· Sporty ekstremalne |
^Lady Holmes
|
Dodany dnia 03-03-2010 19:27
|
Administrator
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 29123
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak
|
Sporty ekstremalne - sporty, których uprawianie wiąże się z większym ryzykiem niż w innych dyscyplinach. Zazwyczaj wymagają ponadprzeciętnych zdolności fizycznych lub psychicznych oraz odpowiedniego przygotowania.
Źródło: Wikipedia.
Co myślicie o sportach ekstremalnych: skokach na bungee, spadochroniarstwie, itp.? |
|
|
|
~Malkontentka
|
Dodany dnia 25-06-2010 17:28
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1721
Data rejestracji: 09.05.10
Medale:
Brak
|
Skoki na bungee... raz skakałam i mi wystarczy do końca życia. Spadochroniarstwo fajna rzecz, dopóki nie uświadomiłam sobie lęku wysokości(od tego czasu z nim walcze).
Ja uwielbiam wspinaczkę, ale tylko z doświatczonym "partnerem" i dobrym sprzętem. Polecam wspinaczkę wysokogórską!
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
''Ziemia zmarznięta.
Krok wędrowców pęta.
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."
J.R.R. Tolkien
|
|
|
|
!Tom_Riddle
|
Dodany dnia 26-06-2010 19:15
|
VIP
Punktów: 17516
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
Sporty ekstremalne są bardzo fascynujące, oczywiście my je lubimy, bo nie musimy siadać na bykach, nie musimy lecieć w dół przywiązani za nogi na bungee itp. Jedyne co musimy zrobić to włączyć telewizor i tyle...
Lubię sporty ekstremalne, swego czasu niezmiernie lubiłem jazdę na bykach. Skoki na bungee? Niezła frajda, sam chciałbym kiedyś tego spróbować. |
|
|
|
~Ginny_Ruda
|
Dodany dnia 03-07-2010 00:16
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1034
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 19.06.10
Medale:
Brak
|
kocham , kocham i jeszcze raz kocham !!! lubię wszystko co jest zakręcone,szaleone i niebezpieczne,a już napewno to co wywołuje adrenalinkę xDD ;*
marzę by kiedyś w przyszłości (jak już będę czuła , że nadchodzi mój koniec xDDDD ) skoczyć na bungee lub zrobić coś w tym stylu. Chcę spróbować wszystkiego w życiu, łapać każdą okazję i poznać wszystkie ''dziwności'' jaki dał świat ! ;D chce to poczuć..ale narazie : życie jest dla mnie miłe i nie chcę ryzykować xDDDDD
|
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 02-11-2013 16:31
|
VIP
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Dość znikome zainteresowanie tymi ekstremalnymi sportami. I wcale się nie dziwię . Ja kiedyś, to i owszem, lubiłem popatrzeć na wyczyny odważnych sportowców. A dzisiaj ? W moim wieku myśli się o kubku gorącej czekolady, przytulnym łóżeczku i cieplutkich kapciach... ( mam coś ze Slughorna ). A serio, to nie miałbym chyba odwagi na skok na bungee, akrobacje samolotem, "skoki" przez przeszkody na motorze. Mam lęk wysokości ( chyba ), i po prostu pewnych rzeczy sobie nawet nie potrafię wyobrazić.
Może inaczej byłoby z tymi bykami ? Odkąd pamiętam fascynowali mnie torreadorzy. Fajnie tak czasem podenerwować takiego ogromnego zwierza.
Skoki narciarskie ( też podchodzą pod ekstremalny sport ) uwielbiam, i niejednokrotnie wyobrażałem sobie jakby to było, gdybym tak w Zakopanem na Wielkiej Krokwi oddał skok. O, albo jeszcze lepiej na mamucie w Planicy. Narty wodne...w sumie czemu nie ? O ile z wysokością mam problem, o tyle w wodzie czuję się lepiej niż niejedna ryba.
Na marginesie uprzedzam o UZASADNIANIU swoich ewentualnych postów. "Lubię, nie lubię" nie wchodzi w grę.
|
~Guseppe
|
Dodany dnia 28-01-2014 21:16
|
Zbanowany
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 324
Data rejestracji: 23.01.14
Medale:
Brak
|
Jeżeli można zaliczyć sportem ekstremalnym skakanie z dużej odległości do wody dołączając akrobatykę to owszem, ale tylko oglądać, nigdy bym się nie odważył na taki hardcore'owy wyczyn... Skok na bungee owszem, ale to nie w najbliższym terminie... Jedyne, na co bym postawił z takich sportów to pływanie w lodowatej wodzie, jestem morsem i uwielbiam zimno pod każdym względem, więc... czemu nie?
|
|
|
~leeaa
|
Dodany dnia 23-06-2014 01:32
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 298
Data rejestracji: 14.06.14
Medale:
Brak
|
Marzę o tym, skok na bungee, ze spadochronem, cokolwiek byle poczuć te kołatanie w żołądku, jak wiatr rozwiewa włosy, jak łaskocze twarz i te widoki.... A uczucie..wow musi być nieziemskie, niezapomniane chwile i doświadczenie. Bardzo bym chciała kiedyś w przyszłości tego spróbować, choć paradoksalnie mam paniczny lęk wysokości. Nie powstrzymuje mnie to jednak przed robieniem głupot na co dzień, łażenia po dachach itd, ponieważ wprost uwielbiam adrenalinę i ryzyko :)!
Edytowane przez leeaa dnia 23-06-2014 01:35 |
|
|
|
~Faria7
|
Dodany dnia 05-01-2015 18:05
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2652
Data rejestracji: 10.06.11
Medale:
Brak
|
Sporty ekstremalne mnie fascynują, ale nigdy żadnego nie próbowałam i raczej nie zamierzam próbować - chyba nie mam dostatecznie dużo odwagi chociaż... lot spadochronem ponad górami i dolinami lub kitesurfing to dwa moje wielkie marzenia.
|
~CynaMona
|
Dodany dnia 29-01-2015 23:18
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1850
Data rejestracji: 02.01.14
Medale:
|
Na samym początku powiem, że od bardzo dawna pasjonują mnie sporty ekstremalne i wyczynowe. Osobiście miałam okazję trenować v tylko jeden (skoki do wody, wysokości od 1 do 7,5 metrów - na 10 się nie odważyłam) i było niesamowicie. Kocham adrenalinę. Niedawno miałam wielką chęć skoczyć z bungee, ale byłam za lekka. A więc trzeba przytyć
- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -
Edytowane przez CynaMona dnia 29-01-2015 23:19 |
|
|