· Ulubiony tom HP |
~Kimagurena
|
Dodany dnia 15-07-2012 16:05
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Charłak
Punktów: 7
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 11.07.12
Medale:
Brak
|
Kocham Czarę Ognia Nie wiem nawet czemu, po prostu mi się najlepiej czytało i tyle.
|
|
|
~krukonginn
|
Dodany dnia 15-07-2012 16:12
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 77
Data rejestracji: 14.07.12
Medale:
Brak
|
Trudne pytanie .. z książek to Więzień Azkabanu, Czara Ognia, Zakon Feniksa i Insygnia Śmierci. A z filmów Więzień Azkabanu, Książę Półkrwi i Insygnia Śmierci ; )) Czyli tak ogólnie to w tej kolejności części 7, 3, 4, 6, 5, 2 i na końcu 1
|
|
~agii1996
|
Dodany dnia 15-07-2012 17:30
|
Użytkownik
Punktów: 8
Data rejestracji: 01.04.12
Medale:
Brak
|
Wszystkie części są dobre, ale najlepiej czyta się i ogląda V część. Na drugim miejscu daję HPiWA. |
|
|
|
~zjemCidupe
|
Dodany dnia 15-07-2012 17:36
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 17
Data rejestracji: 15.07.12
Medale:
Brak
|
Z książek najlepiej czytało mi się Księcia Półkrwi , a najlepsza ekranizacja książki to Więzień Azkabanu i Czara Ognia . |
|
|
|
~Snow
|
Dodany dnia 15-07-2012 18:50
|
Użytkownik
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 101
Data rejestracji: 13.07.12
Medale:
Brak
|
Uwielbiam wszystkie tomy HP. Ale szczególnie cenię ''Więźnia Azkabanu'' i ''Księcia Pólkrwi''.
We are such stuff as dreams are made on.
OD CNOTY GRYFONÓW
KRETYNIZMU PUCHONÓW
I WIEDZY O WŁASNEJ WSZECHWIEDZY KRUKONÓW
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!!!
|
|
|
|
~_Loony_
|
Dodany dnia 15-07-2012 19:32
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 82
Data rejestracji: 28.06.12
Medale:
Brak
|
Trudno lubić tylko jedną cześć. Ale najbardziej podoba mi się Zakon feniksa i Więzień azkabnu |
|
|
|
~Emma17
|
Dodany dnia 15-07-2012 19:48
|
Użytkownik
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 750
Data rejestracji: 05.09.08
Medale:
Brak
|
Wszystkie kocham no ale Ksiaze Polkrwi byl zawsze tym moim numerem jeden a czemu no chyba za ten watek milosny i te wszystkie niejwyjasnione zagadki...
|
|
|
|
~Annie Carter
|
Dodany dnia 15-07-2012 20:13
|
Użytkownik
Punktów: 13
Data rejestracji: 11.07.12
Medale:
Brak
|
Lubię wszystkie części Harry'ego Pottera, ale najbardziej przypadły mi do gustu : trzecia część, ( HP i Więzień Azkabanu < to była moja pierwsza przeczytana książka z tej serii> piąta część ( HP i Zakon Feniksa) oraz część siódma ( HP i Insygnia Śmierci). Dlaczego? Sama nie wiem , ale przy oglądaniu/czytaniu którejś z wymienionych wyżej części, czułam się nieco inaczej, niż przy czytaniu/oglądaniu innych części. Władały mną emocje i nie mogłam się od tej/tego książki/filmu oderwać .
|
|
~Quirell_Priest
|
Dodany dnia 15-07-2012 21:49
|
Użytkownik
Punktów: 106
Data rejestracji: 13.07.12
Medale:
Brak
|
Moją ulubioną częścią była Harry Potter i Czara Ognia. W niej zaczęła się większa akcja, niż w poprzednich częściach, pojawia się akcja poza Hogwartem, TT jest ogólnie ciekawy no i te zagraniczne szkoły
|
|
~GhostOfEddie
|
Dodany dnia 16-07-2012 15:23
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 25
Data rejestracji: 16.07.12
Medale:
Brak
|
Bardzo trudno jest wybrać najlepszą część. Jestem rozdarta między Księciem i Insygniami.
Do Księcia mam wielki sentyment, czytałam tę książkę chyba z milion razy (w pewne bardzo nudne wakacje spędzone na wsi u babci, była to jedyna rozrywka i w ciągu tygodnia przeczytałam całą książkę 6 razy...), uwielbiam to, że dowiadujemy się dużo o małym Tomie Riddle, zanim został Voldemortem. Slughorna też darzę dużą sympatią. Cała książka jest po prostu świetnie napisana.
A Insygnia są chyba oczywistym wyborem. Moim zdaniem to bardzo trafiony finał całej sagi. Mimo podzielonych opinii, uważam, że to najlepsze zakończenie z możliwych. Ciekawe, przejmujące i szczęśliwe (wbrew pozorom). Oczywiście, boli fakt, że wielu z naszych ulubionych bohaterów ginie, ale w końcu to wojna, a nie pojedynek szachowy. |
|
|
|
~lady_black
|
Dodany dnia 16-07-2012 15:28
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 179
Data rejestracji: 09.07.12
Medale:
Brak
|
Insygnia ! Bardzo porywająca, cały czas coś się dzieje
|
|
~Pomyluniaczek
|
Dodany dnia 20-07-2012 17:26
|
Użytkownik
Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 512
Data rejestracji: 26.03.11
Medale:
Brak
|
Mi się każda na swój sposób podobałał Nie umiałambym wybrać tej jedynej ;D
Strzeż nas Slytherinie!!!!
|
|
|
|
~Natalia Tena
|
Dodany dnia 20-07-2012 19:00
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2599
Data rejestracji: 16.07.12
Medale:
Brak
|
ojj ciężko wybrać mi jedną lubię każdą na swój sposób
"Harry Potter i Kamień Filozoficzny" lubię ze względu na wprowadzenie w świat magii i styl napisania książki a, no i zapomniałabym o zagadce z eliksirów nad którą siedziałam kilka dni i analizowałam, lecz nigdy nie zgadzała się z odpowiedzią Hermiony
"Harry Potter i Komnata Tajemnic" lubię za to, że ta książka dodawała mi sił w trudnych chwilach ( miesiąc w szpitalu, gdzie czytałam ją non stop) a także za to, że nie warto się poddawać, gdy wszyscy o tobie źle mówią.
"Harry Potter i Więzień Azkabanu" lubię za to, że ta część uświadomiła mi, że jeden niewłaściwy ruch bądź czyn mogą uczynić z ciebie społecznego wyrzutka. Ukazuje również prawdziwe oblicze przyjaźni. Remus i Syriusz po kilkunastu latach rozłąki dalej są przyjaciółmi.
"Harry Potter i Czarę Ognia" lubię za wielowątkowość i multum akcji. W każdym rozdziale dowiadujemy się wielu rzeczy, poznajemy nowych ludzi oraz ich prawdziwe oblicza (Bartemiusz Crouch).
"Harry Potter i Zakon Feniksa" lubię ze względu na Tonks <3. Nadawała całej książce trochę żartobliwego charakteru . W tej części przestałam darzyć sympatią Dumbledorer17;a. Unikał jak tylko mógł Harry'ego, zawsze go zbywał. Ta książka podoba mi się bardzo, gdyż jest wiele scen z Syriuszem którego uwielbiałam a także wspomnienia z lat szkolnych
"Harry Potter i Książę Półkwi" lubię za romantyczne sceny r11; szczególnie z Harrym i Ginny, ohh ^^ . Wiele się z niej dowiedziałam o dzieciństwie Voldemorta.
"Harry Potter i Insygnia Śmierci" lubię za wiele akcji, gdyż jedna wręcz goni drugą, np. uciekają z dworu Malfoy'a i ginie Zgredek itd. Jak i również za romantyczne sceny szczególnie urodziny Harryr17;ego. Ginny poprosiła go do swego pokoju i powiedziała że chciałaby mu coś dać, coś co będzie mógł ze sobą zabrać.. No i to, że Harry się nie poddał. Podziwiam go za to.
Nie mogę wybrać ulubionej części dlatego, że jestem wychowana Harrym i każda strona książki to podróż do niezwykłego świata
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Odchodzę także z Hogsmeade, już nie będę wracać.
Edytowane przez Natalia Tena dnia 20-07-2012 19:01 |
|
|
|
~_Pomyluna_
|
Dodany dnia 25-07-2012 17:36
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 32
Data rejestracji: 25.07.12
Medale:
Brak
|
Mi osobiście spodobały się wszystkie. Każdy z tomów bardzo mnie zainteresował i w każdym było coś magicznego ;3
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !!!
-Przez te wszystkie lata ?
-Zawsze.
"Każdy z nas wierzy, że to, co ma do powiedzenia, jest o wiele ważniejsze od tego, co mógłby powiedzieć drugi." ~ Albus Dumbledore
Pozdrawiam drogi Gościu
|
|
|
|
~KuBuSSnApE
|
Dodany dnia 25-07-2012 18:26
|
Użytkownik
Punktów: 103
Data rejestracji: 06.01.11
Medale:
Brak
|
No to zaczynamy
HP i Kamień Filozoficzny oraz HP i Komnata Tajemnic to najmniej lubiane przeze mnie części jednak są fajne ;d W 1 podobała mi się akcja odkąd próbowali dostać do kamienia. W 2 podobało mi sie ważenie eliksiru ale też cała akcja z Bazyliszkiem. Mimo to te części są przeze mnie przeczytane tylko po raz i nie zamierzam do nich wracać ;p 2 pierwsze tomy zasługują na dobre 7/10.
HP i więzień Azkabanu to jedna z moich ulubionych części. Uwielbiam Lupina Zmieniacz czasu,Wrzeszcząca chata i ratowanie Syriusza. No super po prostu. Jest tego jeszcze więcej ale nie chce mi się wymieniać. Uwielbiam go od czasu do czasu poczytać.Tom zasługuje na ocenę 10/10.
HP i Czara Ognia. No tak od tej części zaczynają się grube tomy. W tej części dużo rzeczy mi się nie podobało,np cały ten finał quidditcha. Odrodzenie Voldemorta było dla mnie udręką,wg mnie było nudne.Nie mam pojęcia czy kiedykolwiek wrócę do tej części.Ogólnie z tego tomu dużo rzeczy pozapominałem. Tom jednak za swą objętość i kilka fajnych wątków zasługuje na 9/10.
HP i Zakon Feniksa. Super część.Poznajemy Zakon i jego członków.Główne wątki oraz postacie które mi się podobały to:walka w Ministerstwie, sny-wizje Harry'ego,Umbridge,Lunałkę Lovegood ;d,śmierć Syriusza,oklumencja,Veritaserum,Szpital św.Munga,Dementorzy,polskie nazwy drużyn i wgl dużo Polski +objętość tomu= tak,tak i jeszcze raz TAK!! Co tu dużo mówić- 10/10
HP i Książę Półkrwi. Hmm chyba moja ulubiona część ! Eliksiry ze Slughornem, OPCM wreszcie ze Snape'm,dużo akcji,lekcje z Dumbem,śmierć Aragoga,walka ze śmierciożercami w Hogwarcie,śmierć Dumledore'a i to co mnie nie wiem czemu najbardziej wzruszyło to lament feniksa. Całość zasługuje na 11/10 ;d
HP i Insygnia Śmierci. Też jeden z najlepszych tomów. Akcja od samego początku tomu,śmierć wielu osób,szukanie Horkruksów,cała akcja w Hogwarcie i w Zakazanym lesie,akcja we Wrzeszczące chacie i wiele,wiele więcej.Za niedługo mam zamiar powrócić do tej części jak i Księcia Półkrwi. Książka zasługuje na 10/10 ;d
Mimo że kocham wszystkie tomy(1 i 2 troszkę mniej) to jednak muszę przyznać że największe wrażenie wywarł na mnie Książe Półkrwi ;d
Edytowane przez KuBuSSnApE dnia 07-10-2012 14:47 |
|
|
|
~KEHI
|
Dodany dnia 25-07-2012 20:16
|
Użytkownik
Punktów: 192
Data rejestracji: 13.06.12
Medale:
Brak
|
Cieżko ocenić i ja tak uwielbiam Harrego że nie jestem w stanie wybrać jakąś część bo wszystkie czytałem z zapartym tchem ale 3 ostatnie wprowadzają dużo nowych informacji i bohaterów więc te byłyby w moim rankingu najwyżej |
|
|
|
~olusia09
|
Dodany dnia 25-07-2012 22:00
|
Użytkownik
Punktów: 183
Data rejestracji: 25.07.12
Medale:
Brak
|
Mi najbardziej przypadł do gustu HP i wiezień azkabanu ponieważ przenieśli się w czasie i uratowali Hardodzioba |
|
|
|
~White Orchid
|
Dodany dnia 28-07-2012 18:29
|
Użytkownik
Ranga: Członek GD
Punktów: 502
Data rejestracji: 28.07.12
Medale:
Brak
|
Najbardziej do gustu przypadł mi piąty tom. Przede wszystkim ze względu na wątek zjednoczenia się uczniów, których celem była potajemna nauka Obrony Przed Czarną Magią.
|
~ZawszeSpoko
|
Dodany dnia 30-07-2012 19:44
|
Użytkownik
Dom: Bezdomny
Punktów: 11
Data rejestracji: 30.07.12
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem "Kamień Filozoficzny" jest najlepszą książką, ponieważ jest wstęp do świata Harrego Pottera. To jest wstęp do tej niesamowitej baśni, to jest coś czego nie da się opisać. W tej książce czytelnik zostaje zapoznany z tym magicznym światem. Nie ma nic lepszego niż uczucie wejścia do jakiegoś niesamowitego świata. Pozdrawiam wszystkich fanów tej książki. |
|
|
|
~Moniqua
|
Dodany dnia 30-07-2012 19:51
|
Użytkownik
Punktów: 167
Data rejestracji: 20.07.09
Medale:
Brak
|
Ja najbardziej lubię piątą część. Mam tam Syriusza (moją ukochaną postać), jest Snape oraz jego wspomnienia. Możemy po raz pierwszy spotkać się z tym, jaki jest naprawdę. Jest zamieszanie związane z Umbridge, ucieczkę Bliźniaków czy cały Zakon Feniksa oraz Gwardię Dumbledore'a.No i spotkanie z Voldemortem. Jest wszystko!