Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 921
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Harry i Snape
~Spinnet F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2011 21:58
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 195
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.07.11
Medale:
Brak

Czy myślicie, że Harry i Snape, oczywiście gdyby Snape przeżył, to czy po tych wszystkich zdarzeniach mogli by zacząć się traktowac normalnie i nie patrzeć na siebie z nienawiścią? Czy jednak dawne urazy zostałyby zachowane i nic by się nie zmieniło?

Kretynizmu Puchonów

i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów

CHROŃ NAS GRYFFINDORZE

Pozdrowienia dla drogi Gościu
Wyślij prywatną wiadomość
~Albus Severus Potter 97 F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2011 22:10
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 118
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.08.11
Medale:
Brak

Ja myślę , że nienawiść jaką Snape żywił do Harrego była tak mocno zakorzeniona (jeszcze z czasów jego potyczek z Jamesem), że Severus nie mógłby być tak po prostu przyjacielem Harrego.
~Sophia F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2011 22:44
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1427
Data rejestracji: 09.01.11
Medale:
Brak

Jakoś sobie tego nie wyobrażam, zawsze byli do siebie wrogo nastawieni i uważam, że Snape gdyby przeżył wcale nie pokazywałby tego wspomnienia Harry'emu... Powiedziałby tylko o tej cząstce Voldka...

"-U nas na święta- powiedziałem- będzie Bunia, ciocia Donata i stryjek Eugeniusz.
- A u nas- powiedział Alcest- będzie biała kiełbasa i indyk."
~Nowe przygody Mikołajka

Snape: Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
Harry:Tak.
Snape:Tak, proszę pana.
Harry:Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.

Jak gdzieś jest raban, to o każdej porze Wezwij Irytka, będzie jeszcze gorzej!

Pozdrawiam Cię drogi Gościu!xD
~Karela_Armache F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2011 22:47
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 75
Data rejestracji: 04.08.11
Medale:
Brak

A mnie się wydaje, że mimo wszystko Snape chciał dla Harrego dobrze, może nienawidził James'a, ale Harry i James.. to nie jedna osoba, prawda? Dobrze wiecie jaki Snape miał charakter, nie okazywał uczuć ot tak, był.. oschły? Ale to nie znaczy, że go nienawidził. Pozatym, Harry na drugie imię dał swojemu synowi ''Severus''. W Insygni Śmierci, w ostatnim rozdziale nawet dość pochlebnie się o nim wypowiedział. Nie chcę się bawić we wróżkę, ale myślę, że Snape w końcu zrozumiałby, że nie warto obwiniać Harrego za czyny jego ojca.

Btw. Przepraszam za to co wyżej napisałam, masło maślane, ale jestem po ciężkim dniu i chce mi się spać. Aww, dobranoc.
~Spinnet F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2011 23:12
Użytkownik

Awatar

Medale:
Brak

Dobranoc, dobranoc : )
No a jeśli np. czysto hipotetycznie, Harry by wziął od Snape te wspomnienia jak on by tam leżał konający i odszedł, a potem by sie okazało, że jednak przeżył to już by było po fakcie i Harry by wiedział co sie zdażyło kiedyś i napewno by zmienił swoje stosunki co do Snape tylko czy Snape by sie zmienił tego nie wiem. Może nie czuł by tak wielkiej odrazy do Harry'ego i może nawet zaczął by go troszke lubiec ale myśle, że nie pokazałby tego po sobie.

Kretynizmu Puchonów

CHROŃ NAS GRYFFINDORZE

`Czarodziejka F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2011 23:23
Moderator (F)

Awatar

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11090
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
Medal Medal Medal

Jak wiemy z epilogu, Harry zmienił swoje mniemanie o Severusie, ale raczej wątpię, czy Snape zmieniłby swój stosunek do Harry' ego. Pamiętajmy, że Harry jest bardzo podobny do Jamesa, a uprzedzenia bardzo trudno zwalczyć. Nie wydaje mi się, aby Snape zapraszał Pottera na herbatki Oczko

CRAZY WITCH TRIO!
Czarodziejka dark shadow Sailor Mars

Edytowane przez Czarodziejka dnia 20-03-2012 20:16
~Karela_Armache F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2011 23:28
Użytkownik

Awatar

Medale:
Brak

Cóż, zapytajmy J. K. Rowling co by Snape zrobił ; ) Tak, wiem, jestem genialna, pomysł 100% by me.

No i w końcu nie poszłam spać. Zostanę tutaj jeszcze troszkę.
Pogrzebany w morzu
Musimy pielęgnować swoje osobowości
Oto chwała nieśmiertelności

Edytowane przez Karela_Armache dnia 04-08-2011 23:29
~Spinnet F
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2011 23:30
Użytkownik

Awatar

Medale:
Brak

Hihihihi to by było śmieszne. Harry idzie do Snape na herbatke. Puka do drzwi, a tu Snape mu otwiera w swoim czarnym płaszczu i różowych kapciuszkach króliczkach : )

Kretynizmu Puchonów

CHROŃ NAS GRYFFINDORZE

~piotrek1x2 F
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2011 23:35
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 227
Data rejestracji: 15.02.10
Medale:
Brak

Według mnie Snape nigdy nie lubił Harrego, ale zawsze chciał dla niego dobrze. Chronił go przed Quirrellem na stadionie, a na lekcjach oklumencji był niemiły, bo chciał, by Potter się wysilił. Nie lubił jego sposobu bycia, nie podobał mu się jego wygląd i brak zdolności w eliksirach i oklumencji. Myślę, że w dorosłym życiu nie tańczyliby razem w kółeczku, ale mogliby mówić sobie "dzień dobry" i podawać ręce. Przed śmiercią Potterów James i Harry Severusa nic nie obchodzili, ale potem Snape się przejął, gdy dowiedział się, że Potter ma umrzeć z ręki Czarnego Pana. Zwykła troska... a może dziwny rodzaj miłości (ojcowskiej/wujowskiej, twardej i oschłej, wychowującej)?
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2011 23:47
Użytkownik

Awatar

Medale:
Brak

Może masz racje z tą troską. A może on widział w Harrym też bardzo dużą częśc Lilly. Oczy Harry'ego tak bardzo podobne do oczu jego matki, może Snape nie chciał, żeby Harry umarł bo czuł, że razem z Harrym odejdzie ostatnie wspomnienie Lilly, że już nie będzie mógł zobaczyc oczu, które tak kochał. A może nie chciał, żeby Lilly umarła na darmo.

Kretynizmu Puchonów

CHROŃ NAS GRYFFINDORZE

~Karela_Armache F
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2011 23:55
Użytkownik

Awatar

Medale:
Brak

na lekcjach oklumencji był niemiły, bo chciał, by Potter się wysilił

Dokładnie to napisałabym, gdybym była teraz w stanie trzeźwo myśleć ; ) Masz 100% racji. Snape być może jest typem człowieka, który nie chce zawczasu chwalić ucznia, by ten nie spoczął na laurach. Nie twierdzę, że byliby przyjaciółmi. Ale ich relacje mogłyby być chociaż neutralne, a nie wrogie.

A co do zapytania autorki... Ja jestem raczej kiepska z angielskiego ; )
Pogrzebany w morzu
Musimy pielęgnować swoje osobowości
Oto chwała nieśmiertelności
~Spinnet F
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 05-08-2011 00:01
Użytkownik

Awatar

Medale:
Brak

Ehhh ja niestety też. Przydałoby sie troche podszkolic i trzeba znaleźc tłumacza czy cuś: D Uwaga, uwaga szukamy tłumacza. Osoby potrafiące sklecic kilka zdań po angielsku niech sie zgłaszają: ) Jest robota do wykonania: D

Kretynizmu Puchonów

CHROŃ NAS GRYFFINDORZE

~Oksan Weasly F
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 12-09-2011 15:24
Użytkownik

Awatar

Punktów: 209
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.09.11
Medale:
Brak

Według mnie wiele by się zmieniło. Ale nie wiemy czy gdyby Severus przeżył powiedziałby Harry'emu o tym wszystkim. Severus był i dobry i zły. Ale gdyby mu powiedział to było by inaczej. W końcu Severus nigdy nie pozwolił Harry'emu umrzeć. Miał go chronić. A czemu? Bo po śmierci swojej ukochanej postanowił niby to dbać i nie bać o Harry'ego. Jest to według mnie bardzo skąplikowana historia Severusa .
~daniel123 F
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 12-09-2011 15:31
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek GD
Punktów: 511
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 10.08.11
Medale:
Brak

Nie wykluczajmy niczego. Harry mógł potem nienawidzić Snape'a.
~halszka F
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 12-09-2011 18:29
Użytkownik

Awatar

Punktów: 91
Data rejestracji: 26.08.11
Medale:
Brak

Możliwe, że stosunek Snape'a do Harry'ego nie zmieniłby się. Wydaje się być mało prawdopodobne, że mógłby traktować go inaczej, bo skoro przez tyle lat był do niego uprzedzony, to chyba już nic nie było w stanie go zmienić.

Jeśli chodzi o stosunek Harry'ego do Snape'a, to uważam, że przestałby go nienawidzieć. Przecież w IŚ Potter nazywa Severusa najdzielniejszym człowiekiem, więc czy Snape by żył, czy nie Harry zmieniłby swoje postępowanie. Przynajmniej nie wchodziłby mu w drogę.
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 12-09-2011 19:08
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2207
Data rejestracji: 29.08.11
Medale:
Medal

Hmm ja myślę, że przyjaźń nie byłaby możliwa... Za bardzo się nienawidzili. Jednakże ni wyklucza to zmiany stosunków między nimi. Wydaje mi się, że Snape nie okazywałby, że jakoś szczególnie go lubi, ale nie byłby już taki złośliwy jak przedtem Uśmiech

30.media.tumblr.com/tumblr_ltin0sxksi1qfqjxao3_250.gif

Pozdrawiam Cię drogi Gościu Rozbawiony
~Hermioina98 F
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 12-09-2011 19:31
Użytkownik

Awatar

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 644
Data rejestracji: 06.03.11
Medale:
Brak

Myślę, że trochę, ale tylko trochę ich relacje by się poprawiły, ale tylko dlatego, że Snape zrobiłby to dla nieżyjącej matki Harre'go, którą przecież kochał. A znowu nie byłby też dla niego za bardzo przyjazny, bo jest synem jego największego wroga.

media.tumblr.com/tumblr_lwegdi4Cj61qetyuv.gif

"Odbijam nie twą twarz ale Twego serca pragnienia."
~Venilla F
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 12-09-2011 19:32
Użytkownik

Awatar

Punktów: 76
Data rejestracji: 04.09.11
Medale:
Brak

Nie...
Gdyby Snape jednak przeżył myślę, że wstydziłby się, że okazał przy Potterze skruchę (wspomnienia). Najnormalniej w świecie ignorowałby go.
Głupcy, którzy mają serce na wierzchu, którzy nie panują nad swoimi emocjami, który nurzają się w smutnych wspomnieniach i pozwalają łatwo się sprowokować... innymi słowy ludzie słabi... nie mają żadnych szans przeciwko jego mocy!
www.venilla-seela-snape.blog.onet.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Seva F
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 15-10-2011 22:48
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak

Ja myślę, że po tym wszystkim, co obaj przeszli stali by się sobie bardzo bliscy - bo to właśnie takie sytuacje ludzi łączą Uśmiech)
Uważam nawet, że Sev polubił Harry'ego, tylko tego nie okazywał, a Harry, gdy już dowiedział się prawdy wybaczył wszystko swojemu profesorowi Uśmiech)

Pozdrawiam Cię drogi Gościu

Oraz zapraszam do bardo ciekawej opowieści o bratanicy Bellatrix Lestrange, córce Hermiony Granger, oraz dziecku Severusa Snape'a Oczko
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---

Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!

dulcyneabest.blox.pl/resource/snape.jpg
<3

- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.

Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.

~"Mroczny Znak" -Zilidya

"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
~Densho F
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 15-10-2011 23:00
Użytkownik

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 37745
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.08.11
Medale:
Medal Medal Medal

Hmmm myślę, że wszystko by się zmieniło. Snape mógłby zastąpić Harremu Dumbledora. <w pewnym sensie oczywiście, wiadomo, że Dumbka nie zastąpiłby na 100%> tak mi żal Severusa kocham go po prostu...
Głupi Voldek!

[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]

Albus Dumbledore

s3.favim.com/orig/41/albus-dumbledore-black-and-white-couple-harry-potter-i-love-you-Favim.com-345283.jpg

Edytowane przez Densho dnia 11-06-2012 11:16
Przeskocz do forum:
RIGHT