Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 900
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Hagrid
~Mniszka19Xd F
#61 Drukuj posta
Dodany dnia 15-06-2010 14:23
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1320
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak

Hagrid to super gość i wspaniały przyjaciel może czasami niezdarny i nie zdaje sobie sprawy z sytuacji ale poza tym jest spoko.jego lekcje były ciekawe.

25.media.tumblr.com/tumblr_lthswym8Ma1r4ghkoo1_500.gif

6.asset.soup.io/asset/4161/6982_adb4_490.gif

asset-d.soup.io/asset/2092/0573_df25.jpeg
Wyślij prywatną wiadomość
~ResurrectionStone F
#62 Drukuj posta
Dodany dnia 15-06-2010 15:56
Użytkownik

Awatar

Ranga: Charłak
Punktów: 12
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 13.06.10
Medale:
Brak

Moim zdaniem Hagrid wykazał się wielką przyjaźnią w stosunku do Harry'ego, Rona i Hermiony, starał się być dobrym dla każdego z uczniów. Jego lekcje z opieki nad magicznymi stworzeniami były czasami niebezpieczne, ale jak w przypadku pierwszej jego lekcji - ostrzegł przed hipogryfami, powiedział, że bywają niebezpieczne gdy się je rozwścieczy i kazał na nie uważać to, że Draco nie posłuchał to jego sprawa. Hadrid nie powinien za to ponosić konsekwencji. Więc ogólnie Hadrid jest dobry dla uczniów, chętnie pomaga i jest odważny. Według mnie jedynym jego minusem jest to, że ma słabość do niebezpiecznych i strasznych stworzeń magicznych.
ResurrectionStone dodał/a następującą grafikę:
hagrid3[1].jpg
[32.48KB]
''- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadała do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem..''

Edytowane przez mooll dnia 19-03-2013 08:18
~Fan_HP F
#63 Drukuj posta
Dodany dnia 15-06-2010 16:03
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 371
Data rejestracji: 02.06.10
Medale:
Brak

Hagrid to fajna a zarazem ciekawa osoba.Jest on dobrym i lojalnym przyjacielem.Jaka nauczyciel nie był najgorszy,przynosił groźne stworzenie,ale nie chciał nikogo skrzywdzić po prostu lubił te stworzenia fascynowały go.Nie przeszkadza mi że jest olbrzymem,wystarczy ze zawsze starał się pomóc drugiej osobie.

"Jeśli chcesz poznać człowieka, dowiedz się, jak traktuje swoich podwładnych, a nie równych sobie."
~Potter_maniaczka F
#64 Drukuj posta
Dodany dnia 24-06-2010 15:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 75
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
Brak

spoko gościu. Trochę wieśniak, ale w porządku. Był wiernym przyjacielem, a Jego ,,cholibka" rozbraja : p A co do lekcji to...były ...eeee...ciekawe.?? Nie no żartuję, dobrym nauczycielem to on nie był... Język
-Pirszoroczni do mnie!

xDee

Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
I o Wiedzy-O-Własnej -Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
Serdeczne Pozdrowienia dla drogi Gościu

fc02.deviantart.net/fs9/i/2006/143/1/7/HP___The_Harry_Potter_Project_by_cippow25.jpg
!Tom_Riddle F
#65 Drukuj posta
Dodany dnia 24-06-2010 18:00
VIP

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 17516
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
Medal

Hagrid jest jedną z śmieszniejszych i interesujących postaci w książce pani Rowling. Bardzo lubiłem czytać o wypadach trójki przyjaciół (Harry'ego, Rona i Hermiony) do chatki Hagrida na kubek herbaty i niecodzienne wypieki ciepłego olbrzyma. Jego zamiłowanie do niebezpiecznych zwierząt dodawało barwy akcji i wprowadzało ciekawy, a czasami nawet mroczny klimat (hodowla wielkiego pająka w lochach Hogwartu). Jeśli chodzi o jego prowadzenie lekcji to nie moę powiedzieć, aby był specjalnie interesujący albo wyedukowany (skończył przecież naukę szkolną po wyrzuceniu go na trzecim roku za wspomniany już przeze mnie incydent z pająkiem).
Bardzo bałem się, że w 8. części autorka zdecyduje się na uśmiercenie Hagrida, ale poczułem ulgę, kiedy dowiedziałem się iż tak się nie stałoUśmiech
~globus6 F
#66 Drukuj posta
Dodany dnia 24-06-2010 18:12
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 60
Data rejestracji: 23.12.09
Medale:
Brak

Hagrid jest wspaniałym przyjacielem - kto by nie chciał, żeby jego przyjaciel hodował smoki, hipogryfy i trójgłowe psy!
Ja bardzo go lubię i na pewno chodziłabym na jego lekcje.
#67 Drukuj posta
Dodany dnia 25-06-2010 13:55
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 132
Data rejestracji: 22.06.10
Medale:
Brak

Baaardzo go lubię. Ta jego gwara, lekkomyślność, miłość do przerażających potworów... Chociaż może ta lekkomyślność to raczej wada, niż zaleta. Ale fajnie by było mieć takiego przyjaciela. Czy nadawał się na nauczyciela? Zależy jak na to patrzeć. Z jednej strony jego lekcje nie zawsze były do końca bezpieczne, no i za wiele to ich raczej nie nauczył, ale z drugiej takie lekcje mogłyby być całkiem fajne. Chętnie zobaczyłabym np. taką sklątkę tylnowybuchową, bo jakoś nie potrafię jej sobie wyobrazić.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
~Charakternik F
#68 Drukuj posta
Dodany dnia 25-09-2010 09:46
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 686
Data rejestracji: 11.08.10
Medale:
Brak

Hagrid?Heh. Nie lubię go... okropne lekcje opieki , ten język .. nie zrozumiały wogóle , jak jakiś wieśniak z ameryki czy coś. No i on był chyba niespecjalnie zdrowy psychicznie , kochał zwierzęta które potrafiłyby zrobił z niego miazgę , lub spalić go na drobny pyłek.. No i jest niebezpiecznym półolbrzymem..
Hadrid nie jest good ; [
Gdy została nienawiść i zabrakło litości

To anioły kiedyś zaśpiewały mi tą pieśń
Po to bym jeszcze mocniej mógł zaciskać pięść
Bym zapomniał czym jest niepewność i strach
I zrozumiał, że życie to tylko głupi żart
~Peverell F
#69 Drukuj posta
Dodany dnia 12-03-2011 12:43
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1002
Data rejestracji: 10.02.11
Medale:
Brak

Hagrid jest fajny gość tyle, że trochę nie ogarnięty. Ciągle wpadał w kłopoty z tymi swoimi potworami a z Komnatą Tajemnic to już w ogóle klapa była. Tak mi go było szkoda gdy żegnał się z Norbertem a jak już Aragog zginą to już w ogóle... Zawsze próbował pokazać światu czarodziejów, że potwory wcale nie są takie złe i się doigrał na 3 roku szkoły. Cóż więcej powiedzieć, w każdym razie bardzo lubiłem tą postać i jak przeczytałem, że akromantule zabierają go do Zakazanego Lasu to się bałem, że pani J.K. Rowling go też zabije ale na szczęście przeżył.
Czy wciąż chcesz stawić mi czoła? Czy zagrasz w grę,
gdzie stawką jest śmierć? Tylko po to, by odzyskać wolność?

Dziedziczny grzechu nasz!
Klątwa to twoja straż.
O ty, najkrwawsza z ran!
Komu wytchnienie dasz?
Któż twego bólu pan?

Tylko Atrydów płód
Rozetnie dawny wrzód.
Dziedzicu, dom swój lecz!
Bogów tu wzywam wprzód,
By twój nie chybił miecz.

O mieszkańcy podziemnych stref!
Jeśli dotarł do was przysiąg zew,
Dajcie dzieciom pomścić ojca krew!
http://hogsmeade.pl/forum/viewthread.php?thread_id Wyślij prywatną wiadomość
!Czarownica24 F
#70 Drukuj posta
Dodany dnia 12-03-2011 13:12
VIP

Awatar

Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5583
Data rejestracji: 29.12.08
Medale:
Brak

Uwielbiam Hagrida. Jest niesamowicie sympatyczny, ciepły, przyjacielski. Trochę nierozgarnięty, ale z wielkim serduchem. I ta jego miłość do niebezpiecznych stworzeń! Jego lekcje nie spełniały zasad BHP i może nie były jakieś strasznie wybitne, ale momentami było ciekawie (np. lekcja na temat hipogryfów).
Trochę było mi go żal, w końcu został osierocony, wyrzucony i odrzucony. I chyba Harry był jego pierwszym prawdziwym przyjacielem. Po ponad 60 latach spotkał przyjaciela... Smutne.

#71 Drukuj posta
Dodany dnia 17-03-2011 19:52
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 256
Data rejestracji: 19.02.11
Medale:
Brak

Hagrid to naprawdę fajna postać. Może nie był najlepszym nauczycielem ale za to był fajnym gościem i dobrym przyjacielem.Uśmiech
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE

"Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony"

Pozdrowienia dla justyna000 i drogi Gościu
~Bellatrix24 F
#72 Drukuj posta
Dodany dnia 18-03-2011 14:55
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 99
Data rejestracji: 18.03.11
Medale:
Brak

Był bardzo ciekawą osobą i świetnym przyjacielem. Co do lekcji ONMS to może były troszkę niebezpieczne, ale w sumie Hagrid pilnował swoich uczniów...
~Nicole Colin F
#73 Drukuj posta
Dodany dnia 11-09-2011 15:43
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek GD
Punktów: 505
Data rejestracji: 09.09.11
Medale:
Brak

Hagrid jako kumpel jest spoko! Jako nauczyciel już nie tak do końca. Według mnie jego lekcję nie są zbytnio dobrze prowadzone. Na przykład kiedy przyprowadził na lekcję Hardodzioba, było bardzo fajnie i ciekawie (oczywiście do póki Malfoy wszystkiego nie zepsuł). Później kiedy Hagrid bał się przyprowadzać na lekcję ciekawych stworzeń, pokazywał uczniom sklątki tylnowybuchowe i myślę że przez to zraził do siebie większość uczniów. Za to jako przyjaciel jest naprawdę wspaniały. Jest oddanym przyjacielem.
~Huncwotka F
#74 Drukuj posta
Dodany dnia 28-09-2011 18:43
Użytkownik

Awatar

Ranga: Animag Lew
Punktów: 544
Data rejestracji: 15.03.11
Medale:
Brak

Hagrid jest świetny! W moim otoczeniu nie ma Potteromaniaków, ale na hasło "Hagrid" wszyscy leją ze śmiechu. Hagrid łączy ludzi!

fc07.deviantart.net/fs29/f/2008/175/a/8/Death_Eater_Card_no_10_by_madcarrot.jpg
~Ginny Molly Potter F
#75 Drukuj posta
Dodany dnia 28-09-2011 19:05
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 96
Data rejestracji: 04.08.11
Medale:
Brak

Hagrid to super bohater. Odegrał dużą rolę w życiu Harry'ego. Zawsze był uczciwy i ogólnie fajny gość ! Jego lekcje były fajne i ciekawe. Ja go bardzo polubiłąm a szczególnie jego wypieki Jęzor

"Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony "

Dzięki za pozdrowienia i nawzajem dla Was wszystkich !
~Seva F
#76 Drukuj posta
Dodany dnia 15-10-2011 22:33
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak

Hagrid jest..spoko - bo nie mam innego słówka, jest miły, stara się być pomocny...
Jego lekcje? Tak bez skrupułów - są beznadziejne...pokazuje uczniom to co on chciałby zobaczyć, a nie to co może interesować klasę..

Pozdrawiam Cię drogi Gościu

Oraz zapraszam do bardo ciekawej opowieści o bratanicy Bellatrix Lestrange, córce Hermiony Granger, oraz dziecku Severusa Snape'a Oczko
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---

Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!

dulcyneabest.blox.pl/resource/snape.jpg
<3

- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.

Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.

~"Mroczny Znak" -Zilidya

"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
~hedwigowo F
#77 Drukuj posta
Dodany dnia 11-01-2012 19:50
Użytkownik

Awatar

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak

Postać dosyć zabawna, lubi wszystkie zwierzęta, które wydają się dla nas groźne, po prostu ma uczucia moim zdaniem Rozbawiony
#78 Drukuj posta
Dodany dnia 11-01-2012 20:00
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1942
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak

Nie mam do niego żadnej wonty ani nic takiego. Gość jak gość. Rozśmieszały mnie jego teksty. ?Nie wiem za co mu dac naganę, a za co go pochwalic itd. Czasem nie zdawał sobie sprawy z zagrożenia lub konsekwencji, i był totalnie nie odpowiedzialny - co znamy bzrdzo dobrze. Ale gość też miał uczucia, nie?
Był całkiem OK, lubiłam go nie mam złego zdania na jego temat.

Co się tyczy ONMS? Były kompletną klapą. Tak naprawdę wychodziły mu niektóre i to tylko wtedy kiedy miał handrę. Niektórzy piszą, że je lubili. Ja też - moja pierwsza myśl "TAK", ale po dłuższych rozmyślaniach stwierdziłam, że to jednak nie jest wcale tak. Piszecie tak, bo Harry je lubił, a raczej udawał, że je lubi. Więc my do tego przywykliśmy iteż mamy takie zdanie.

Jaby coś, nie czepiać się ale takie moje zdanie. Nie wszyscy się z tym zgodzą>Uśmiech

Moje FFs pt. Z pamiętnika Vicki i Weasley'ów:
Chory pomysł bliźniaków
oraz,
To nie Twoja wina...

26.media.tumblr.com/tumblr_l8nvcafSVa1qd0v72o1_500.gif
http://hogsmeade.pl/groups.php?group_id=44 Wyślij prywatną wiadomość
~Roderick Plumpton F
#79 Drukuj posta
Dodany dnia 09-02-2012 12:07
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 224
Data rejestracji: 08.02.12
Medale:
Brak

Rubeus Hagrid był bardzo miłą, sympatyczną osobą, ale potrafił się wściekać. Co prawda, prowadził nudne, czasem ciekawe lekcje, ale nie zawsze to kończyło się dobrze. Zbyt niebezpiecznie było na zajęciach. Nie nadawał się co prawda na nauczyciela, ale na fajnego przyjaciela owszem Uśmiech.

images1.wikia.nocookie.net/__cb20110504163019/harrypotter/pl/images/0/0b/Plumpton.jpg
~ciri333 F
#80 Drukuj posta
Dodany dnia 22-02-2012 12:15
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 70
Data rejestracji: 15.02.12
Medale: