Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 402
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 30.09.12
Medale:
Brak
|
Szkoda mi najbardziej Lupina i Tonks |
VIP
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Severus Snape, Moody, Lupin, Syriusz.
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Syriusz Black - jest nie tylko moim ulubionym członkiem Zakonu Feniksa, ale w ogóle całej sagi. Długie potargane włosy, cień dawnej urody, latający motocykl, szemrana przeszłość - która dziewczyna by się oparła urokowi Blacka? a tak serio, to ciężko mi teraz wyjaśnić, skąd ta sympatia się wzięła. Faktem jest, że kiedy w mugolskich wiadomościach na początku trzeciego tomu padło nazwisko "Syriusz Black", powiązałam je z motocyklem, na którym Hagrid przywiózł do Dursley'ów małego Harry'ego i byłam przekonana, że ta postać nie może być negatywna. Fragment, w którym we Wrzeszczącej Chacie rozgrywa się akcja dekonspiracji Blacka i Pettigrew nadal sprawia mi taką samą frajdę, jak przed laty. Podziwiam Syriusza za to, że przez kilkanaście lat nie dał się pogrążyć z azkabańskiej beznadziei, w milczeniu znosił karę, na którą nie zasłużył i znalazł siłę, by odnaleźć i ukarać zdrajcę - Glizdogona. Do tego, wychowany w idei czystości krwi, dość wcześnie zdołał się odciąć od rodziny, poświęcić się walce ze złem, rezygnując z wygodnego życia. A jego dom? Miodzio, chciałabym mieszkać w takim klimatycznym miejscu.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
Edytowane przez raven dnia 10-07-2013 22:46 |
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 402
Data rejestracji: 19.12.12
Medale:
Brak
|
- Syriusz
- Remus
- Artur i Molly Weasley
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
Ok. Od dziś wprowadzamy zasadę, która najwidoczniej tu nie obowiązywała nigdy - swój wybór uzasadniamy. Proste.
Brak uzasadnienia - post staje się spamem i jest usuwany.
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
Lupin ponieważ jest sympatyczny i odważny oraz Tonks też jest sympatyczna, fajna, odważna oraz podobna do mnie (nie wyglądem) |