· Harry Potter w wersji ang? |
~Agnes Black
|
Dodany dnia 23-04-2012 08:48
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 120
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.05.10
Medale:
Brak
|
A u mnie na półce dumnie prezentuje się Order of the Phoenix. Osobiście dotarłam do 150 strony i dalej mi się nie chce ;P
Chroń Nas Ravenclawie !
|
|
|
|
^raven
|
Dodany dnia 25-01-2013 14:50
|
Administrator
Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Od dawna mam w domu angielskiego "Więźnia Azkabanu", przyjechał z Londynu jako prezent świąteczny, ale dłuuuuugo nie mogłam się zmotywować żeby przeczytać więcej niż rozdział. W końcu w tamtym roku się udało, chociaż nie będę udawać, że nie pomagałam sobie przy tym polską wersją, brak praktyki sprawił, że mój angielski trochę kuleje chociaż dla kogoś, kto co nieco przykładał się do nauki angielskiego w szkole i dobrze zna polską wersję "HP", przeczytanie pierwszych trzech części (zakładam, że jedyna i dwójka są na porównywalnym, jeśli nie niższym poziomie trudności niż trójka) nie powinno stanowić problemu. Jeśli jakiegoś słowa ktoś nie zna, można je wydedukować z kontekstu
EDIT: aha, a okładki uważam za jeszcze brzydsze niż te z polskiej wersji z sentymentu w ankiecie zaznaczyłam trójkę, trochę się na nią napatrzyłam, więc już przyzwyczaiłam
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
Edytowane przez raven dnia 25-01-2013 14:52 |
|
|
|
~Hermiona516
|
Dodany dnia 25-01-2013 19:00
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 402
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 19.12.12
Medale:
Brak
|
Pożyczyłam od koleżanki, próbowałam przeczytać, ale nie mam idealnie opanowanego angielskiego...
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 24-08-2013 21:37
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
Ja tam nigdy nie zabrałam się do czytania angielskiej książki z faktu że z angielskiego jestem fatalna.Zrozumiałam bym coś,lecz nie za wiele ;p . Też za wiele nie namyślałam się nad tym czy wziąć się do czytania angielskiej wersji. |
|
|
|
~Bou
|
Dodany dnia 31-08-2013 20:03
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2195
Data rejestracji: 27.04.10
Medale:
Brak
|
Ja ostatnio sobie pomyślałam, że przeczytanie " Harrego Pottera" po angielsku to super ćwiczenie. Na razie mam mnóstwo innych książek do czytania, ale w końcu zrealizuję swój plan. Ciocia może mi załatwić książki bo uczy angielskiego.
|
~Luniaczek
|
Dodany dnia 01-09-2013 04:12
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 267
Data rejestracji: 09.08.12
Medale:
Brak
|
Znam fragmenty książki na pamięć więc czytanie w oryginalnym języku nie sprawia już takiej frajdy Wracając do tematu, własnych nie mam, pożyczone(nikt się nie zgłasza żebym oddała to co będę się narzucać) owszem
|
|
|
~Rogaczka
|
Dodany dnia 11-09-2013 12:27
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 441
Data rejestracji: 24.07.13
Medale:
Brak
|
Ja na razie przeczytałam tylko pierwszą część w oryginale. Język przyjemny i łatwy, niektóre słówka do tłumaczenia tylko. Najwięcej miałam problemów ze zrozumieniem Hagrida, ale rozwiązałam to czytając na głos
Jak będę mieć czas to wypożyczę z biblioteki drugi tom i zacznę czytać. A jak uzbieram pieniądze to sobie kupię
"HARRY, ZABIJĘ CIĘ, JEŚLI PRZEZ NICH ZGINIEMY!"
|
|
|
|
~LiDiA_19
|
Dodany dnia 11-09-2013 17:26
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 89
Data rejestracji: 29.08.13
Medale:
Brak
|
heh... gdybym znała angielski perfect to może bym poczytała, ale na razie wystarczy mi polska wersja sagi
|
|
|
|
~Blackdobby
|
Dodany dnia 13-10-2013 10:54
|
Użytkownik
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 614
Data rejestracji: 20.09.13
Medale:
Brak
|
Ja nie czytałam w wersji angielskiej, bo bym nie umiała, gdyż mam 11 lat. Mam nadzieję, że, kiedy podszkolę swój anglik, że sięgnę po moją ulubioną książkę w oryginalnym języku. Co do okładek, najlepsza IŚ.
|