Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 899
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Książka
»» Dyskusja ogólna
»»» Albus Dumbledore
Drukuj temat · Albus Dumbledore
~anex F
#61 Drukuj posta
Dodany dnia 20-11-2010 12:05
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 336
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.05.10
Medale:
Brak

To o czym pisała Rita Skiter dział o się kiedy Dumbledore był młody, miał trudną sytuację życiową, ale potem się zmienił. A co do tego, że był gejem to najwyżej mnie to rozbawiło.
Wyślij prywatną wiadomość
~pennyroyal F
#62 Drukuj posta
Dodany dnia 25-11-2010 11:39
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 143
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.01.10
Medale:
Brak

Przez czytanie sześciu tomów uważałam Dumbledora za mądrego, poteżnego czarodzieja. Tego jedynego, którego boi się Czarny Pan.
Jednak w siódmej części całkowicie zmieniłam zdanie na ten temat.
Zrobił z Harrego Pottera kompletnego idiotę, że się tak wyrażę, nie informując go o tym, że jest horkruksem.
Tak, Albus Dumbledore był egoistą.
~v_xxx F
#63 Drukuj posta
Dodany dnia 09-09-2011 22:01
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 48
Data rejestracji: 09.09.11
Medale:
Brak

Myślę, że każdy zmienił zdanie na temat osoby Dumbledore'a po przeczytaniu siódmego tonu HP. Rowling ujawniła w nim wiele informacji, które były niezbędne do oceny postaci dyrektora Hogwartu.
A co do odmiennej orientacji Dumbledore'a - nie przyjmuję tego do wiadomości. Opieram się na książkach, nie na wywiadach. To pierwsze w zupełności mnie satysfakcjonuje.
~Sahem F
#64 Drukuj posta
Dodany dnia 09-09-2011 22:10
Użytkownik

Awatar

Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 919
Data rejestracji: 26.08.11
Medale:
Brak

Dumbledore do czasu siódmego tomu był dla mnie osobą nieomylną. Kimś, kto zawsze wiedział co robić, jak robić i kiedy robić. Wiecie, ktoś w rodzaju wszechwiedzącego maga.
W siódmym tomie dowiadujemy się, że Albus był po prostu człowiekiem.
Człowiekiem, który popełniał błędy, nie zawsze działał tak, jak powinien. Był osobą, która posiadała głębsze uczucia, takie jak nienawiść i miłość.
Zdecydowanie to, czego dowiedzieliśmy się w siódmym tomie nadało, przynajmniej dla mnie, postaci Albusa Dumbledore'a głębi. Owszem. Rowling zburzyła w ten sposób obraz człowieka, którym był dla mnie Albus do czasu siódmego tomu. W pewien sposób na pewno zniszczyło to wyidealizowany wizerunek, ale jak już wspomniałem, dowiedzieliśmy się dzięki temu, że Albus był człowiekiem takim jak każdy z nas.
Moje dziecięce "ja" jest z tego powodu niezadowolone, ale te dorosłe cieszy się, że wyszło tak, jak wyszło.
Co do orientacji Albusa. Sposób w jaki została przedstawiona jego "przyjaźń" z Grindelwaldem wzbudziła we mnie pewne podejrzenia. Później Rowling wszystko potwierdziła i moje przypuszczenia stały się prawdą. Czy to źle? A dlaczegóż? Nie zmieniło to w żaden sposób tego, jak widzę Dumbledore'a. On dla mnie zawsze pozostanie "najpotężniejszym, mądrym i czcigodnym czarodziejem", który był człowiekiem.
http://www.obliviate.wxv.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Oksan Weasly F
#65 Drukuj posta
Dodany dnia 11-09-2011 14:51
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 209
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.09.11
Medale:
Brak

Nie ważne co było kiedyś ważne jest co jest teraz.Jego przeszłość to jego sprawa nikt nie ma prawa się w to mieszać...Albus Dumbledore był czarodziejem dla którego liczyła się miłość i przyjaźń.
Wiele dobrych słów o Nim można powiedzieć.
~Nicole Colin F
#66 Drukuj posta
Dodany dnia 11-09-2011 15:55
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek GD
Punktów: 505
Data rejestracji: 09.09.11
Medale:
Brak

Nie ważne jaka była przeszłość Albusa Dumbledore'a, ważne jak traktował uczniów i Harry'ego. Był wspaniałym nauczycielem i mentorem Harry'ego. On poprowadził go ku zwycięstwu nad Czarnym Panem. Był wspaniałym przyjacielem i wzorem do naśladowania, potężnym czarodziejem i mądrym człowiekiem.
~Nuttella F
#67 Drukuj posta
Dodany dnia 03-10-2011 10:32
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 735
Data rejestracji: 21.07.11
Medale:
Brak

We mnie nic się nie zmieniło. Nadal Dumbledore był tym, kim na początku : takim jakby supermanem Oczko. Jest super postacią!!!
#68 Drukuj posta
Dodany dnia 10-10-2011 16:40
Użytkownik

Awatar

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 882
Data rejestracji: 08.10.11
Medale:
Brak

Był gejem, nie był. Czy to ważne? Czy orientacja skreśla człowieka? Cieszmy się, że nie był pedo Tooth.
Co do samej postaci - jak większość, mam mieszane uczucie co do niego. Na pewno nie jest to mój ulubiony bohater. Podziwiam go za mądrość, wiedzę i całą resztę, ale okropnie wkurzała mnie jego tajemniczość.
~Seva F
#69 Drukuj posta
Dodany dnia 10-10-2011 16:45
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak

Ja nie zmieniłam o nim zdania czytając siódmy tom, bo uważam, że każdy może popełniać błędy, a liczy się to to żeby ich żałować...

Pozdrawiam Cię drogi Gościu

Oraz zapraszam do bardo ciekawej opowieści o bratanicy Bellatrix Lestrange, córce Hermiony Granger, oraz dziecku Severusa Snape'a Oczko
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---

Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!

dulcyneabest.blox.pl/resource/snape.jpg
<3

- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.

Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.

~"Mroczny Znak" -Zilidya

"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"

Edytowane przez Seva dnia 10-10-2011 16:46
~Szkrab F
#70 Drukuj posta
Dodany dnia 12-01-2012 14:41
Zbanowany

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 222
Data rejestracji: 10.01.12
Medale:
Brak

To, czego dowiadujemy się w 7 części, nie zmieniło mego zdania o tym dyrektorze. Był po prostu świetny, no ale popełnił błąd w przeszłości. A i tak prawda wyszłaby na jaw.
~Luniaczekk F
#71 Drukuj posta
Dodany dnia 17-01-2012 17:15
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 475
Data rejestracji: 11.01.12
Medale:
Brak

Jak dla mnie 7 tom niewiele zmienił. W końcu każdy może popełniać błędy. A on miał naprawdę ciężko. Musiał się opiekować siostrą i nie rozważnym bratem. Potem się zmienił. Bardzo go lubię zwłaszcza, że mówi naprawdę mądre rzeczy.
#72 Drukuj posta
Dodany dnia 17-01-2012 17:21
Użytkownik

Awatar

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak

Myślę, że był to człowiek skryty, wielkoduszny. Szkoda, że za późno się opamiętał, kiedy chciał zostać Panem Śmierci. Traktował Harry'ego jak syna (przynajmniej w moim odczuciu).
#73 Drukuj posta
Dodany dnia 13-02-2012 16:50
Użytkownik

Awatar

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 150
Data rejestracji: 13.02.12
Medale:
Brak

Szczerze mówiąc, muszę przyznać, że to, czego się dowiedziałem w siódmym tomie, było dla mnie kompletnym szokiem. Wydawało się, że Albus Dumbledore był bardzo prawym człowiekiem, który nigdy by takiego czynu nie wykonał. A jednak. Myślę, że gdyby była jakaś także zdolna kobieta w jego gronie, z chęcią by się w niej zakochał. Bo on kochał się w tym, co miał ogromne zdolności, wręcz porównywalne do jego.
~Zosia F
#74 Drukuj posta
Dodany dnia 13-02-2012 18:28
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1289
Data rejestracji: 01.09.11
Medale:
Brak

Oj dajcie spokój... Dumbledore zawsze był zarombisty i taki na zawsze pozostanie!

Nie obchodzi mnie to, kim był kiedyś, tylko kim był, gdy umarł. Nawet jeśli był zły to nikt nie powie, że się nie poprawił. W filmie jak umiera, to chce się płakać Smutny((
A poza tym to nie wyobrażam go sobie jako geja.
~Sophia F
#75 Drukuj posta
Dodany dnia 13-02-2012 21:14
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1427
Data rejestracji: 09.01.11
Medale:
Brak

To był genialny człowiek! Nie był gburem i nigdy się nie wywyższał, zawsze wyrozumiały i rozluźniony... A to, żę prawdopodobnie zabił swoją siostrę i chciał zawładnąć światem nie obchodzi mnie... Każdy w młodości robi głupie rzeczy, które czasami mogą nawet zniszczyć mu życie, ale on to wszystko odpokutował... Mogę się założyć, żę w życiu uczynił więcej dobra niż zła, więc tutaj szala się przechyla...
Co do jego gejostwa to w sumie nic takiego, ale gdy teraz powtórnie czytam HP i KP, szczególnie gdy Dumbledore daje Harry'emu prywatne lekcje, to śmiać mi się chce...

"-U nas na święta- powiedziałem- będzie Bunia, ciocia Donata i stryjek Eugeniusz.
- A u nas- powiedział Alcest- będzie biała kiełbasa i indyk."
~Nowe przygody Mikołajka

Snape: Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
Harry:Tak.
Snape:Tak, proszę pana.
Harry:Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.

Jak gdzieś jest raban, to o każdej porze Wezwij Irytka, będzie jeszcze gorzej!

Pozdrawiam Cię drogi Gościu!xD
~Martita F
#76 Drukuj posta
Dodany dnia 20-02-2012 12:47
Użytkownik

Awatar

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak

Dla mnie Dumbeldore to bardzo pozytywny i fajny bohaterOczko Moim zdaniem Rowling mogła sobie darować to jego gejostwo...

pu.i.wp.pl/k,NzQ0NTMyMTMsNDg4NzkyMTg=,f,957095_Lordek_Voldemortek_big.jpg

bi.kotek.pl/bloxlite/f640x640/38/87/684b1f3799.jpg
~Ms_Kane F
#77 Drukuj posta
Dodany dnia 14-05-2012 18:47
Użytkownik

Awatar

Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2978
Data rejestracji: 24.04.12
Medale:
Brak

Moja opinia Dumbledora została zburzona po przeczytaniu 7 części i po dowiedzeniu się, że był gejem ale i tak uważam, że był najpotężniejszym czarodziejem na świecie i w dodatku był bardzo mądry.

media.giphy.com/media/A4YfNX2iXFsGY/giphy.gif
37.media.tumblr.com/tumblr_m02xnz7lL01qju7t7o1_500.gif
~Severus Tobias Snape F
#78 Drukuj posta
Dodany dnia 14-05-2012 18:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak

Informacje zawarte w & tomie troszke zaburzyły moja opinie o nim,ale uwazam,ze człowiek uczy sie na błędach,wiec przeżycia Dumbledora tylko jeszcze bardziej ukształtowaly jego charakter.(homoseksualizm mi nie przeszkadza)
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!

(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape

Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
~Densho F
#79 Drukuj posta
Dodany dnia 08-07-2012 12:02
Użytkownik

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 37745
Data rejestracji: 02.08.11
Medale:
Medal Medal Medal

Nikt nie jest idealny. Przynajmniej ja nie znam takiej osoby (no chyba, że znam: moja pani doktor ^^ ze studiów).
Człowiek za młodu robi dużo błędów, poznaje świat.
Dumbledore był dobrym człowiekiem. Z jednej strony był starszym, miłym mężczyzną, z drugiej strony był niezwykle potężnym czarodziejem.
Zaskoczyło mnie to, o czym przeczytałam, o jego młodości, ale to wcale nie zmieniło moich "uczuć" do niego. Dalej go lubię i szanuję.
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]

Albus Dumbledore

s3.favim.com/orig/41/albus-dumbledore-black-and-white-couple-harry-potter-i-love-you-Favim.com-345283.jpg

Edytowane przez Densho dnia 04-08-2014 17:05
!mniszek_pospolity F
#80 Drukuj posta
Dodany dnia 03-02-2013 19:39
VIP

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak

Był bądź co bądź bardzo potężnym i wykształconym czarodziejem, ale jak sam przyznał popełnił w życiu "trochę" błędów. Nie można negować tego, iż istotnie był egoistą, kiedy myślał o nowym porządku w świecie magii i zdobyciu Insygniów Śmierci u boku Grindelwalda - gdy miał opiekować się siostrą...

oczywiście zmienił się - dojrzał i już nie dążył do władzy "dla większego dobra". W filmach jak dla mnie jest przedstawiony trochę za bardzo "cukierkowo" - nawet w VII części "lśni blaskiem sprawiedliwości" i mądrości ( w książce zapłakał nad swoimi pomyłkami w przeszłości, gdy w ekranizacji skupia się na pytaniu czy to dworzec King's Cross )

Nie wiem czemu miała służyć wiadomość o jego homoseksualiście... jakby to coś zmieniało w całej serii
RIGHT