· Szósty tom - Wasza opinia |
~INVISIBLE
|
Dodany dnia 03-10-2008 16:13
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 176
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 28.09.08
Medale:
Brak
|
Tak... VI tom był jednym z najlepszych tomów... w moim rankingu zajmuje 3 miejsce zaraz po Zakonie Feniksa, a pierwsze miejsce zajmuje oczywiście Insygnia Śmierci. Wracając jednak do Księcia Półkrwi muszę przyznać, że nic nie brakuje tej książce, ponieważ są momenty które doprowadzają mnie do łez, jak i takie mrożące krew w żyłach i za każdym razem jak czytałam ten tom (a czytałam wiele razy) myślałam "o nie! Dlaczego tak szybko czytam... zaraz się skończy" hehe to chyba własnie wskazuje na to jaka jest ta książka i jakim ja jestem potteromaniakiem
Edytowane przez INVISIBLE dnia 03-10-2008 16:16 |
|
|
|
~antybratek
|
Dodany dnia 03-10-2008 20:57
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 699
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Bardzo podoba mi się ta część. Tyle w niej mroku i tajemnicy! Szczególnie podoba mi się koniec- wszystkie te bitwy, mroczny znak na niebie, śmierć i walkę o życie... coś mi się bardzo w niej podoba. Nie ma tego nawet w insygni śmierci. To moja ulubiona część.
"Mischief managed."
|
|
|
|
!niewesolypagorek
|
Dodany dnia 05-10-2008 12:55
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10408
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
|
Według mnie jeden z lepszych tomów... oryginalny, ciekawy, pozostawiający wiele do wyjaśnienia. Przeczytałam go mnóstwo razy i mimo tego mnie nie nudzi. Zakończenie również interesujące... szkoda tylko, że tak beznadziejnie, wszystko co mnie zaintrygowało,zostało skończone w VII tomie.
|
|
~Peepsyble
|
Dodany dnia 05-10-2008 16:54
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6158
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
Lubię ten tom, ale tak jest tak jakoś... dziwnie.
Za dużo tego Toma, wolałam więcej przygód Rona, Hermiony i Harryego. Naprawdę. Wszystkie te części, gdzie trójca jest razem, to są najlepsze cz. książki. To super że głębiej poznajemy Voldemorta, ale tego troszkę za wiele. Jak już to owszem, ale książka powinna być dłuższa opisująca przygody trójki. |
|
|
|
~Shemya
|
Dodany dnia 05-10-2008 17:00
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1628
Data rejestracji: 14.09.08
Medale:
Brak
|
Bardzo lubię ten tom. Jest taki ciekawy i tajemniczy. Bardzo podobały mi się też te wejścia w myślodsiewnie i "poznawanie" Voldemorta
|
~Tom Marvolo Riddle
|
Dodany dnia 14-10-2008 13:20
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 47
Data rejestracji: 14.10.08
Medale:
Brak
|
Myślę , że najlepszym tomem dla mnie był HP i Książe Półkrwi , ponieważ dowiadujemy się dużo o przeszłości Lorda Voldemorta...jest wiele akcji...
śmierć Dumbledore'a ......
|
|
!Claire Lethal
|
Dodany dnia 02-11-2008 19:15
|
VIP
Dom: Hufflepuff
Ranga: Mistrz Zielarstwa
Punktów: 2821
Data rejestracji: 11.08.08
Medale:
Brak
|
Szósta część zajmuje 3 meisjce w moim rankingu. Po Zakonie Feniksa i Insygniach Śmierci. Jednak z biegiem czasu, gdy czytam po raz enty dany fragment, zaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że Książe Pólkrwi wyprzedził Insygnia Śmierci.
Wg. mnie ów część jest bardziej dojrzalsza od siódmej, nawet bohaterowie i akaja jest lepsza. Tyle sę dzieje, dużo informacji wzbogacających, taak, Rowling przy tej części nieźle się postarała. ;P
|
|
|
~Dracon500
|
Dodany dnia 06-11-2008 07:19
|
Użytkownik
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -526
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 06.11.08
Medale:
Brak
|
Według mnie ten tom bardzo mi się podobał a nie podobało mi sie to że Ron sie ciągle obściskiwał z Lavender ale tak to tom jest O.k
|
~nymph
|
Dodany dnia 06-11-2008 13:56
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1070
Medale:
Brak
|
ta częśc była nawet fajna ale jakoś dziwnie mi sie ją czytało ... byam ciekawa co dalej , histirii voldemorta etc ale nie wiem coś w niej jest że mi sie ją tak dziwnie czytało |
|
|
|
~Maladie
|
Dodany dnia 06-11-2008 14:17
|
Użytkownik
Ranga: Opiekun Ravenclawu
Punktów: 3691
Medale:
Brak
|
Tom szósty jest zarówno zabawny i wesoły, jak ponury i smutny. Czyli jest po prostu idealny, ma wszystkie cechy, które wg mnie powinna mieć książka z literatury fantastycznej. Żal mi się zrobiło Voldemorta, gdy przeczytałam o jego dzieciństwie. On po prostu nigdy nie zaznał miłości, dlatego tak "zdziczał". Uśmiałam się, gdy Ron zjadł czekoladowe kociołki naszpikowane eliksirem miłosnym Romildy I wylałam kilka łez nad śmiercią Dumbledore'a i jak Harry zerwał z Ginny Ten tom jest jednym z najbardziej udanych z serii o Harrym Potterze.
|
|
|
|
~Callie_Potter
|
Dodany dnia 18-11-2008 14:02
|
Użytkownik
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -120
Data rejestracji: 18.11.08
Medale:
Brak
|
6. część przygód HP jest nawet fajna... ale jest coś co mi się w niej NIE podoba. jak już w innych postach wspomniałam, nie cierpię Ginny. a Harry w tej części akurat zaczyna z nią chodzić.
|
|
|
~karolina123
|
Dodany dnia 14-12-2008 20:01
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Żonglera
Punktów: 1002
Data rejestracji: 07.12.08
Medale:
Brak
|
Ja też bardzo lubie ten tom.Moim ulubionym fragmentami sa :śmierc starego trzmiela,zdobycie horokruksa,relacje Ginny- Harry,wspomnienia o voldziu itp;D
trzmiele nie maja prawa latać,
tyle że trzmiele o tym nie wiedzą,
wiec latają sobie dalej."
|
|
|
|
~Patryk realowiec
|
Dodany dnia 26-12-2008 22:21
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 38
Data rejestracji: 26.12.08
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem najlepsza z serii. Najbardziej podoba mi się to jak Harry z Dumbledorem przenoszą się do myślodewni w spomnienia Dyrektora. Najlepsza jest dlatego bo pokazuje dlaczego i jak powstają horkruksy , oraz jak mogą wyglądać. oby film był tak samo dobry jak książka. |
|
|
|
~Beatrix
|
Dodany dnia 08-01-2009 20:34
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 87
Data rejestracji: 05.01.09
Medale:
Brak
|
Lubię ją. Bardzo mocno trzyma w napięciu. Moje ulubione sceny to śmierć Dumbledore'a, kiedy Harry walczył w pociągu z Draco i pocałunek Harry'ego i Ginny. |
|
|
|
~ginny1882
|
Dodany dnia 10-01-2009 13:37
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 42
Data rejestracji: 09.01.09
Medale:
Brak
|
Wątki miłosne są super , szkoda ze Dumbledore umarł , no ale ktoś musiał . Horokruksy fajny pomysł . A no i sklep Freda i Georga super
|
|
~pomyluna
|
Dodany dnia 11-01-2009 20:11
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1818
Medale:
Brak
|
Szczerze mówiąc, to właśnie Książę Półkrwi jest moim ulubionym tomem. Nie lubię tylko pierwszego rozdziału, bo bardzo mnie nudzi. Reszta książki jest bardzo wciągająca i podobają mi się wątki miłosne Rona i Lavender, bo jest śmiesznie, a poza tym to wątek horkruksów też jest interesujący.
Edytowane przez Ariana dnia 21-01-2009 12:46 |
|
|
|
~Anika
|
Dodany dnia 14-01-2009 10:57
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 72
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Też myślę, że szósty tom jest jednym z najfajniejszych. Czytało mi się go najlepiej ze wszystkich. Tajemnice to to, co lubię najbardziej, a w szóstce było ich całkiem sporo.
Ja 15:58 6
heh...dzisiaj mi sie nudziło to paznokcie u lewej reki se pomalowam...w szkole... czarnym markerem....;p tylko "f***owy" na różowo a później na czerwono
Ja 19 8 4
w sumie chodzi o to, że to mój bezpodstawny kaprys, bo tak jest fajnie, lepiej i ogólnie jakoś "fajniej i lepiej" Rozumiesz?? Nie?? ja też nie serio to już nie pamiętam, za co to. Amen
|
|
|
|
~aparecjum
|
Dodany dnia 21-01-2009 11:53
|
Użytkownik
Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 996
Data rejestracji: 07.12.08
Medale:
Brak
|
Mi się bardzo podobała
Gdy czytałam jeden rozdział, koniecznie chciałam wiedzieć co będzie w następnym. I tak zeszło mi czytanie do 01:03 w nocy
Aż mama wstała zapytać się co mi jest bo nigdy tak nie miałam w nocy lampki zapalonej
A ciekawa jestem jak zekranizują powroty do myślodsiewni^^
|
|
~BitterSweet
|
Dodany dnia 24-01-2009 18:10
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1709
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak
|
Książka jest bardzo fajna ale jakoś dziwnie mi się ją czytało. Do całej serii lubię często wracać ale za każdym raze 6 tom wydaje mi się dziwny. Oczywiście napisany jest bardzo dobrze i mimo wszystko nic bym nie zmieniła. Fascynująca jest przeszłość voldemorta i ta zagadka na koniec dlaczego Snape zabił Dumbledora ( jak ja wtedy beczałam oo matko ) |
|
|
|
~Harypoter
|
Dodany dnia 25-01-2009 15:14
|
Użytkownik
Ranga: Charłak
Punktów: 10
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak
|
Najlepsze w tym było to jak na końcu Dumbledore z Malofoyem rozmawiali i wtedy wszystko się wyjaśniło np co Malfoy naprawiał w pokoju życzeń i wiele innych rzeczy sie wyjaśniło |
|
|