby wejść, należało podejść do szyby zamkniętego sklepu z ubraniami i szepnąć coś manekinowi, po czym można było przejść na drugą stronę). Chcielibyście tam trafić?
Myślę, iż to bardzo pomysłowe, że szpital został stworzony w tak nietypowym miejscu.
|
|
~Kinga121
|
Dodany dnia 29-01-2012 13:36
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 881
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 30.08.11
Medale:
Brak
|
Bardzo mi się podobał taki szpital, tak był bardzo dobrze ukryty, bo jaki mugol wchodziłby do jakiegoś opuszczonego sklepu...Czy chciałabym tam trafić? Jeżeli miałabym już trafić do jakiegoś szpitala to tak. ;D
|
|
~syrius_black
|
Dodany dnia 04-02-2012 12:54
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5449
Data rejestracji: 26.12.11
Medale:
Brak
|
Bardzo mi się podobało ukrycie szpitala . A gdybym miał trafić do szpitala to najchętniej trafiłbym tam .
|
|
|
~kizzucha
|
Dodany dnia 04-02-2012 17:29
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1648
Data rejestracji: 05.01.11
Medale:
Brak
|
Był świetny, chociaż z początku zastanowiło mnie to, że naprawdę w tum tłumie, nikt z mugoli nie zauważył grupy ludzi którzy, no cóż robili to co robili. A potem zrozumiałam, że to cześć jego czarów. Chyba... No i podobała mi się ta fontanna, do której wrzucało się pieniądze.
Loa_Riddle - ;D
Ale że co? ;>
"-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome,puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - E ecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
''Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwale, a nawet powstrzymać śmierć... Jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać."
"- Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
- Tak.
- Tak, proszę pana.
- Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, panie profesorze. "
Edytowane przez kizzucha dnia 04-02-2012 17:33 |
|
|
|
~Lady Bellatriks
|
Dodany dnia 06-02-2012 16:05
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2508
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak
|
Wejście do szpitala na pewno było świetnie przemyślane, bo przecież kto by wpadł na to, że może znajdować się w jakimś ponurym i opuszczonym sklepie. Fajnie byłoby tam trafić, ale tylko po to, by zobaczyć czarodziejów cierpiących na różne magiczne choroby, raczej nie chciałabym tam trafić jako pacjent...
Mówią o mnie ''córka diabła'' - temu nie zaprzeczę ani ja, ani ktos, kto mnie dobrze zna .
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mnie pozdrawiają
|
|
|
|
~Alex Verie
|
Dodany dnia 04-07-2012 13:36
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1012
Data rejestracji: 25.08.11
Medale:
Brak
|
Tak, Szpital Św. Munga był bardzo... Hm, ciekawie ukryty .Trzeba też pamiętać o tym, że powstał kilka wieków temu, więc pewnie jego ukrycia się zmieniały . Poza tym sam szpital był dobrze zorganizowany. Oddzielne piętra dla każdego urazu, herbaciarnia .
|
|
|
~Ms_Kane
|
Dodany dnia 04-07-2012 13:42
|
Użytkownik
Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2978
Data rejestracji: 24.04.12
Medale:
Brak
|
Szpital Św. Munga był bardzo, bardzo ale to bardzo ciekawie ukryty. To szepnięcie coś manekinowi było dość śmieszne dla mugoli oczywiście.
Chciałabym się tam znaleźć i to bardzo w taki szpitalu "za sklepem". Pozwiedzałbym sobie go, bo miał dużo pieter więc nie nudziłoby mi się.
|
~Suja
|
Dodany dnia 04-07-2012 13:55
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 258
Data rejestracji: 12.06.12
Medale:
Brak
|
Mnie wejście tam bardzo zdziwiło, nie pomyślałbym że trzeba za cos pociągnąć mamekina:/
wydaje mi się że jakbym tam trafił albo miał okazje zobaczyć wnętrze to bym na pewno się nie nudził zwiedzając
I wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów,
Chroń nas Gryffindorze!!!
|
|
|
|
~Riddle Of Death
|
Dodany dnia 14-07-2012 12:37
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 338
Data rejestracji: 12.07.12
Medale:
Brak
|
Szpital świetnie ukryty. Wnętrze ciekawe, odziały naprawdę pomysłowe. Ale nie chciałabym tam trafić. Kto chciałby trafic do szpitala? A zwłaszcza czarodziejskiego? Dolegliwości musiały być okropne. Gdy Potter stracił kości w ręce ( musiał to być niewyobrażalny ból) trafił TYLKO do szkrzydła szpitalnego. Więc z jakimi urazami czarodzieje trafilai do Św. Munga? Ja bym nie chciała skończyć jak Bode, rodzice Neville'a czy Lockhart, nie wiem jak wy. |
|
|
|
~Jey
|
Dodany dnia 14-07-2012 17:55
|
Użytkownik
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 103
Data rejestracji: 26.06.12
Medale:
Brak
|
Bardzo pomysłowe, ciekawe i cóż inne niż wszystko. Czy chciałabym tam trafić ? Nie przepadam za szpitalami ale jeśli to miałby być św. Mung i tego bym potrzebowała to jak najbardziej.
-Jutro jest nie ważne, bo mamy dzisiaj .
Czasem trzeba zapomnieć, by móc pamiętać od nowa.
|
|
|
|
~Victim
|
Dodany dnia 14-07-2012 18:33
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1579
Data rejestracji: 03.07.12
Medale:
|
Zgadzam się - Szpital był bardzo dobrze ukryty, mało kto by samodzielnie na niego natrafił. W środku też była bardzo ciekawie zaplanowany, chciałabym go kiedyś zwiedzić, ale na pewno nie jako pacjent... |
|
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 15-03-2013 20:01
|
VIP
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Fakt faktem, że był dobrze ukryty. Wydaje mi się jednak, że Mugole z zasady nie wierzyli w jakiś magiczny świat, więc "zagrożenie" z ich strony było znikome. Pomijam oczywiście ludzi, którzy mieli czarodziejów w rodzinach lub premierów Wielkiej Brytanii, których odwiedzał Knot, lub później Scrimgeour...
Czy chciałbym tam trafić ? Tak, marzeniem moim jest zostać przywiezionym do szpitala, najlepiej w stanie agonii. Jasne, że nie. To nie było muzeum, żeby sobie wejść pooglądać pacjentów z ciekawymi przypadkami, kupić szklankę soku dyniowego i pozwiedzać resztę części szpitala. Gdybym musiał kogoś tam odwiedzać, to jak najbardziej - ale samemu w roli pacjenta ? Zdecydowanie nie...
|
~Shalis
|
Dodany dnia 15-03-2013 21:40
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 279
Data rejestracji: 05.01.13
Medale:
Brak
|
Ukryty był z pewnością dobrze i pomysłowo... ;D Jak najbardziej chciałabym tam trafić. Ogólnie budynek był genialny, jak wszystkie inne obiekty magiczne, a jeszcze ciekawsi byli pacjenci. ; )
|
|
|
~Jessica
|
Dodany dnia 15-03-2013 22:25
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 172
Data rejestracji: 12.03.13
Medale:
Brak
|
Zgadzam sie z Kingą121! ^^
Harry Potter (to Rubeus)-"Muggle?".
Rubeus Hagrid (to Harry)-"No magic folk".
|
|
|
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 10-07-2013 19:27
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem dobrze był ukryty i dobre były zabezpieczenia.Nie chciałabym tam trafić,lecz powiem że to był przydatny szpital i dobrze że istniał.Nikt raczej nie chce tam trafić bo prawie nit nie lubi szpitali. |
|
|
|
~LavenderBlack
|
Dodany dnia 10-07-2013 21:23
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 146
Data rejestracji: 07.07.13
Medale:
Brak
|
Był dobrze ukryty, ale nie podoba mi się, bo ogólnie nienawidzę szpitali i do żadnego nie chciałabym trafic.
CHROŃ NAS SLYTHERINIE!
Dziękuję Wam za pozdrowienia i również pozdrawiam <3
LAVENDER BLACK
|
|
|
|
^raven
|
Dodany dnia 10-07-2013 23:05
|
Administrator
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Generalnie nie przepadam za szpitalami, niespecjalnie mam ochotę w nich bywać. Czasem trzeba, ale zawsze czuję wtedy dyskomfort. A taki magiczny szpital? W którym ludzie mają wyżarte pół twarzy po ataku wilkołaka, sierść na całym ciele albo wycieki ropne po bliskim spotkaniu z niebezpieczną rośliną? Fuj, fuj, fuj. To przecież jeszcze gorsze niż normalny mugolski szpital.
Budynek ciekawie ukryty, to fakt. Ale za zwiedzanie tego miejsca podziękuję.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
|
|