· Życie Snape' a |
~601Mango
|
Dodany dnia 18-07-2012 20:11
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Goblin
Punktów: 33
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 15.07.12
Medale:
Brak
|
Mogło być trochę więcej, ale już samo to mi wystarczyło, aby uronić wile łez. Najsmutniejszy moment ze wspomnień był chyba wtedy kiedy Snape trzymał w objęciach martwą Lily. I jeszcze jedno. Nieźle wyglądał młody Snape, ale najbardziej żałuję, że on już nie żyje. Nie mogłam się z tym pogodzić
|
|
|
|
~Victim
|
Dodany dnia 18-07-2012 20:18
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1579
Data rejestracji: 03.07.12
Medale:
|
Piękne... Bardziej niż piękne. Naprawdę bardzo się z tym postarali... Lubię do tego powracać. Najsmutniejszy moment to ten, w którym Severus trzymał w objęciach martwą Lily |
|
|
|
~Delaine Snape
|
Dodany dnia 18-07-2012 20:24
|
Użytkownik
Ranga: Charłak
Punktów: 14
Data rejestracji: 18.07.12
Medale:
Brak
|
Rany ja się na tym popłakałam w kinie aż kuzyn musiał mnie pocieszać |
|
|
|
~HerEma79159
|
Dodany dnia 22-07-2012 21:17
|
Zbanowany
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 64
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 21.07.12
Medale:
Brak
|
Bardzo ładnie pokazany życiorys Snapea !!!!!!!!!
To że zakochał się w matce Harrego Było dziwne!
Co by było gdyby Severus snape był ojcem Harrego!!!!!? |
|
|
|
~Gryf5r
|
Dodany dnia 22-07-2012 21:48
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 673
Data rejestracji: 08.08.11
Medale:
Brak
|
Skoro mowa o filmie, uważam, że mogłoby zostać ich więcej przedstawionych. Najbardziej wzruszająca jak dla mnie chwila, to wyczarowanie patronusa Seva... Wtedy pokazał jak bardzo można kogoś kochać. Alan Rickman i "always" nabiera nowego znaczenia
|
|
|
~anetka4774
|
Dodany dnia 22-07-2012 22:03
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 697
Data rejestracji: 03.04.11
Medale:
Brak
|
Popłakałam się w kinie, scena świetnie nakręcona i zmontowana...
|
~gods
|
Dodany dnia 22-07-2012 22:38
|
Użytkownik
Punktów: 68
Data rejestracji: 31.01.11
Medale:
Brak
|
Dużo łez zostało upuszczonych na tym momencie. Słowa, które zapadną mi w pamięci na cale życie to
"-Trzymałeś go jak świnię na rzeź!
- Czyżby zaczął cię nagle obchodzić jego los Snape?"
edit:HerEma79159 Snape nie mógł być ojcem Harrego. Lily i Severus stracili ze sobą wszelki kontakt po szkole
Proszę o wypowiadanie się w jednym poście, nie w kilku kolejnych, w przeciwnym razie może to skończyć się ostrzeżeniem.
- Och, tak mi przykro - odrzekł uprzejmie Dumbledore i ponownie machnął różdżką, a wszystkie trzy szklanki zniknęły. - Ale... wie pan, lepiej było po prostu wypić, jak przystało na ludzi dobrze wychowanych.
Edytowane przez wojciec15 dnia 10-09-2013 22:49 |
|
|
|
~HogsMeade
|
Dodany dnia 04-08-2012 22:32
|
Użytkownik
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 102
Data rejestracji: 01.08.12
Medale:
Brak
|
Jest przystojny jak ma +25 lat.
Broń nas Shlyterinie
Mówią ,że święte trio to Harry, Ron i Hermiona nie? Harry potęga i wybraniec, Ron mięśnie a Hermiona mózg? A CHWILA!" Czemu nie Dumbledore Snape i McGonagall? też trio! poprzednie święte trio z Hogwartu. Dumbledore to potęga , Severus to mięśnie a McGonagall intelekt.
Mugole-Nauczyciele, policjanci, komornicy, kujony czyli zarazy publiczne.
Charłaki - Ludzie wielcy którzy nie chcą się ujawnić
Czarodzieje- Ludzie Wielcy ( aktorzy(Alan Rickman), Piłkarze(Leo Messi) itp)
Szlamy-Rozbydrzone gwiazdy.
I LUDZIE- MY
|
|
|
|
~dodo2708
|
Dodany dnia 05-08-2012 07:31
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 231
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 07.04.12
Medale:
Brak
|
To było piękne... Na komputerze chwyciłam mychę i dziesięć razy oglądałam ten fragment.
|
|
|
~Ruda_x3
|
Dodany dnia 05-08-2012 17:50
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 127
Data rejestracji: 08.07.12
Medale:
Brak
|
Taak. Moim zdaniem była to najsmutniejsza scena z całego filmu..Trochę sztucznie okazywał smutek jak trzymał Lily, ale pomimo tego mii popłynęły łzy
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
Pozdrowienia dla Ciebie drogi Gościu
Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego!.
Kocham Cię Marika!!! <3
|
|
|
|
~Luniaczek
|
Dodany dnia 12-08-2012 17:30
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 267
Data rejestracji: 09.08.12
Medale:
Brak
|
Mimo wszystko lubiłam część , jak James , znęca się nad Severusem , nie wiem dlaczego !
|
|
|
~Pierog
|
Dodany dnia 13-08-2012 16:36
|
Użytkownik
Punktów: 73
Data rejestracji: 13.08.12
Medale:
Brak
|
Nieważne ile razy oglądam tą scenę, zawsze przeżywam ją tak samo. I zawsze płaczę kiedy Snape z tym chłodem w głosie mówi 'Always.' Pokazuje to nie tylko przyczyny, dla których Snape zachowuje się jak się zachowuje (oczywiście, wliczając też czasy kiedy znęcał się nad nim James i reszta), ale w bardzo ciekawy sposób pokazuje co może się stać z człowiekiem, gdy zakocha się na śmierć. Wielu z nas, czytających książkę czy oglądających film nie wie, jaki ból, jaką mękę musiał przeżywać Severus kiedy codziennie widział Harry'ego i wiedział, że to mógł być syn jego i Lily. Jest to majstersztyk zarówno w formie pisemnej jak i w formie filmowej.
Według mnie to też wyjaśnia wiele spraw na temat wyglądu Snape'a. Czarny ubiór codzienny nie tylko symbolizował współpracę z Czarnym Panem, ale z symbolicznego punktu widzenia symbolizował żałobę, jaką Severus trzymał przez cały czas od śmierci Lily. Można też uważać, że jego 'tłuste' włosy były rezultatem tego, że nie chciał być atrakcyjny dla innych, bo nie chciałby, by ktokolwiek choć przez chwilę zaćmił jego miłość. Niekochani ludzie gorzknieją i cierpią najbardziej ze wszystkich. Dlatego właśnie postacie takie jak Snape, Malfoy i Voldemort są moimi najukochańszymi postaciami. Harry nie pamiętał śmierci rodziców, i choć nie był kochany przez Dursley'ów to miał przyjaciół i powodziło mu się, zawsze trafił na łut szczęścia. A ta trójka była zawsze sama i nie mogła na nikogo liczyć. Ale to tylko moje zdanie, i trochę się tu rozpisałam, przepraszam |
|
|
|
~Luna330
|
Dodany dnia 13-08-2012 16:55
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 135
Data rejestracji: 11.08.12
Medale:
Brak
|
Zgadzam się z przedmówcami. Zawsze jak oglądałam ten fragment automatycznie zaczynałam płakać, szkoda że nie było więcej takich fragmentów ze Snapem i Lily czy Jamesem i Lily. Czuje lekki niedosyt, ale mimo wszystko zostało to zakończone w dobrym stylu przynajmniej dla mnie
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
Hej drogi Gościu zobacz moje ff http://www.hogsme...ad_id=7300
Pozdrowienia dla całego Hogsmeade i dla ciebie drogi Gościu
"- To jest dobra strona tego złego... a tak długo jej szukałam - szepnęła, a po chwili całowała go tak, jak jeszcze nigdy nie całowała, a Harry całował ją, zapominając o całym świecie... to było lepsze od Ognistej Whisky... istniała tylko Ginny... tylko Ginny i on... czuł ją całym sobą... jedną ręką ją obejmował, drugą zanurzył się w jej długich, jak słodko pachnących włosach..."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
Edward Nożycoręki <3
|
|
|
|
~Louise
|
Dodany dnia 13-08-2012 16:56
|
Użytkownik
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 103
Data rejestracji: 07.08.12
Medale:
Brak
|
Pierog napisał/a:
Nieważne ile razy oglądam tą scenę, zawsze przeżywam ją tak samo. I zawsze płaczę kiedy Snape z tym chłodem w głosie mówi 'Always.' Pokazuje to nie tylko przyczyny, dla których Snape zachowuje się jak się zachowuje (oczywiście, wliczając też czasy kiedy znęcał się nad nim James i reszta), ale w bardzo ciekawy sposób pokazuje co może się stać z człowiekiem, gdy zakocha się na śmierć. Wielu z nas, czytających książkę czy oglądających film nie wie, jaki ból, jaką mękę musiał przeżywać Severus kiedy codziennie widział Harry'ego i wiedział, że to mógł być syn jego i Lily. Jest to majstersztyk zarówno w formie pisemnej jak i w formie filmowej.
Według mnie to też wyjaśnia wiele spraw na temat wyglądu Snape'a. Czarny ubiór codzienny nie tylko symbolizował współpracę z Czarnym Panem, ale z symbolicznego punktu widzenia symbolizował żałobę, jaką Severus trzymał przez cały czas od śmierci Lily. Można też uważać, że jego 'tłuste' włosy były rezultatem tego, że nie chciał być atrakcyjny dla innych, bo nie chciałby, by ktokolwiek choć przez chwilę zaćmił jego miłość. Niekochani ludzie gorzknieją i cierpią najbardziej ze wszystkich.
Masz absolutną rację.
Edytowane przez Louise dnia 13-08-2012 16:56 |
|
|
|
~marihermiona
|
Dodany dnia 13-08-2012 16:58
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Ja się w końcowym wspomnieniu poryczałam. Chociaż z drugiej strony mnie łatwo doprowadzić do płaczu, bo w każdej prawie części ryczałam i płacze za każdym razem w tym samym momencie filmu
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
|
|
|
|
~SneapeandLily
|
Dodany dnia 15-08-2012 23:41
|
Użytkownik
Punktów: 134
Data rejestracji: 02.07.12
Medale:
Brak
|
Wszystkie wspomnienia Snepa przy każdych płakałam jak dziecko
- Mokro, płakała - Harry
- Az tak źle całowałeś ? - Ron
- No ale Harry pewnie jak chce to potrafi - Hermiona
Każdy z nas ma w Sobie tyle samo dobra co zła, to od nas zależy która drogą pójdziemy. - S. Black
|
|
|
|
~microszymek08
|
Dodany dnia 16-08-2012 08:46
|
Użytkownik
Punktów: 127
Data rejestracji: 21.07.12
Medale:
Brak
|
podobała mi się i w filmie i w książce
|
~_BellatriksLestrange_
|
Dodany dnia 16-08-2012 11:13
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 240
Data rejestracji: 23.07.12
Medale:
Brak
|
Wg mnie reżyser nie sprostał temu zadaniu. Filmowa scena myśli Severusa nie oddawała tych wszystkich emocji które były w książce. |
|
|
|
~Nerona_58
|
Dodany dnia 16-08-2012 11:43
|
Użytkownik
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 649
Data rejestracji: 10.08.12
Medale:
Brak
|
bardzo dobrze nakręcony fragment. właśnie tak sobie wyobrażałam lily i petunie ale snape był troche zbyt zadbany. w książce był opisany troche inaczej jak był mały. tak jak już dużo osób pisało najbardziej wzruszające było kiedy snape był w domu potterów i przytulał martwe ciało lily. wzruszające też było kiedy w gabinecie dumbledore'a wyczarował patronusa. bardzo to było wzruszające i prawie dokładnie takie jak opisane w książce.
* Fiolki ze święconą wodą, błogosławione noże, stalowe i srebrne miecze-odparł Jace, kładąc broń na posadzce obok siebie.-Drut z elektrum, niezbyt przydatny w tej chwili, ale dobrze jest mieć coś na wszelki wypadek, srebrne kule, czary ochronne, krucyfiks, gwiazdy Dawida...
* Jezu!-mruknęła Clary.
* Wątpię, czy zmieściłby się tu
''Dary Anioła''
W moim świecie muzyka pod względem użyteczności plasuje się gdzieś między wstążkami do włosów a tęczą, przy czym tęcza może przynajmniej dawać pewne pojęcie o pogodzie.
Boję się umrzeć pod ziemią, co jest głupie, bo nawet jeśli zginę na powierzchni, to i tak zaraz pochowają mnie pod nią.
Kosogłos
|
|
|
|
~lady_black
|
Dodany dnia 16-08-2012 12:13
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 179
Data rejestracji: 09.07.12
Medale:
Brak
|
Ta scena była fajnie nakręcona, wzruszająca, dla mnie jedna z lepszych scen w tym filmie Ale trochę zarakło mi emocji Snape'a, gdy wyczarowywał patronusa. W książce był załamany i miał łzy w oczach, a w filmie jakoś tak .. zachowywał się i wyglądał obojętnie.
|