Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 917
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Książka
»» Dyskusja ogólna
»»» Harry i Dumbledore
Drukuj temat · Harry i Dumbledore
~mrsRadcliffe F
#61 Drukuj posta
Dodany dnia 22-03-2010 16:35
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1306
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 20.03.10
Medale:
Brak

Bardziej moim zdaniem na ojcostwie. Jak sam powiedział "Zależy mi na tobie". Dumbledore niezwykle opiekował się Harrym. Oczko)

"Ich obecność była jego odwagą, to ona sprawiała, że był w stanie robić krok za krokiem. "
Wyślij prywatną wiadomość
~nicram993 F
#62 Drukuj posta
Dodany dnia 24-03-2010 07:44
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 57
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 09.03.10
Medale:
Brak

Mi się wydaje że Dumbledore robił trochę w konia Harrego. Całą prawde powiedział mu dopiero po śmierci. Tak się nie robi komuś kogo się niby ,,kocha"
~alice_in_wonderland F
#63 Drukuj posta
Dodany dnia 24-03-2010 08:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1102
Data rejestracji: 13.12.09
Medale:
Brak

nicram993 napisał/a:
Mi się wydaje że Dumbledore robił trochę w konia Harrego. Całą prawde powiedział mu dopiero po śmierci. Tak się nie robi komuś kogo się niby ,,kocha"

Dumbledore był tylko człowiekiem, a każdy człowiek popełnia błędy. Chyba nikt nie jest na tyle odważny, aby powiedzieć komuś: "żyjesz po to, aby umrzeć". Nie wymagajmy od niego rzeczy niemożliwych.
Dumbledore go kochał, jestem tego pewna. Mimo wszystko Harry dużo dla niego znaczył. Może to naiwne, ale ja w to wierzę.
Edytowane przez alice_in_wonderland dnia 24-03-2010 08:38
~Loonyy F
#64 Drukuj posta
Dodany dnia 24-03-2010 13:48
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1752
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 18.03.10
Medale:
Brak

Moim zdaniem Dumbledore traktował Harrego trochę jak syna. Miał do niego zaufanie, bo mówił mu wiele tajemnic związanych z Voldemortem i w ogóle, widać było, że go kochał. Był jego przyjacielem. Wydaje mi się, że zwyczajnie powiedział Harremu wszystko po śmierci, bo nie zdążył mu tego powiedzieć przed nią. Takie jest moje zdanie. :)
~Charlie House F
#65 Drukuj posta
Dodany dnia 04-04-2010 18:42
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 196
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 04.04.10
Medale:
Brak

W czasie tych spotkań na pewno nawiązała się jakaś więź pomiędzy nimi, ojcostwo? Nie, Dumbledore rzadko kiedy go wspierał, raczej kładł na barki kolejne trudności. To była taka więź której nie widać.

Ale to ja jestem mugolem?

Śmierć będzie ostatnim wrogiem który zostanie zniszczony...

[gg]19346735[/gg]

Pozdrawiam wszystkich fajnych ludzi. Pamiętajcie o antykoncepcji.
www.dajrap.wordpress.com Wyślij prywatną wiadomość
~arcoline F
#66 Drukuj posta
Dodany dnia 04-04-2010 19:28
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 187
Data rejestracji: 27.03.10
Medale:
Brak

Szczerze powiedziawszy to ja nie wiem kim był Harry dla Dumbledore. Raz wydawało by się, że troszczy się o niego jak o własnego, rodzonego syna, a zaraz potem wykorzystuje go. Ostatnia część, czytając ją, strasznie mi namieszała. Nie wiem co o tym sądzić. Z jednej strony tak, a z drugiej inaczej.
#67 Drukuj posta
Dodany dnia 06-04-2010 14:42
Użytkownik

Awatar

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 75
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
Brak

Dumbledore kochał Harry'ego. A Harry ufał Dumbledore'owi. Tak zwyczajnie.Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć =]

Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
I o Wiedzy-O-Własnej -Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
Serdeczne Pozdrowienia dla drogi Gościu

fc02.deviantart.net/fs9/i/2006/143/1/7/HP___The_Harry_Potter_Project_by_cippow25.jpg
~Iraya F
#68 Drukuj posta
Dodany dnia 06-04-2010 15:00
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1130
Data rejestracji: 05.03.10
Medale:
Brak

Ja myślę, że obaj byli dla siebie przyjaciółmi Rozbawiony
A Dumbledore nadawał by się na Ojca dla Harry'ego.
Oni się po prostu nawzajem rozumieli tak jak nikt inny.
Harry zawsze wiedział, że coś dręczy Dumbledor'a a On zaś też o tym wiedział.
I myślę, że byliby dobrą rodzinąJęzyk
#69 Drukuj posta
Dodany dnia 31-07-2010 17:52
Użytkownik

Awatar

Ranga: Charłak
Punktów: 14
Data rejestracji: 31.07.10
Medale:
Brak

Myślę że Harry był dla Dumbledora jak syn . Wiedział że są do siebie podobni oboje stracili swoich najbliższych. Dumbledore wiedział że tylko Harry jest w stanie pokonać Voldemorta i zmienic świat na lepszy .

piszcie do mnie Barthez Uśmiech
~InLoveWithSnape F
#70 Drukuj posta
Dodany dnia 31-07-2010 19:08
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 301
Data rejestracji: 29.07.10
Medale:
Brak

Moim zdaniem Dumbledore kochał Harrego, ale nie tak mocno jak Harry jego. Można powiedzieć, że trochę go wykorzystał w swojej walce z Voldemortem, ale na pewno nie pragnął jego śmierci.

Jakieś gejowskie stosunki- nie wchodzą tu dla mnie w grę i są czystym absurdem Uśmiech

[...]- Albusie Severusie- powiedział to tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu- nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem jakiego znałem. [...]

"- Przez te wszystkie lata? ...
- Zawsze."

"Umysł nie jest książką, która można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie. Myśli nie są wyryte wewnątrz czaszki gdzie mógłby je przejrzeć jakiś intruz. Umysł to rzecz złożona i wielowarstwowa."

In love with Snape <33

Edytowane przez InLoveWithSnape dnia 31-07-2010 19:09
~blackowa F
#71 Drukuj posta
Dodany dnia 10-10-2010 20:28
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 175
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.10.10
Medale:
Brak

Myślę, że Harry dla Albusa był jak syn. Nie chciał, żeby coś mu się działo, dlatego bronił go i pomagał mu .

Pozdrawiam Cię drogi Gościu , pamiętaj o mnie. Język
www.historiasmierciozercy.blog.onet.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Fluorescencyjna F
#72 Drukuj posta
Dodany dnia 31-10-2010 18:29
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 460
Data rejestracji: 24.10.10
Medale:
Brak

Ja ewidentnie uważam, że były to relacje ojciec - syn. Myślę, że Dumbledore nie chciał popełnić takiego błędu jak z Arianą. Nie mówił Harry'emu o wszystkim, bo po prostu nie uważał tego za potrzebna, inaczej uważał oczywiście Harry. Jednak Dumbledore ma w sobie coś z dawnego Albusa, myślę, że nie chciał zaślepić Harry'ego Insygniami, ani jego rodziną, pamiętajmy, ze wspomnienia o rodzinie ALbus ciężko ,,trawił''. Było to dla niego trudne. Nie chciał, by Harry szukał Insygniów. On robił to dla dobra Harry'ego, przynajmniej sam tak twierdził. Wniosek - ojciec - syn, z domieszką dawnego Albusa, czyli z domieszką kłamstwa.

,,Gdzie skarb wasz, tam i serce wasze.''

,,Udało się, dostali w kość, niech żyje Potter nam! A Voldek gnije w piekle, za którym tęsknił sam!''

Drogi Lordzie Voldemorcie!
,,Przyłączę się do ciebie, kiedy piekło zamarznie. ''

,,Ma oczy zielone jak pikle z ropuchy
Jego włosy są czarne jak tablica.
O, gdyby moim został, bohater mych snów,
Służyłabym mu jak diablica.'' <3
~hermionagWESZ F
#73 Drukuj posta
Dodany dnia 14-11-2010 16:08
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 133
Data rejestracji: 13.11.10
Medale:
Brak

Zgadzam się z tymi wypowiedziami w których pisze że wszystkiego po trochu. Łączyła ich taka jakby przyjaźń lecz Harry był też pionkiem przecież Dumbledore nie powiedział mu nigdy do końca swoich planów...No i ojcostwo też w końcu Dumbledore znalazł Harryemu dom był przyjaciółmi Jamesa i Lilly...
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!!!
Pozdro dla wszystkich którzy mnie pozdrawiają
CIOTKA MURIEL:
-...i masz o wiele za długie włosy, Ronaldzie, przez chwilę pomyliłam cię z Ginevrą. Na brodę Merlina, co ten Ksenofilius Lovegood ma na sobie? Wygląda jak omlet. A ten to kto? - warknęła na widok Harry'ego. - Ee... to nasz kuzyn Barny, ciociu Muriel. - Jeszcze jeden Weasley? Mnożycie się jak gnomy
http://hogwartmagia.bloog.pl Wyślij prywatną wiadomość
~mrsRadcliffe F
#74 Drukuj posta
Dodany dnia 14-11-2010 18:20
Użytkownik

Awatar

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1306
Data rejestracji: 20.03.10
Medale:
Brak

Pionek grze? Jakoś mało mi sie to widzi. W końcu Dumbledore sam w miare swoich możliwości, gdy tylko nadarzyła się ku temu okazja walczył z Voldemortem a nie na pole walki wyzywał Harry'ego. Poza tym, jak tylko się dawało namawiał ludzi do walki z Voldkiem. Wydaje mi się, że czuł co do niego pewną więź. Sama nie wiem jak dokładnie to nazwać.

"Ich obecność była jego odwagą, to ona sprawiała, że był w stanie robić krok za krokiem. "
~Mruffka_ F
#75 Drukuj posta
Dodany dnia 14-11-2010 20:18
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 126
Data rejestracji: 14.11.10
Medale:
Brak

Aj, właściwie to nie wiem .
Trochę głupio to wyszło w siódmej części .
Sądzę jednak, że było tu trochę ojcostwa, a właściwie dziadkostwa . >D
Harry ufał mu bezgranicznie, spytał się go pod koniec pierwszej części, dlaczego Tiara chciała go przydzielić do Slytherinu i w ogóle ..
Pionkiem był, tak trochę, ale wybaczymy to naszemu brodatemu, bo przecież robił to dla dobra świata czarodziejów, nie ? Kotecek

Ron: No dobra, śniło mi się, że gram w quidditcha. Jak myślisz, co to znaczy?
Harry: Pewnie to, że zostaniesz pożarty przez jakąś olbrzymią żelkę.

Pani Weasley: Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, to cudownie! Prefekt! Jak każdy w tej rodzinie!
George: A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?

Pozdrawiam Pomylunatic_. Oczko)

mrufcia.odpowie.pl
~Adrienne F
#76 Drukuj posta
Dodany dnia 29-04-2011 16:40
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 655
Data rejestracji: 25.04.11
Medale:
Brak

Myślę że Dumbledore ufał i kochał Harry'ego i napewno nie starał się nim manipulować. Uczył się na swoich błędach.
#77 Drukuj posta
Dodany dnia 07-06-2011 15:12
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1201
Data rejestracji: 06.06.11
Medale:
Brak

Ja tam uważam, że Dumbledore nie traktował Harrego jak pionka, wręcz przeciwnie, robił wszystko dla jego dobra. Uważacie, że byłoby lepiej, gdyby powiedział 11-letniemu dzieciakowi " a tak przy okazji Harry, była sobie taka przepowiednia... Pewnie niedługo umrzesz... Miłego dnia!" Sądzę, że Dumbledore dobrze zrobił, że zaczekał aż Harry dojrzeje, a nie mówił mówił mu o wszystkim na samym początku. No i przecież nie zostawił go po swojej śmierci bez niczego - Podarował znicz, baśnie, zapalniczkę... Może trochę przecenił inteligencję Harrego, któremu trochę czasu zajęło rozszyfrowanie tych prezentów. No cóż, zapomniał po prostu, że nie wszyscy są tak genialni jak on Uśmiech Poza tym każdy człowiek popełnia błędy i nawet, jeśli kiedyś Dumbledore zrobił kiedyś coś, czego nie powinien albo odwrotnie nie zrobił czegoś, co powinien zrobić, to w końcu nie jest nieomylny. Sądzę, że po prostu myślał, że tak będzie lepiej.
~anex F
#78 Drukuj posta
Dodany dnia 07-06-2011 16:01
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 336
Data rejestracji: 06.05.10
Medale:
Brak

Ich relacje były bardzo dobre. Dumbledore był dla Harry'ego autorytetem. Chociaż nie powiedział mu wszystkiego, to bardzo go polubił, czuł się za niego odpowiedzialny. Harry traktował dyrektora jak kogoś z rodziny albo kogoś bardzo bliskiego. Dumbledore był bardzo tajemniczy, nie mówił nic o sobie, mimo tego, że Harry się przed nim otwierał. Ich relcje były o wiele, wiele silniejsze niż normalne dyrektor - uczeń. Harry zawsze był traktowany przez Dumbledore'a inaczej niż reszta uczniów.
~Loa_riddle F
#79 Drukuj posta
Dodany dnia 15-06-2011 14:17
Użytkownik

Awatar

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1507
Data rejestracji: 30.05.11
Medale:
Brak

Raczej przyjacielskie. Rozbawiło mnie gdy przeczytałam, że Dumbledore jest homo. ; )
Jednak nie lubię takich moralnych przemyśleń o tym jaki był, kim się stał, i co zrobił Albus Dumbledore. Ale nie da się ukryć- potraktował Wybrańca jak pionek, niezbyt delikatnie mówiąc... jak prosiaka na rzeź. Bo urodził się, by zginąć.
-Panowie, proszę was, nie kłóćcie się z mojego powodu- poprosił Ian, który wciąż nie mógł się nadziwić przyjaźni między tak różnymi-zarówno z charakteru, jak i z wyglądu- rycerzami.
Sancerre uśmiechnął się.
-Och, ja i Henri kłóciliśmy się od zawsze, nawet wtedy, kiedy on był giermkiem mojego brata, a ja - giermkiem mojego kuzyna. A i tak to ja miałem zawsze ostatnie słowo.
-A ja miałem rację- odparł spokojnie de Bar.
Sancerre spojrzał na niego takim wzrokiem, że zarówno Ian jak i Grandpre uśmiechnęli się.

Hyperversum, Cecilia Randall
~SophieSerpens F
#80 Drukuj posta
Dodany dnia 28-06-2011 15:41
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 877
Data rejestracji: 28.06.11
Medale:
Brak

Ponoć Rowling sama w jednym z wywiadów powiedziała, że Dumbledore jest homo, więc chyba coś w tym musi być. Kochał się w Grindelwaldzie, ale się na nim zawiódł, bo przeszedł na stronę zła. Potem pewnie zapałał jakimś uczuciem do Harry'ego, nie wiem. Ja tak sądzę.
http://sophiesonnerie.blogspot.com/ Wyślij prywatną wiadomość
Przeskocz do forum:
RIGHT