· Czy chcielibyście być Harrym Potterem? |
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 19-03-2013 09:25
|
VIP
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
W żadnym wypadku nie chciałbym być Wybrańcem w magicznym świecie, nie tylko zresztą w magicznym . Lubię spokojny i kameralny tryb życia, bez rozgłosu i zamieszania wokół mojej osoby, a Harry był "na językach" już jako niemowlak. Poza tym świadomość, że jestem "na celowniku" najpotężniejszego czarnoksiężnika wszech czasów nie sprzyjałaby pielęgnowaniu beztroskiego życia, które tak lubię
|
~emma wtson
|
Dodany dnia 19-03-2013 14:15
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 105
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 04.01.12
Medale:
Brak
|
Chciałabym być wiedźmą i uczestniczyć w czarodziejskim świecie. Harrym Potterem...nie, ale może jego przyjaciółką. Ogólnie współczuje jogo roli "obrańca", ponieważ nie wiem czy bym uporała się z takim zadaniem. |
|
|
|
~agunia9710
|
Dodany dnia 19-03-2013 14:50
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 29
Data rejestracji: 29.12.12
Medale:
Brak
|
trochę bym chciała a trochę nie chciałabym dlatego że Harry miał wspaniałych przyjaciół których mu STRASZNIE zazdroszczę i przeżywał wspaniałe przygody i był czarodziejem . ale z drugiej strony stracić swoich rodziców, mieszkać u Dursleyów i być świadkiem śmierci tylu ludzi jest zdecydowanie mało zachęcające... |
|
|
|
!Milva
|
Dodany dnia 19-03-2013 17:35
|
VIP
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Co to za pytanie w ogóle? Nawet nie zdążył poznać rodziców, nie miał bliskich, w dzieciństwie traktowano go niczym psa, już od najmłodszych lat nosił na sobie ciężkie brzemię, zagrażała mu śmierć. Oczywiście chciałabym być czarownicą, ale lepiej mieć kochających rodziców, ciepły dom i w miarę spokojne życie niż władać magią.
|
|
~Perenelle Flamel
|
Dodany dnia 19-03-2013 20:55
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 369
Data rejestracji: 13.02.13
Medale:
Brak
|
NIE! Nie dość, że był sierotą i nie miał zbyt łatwego dzieciństwa to cały czas ktoś bardzo niebezpieczny "deptał mu po piętach". Jedyny argument za "byciem Harrym Potterem" to posiadanie daru magii.
|
|
^raven
|
Dodany dnia 22-03-2013 23:45
|
Administrator
Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
A w życiu! Czarodziejem - tak, ale ta magiczna moc to jedyna rzecz, jaką chciałabym sobie od niego wziąć. Za tak wielką popularność w świecie magii podziękuję, za jego beznadziejny charakter - tym bardziej. Wolałabym być niewidzialna niż wytykana palcami, bo kiedyś komuś nie wyszła próba zabicia mnie. Poza tym gość usiłujący mnie zatłuc przez 7 lat, też nie wpływa dobrze próbę toczenia spokojnego beztroskiego życia.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
Edytowane przez raven dnia 07-07-2013 09:26 |
|
|
|
~Alexandra
|
Dodany dnia 26-04-2013 18:09
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 217
Data rejestracji: 18.10.12
Medale:
Brak
|
anetka4774 napisał/a:
tak chciałabym być czarownicą najbardziej GINNY WEASLEY ze względów wydarzeń z tomu 6 i 7 ale i nie tylko po prostu jest bardzo fajna
Ja tak samo... Ogólnie marzy mi się zobaczenie Hogwartu, spróbowanie piwa kremowego, kupienie sobie sowy ... Kurczę, aż się rozmarzyłam.
|
|
|
~Pomyluna Lovegood - loony
|
Dodany dnia 26-04-2013 19:06
|
Użytkownik
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 23
Data rejestracji: 25.04.13
Medale:
Brak
|
Chciała bym być czarodziejem... a raczej: czarodziejką! A już najlepiej Loony <3
|
|
~Secretive
|
Dodany dnia 26-04-2013 19:10
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 79
Data rejestracji: 09.09.12
Medale:
Brak
|
Hmm, ja jako ,,Portier"? Jakoś się w tym nie widzę. Ba, co ja piszę - nawet nie chcę się widzieć w tym wariactwie!
Ale bycie czarownicą to już zupełnie inna para kaloszy. Chętnie odwiedziła Hogwart, nauczyła się zaklęć...Po prostu miodzio.
Ale kim w takim razie chciałabym być? Albo Luną, albo sobą. Różnica kapitalna, jak biały i czarny, ale coś mnie tak z nią łączy. Może tak zwana ,,dziwność"?
Przepraszam! Jak zwykle przeszłam z tematu na temat. A więc:
1. Harry - nie.
2. Czarownica - tak.
On nie wziął się ze słuchania pochlebnych słów węża.
Nadal nie wiesz czym jest grzech?
To właśnie będzie twoim grzechem.
~Frederica Bernkastel
|
|
|
|
~DianaMalfoy
|
Dodany dnia 26-04-2013 20:12
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 60
Data rejestracji: 24.08.12
Medale:
Brak
|
Zdecydowanie NIE !!! Między innymi ze względu na wygląd...
Potter miał zdecydowanie nieodpowiednie dla mnie towarzystwo. W życiu nie chciałabym zostać Gryfonką. (Slytherin4ever ) Poza tym moją ulubioną postacią jest wróg Pottera.
Żyć w tamtym świecie - z wielką chęcią.
Dementor nadchodzi... <3
Naćpana miłością, pijana własną nienawiścią.
COME TO THE DARK SIDE
WE HAVE
MALFOY
Mój blog :
Mój FF na hogs :
|
|
|
|
~Arashi
|
Dodany dnia 18-05-2013 20:26
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 172
Data rejestracji: 14.05.13
Medale:
Brak
|
Czarodziejką? Oczywiście, że tak. Kto by nie chciał? Ale Harrym Potterem?
Nie, nie i jeszcze raz nie. Pan Potter nigdy mi nie przypadł do gustu, nawet jak byłam mniejsza nie lubiłam go. Jak dla mnie był taką... ciamajdą, bez kręgosłupa. W dodatku w wieku 11 lat pokonał znowu Voldka,w wieku 12 lat bazyliszka itd.? Jak dla mnie zbyt dużo roboty i stresu. Dlatego nie chciałabym być Harrym Potterem.
|
|
|
|
~SamWieszKto
|
Dodany dnia 07-07-2013 08:08
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 376
Data rejestracji: 17.06.13
Medale:
Brak
|
Ja zawsze narzekam na brak przygód, ale taka przygoda jak u Harry'ego Potter'a to raczej nie dla mnie. Ogólnie to czarodziejem mógłbym być, ale w polskiej szkole magii, bo w Hogwarcie bym chyba zwariował. A w Polsce byłbym bezpieczny. Oczywiście gdyby Voldemort wygrał to zapewne razem ze śmierciożercami chcieliby podbić Wlk. Brytanię, potem Europę i w końcu cały świat. I to tylko dlatego, że chcieli żyć z czarodziejami czystej krwi.. Ech.. Ludzie to mają zachcianki..
~Albus Dumbledore
"To ja zawsze będę Jego najwierniejszą! On Sam Lord Voldemort uczył mnie czarnej magii!"
~Bellatriks o sobie samej.
|
|
|
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 08-07-2013 13:47
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
Czarodziejem tak ale Harry'm nie ponieważ on nie znał prawie rodziców bo nie pamięta ich bo jak umarli on miał tylko rok.Harry miał też głupio z Voldemortem bo Voldemort go prześladował najbardziej jak był w Hogwarcie i śmierciożercy w ostatniej części najbardziej go prześladowali,musiał się kryć z przyjaciółmi ;/ |
|
|
|
~Blanka_13
|
Dodany dnia 28-07-2013 15:09
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 132
Data rejestracji: 27.07.13
Medale:
Brak
|
Mimo, że Harry był sławny itp. nie chciałabym nim być. Chłopak bardzo wiele przeżył i nie chciałabym tego samego. Jak już wolałabym być Luną
|
|
|
|
~Miecio
|
Dodany dnia 28-07-2013 16:48
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 147
Data rejestracji: 25.12.12
Medale:
Brak
|
Harrym bym nie chciał być, ale czarodziejem tak.
Chciałbym trafić do Hogwartu jako "Ja", a nie jako Harry. Myślę, że to by było ciekawe doświadczenie.
|
~Chop Suey
|
Dodany dnia 28-07-2013 17:33
|
Użytkownik
Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 960
Data rejestracji: 21.08.10
Medale:
Brak
|
Bez wątpienia chciałabym uczyć się magii w Hogwarcie, ale bycie kimś tak ważnym dla świata czarodziejów jak Harry Potter byłoby dla mnie za trudne. Na pewno nie zniosłabym tej całej odpowiedzialności, która na nim ciążyła i tego, ile ode mnie ludzie by oczekiwali. Prawdopodobnie w ciągu jednego roku nie osiągnęłabym tyle co Harry w trakcie swojego całego pobytu w szkole. Wychodzi na to, że gdybym była na miejscu Wybrańca, Voldemort odzyskałby siłę już pod koniec pierwszej klasy, bo przecież nie powstrzymałabym Quirrella od zabrania Kamienia Filozoficznego. ;>
|
~ceresxxx
|
Dodany dnia 28-07-2013 18:49
|
Użytkownik
Ranga: Kierowca Błędnego Rycerza
Punktów: 912
Data rejestracji: 03.06.13
Medale:
Brak
|
Nie chciałabym być Harrym Potterem.Stracił swoich rodziców i ich nie pamiętał, był wychowywany przez Dursleyów to już solidne dwa powody.Poza tym ta cała odpowiedzialność Wybrańca, ten obowiązek, świadomość, że tyle od ciebie zależy i nie możesz się wycofać nie skazując wielu czarodziejów na śmierć i cierpienie.To nie dla mnie.
|
|
~bundzi
|
Dodany dnia 29-07-2013 11:08
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 137
Data rejestracji: 14.07.13
Medale:
Brak
|
Oczywiście że nie ponieważ Harry był chyba najbardziej popularnym czarodziejem i był na językach wszystkich. Nie zazdroszczę mu z powodu śmierci jego rodziców oraz dzieciństwa u Dursleyow ,a poza tym musiał znosić wiele obelg i pokonywać wiele przeciwności.
Chociaż z drugiej Harry miał znakomitych i oddanych przyjaciół którzy zrobiliby dla niego wszystko.
Ale czarodziejem chciałbym zostać |
|
|
|
~rainbowdash
|
Dodany dnia 16-09-2013 18:05
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 131
Data rejestracji: 04.12.12
Medale:
Brak
|
ja bym wolała być Ginny bo to w końcu jego dziewczyna ale on sam też ujdziechociaż...tak wolałabym Ginny
Od sprytu Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
Od wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy-Krukonów
STRZEŻ NAS GRYFFINDORZE!!!
|
|
|
|
~Bou
|
Dodany dnia 17-09-2013 09:26
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2195
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 27.04.10
Medale:
Brak
|
O nie, nigdy! Jest w porządku, ale miał w życiu bardzo ciężko. Ja na jego miejscu nie poradziłabym sobie, prędzej bym oszalała.