Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 88
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 01.09.08
Medale:
Brak
|
Muszę wiedzieć, co spowodowało zmiany w wielkości upraw ryżu w Indiach w latach 1961-2001 a jakoś nie mogę tego znaleźć. Wie ktoś coś na ten temat? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc. I jeszcze, jakie są konsekwencje tych zmian. |
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1432
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 14.10.08
Medale:
|
Chyba mamy ten sam podręcznik do geografii. Mam tylko wykres przedstawiający spadek procentu powierzchni gruntów ornych przypadająca na 1 mieszkńca w tych własnie latach. W Internecie też póki co nic nie odnalazłam. Znalazłam jednak na wikipedii o rybołóstwie w tym okresie, może Ci to pomoże:
Rycina obrazuje wzrost wielkości połowów w Indiach od 1961 roku. Widać, że dynamika wzrostu połowów ryb morskich w okresie 1961-2001 była mniejsza niż dynamika wzrostu całej produkcji. Oznacza to ciągły wzrost udziału produkcji śródlądowej.
Niestety, tyle tylko na ten temat było. Być może i wzrost produkcji śródlądowej odnosi się także do upraw ryżu?
Mam nadzieję, że pomogłam chociaż odrobinę Chociaż może znajdą się tu osoby bardziej kompetentne, mam nadzieję.
jak to inne suhaki mogą i chcą.
- Medżik Dżemik, 15 III 2009 godzina 154:28
Hm, jakby ktoś był zainteresowany nowym forum dla początkujących pisarzy lub poetów, to zapraszam na PW. Może Mirriel to to nie jest, ale napewno coś dobrego z tego wyjdzie ;P Także - pisarze, do piór (klawiatur)! I po adresik na PW.
Edytowane przez Malaga dnia 16-04-2009 20:36 |
VIP
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Dziwię się, że tak stare tematy jeszcze istnieją. Zamykam.