· Albus Dumbledore |
~Szalonooki Auror
|
Dodany dnia 03-06-2009 21:46
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -165
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 22.05.09
Medale:
Brak
|
Dumbledore popełnił błąd i nadrobił to w przyszłości jako świetny mag i sędziwy człowiek. Według mnie i tak był najlepszy oraz najmądrzejszy.
|
|
~HorsesForever
|
Dodany dnia 04-06-2009 20:28
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Charłak
Punktów: 5
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 02.09.08
Medale:
Brak
|
No cóż... Jeśli chodzi o moją o nim opinię to nie zmieniła się aż tak po przeczytaniu 7 tomu. Czy każdy jest idealny? Myślę, że wielu czarodziejów (i nie tylko) skusiła by ta wizja. Każdy z nas był kiedyś młody ;P Nie mam nic przeciwko homoseksualistom, więc Dumbledore może być z kim chce. Ważne jest to co człowiek robi. |
|
|
|
~CharlieP
|
Dodany dnia 10-06-2009 18:52
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 15
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 10.06.09
Medale:
Brak
|
Jedna z najciekawszych postaci, o ile nie najciekawsza. Z ostatniej części bardzo wiele można się było o nim dowiedzieć. Widać było, że grubą krechą oddzielił życie rodzinne od reszty.
|
|
~Edzia
|
Dodany dnia 11-06-2009 19:37
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 334
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 03.06.09
Medale:
Brak
|
Dumbledore to postać dosyć tajemnicza a zarazem tragiczna. Naprawdę bardzo mną wstrząłsnęło jak dowiedziałam się że tę postać uśmiercili. Byłam pewna że tak się nie stanie. no cóż. Ja i tak bardzo go lubię. Zaplanował każdy krok do przodu. To motto zawsze będzie najważniejsze aby przewidywać i wyjaśniać wszystko do końca. |
|
|
|
~Domaa
|
Dodany dnia 28-06-2009 23:20
|
Użytkownik
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 881
Data rejestracji: 28.06.09
Medale:
Brak
|
Czytając siódmy tom nie zmieniłam o nim zdania dlatego też bo przecież to było dawno. Po co zwracać uwagę na coś co było kiedyś ? Ważne to co jest teraz. Chociaż postać Albusa w następnych częściach mi się znudziła, wolałam go w pierwszych, ale dalej go lubię. A co do tego wywiadu nawet nie wniknęłam.
Edytowane przez Ariana dnia 29-06-2009 13:21 |
|
|
|
~Miki
|
Dodany dnia 02-08-2009 11:54
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 149
Data rejestracji: 23.07.09
Medale:
Brak
|
Dumbledora zawsze uważałam za bardzo mądrego, spokojnego i zawsze opanowanego czarodzieja. Czy moja opinia zmieniła się co do niego od 7 tomu? Raczej nie. Miał trudne dzieciństwo do tego jeszcze obwiniał się za śmierć swojej siostry i był w złych stosunkach z bratem. A to, że był gejem to było...eee...dosyć ciekawe posunięcie ze strony Rowling. Chciałabym wiedzieć jak ich(Dumbledora i Grindelwalda) znajomość tak naprawdę wyglądała. |
|
|
|
~Madlenne
|
Dodany dnia 02-08-2009 12:27
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1654
Data rejestracji: 08.02.09
Medale:
Brak
|
Szczerze powiedziawszy, informacje zawarte w siódmym tomie zwiększyły moją sympatię do tego bohatera. Zburzyły wizerunek idealnego, nieomylnego, doskonałego czarodzieja, a tym samym uczyniły go bardziej... ludzkim. Pokazały, że nawet jeden z najpotężniejszych czarodziejów świata, mógł mieć chwile słabości, mógł błądzić, dokonywać złych wyborów. Też był człowiekiem i jak każdy człowiek miał prawo do błędów.
A co do tego ujawnionego w wywiadzie homoseksualizmu Dumbledore'a, to zupełnie mi to nie przeszkadza. Możliwe, że to tylko chwyt, "mocne" zakończenie sagi.
I've got to take it on the otherside
http://hogsmeade....ad_id=2030
|
|
|
|
~Oyster
|
Dodany dnia 20-08-2009 22:00
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 489
Data rejestracji: 19.08.09
Medale:
Brak
|
Moja opinia o tym 'wielkim inaczej' czarodzieju zmieniła się o 360 stopni po przeczytaniu książki numer siedem. Nigdy jakoś specjalnie za nim nie przepadałam, ale po prostu znienawidziłam go za to co zrobił własnej rodzinie i za to jaki był wobec Harry'ego. Szacunek pozostanie bo jednak wiele osiągnął, ale mimo to nie lubię go. |
|
|
|
~harrygryfoniak
|
Dodany dnia 29-08-2009 13:39
|
Użytkownik
Punktów: 305
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 20.08.09
Medale:
|
Jak bym miał oceniać jego pozytywność ocenił bym tak 8.3/10
Miał słaby plan ze swoją śmiercią mógł ich wszystkich załatwić .
|
|
~Ospina11
|
Dodany dnia 29-08-2009 13:44
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 265
Data rejestracji: 18.05.09
Medale:
Brak
|
Dumbledore zawsze był moją ulubioną postacią z całęj serii. Do czasu kiedy 'usłyszałem najnowsze wieści'. No i niestety, przez kilka faktów związanych z jego (jak sie okazało) skrytym i tajemniczym życiem zmieniłem zdanie.
Dokładnie ja też wprost "kochałam" Dumbla do tych "wieści".Właściwie to nie wiem co myśleć od tej pory o Dumblu.A znów to co zdarzyło się po '2 avadzie' też dla mnie nie pojęte.W tym oto momencie Dumbla mam 'zakodowanego'jako osobę baardzo tajemnicza
trzeba wrócić do przeszłości..."
: *
Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
pozdrowienia dla drogi Gościu,oraz całego hogs.!
|
|
|
|
^Lady Holmes
|
Dodany dnia 12-12-2009 14:20
|
Administrator
Ranga: Lord
Punktów: 29123
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak
|
Na początku powieści Albus Dumbledore był dla mnie idealny, nienaganny. Ale po przeczytaniu siódmego tomu w mojej wyobraźni ukształtował się całkiem nowy obraz jego życia.
Może być gejem i to nie zmieni mojej opinii o nim.
|
|
|
|
|
Dodany dnia 20-12-2009 16:08
|
Gość
Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak
|
Zawsze ceniłem i bardzo lubiłem tę postac. Ba, częściowo nawet się z nią utożsamiałem (nie żebym uważał się za idealnego, po prostu widzę w sobie parę jego cech i zwyczajów). Jest on bardzo mądrym czarodziejem, uczynił dla świata wiele dobrego. Ale nie ma ludzi idealnych. To, że w przeszłości wydarzyły się takie, a nie inne rzeczy zupełnie mnie nie interesuje. Albus też jest człowiekiem, tak jak każdy z nas, obok zalet ma również wady, a swoim życiu oprócz dobrych, światłych wspomnień, są również te niechlubne i złe. Nadal darzę go sympatią, mimo wszystko, ponieważ jest to postac niezwykła i wielka, a przy tym bardzo "ludzka" i sympatyczna. |
|
|
|
~Chryzanteny-Zlociste
|
Dodany dnia 20-12-2009 16:22
|
Użytkownik
Punktów: 327
Data rejestracji: 05.09.08
Medale:
Brak
|
Zawsze mi sie podobał. Te nieme podpowiedzi, pomoc i te jego teksty. ;D
Uwielbiałm jego inteligencję. ^^" I napewno do piątej części uważałam go za ideał którego z kagańcami można szukać. W głebi jednak wiedziałm że cos jest nie tak. Nikt nie jest idealny a końcówka Zakonu coś bardziej rozwiały moje wyobrażenia o nim. Mimo tego co się ekhmm.. STAŁO nie zmieni faktu, że naprawiał, próbował naprawić błędy z przeszłości. Rowling dobrze zrobiła, że na początku pokazał go w dobtym świetle bez skazy z przeszłości ponieważ pokazał ze każdy może nauczyć się na błędach. Nawet tak wielkich jakie zrobił Dumb.
|
|
~al_kaida
|
Dodany dnia 20-12-2009 19:00
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2217
Data rejestracji: 15.10.08
Medale:
Brak
|
Tak jak w pierwszych tomach bardzo lubiłam Dumbledore'a za to, że był taki dobry, ciepły i kochający, tak mniej więcej w połowie serii zaczął być mi obojętny, a pod sam koniec stał się trochę wkurzający. Ale nie mniej trzeba przyznać, że życie miał ciekawe i napewno nie nudne.
|
|
|
|
~Albus
|
Dodany dnia 29-12-2009 16:56
|
Użytkownik
Punktów: -120
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak
|
Trzeba podkreślić fakt że nikt nie rodzi się od razu mądrym, miłym, ciepłym, wielkim czarodziejem . Ludzie pracują na to latami! Ja bardzo lubię Albusa, jest dla mnie kimś niepowtarzalnym!!! |
|
|
|
~martusia3396
|
Dodany dnia 31-12-2009 20:11
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 233
Data rejestracji: 23.03.09
Medale:
Brak
|
Dla mnie Dumbledore był wielkim czarodziejem. NA początku był dla mnie człowiekiem, idealnym, bez żadnych błędów. No, ale po przeczytaniu VII tomu poznałam więcej faktów z jego życia, z jego przeszłości. Muszę przyznać, że autorka chciała nam pokazać, że każdy z nas popełnia błędy, nawet ci, którzy w naszej opinii są idealni. J.K.Rowling chciała zapewne bardziej przybliżyć nam postać Albusa, pokazać, że on jest tak podobny do nas, ludzi. Co prawda, ja nigdy nie chciałabym zostać nieśmiertelna ani zapanować nad całym światem, ale jednak...Natomiast wiadomość, że dyrektor Hogwartu jest gejem jakoś nie zmieniła mojego wyobrażenia o nim.
Ale boimy się,
że ktoś mógłby je
później znaleźć.
|
|
|
|
~Pawel3333
|
Dodany dnia 02-02-2010 23:35
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 197
Data rejestracji: 25.01.10
Medale:
Brak
|
Dumbledore był moim wzorem idealnego człowieka,chociaż że z początku nie chciał opowiadać o swojej rodzinie ( to mnie zdziwiło ).Siódmy tom zaszokował mnie,jednak moja opinia zmieniła się dopiero po oglądnięciu Harry Potter i Książę Półkrwi.Wyglądał tam jak staruszek,dziadek który stracił już dawny refleks i zdolności.Kiedyś powierzyłbym mu własne życie,teraz nigdy.I jeszcze jego śmierć.Nie wyobrażałem sobie Albusa martwego.
Moja opinia po przeczytaniu siódmego tomu nie zmieniła się.Każdy ma prawo do błędu.
|
|
|
~-simon-
|
Dodany dnia 01-07-2010 21:42
|
Zbanowany
Punktów: -98
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 29.06.10
Medale:
Brak
|
zawsze myślałem że to ososba bez wad i że jest ogółem czysty ale fakt 7 tom książki nieco zmienił moje widzenie na Dumbledore ale nadal lubię te postać :smilewinkgrin: |
|
|
|
~karolk108
|
Dodany dnia 01-07-2010 22:26
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 215
Data rejestracji: 23.06.10
Medale:
Brak
|
Hmmm....Dumbledore....No cóż tu powiedzieć? Pierwsze trzy części pokazywały go jako miłego,mądrego,rozsądnego staruszka. Dalej się zmieniał. Siódma część....poprostu namieszała mi w głowie!!! Podczas czytania byłem zdziwiony, nie chciałem uwierzyć jak to możliwe! Końcówka książki wyjaśniała wszystko... lecz nadal nie rozumiem... Był uczciwy i przyznawał się do błędów. Poprostu to wspaniała postać. Cóż tu więcej mówić? |
|
|
|
~Luna_975
|
Dodany dnia 02-07-2010 16:07
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 132
Data rejestracji: 22.06.10
Medale:
Brak
|
Nigdy nie przepadałam za Dumbledorem, może dlatego, że był taki idealny, a może dlatego, że nie powiedział Harry'emu o tej przpowiedni, nie wiem. Ale jak przeczytałam, że zginął, to nie chciało mi się w to uwierzyć, bo Dumbledore był takim... Nie wiem, jak to ująć, chodzi mi o to, że był dyrektorem Hogwartu juz za czasów, kiedy rodzice Harry'ego byli w Hogwarcie, a jeszcze wczesniej nauczycielem, więc wydawał mi sie takim czymś stałym, co się nie zmienia. Nigdy nawet nie zastanawiałam się nad jego dzieciństwem ani nie umiałam go sobie wyobrazic jako dziecka. A po tych rewelacjach opisanych w IŚ... No może go nie polubiłam, ale teraz jest dla mnie znośniejszy, bo wiadomo, że nie byl takim bohaterem bez skazy, jakich nie cierpię.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
|
|
|