Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 791
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Książka
»» Dyskusja ogólna
»»» Neville Longbottom
Lubisz Nevilla?
Tak Tak 93%[106 głosów]
Nie Nie 1%[1 głos]
Nie mam zdania Nie mam zdania 6%[7 głosów]
Głosów ogółem : 114
Drukuj temat · Neville Longbottom
~Esmeralda F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 25-09-2009 20:15
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 361
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 04.07.09
Medale:
Brak

Co sądzicie o postaci Nevilla? Lubicie go czy na odwrót? Piszcie.
Wyślij prywatną wiadomość
~Diamond F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 25-09-2009 20:42
Użytkownik

Awatar

Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 903
Data rejestracji: 06.08.09
Medale:
Brak

No jak dla mnie to Neville jest po prostu świetny oczywiście na swój sposób Rozbawiony Zawsze jest z min jakieś zianie i w_ogóle, jak można go w_ogóle nie lubić ? hehe

"Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony"

Edytowane przez Ariana dnia 26-09-2009 19:55
~darksev F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 25-09-2009 20:45
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2736
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 07.06.09
Medale:
Brak

Neville to jedna z postaci która swoim zachowaniem przypadła mi do gustu, mimo że z pierwszych lat w Hogwarcie wydawał się zamkniętym w sobie i cichym uczniem Gryffindoru. Dopiero od V tomu wzwyż zaczął dorastać i wyrażać swoje zdanie. Bardzo odważne z jego strony było poprowadzenie protestu przeciw tyranii śmierciożerców w Hogwarcie w VII tomie.
~rozwad F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 25-09-2009 20:52
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 137
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 31.08.09
Medale:
Brak

Neville jest bardzo sympatyczny, myślę że większość osób go lubi.Jest prawdziwym przykładem Gryfona.Uważam, że jest ukazany jako człowiek który jest czasami "fajtłapą" ale jednak przeciwstawia się trudnościom życia i dochodzi do sukcesu. Uśmiech (tego magicznego i mugolskiego Oczko )
Edytowane przez Ariana dnia 26-09-2009 19:56
~Veronica Vance F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 05-11-2009 19:27
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 529
Data rejestracji: 26.09.09
Medale:
Brak

Z początku Neville był mi obojętny, jakoś nie przywiązywałam wagi do roli, jaką odgrywał w Hogwarcie. Teraz muszę przyznać, że nie wyobrażam sobie, by miało go zabraknąć.
Może rzeczywiście był nieudacznikiem, ale udowodnił swoją odwagę w Bitwie o Hogwart i w końcu został nauczycielem zielarstwa.

Bez takich ludzi świat straciłby swój urok Oczko
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 10-11-2009 19:17
Użytkownik

Awatar

Ranga: Charłak
Punktów: 13
Data rejestracji: 25.10.09
Medale:
Brak

Neville?oczywiście że go lubię!
niby taki nieśmiały i nieumiejętny, ale przecież to dzielny chłopak! jeden z moich ulubionych bohaterów,ja wciąż ubolewam nad tym, że nie jest z Luną!Oczko
~Potteromaniaczka F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 21-11-2009 19:08
Użytkownik

Awatar

Ranga: Goblin
Punktów: 29
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak

Przez kilka pierwszych części Harry`ego nie lubiłam go, ale kiedy pojechał do Ministerstwa Magii (5 tom) i sprzeciwstawił się Voldkowi i zabił Nagini (7 tom) dużo zyskał w moich oczach.
Chroń nas Ravenclaw!!
~Mundungus01 F
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 30-11-2009 16:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 156
Data rejestracji: 25.11.09
Medale:
Brak

Osobiście postać Nevilla bardzo lubię :_) dla mnie jest to naprawdę spoko postać i choć z wieloma przedmiotami sobie nie radził najlepiej i często inni uczniowie się z niego śmiali to jednak był to chłopak który wykazywał się odwagą. W końcu dużo w życiu przeszedł... rodziców właściwe nie miał bo znajdują się w szpitalu świętego Munga... Ogólnie Nevilla oceniam bardzo pozytywnie...
~Madwoman F
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 30-11-2009 16:48
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 482
Data rejestracji: 26.11.09
Medale:
Brak

Ja Nevilla bardzo lubię. Jest po prostu świetny w tym jak o wszystkim zapomina, a i przypomina mi mojego jednego znajomego.
~Peepsyble F
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 30-11-2009 18:08
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6158
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Chyba od początku Neville'a lubiłam. Zawsze był sympatyczny, miły i taki... roztrzepany. Nieporadny i nieco gapowaty, ale sprawiał wrażenie miłego chłopca.
Nigdy bym się nie spodziewała, że Neville odegra taką rolę w Insygniach Śmierci. Na początku był taki niepozorny, ale widać było, że i Rowling się nim zainteresowała. Był dosyć blisko Harry'ego, był jednym z jego przyjaciół.
W piątym tomie Neville pokazał swoją odwagę. Przełamał się, uzyskał pochwały i uwierzył w siebie. Naprawdę go szanuje i cenie, bo był jednym z najdzielniejszych i najbardziej buntowniczych uczniów siódmej klasy (w VII tomie oczywiście). Odegrał naprawdę nie małą rolę.
~Patrycja Riddle F
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 30-11-2009 18:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -60
Data rejestracji: 30.11.09
Medale:
Brak

Longbottom nie zrobił na mnie jakiegoś
wrażenia, w końcu należę do Slytherinu.
Moim zdaniem to roztrzepane dziecko,
przynajmniej do czasu...
Od siódmej części byłam w stanie nawet
go polubić jednak wtedy jeszcze bardziej
zafascynowała mnie czarna magia. Wiem,
za bardzo wczuwam się w rolę xD
Jestem na nie.

Voldzio.
~kasias_122 F
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 30-11-2009 18:54
Zbanowany

Awatar

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 21
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 09.05.09
Medale:
Brak

Ja go bardzo lubię Oczko. Jest zapominalski i nieporadny, ale za to wierny swoim przyjaciołom. Uczestniczył w zebraniach GD i je popierał. Zabił Nagini, co było nie lada wyczynem. Było mi strasznie żal jego rodziców. i ogółem go lubię i jestem na TAK. Oczko
~Hermi1108 F
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 30-11-2009 20:12
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 419
Data rejestracji: 10.05.09
Medale:
Brak

A ja nawet go bardzo lubię ;). No może troszeczkę w początkowych sytuacjach niezdarny, ale potem to już co innego ;). Wiernym kumplem to on już jest ;) Sympatyczny i z jego ciamajdowatego charakterku śmieszny ;) No i ... Bardzo żal mi było jego rodziców. W siódmej części mnie bardzo zaskoczył (równie wielce jak w szóstej i piątej części). Był dość bliskim kumplem Harry'ego i dla tego mnie zainteresował. Myślę, że równie dobrze on mógłby być głównym bohaterem gdyby tylko nie był nim Harry. A jego niepozorność tłumaczę sobie przeżyciami z dawnych lat...
*mooll F
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 01-12-2009 09:14
Super Owadzik

Awatar

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak

Neville! No, to jest postać bardzo barwna. Zdecydowanie nie można go z nikim pomylić. Taka ciapa czasem z niego, ale spójrzmy jak się chłopak wyrobił - nikt mu nie podskoczy. W zielarstwie się odnalazł i - proszę - niejednej damie może zaimponować! ;d.

Nie, no nie mój typ ;p, ale zdecydowanie go lubię. Poczciwina z niego straszna! A ma dobre serce. Zdecydowanie pozytywnie go odbieram.

Oscar Wilde

* * *

Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
^Lady Holmes F
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 06-12-2009 11:49
Administrator

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 29123
Medale:
Brak

Lubię Nevilla. Chociaż w pierwszej części to taka niezdara (ale bił się z Malfoyem), to w 5, 6 i 7 części jest mniej niezdarny. W 5 uczył się najszybciej z grupy nowych zaklęć (oprócz Hermiony). W 6 - walka ze śmierciożercami (poraniony Neville). 7 część - zabicie Nagini (chwała mu za to) i wielki udział w Bitwie o Hogwart.
~lilka33312 F
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 06-12-2009 12:33
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -60
Data rejestracji: 05.12.09
Medale:
Brak

Jego po prostu nie da się nie lubiić. Jest zabawny, pomocny, odważny - chociaż na takiego nie wygląda... Happy
~Carmen F
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 06-12-2009 15:03
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 61
Medale:
Brak

Neville jest świetną postacią, od zawsze go lubiłam,a w kolejnych częściach staje się prawdziwym mężczyznąUśmiech
~martusia3396 F
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 09-02-2010 10:02
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 233
Data rejestracji: 23.03.09
Medale:
Brak

Ja bardzo lubię Nevilla, pomimo, że w pierwszych częściach sprawiał wrażenie niezdarnego, ale zabawnego, miłego i uczynnego Gryfona. Później polubiłam jego postać jeszcze bardziej, gdy stał się odważny, gotów do poświęceń. Trzeba też wspomnieć, że później Longbottom brał udział w wielu ważnych wydarzeniach i dużo dokonał, narażając swoje życie dla dobra innych. Brał udział w bitwie w Departamencie Tajemnic, w I Bitwie o Hogwart, przewodził buntowi przeciw Snape`owi i Carrowom, zabił Nagini i nie należy pominąć też walki w II Bitwie o Hogwart.

Wiele jest takich rzeczy,
które dawno byśmy wyrzucili.
Ale boimy się,
że ktoś mógłby je
później znaleźć.
!leea F
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 09-02-2010 12:26
VIP

Awatar

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
Medal

Teodora!- uwielbiam tą postać xD W pierwszych częściach, był straszliwie niezdarny i wiecznie szukał ropuchy. Zdziwiłam się jego przemianą w 7 cz. , bo w ogóle do niego nie pasowała. Doceniłam go bardziej, w bitwie o Hogwart ( całe szczęście Pani Rowling, go nie zabiła, tak jak parę równie niezwykłych postaci ). No i jeszcze został profesorem. Uśmiech
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
www.facebook.com/PesymizmPozwala Wyślij prywatną wiadomość
~aniutek96 F
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 09-02-2010 17:39
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2703
Data rejestracji: 14.10.09
Medale:
Brak

Bardzo go lubię. Niby na początku był taki niezdarny i cichy, ale w bitwie o Hogwart był wielki. Ja raczej nie miałabym na tyle odwagi żeby tak postawić się Voldemortowi. Poza tym zawsze jak szukał Teodory i ją znajdywał to w takim najlepszym momencie z tym wyskakiwał. No i też mu współczuje, bo miał chłopak pecha na początku, a zwłaszcza przez Malfoya. Jeszcze przecież walczył w Departamencie. I według mnie był takim prawdziwym Gryfonem. Czyli takim jakim być powinien. xD

Stefan : Więc myślisz, że John jest ojcem Eleny?
Damon : Ding Ding Ding !
Przeskocz do forum:
RIGHT