· Facebook - konta i fan page |
!Imbecile
|
Dodany dnia 24-11-2011 21:52
|
VIP
Dom: Gryffindor
Ranga: Opiekun Gryffindoru
Punktów: 3259
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.04.10
Medale:
Brak
|
Jeden z najpopularniejszych, o ile nie najpopularniejszy, portali społecznościowych, założony przez Marka Zuckenberga. Nie ma sensu tu się rozpisywać, bo prawie każdy wie czym jest Facebook.
Macie konta? Co Was skłoniło do ich założenia? Często na niego zaglądacie i dużo 'fejsujecie'?
A co myślicie o tzw. fan pege? Macie swoje ulubione? Często klikacie 'lubie to' na takowych? A może macie swoje własne strony na Fejsie?
|
~DziedzicSlytherina
|
Dodany dnia 24-11-2011 21:59
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5368
Data rejestracji: 07.08.11
Medale:
|
Wydaje mi się, że większa część młodzieży w dzisiejszych czasach ma tam konto. W tym i również ja : D Zaglądam tam codziennie, coś tam zawsze wstawię, czasami jakiś link z kwejka wrzucę, piszę z wieloma osobami. Jednak nie jestem osobą od tego uzależnioną :> "Lubię to" klikam dosyć rzadko na jakichś fan page'ach, głównie przy linkach i statusach moich znajomych. Własnej strony nie posiadam i nie mam żądnego zamiaru takowej zakładać |
|
|
|
~Densho
|
Dodany dnia 24-11-2011 22:02
|
Użytkownik
Ranga: Lord
Punktów: 37745
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.08.11
Medale:
|
Tak mam tam konto. Często tam jestem, wrzucam linki z kwejka, wiochy, YT... |Ale uzależniona nie jestem
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Albus Dumbledore
|
|
|
|
!leea
|
Dodany dnia 24-11-2011 22:05
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
|
Kiedyś ciągle mówiłam, że "facebook to zuo", aczkolwiek teraz stronka to troszkę bardziej mi się podoba - i to właśnie, nie przez moich znajomych, acz właśnie, przez fan page'e Bardzo rzadko lajkuje np. czyjeś statusy, bo na ogół są to newsy w stylu "lol jem pierogi" [gbur ze mnie?]. W każdym razie nie dziękuje. Zazwyczaj lubię sobie zalajować stronki moich ulubionych sklepów z ciuchami, moje ulubione seriale, ulubieni aktorzy oraz lubię sobie poobserwować profile ludzi, którzy robię magiczne zdjęcie czy rysunki *,*
Mi samej marzy się jakiś fan page jak douczę się robić naprawdę fajne prace w PS na tablecie, aby to wieś nie była ^^ 4fun.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Edytowane przez leea dnia 24-11-2011 22:07 |
|
|
|
~Czarodziej_13
|
Dodany dnia 06-12-2011 14:41
|
Zbanowany
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 44
Data rejestracji: 06.12.11
Medale:
Brak
|
Nie mam konta na tym portalu społecznościowym. Powiedziałem - dość. I tak szybko bym o tym zapomniał. |
|
|
|
`Czarodziejka
|
Dodany dnia 06-12-2011 15:03
|
Moderator (F)
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11090
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
Nie mam i nie mam zamiaru zakładać ani na Faceboku, ani na naszej Klasie, ani nigdzie. Dlaczego? Bo nie czuję takiej potrzeby i nie podobają mi się tego typu strony. Zupełnie nie rozumiem tej manii, która ogarnęła świat. Jestem tylko na Hogsmeade, bo ta strona mi się podoba i ją tu fajni ludzie, z którymi mogę pogadać.
Na Facebooka wchodzę, ale tylko na adres Harry Potter albo Hogsmeade, żeby poszukać ciekawostek.
|
|
|
~LilyPotter
|
Dodany dnia 06-12-2011 15:15
|
Użytkownik
Ranga: Horkruks
Punktów: 7311
Data rejestracji: 21.05.10
Medale:
|
na fejsiku konto mam, korzystam w miarę regularnie. Na nk miałam, ale nie korzystam;P
Do założenia zmusiła (tak, dokładnie tak, posługując się szantażem) koleżanka. założyłam i... Od razu zaczełam podbijać stronkę. jesli chodzi o fp, lubięich setki. Własną stronkę mam, prowadzę ją w towarzystwie dwójki świenych ludzi. Nazwy nie podam, bo to też potterowskie i reklama by b yła;P
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 09-02-2012 23:54
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Mam konto na Facebooku. Sama nie wiem, co mnie skonio - być może chęć poznana tego portalu, czy jest lepszy od nk. Nie zawiodłam się, chociaż też jest z tego spory zysk. Siedzę codziennie, wrzucam dużo muzyki itp. często klikam "lubię to", ale tam, gdzie coś naprawdę mi się podoba. Mam dużo ulubionych fan page'ów, prowadzę jednego o Kasi Struss (kasia strussfan page).
|
|
!Asik
|
Dodany dnia 10-02-2012 21:21
|
VIP
Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2821
Data rejestracji: 19.07.11
Medale:
|
Założyłam całkiem niedawno tam konto - jakieś 3-4 dni temu. Co mnie skłoniło? Miałam dość komentarzy typu:
"-Dlaczego znowu nie poszłaś z nami?
- A kto mówił, że idziemy albo pisał coś do mnie?
- Nie nie wiesz na fb było!?"
Miarka się przebrała gdy jako jedna z trzech osób przyszłam na wykład, którego nie było. Ludziki zamiast łaskawie dać wiadomość na tel albo naszego maila grupowego pisali o tym do siebie na fb;/ Do tego moja kochana siostrzyczka skasowała gg, nk, skype i kontaktowała się przez fb z rodzeństwem, a tylko ja nie miałam z nią kontaktu przez neta. Złamałam się w końcu.
Co do fan page - sama zamierzam założyć za niedługo swój profil fotograficzny. Jak tylko nauczę się co jak i gdzie na tej stronce. Fajna reklama za darmo i sposób dotarcia do ludzi w swojej okolicy i nie tylko. Irytują mnie natomiast fan page typu: "dupy, wixy, bmxy", "Kosmos, wódeczka - dobra bajeczka", 'Dupy, ćpanie i jaranie" - po co to komu? Przestrzegam przed lubieniem takich stron: kolega (idiota) z tego powodu nie został przyjęty do pracy, bo stwierdzili, że jest zbyt mało odpowiedzialny i może popaść w nałogi zamiast pracować.
|
~xowiki
|
Dodany dnia 05-04-2012 13:41
|
Użytkownik
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 588
Data rejestracji: 13.11.11
Medale:
Brak
|
A ja posiadam własne konto takie no wiecie prywatne i dwa fanpage Całkiem fajna zabawa, choć czasem nie mam kiedy tam zaglądać
Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty
A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Może jest, a może go nie ma,ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem
Pozdrowienia dla mojego kochanka i żony. Oni wiedzą, o kogo chodzi
Buziaki misie <3
|
|
|
|
~SevLily36
|
Dodany dnia 05-04-2012 21:59
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak
|
Założyłam konto 2 lata temu i po prostu uwielbiam facebooka... Rozmawiam ze znajomymi, mamy też fan page naszej klasy i świetnie się bawimy
|
~Martita
|
Dodany dnia 09-09-2012 21:42
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak
|
Mam konto na fb i siedzę na nim codziennie Najczęściej przeglądam tablicę, lajkuję i komentuję posty znajomych lub piszę z nimi na czacie Lubię tego typu stronki bo dzięki nim mam stały kontakt ze wszystkimi
|
~bochenek89
|
Dodany dnia 13-11-2012 20:11
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2125
Data rejestracji: 10.10.11
Medale:
|
Nie mam konta na fejsie, więc nie istnieję
A tak na poważnie: kiedyś myślałam, żeby założyć konto na fejsbuku, ale okazało się, że jak raz to zrobisz to już konta nie usuniesz. Postanowiłam więc konta nie zakładać. I tak nie byłabym na nim aktywna. Nie umieszczam w necie swoich zdjęć, nie dzielę się istotnymi informacjami ze swojego życia prywatnego. Lubię internetową anonimowość, więc fb mi niepotrzebne. Jedyne portale na jakich mam konto to nk (ale jest "puste" - bez zdjęć, bez udzielania się na forach, bez aktywności z mojej strony) i hogsmeade (pierwsza str na której jestem bardzo aktywna )
Edytowane przez bochenek89 dnia 13-11-2012 20:12 |
|
|
|
~Luna23
|
Dodany dnia 13-11-2012 20:38
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 247
Data rejestracji: 11.06.11
Medale:
Brak
|
4 osoby (razem ze mną ) nie mają konta na FB i chyba przez to bardzo nie cierpią Znajomi często mnie pytają, jak to możliwe, że nie mam facebooka, a ja im odpowiadam pytaniem na pytanie: jak to możliwe, że nikt z nich nigdy nie przeczytał Harry'ego Pottera i nie posiada konta na hogs
|
|
`RazorBMW
|
Dodany dnia 13-11-2012 20:46
|
Moderator (F)
Ranga: Lord
Punktów: 820787
Data rejestracji: 04.10.09
Medale:
|
Luna23 napisał/a:
a ja im odpowiadam pytaniem na pytanie: jak to możliwe, że nikt z nich nigdy nie przeczytał Harry'ego Pottera i nie posiada konta na hogs
Abstraujac od tego, że nie odpowiada się pytaniem na pytanie, to co ma hogs do FB? Oraz czytanie HP do FB? Głupie trochę...
Anyway, FB używam do 3 celów:
- grupa mojego kierunku na studiach
- kumple na tablice wrzucają spoko muzykę
- zespoły udostępniają info/czasem nawet jakiś utwór za ileśtam lajków (pozdro Donny!)
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS
Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron
Moshic Akbar! Viva La Underground!
|
|
|
|
~koko551 hermiona
|
Dodany dnia 13-11-2012 21:03
|
Użytkownik
Ranga: Charłak
Punktów: 10
Data rejestracji: 14.05.11
Medale:
Brak
|
ja mam konto na fejsie^^
|
|
~Kab Hun
|
Dodany dnia 28-01-2013 22:59
|
Użytkownik
Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade
Punktów: 818
Data rejestracji: 09.07.09
Medale:
Brak
|
Konto na "fejsie" jest mi w zasadzie potrzebne wyłącznie do wymieniania wiadomości z grupą ćwiczeniową na studiach. Oczywiście, zdarza mi się używać go również do niezobowiązujących głupot różnego rodzaju, ale w ogólnym rozrachunku jestem w stanie jakoś bez niego się obejść. Po ukończeniu kształcenia wyższego - jeśli idea Facebooka nie padnie wcześniej - istnieje duże prawdopodobieństwo, że konto skasuję. Proste, logiczne, tyle na temat wątku. |
|
|
|
^raven
|
Dodany dnia 29-01-2013 01:31
|
Administrator
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Konto na fb posiadam od prawie 4 lat i ze smutkiem stwierdzam, że przez ten czas sporo zmieniło się na gorsze. Przede wszystkim, pomimo ograniczeń wiekowych, profile zakładają dzieciaki, które rozsyłają zaproszenia na prawo i lewo, chyba tylko po to żeby mieć więcej znajomych i kogo atakować zaproszeniami do gier.
Ale facebook to świetny sposób na dowiedzenie się co słychać u dawno niewidzianych znajomych i szybkie dotarcie do newsów. Fajnie też spełnia rolę promocyjną - osobiście bardzo doceniam fakt, że szybko można na drugi koniec Polski przesłać informację np. o czyimś zaginięciu, potrzebnej krwi albo rozpropagować kampanie społeczne. Taka poczta pantoflowa w bardziej globalnym wydaniu.
Jeśli chodzi o strony dotyczące muzyków, sportowców i co tam jeszcze można polubić, najbardziej wartościowe są dla mnie te, które są prowadzone samodzielnie przez tych, których chcemy lajkami obdarzyć. Wtedy łatwo i szybko docierają do nas informacje z codziennego życia osób, które nas interesują. Takie osoby z reguły są otwarte na dialog, więc można komentować, dzielić się uwagami, dziękować, wspierać, prosić o więcej newsów. Nie uważam żebym była od fb uzależniona - JUŻ nie , ale staram się śledzić zmiany na bieżąco żeby informacje z oficjalnych kont moich ulubionych zespołów nie umknęły mi gdzieś w fejsbukowym gąszczu.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
|
|
|
~Klaus
|
Dodany dnia 12-01-2014 18:51
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 170
Data rejestracji: 16.12.13
Medale:
Brak
|
Mam i używam. Traktuje to jako swego rodzaju lepsze gg, bo głównie do kontaktu ze znajomymi mi on służy. Drugą funkcją istotną dla mnie jest dodawanie zdjęć, dzięki temu nie muszę ich przetrzymywać na telefonie w nieskończoność