· Severus Snape |
~Wolfy
|
Dodany dnia 21-03-2009 13:37
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 238
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 28.08.08
Medale:
Brak
|
Kiedyś miałam o nim złe zdaniem, przyznam, że niesłusznie. Ale pewnie jak większość. No tak, ale ta jego wielka "tajemniczość" sprawiła, że stałam się jego fanką. Hmm... |
|
|
|
~gallareta
|
Dodany dnia 20-04-2009 20:53
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Charłak
Punktów: 8
Data rejestracji: 20.04.09
Medale:
Brak
|
Ja go nie lubiłam, nie lubię i nie będę lubić, nawet po przeczytaniu wspomnień jego. On mnie po prostu zawsze wkurza!
|
|
~poppi94
|
Dodany dnia 21-04-2009 15:03
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 94
Data rejestracji: 20.04.09
Medale:
Brak
|
Tak, jest bardzo tajemniczą osobą, jak zabił Dumbledora to naprawdę byłam na niego wściekła, ale potem się wszystko wyjaśniło, no i wychodzi na to, że jednak jest dobrym człowiekiem.
|
|
~majones_xD
|
Dodany dnia 21-04-2009 18:33
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 261
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak
|
Myślę, że z Severusa fajny gość, chociaz na początku troszkę mnie wkurzał .. Ostatni tom nie zaskoczył mnie wcale, gdyż czytając poprzednie tomy nauczyłam się, że Rowling może 'wyskoczyć' z czymś zupełnie nieprzewidywalnym. ;P Teraz go szczerze podziwiam, bo musiał grać przed Voldemortem smierciożerce, a nim nie był. ;P
|
~Nimfadora Tonks
|
Dodany dnia 21-04-2009 19:11
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 151
Data rejestracji: 09.01.09
Medale:
Brak
|
Dla mnie Rowling świetnie to wymyśliła.
Na początku oczywiście Snape mnie wkurzał, ale po przeczytaniu 7 tomu zmieniłam o nim zdanie. Mógł być chociaż bardziej sprawiedliwy w stosunku do Gryfonów, bo jego zachowanie mnie irytowało |
|
|
|
~kinia94
|
Dodany dnia 24-04-2009 13:26
|
Użytkownik
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 624
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 09.04.09
Medale:
Brak
|
Na początku szczerze mówiąc mało mnie interesował jako postać, ale po oklumencji i w późniejszych tomach zaczęłam go inaczej postrzegać lepiej dla niego oczywiście Zaimponował mi w ostatnim tomie pod koniec książki, ale bardziej mnie irytowało jak znęcał się na Harrym na eliksirach ;P
|
|
|
|
~severus not dead
|
Dodany dnia 25-04-2009 20:57
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 119
Data rejestracji: 25.04.09
Medale:
Brak
|
Och, Severus, Severus, Severus! <3
Taki mroczny, cyniczny, sarkastyczny... Moja własna, prywatna, męska Mary Sue (w pozytywnym słowa znaczeniu). Od początku kochałam, wielbiłam, ubóstwiałam Severusa. Trudno powiedzieć, czy go polubiłam po siódmym tomie bradziej. Raczej nie. Ale zyskał ogromny szacunek w moich oczach. Nie pławił się w swojej szlachetności, tylko znosił piętno bycia szpiegiem, dla Lily.
Severus jest naj, naj, naj. <3 (jest, nie - był. on żyje, żyje! jest w moim serduszku i w moim łóżeczku. xD)
Jacob był w szoku.
- Nic ci jest?
- Wszystko mi jest, chamie jeden! Złamałeś mi jakąś kość w dłoni!
Taub: Merry Christmas!
House: And happy go to hell.
|
|
|
|
~RenesmeeCullen
|
Dodany dnia 26-04-2009 10:31
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 515
Data rejestracji: 25.04.09
Medale:
Brak
|
Szczerze mówiąc to nigdy nie przywiązywałam większej uwagi do Snape'a.Oczywiście wiem, że uwielbia go wiele osób. Moją uwagę zwrócił dopiero w szóstej części po śmierci Dumbledore'a, a po 'Insygniach' pomyślałam, że nawet go lubię.
Ale nigdy nie zapomnę jak znęcał się nad Harrym
Kretynizmu Puchonów
I cnoty Gryfonów
Broń nas RAVENCLAW
Pozdrowienia dla całego Hogsmeade.
|
|
|
|
~Guzik
|
Dodany dnia 26-04-2009 11:59
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 27
Data rejestracji: 21.04.09
Medale:
Brak
|
Snape...ehh no co tu o nim pisac. Nienawidził Jamesa i przez to i Harry'ego. Był śmierciozerca ale przeszedl na strone Dumbledore'a wiec postac no jak postac. Nic do niego nie mam ale wkurzalo mnie to ze znęcał sie nad Harrym, odbierał Gryffindorowi punkty za kazde nawet najmniejsze przewinienie a swoich Ślizgonów traktował jak lalki...xD pozdrawiam
Edytowane przez Souriant dnia 26-04-2009 13:12 |
|
|
|
~Lirael
|
Dodany dnia 01-05-2009 11:18
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 38
Data rejestracji: 30.04.09
Medale:
Brak
|
Severus Snape...... wg mnie człowiek inteligentny i bystry, uwielbiam jego ironię i sarkazm. Za bardzo czepił się Harry'ego, no ale już taka jego natura. Co do jego wizerunku z ostatniej części..... od dawna było wiadomo, że kochał Lily. Żałuję, ze zginął. Jak dla mnie powinien dalej żyć i zatruwać życie Potterowi
|
~Niewidka
|
Dodany dnia 08-05-2009 18:00
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1969
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak
|
Uwielbiam postać Severus'a Snape'a! Jest ona jedną z moich ulubionych. Ostatni tom wyjaśnił wiele. Co mnie bardzo cieszy.
Ale moim zdaniem Evan's na niego nie zasłużyła, skoro wolała niepoważnego James'a. : / i łezka mi poleciała w czasie jego śmierci i wspomnień. On to miał życie... : (
|
|
~ferret
|
Dodany dnia 09-05-2009 10:35
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 127
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 01.05.09
Medale:
Brak
|
Severus Snape to wspaniała postać.. Jest jedną z moich ulubionych.. Żałowałam, że zginął, ale cóż, tak wymyśliła pani Rowling, trzeba to uszanować.
Ale moim zdaniem Evan's na niego nie zasłużyła, skoro wolała niepoważnego James'a
W pełni popieram! |
|
|
|
~HermiMisia
|
Dodany dnia 09-05-2009 10:44
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 441
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Jakoś nie poświęcałam mu zbyt dużo uwagi... Zaczełam tak poważnei dopiero przy tych dwóch-trzech ostatnich książkach. Tak to tylko w kwestii znęcania się nad Harry'm. Chociaż w siódmej części okazało się, że facet był spooko gościem, to i tak jakoś nadal nie pałam do niego jakimś strasznym sentymentem. Wielu z was go uwielbia, ale ja wole Harry'ego, a to chyba nie ten sam obóz
Your love is sweet misery
I was Cryin' just to get you
Now I'm dyin' 'cause I let you
Do what you do down on me[/alt]
Aerosmith - Cryin'
|
|
|
|
~Elfka
|
Dodany dnia 09-05-2009 14:26
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 702
Data rejestracji: 02.05.09
Medale:
Brak
|
Nie podobał mi się od początku do końca pod żadnym pozorem i nigdy w życiu. A po tym jak zamordował Albusa (słusznie czy nie słusznie) to zczerniał w moich oczach jakby siedział pięć godzin w solarium (ha-ha). Nigdy się nie naprawił. I miał czelność kochać Lily. Jakaś tragedia...
|
|
~Domaa
|
Dodany dnia 28-06-2009 23:45
|
Użytkownik
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 881
Data rejestracji: 28.06.09
Medale:
Brak
|
Ojj siódmy ton zmienił dużo z mojego podejścia do niego szczególnie na początku gdy jeszcze wszystko było tajemnicą, a on zabił Dumbledora byłam zdenerwowana, ale potem gdy Harry zobaczył jego wspomnienia zrobiło mi się go strasznie żal. Chciałam żeby ożył, żeby Harry mógł z nim porozmawiać zaprzyjaźnić się. Ciekawiłyby mnie wtedy lekcje czy dalej byłby taki jemu surowy ? Polubiłam jego postać, ale ogólnie zawsze wydawała mi się fajna. |
|
|
|
~SeverusSnape
|
Dodany dnia 03-07-2009 12:39
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 133
Data rejestracji: 26.06.09
Medale:
Brak
|
Severusa lubiłam od zawsze, za jego ciekawą osobowość. Krył w sobie tyle tajemnic, był skromny i nieprzeciętnie inteligentny. Nie był złą postacią, pomimo cech, które zazwyczaj mają carne charaktery np. tajemniczość. Po siódmym tomie, pokochałam tę postać jeszcze bardziej, i było mi go bardzo żal (i jest!), bardzo żałuję, że jego życie tak się potoczyło, jego śmierć była dla mnie na prawdę ciężkim ciosem, ale cóż niekiedy życie takie bywa. Jedno jst pewne, to jedna z najlepszych postaci, jakie udało się stworzyć pisarzom ! |
|
|
|
~Hexia
|
Dodany dnia 08-07-2009 20:40
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 278
Data rejestracji: 08.07.09
Medale:
Brak
|
Snape, och Snape. Parszywy zdrajca, który okazał się człowiekiem w gruncie rzeczy o dobrym sercu. Był niesamowity, jego miłość do Lily po prostu wzrusza, a nienawiść do James'a obrzydza, choć nie trudno zrozumieć dlaczego. Poniżany chłopak, który starał się znaleźć przyjaciół w gronie przyszłych śmierciożerców, ludzi, którzy chcieli być przy boku samego Czarnego Pana.
Zawsze samotny i skrzywdzony przez los. Tajemniczy, nieco zgryźliwy, stronniczy, a jednak dobry, potrafił kochać, chronił Harrego dla Lily, swojej miłości. Cały Severus, mimo wielu wad - wspaniały. |
|
|
|
~igla
|
Dodany dnia 08-07-2009 21:33
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 310
Data rejestracji: 04.01.09
Medale:
Brak
|
Parszywiec, ale z jakim sercem!
Postać, na pierwszy rzut oka, zła do szpiku kości. Z przykrą przeszłością, tajemniczy, zakochany w Lily... Na dodatek inteligentny, z refleksem, nie dający wyprowadzić się z równowagi(no, nie zawsze).
Jako dziesięciolatka, przy czytaniu 1-ego tomu, nie lubiłam go. Lecz jak trochę podrosłam, stał się jednym z moich ulubionych bohaterów.
Był jaki był, ale uwielbiam go.
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
"Jeśli chcesz poznać człowieka, patrz, jak traktuje podwładnych, a nie równych sobie."
Spójrz na mnie - wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harrego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył
|
|
|
|
~abii
|
Dodany dnia 08-07-2009 22:04
|
Użytkownik
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -41
Data rejestracji: 08.07.09
Medale:
Brak
|
Severuus... Zawsze go lubilam, byl taka mroczna postacia a w swiecie czarodziejow az do konca 7 czesci nie byl obdazony szacunkiem tylko od Dumbledore, nawet niektorzy smierciozercy go nie lubi. Ale zle zginal to fakt. Moim ulubionym rozdzialem jest ten jak Harry wchodzi do myslodeiny i oglada jego wspomnienia... Severus <3
fajnaa postac ;d
a z tym aktorem ogladalam zarabisty film ;] o milosci
nie przypomina mi Snape'a
:smilewinkgrin::)
[gg][/gg]
|
|
~fantastic
|
Dodany dnia 11-07-2009 12:55
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 465
Data rejestracji: 09.07.09
Medale:
Brak
|
Snape ;D uwielbiam jego tłuste włosy ;D i ogolnie fajnie ze okazal sie dobry xdd ale te jego tłuste czarne wlosy ;] ogolnie lubie go ;] HP bez niego - nudaa |
|
|