Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 917
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Lubisz Stworka?
Tak Tak 41%[44 głosów]
Nie Nie 10%[11 głosów]
Zaczęłam\łem po przeczytaniu siódemgo tomu Zaczęłam\łem po przeczytaniu siódemgo tomu 49%[52 głosów]
Głosów ogółem : 107
Drukuj temat · Stworek
~Esmeralda F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 30-10-2009 20:17
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 361
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 04.07.09
Medale:
Brak

Co o nim sądzicie? Uważacie, że bardzo się zmienił w siódmej części?

m: Wypowiedź należy uzasadnić. W innym wypadku potraktowana zostanie jak spam.
Edytowane przez mooll dnia 02-04-2013 22:34
Wyślij prywatną wiadomość
~Peepsyble F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 30-10-2009 21:05
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6158
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Stworek był świetnym przykładem "przemiany spowodowanej miłością". Jego zachowanie możemy sobie wytłumaczyć w bardzo prosty sposób.
Stworek darzył wielką miłością Regulusa, który był dla niego dobry. Kochał też swoją panią, nieco mnie pana, ale jednak, natomiast nie znosił Syriusza. I trudno tego drugiego tutaj winić, gdyż wszystko, nawet Stworek kojarzyło mu się z jego losem, Slytherinem, Voldemortem, Ciemną Stroną. po wielu latach, gdy musiał wrócić do domu wspomnienia odżyły na nowo, tym razem nienawidząc jeszcze bardziej tego miejsca, gdyż to wszystko przypominało mu zapewne śmierć przyjaciół. Poniekąd.
Stworem otumaniony śmiercią ukochanego pana Regulusa, swojej pani, matki Regulusa i Syriusza pani Black, pogrążył się w czystej rozpaczy. Wystarczy przywołać cytat z siódemki, gdzie Stworek dosłownie zalewa się łzami.
Syriusz nie ułatwił mu życia, wręcz przeciwnie. Został jako jedyny z tej rodziny, której służył, znienawidzony brat Regulusa. Syriusz tak samo darzył go nienawiścią, jak Stworek jego.
Harry odmienił Stworka. Dzięki pomocy Hermiony zdobył się na niewielkie gesty, choć dla skrzata bardzo znaczące. Spokojny ton, jakiego Stworek nie słyszał od dawna, troska, poniekąd zaufanie. Harry zaczął przypominać Stworkowi Regulusa, który darzył go podobną sympatią.
Już kończę, już. Bardzo podobała mi się ta scena w Hogwarcie gdzie Stworek zwołuje skrzaty do walki. "Za pana Regulusa" wręcz mnie wzruszyło.
Stworek zrozumiał kto zabił, kto przyczynił się do śmierci Regulusa i postanowił go pomścić. I bardzo dobrze.
Podziwiam Stworka za jego oddanie i wierność.
~Waitin 4 arockalypse F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 05-11-2009 14:41
Zbanowany

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1035
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 06.02.09
Medale:
Brak

Nie, nie polubiłam tej postaci ani na początku, ani pod koniec. Mniej nie lubiłam go na początku ;> Przynajmniej rozśmieszał tym swoim czarnym humorem. Zresztą. Co to kogo obchodzi.
~Madwoman F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 04-12-2009 18:20
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 482
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.11.09
Medale:
Brak

Stworka bardzo lubiłam odkąd tylko pojawił się w piątym tomiszczu cyklu. Co prawda moja sympatia do Stworka trochę się zmniejszyła w ostatniej części gdy przestał narzekać, marudzić oraz obrażać wszystkich. Jak dla mnie postać Stworka choć nadal fajna w Insygniach stała się taka jakaś nudniejsza i trochę jakby przesłodzona.
^Lady Holmes F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 04-12-2009 19:28
Administrator

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 29123
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak

Stworek, Stworek, Stworek... Nawet go polubiłam. Jego narzekania, marudzenia, ach...
A bardzo mi się spodobało mi się jego zachowanie w Insygniach. Tak potraktować Dunga... Nawet ja sama bym wyrwała Stworkowi patelnię i walnęła nią w Fletchera.
~Sayuri_7 F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 09-01-2010 19:04
Użytkownik

Awatar

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 18
Data rejestracji: 09.01.10
Medale:
Brak

Polubiłam stworka za jego narzekania i za to jak niby składał pokłon Harry'emu a pod nosem go przeklinałRozbawiony
To był bardzo fajny skrzat, aczkolwiek nie tak fajny jak ZgredekSmutny
Jego przemiana w 7 tomie była naprawdę nieoczekiwana.
~L4nce F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 09-01-2010 22:32
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 107
Data rejestracji: 06.08.09
Medale:
Brak

Jest fajny. Lubię go za to jak gotuje. Coś z niczego, bo gdyby coś było to Harry Ron i Hermiona coś by sobie wykombinowali sami.
~Henna F
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 17-01-2010 18:41
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 268
Data rejestracji: 03.01.10
Medale:
Brak

No w sumie.... najgorszy nie był, szczególnie po dostaniu medalionu. Na początku nie był zbytnio miły ale w sumie... jakby go "troszkę" lepiej traktowali to kto wie ?? I tak liczy się to w VII części się zmienił.

Od cnót Gryfonów,
Przebiegłości Ślizgonów
i Kretynizmu Puchonów,
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!

" Jedni mówią, że świat zniszczy ogień.
Inni że lód.
Iż poznałem pożądania srogie,
Jestem z tymi którzy mówią: ogień
Gdyby świat zaś dwakroć ginąć mógł,
Myślę, że wiem o nienawiści
Dość, by rzec: równie dobry lód
Jest, by niszczyć,
I jest go w bród.
everything-started.blogspot.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Pawel3333 F
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 30-01-2010 19:52
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 197
Data rejestracji: 25.01.10
Medale:
Brak

Tak.Stworek to bardzo uczuciowy skrzat.Z początku źle go oceniałem,ale po przeczytaniu siódmego tomu polubiłem go.Nie lubił mugoli i zdrajców krwi,bo w takiej rodzinie się wychował.Szkoda,że dopiero w siódmym tomie się zmienił,bo narobił dużo kłopotów.Ale tak jak powiedział Harry,Stworek służył osobie która była dla niego miła.Harry chciał pomścić Regulusa więc Stworek był dla niego dobry.

Pozdrawiam wszystkich,którzy mnie pozdrawiają
~Nigellus_Black F
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 30-01-2010 21:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1476
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
Brak

Był bardzo fajną jęczybułą. Zawsze miał swoje zdanie,z reguły odmienne od innych, co łączyło go w swój sposób z tak innym skrzatem jakim był zgredek. Po wszystkich tragicznych wydarzeniach zmienił się nie do poznania. Stał się odważnym i w sumie całkiem miłym skrzatem. Nawet gotować umiał - to mu się chwali.
~Selena_Weasley_ F
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 01-02-2010 20:17
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -27
Data rejestracji: 01.02.10
Medale:
Brak

Stworek jest spoko skrzatem.Gdy dostał ten medalion zaczął gotować i to przypadło mi do gustu...Przedtem nie za bardzo lubił te trójkę!!!
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
~martusia3396 F
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 08-02-2010 16:19
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 233
Data rejestracji: 23.03.09
Medale:
Brak

Muszę przyznać, że te obelgi dotyczące Syriusza, Pottera i członków Zakonu Feniksa w piątym tomie były dość i stanowią zabawne uzupełnienie tej części. Jednak Stworek był skrzatem, który miał bardzo trudne życie i niezwykle wiele przeżył. Szczególny wpływ wywarła na nim śmierć ulubionego pana - Regulusa. Był tam, ale nie mógł go uratować, ponieważ otrzymał rozkaz. To na pewno musiało być bardzo bolesne. A i Syriusz nie był wobec często w porządku. Nie chcę go usprawiedliwiać, ale trzeba przyznać, że czuł się czasem niekochany i niepotrzebny. Szkoda, że zmienił się dopiero w siódmym tomie, bo rzeczywiście wcześniej dużo namieszał i to w większości on spowodował śmierć Syriusza.

Wiele jest takich rzeczy,
które dawno byśmy wyrzucili.
Ale boimy się,
że ktoś mógłby je
później znaleźć.
!leea F
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 08-02-2010 18:56
VIP

Awatar

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
Medal

Jedyna przemiana jaka w nim zaszła, to w stosunku do Harrego ( przez prezent w formie medalionu ) i Rona, Hermiony ( ale to tylko dlatego, że Harry mu to kazał ) . Nigdy go nie lubiłam, w przeciwieństwie do Zgredka xD. Bardzo mnie rozśmieszył po tym jak dostał medalion, zaczął pichcić pyszne jedzenie i się umył a włosy w uszach wydawały się niezwykle białe i puszyste- no, może nie słowo w słowo, ale jakoś tak Śmiech
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
www.facebook.com/PesymizmPozwala Wyślij prywatną wiadomość
~ala_black F
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 08-02-2010 21:29
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 110
Data rejestracji: 01.02.10
Medale:
Brak

Na początku baaardzo go nie lubiłam, bo co by nie było przyczynił się trochę do śmierci mojego ulubionego bohatera Syriusza (chociaż często mnie rozśmieszał swoim biadoleniem pod nosem), ale po tym jak dostał medalion w miarę go polubiłam.Uśmiech
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 08-02-2010 22:28
Użytkownik

Awatar

Punktów: 412
Data rejestracji: 20.07.09
Medale:
Brak

Na początku go nie zbyt lubiłam[głównie z tego powodu że jednak trochę przyczynił się do śmierci Syriusza]Ale potem gdy Harry zaczął okazywać mu trochę więcej czułości i podarował mu ten medalion...Po prostu Stworek potrzebował okazania mu trochę ciepła potrzebuje tego każdy a gdy potem tak ładnie się odświeżył i pytał się Harry'ego co by zjadł i że przygotowuje na kolację właśnie to co Harry lubi najbardziej...Był bardzo miły po prostu chyba trochę polubił Harry'ego wydał mi się wtedy taki miły i przyjazny...Jak dobrze że Peepsyble przypomniała o tym jak to Stworek zwoływał innych do walki i powiedział właśnie te słowa-"Za pana Regulusa"to było naprawdę wzruszające widać że naprawdę był do niego przywiązany jednym słowem w Insygniach Śmierci Stwork naprawdę się zmienia i to na lepsze myślę że po prostu był bardzo samotny i potżebował też ciepła w tym domu w którym pozostał tylko on sam...Naprawdę nawet go polubiłamRozbawiony
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 14-08-2010 11:51
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 122
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak

Cóż, Stworek był pokręconym skrzatem.
Sądzę , że zgłupiał w osamotnieniu, gdy Syriusz był w Azkabanie.
W siódmej części zmienił się, o tak...tylko z tego względu, że Harry dał mu coś, co należało do jego Pana, któremu wiernie służył (czyt. R.A.Cool

Pozdrowienia for drogi Gościu

i.imgur.com/370Esdi.jpg
D.O - EXO
Edytowane przez N dnia 09-09-2014 17:32
~Pandora F
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 14-08-2010 12:00
Użytkownik

Awatar

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1322
Data rejestracji: 09.04.10
Medale:
Brak

Stworek jak każdy potrzebował okazania mu uczuć-ale nie takich jakimi obdarował Go Syriusz...Hermiona to rozumiała-mimo wszystko lubię Stworka,mam nadzieję,że cieszył się długim zdrowiem i życiem po zakończeniu boju o HogwartOczko
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 14-08-2010 12:08
Użytkownik

Awatar

Punktów: 356
Data rejestracji: 22.07.10
Medale:
Brak

Tak, Stworek z pewnością zmienił się w siódmym tomie. Poczuł, że jest ktoś, kto coś dla niego zrobił. Myślę, że w końcu coś zrozumiał, chociaż jego zachowanie nadal nie jest wzorowe... Ale lepsze to, niż nic.
Wtrącę jeszcze, że popieram stowarzyszenie W.E.S.Z. ! : D
Wiele, wiele ludzi oddałoby wszystko za to, by świat był "magiczny". Nie dostrzegają tylko, że świat z dnia na dzień staje się coraz bardziej napełniony magią, w różnej formie - jedna z nich to książka, którą z pewnością bardzo dobrze znasz...

Croce
drogi Gościu , buuu! Zboczeniec! xD
~Random F
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 18-08-2010 13:42
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 839
Data rejestracji: 02.08.10
Medale:
Brak

Stworek to przykład postaci, która przechodzi swoistą przemianę. Na samym początku nie toleruje Harrego jako swojego nowego pana. Cały czas narzeka i jest krnąbrny. Ale po tym jak Harry oddał fałszywy horkruks Stworkowi, ten się zmienił na lepsze oczywiście. Pomógł im w walce w Hogwarcie. Ja uważam go za wspaniałego skrzata domowego Oczko
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 18-08-2010 14:03
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 996
Data rejestracji: 25.07.10
Medale:
Brak

Uparty, złośliwy... Ale miło, że docenił gest Harry'ego i się do niego przekonał. Ja go zawsze lubiłam, bo to taki wierny gość - nawet po śmierci swojej pani ciągle ją uwielbiał Uśmiech
Przeskocz do forum:
RIGHT