Użytkownik
Dom: Bezdomny
Ranga: Charłak
Punktów: 5
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.01.12
Medale:
Brak
|
Witam!
To mój pierwszy post, więc chciałbym się przywitać. A teraz do tematu, chodzi o kreację świata przedstawionego w książkach J. K. Rowling. Znacie może jakieś ciekawe artykuły czy książki na ten temat.
Potrzebuje tego do prezentacji na maturę ustną z polskiego. Szukałem już trochę ale nie znalazłem nic ciekawego. Z góry dziękuje za pomoc.
P.S
Jakby, ktoś był ogarnięty w tych tematach prosiłbym o jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę, niestety ale z polskiego nie jestem zbyt dobry. |
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
Zacznijmy od tego,ze znajdź sobie definicje świata przedstawionego i przeczytaj kilka razy.Jeżeli juz musisz to pisac to grunt,żeby było poprawnie ortograficznie,interpunkcyjnie i gramatycznie.Nauczyciele najczęsciej lepiej oceniaja prace,które sa poetycko napisane,czyli czesto nudne.Jezeli to nie musi być długie to mogę ci to zrobic [ za darmo oczywiście i jeżeli jest to nadal aktualne, (miej tylko na uwadze, że jestem dopiero w ostatniej klasie podstawowki) ] |
Super Owadzik
Dom: Gryffindor
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
Nie ten dział. Przenoszę do Pomoc w nauce.
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
|
VIP
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
A ja go zamykam, bo odpowiedź po części padła. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że Autor ustny egzamin z polskiego zdał. ( jak się wybiera temat do prezentacji, to naprawdę wypadałoby chociaż troszkę coś o nim wiedzieć... )