Dom:Gryffindor Ranga: Członek Wizengamotu Punktów: 1427 Ostrzeżeń: 0 Postów: 411 Data rejestracji: 09.01.11 Medale: Brak
Bardzo lubię ten zespół. Ich muzyka jest fajna i wpada w ucho... Uwielbiam płytę "American Idiot"...
Snape: Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
Harry:Tak.
Snape:Tak, proszę pana.
Harry:Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.
Jak gdzieś jest raban, to o każdej porze Wezwij Irytka, będzie jeszcze gorzej!
Dom:Gryffindor Ranga: Lord Punktów: 820787 Ostrzeżeń: 1 Postów: 1,221 Data rejestracji: 04.10.09 Medale:
cukrowamyszka napisał/a:
Mocny rock.
Że GD to mocny rock? : O
To czym w takim razie jest hard rock czy powiedzmy... początkowa twórczość Swans?
GD to jest pop punk*. A pop punk = melodyjność, czyli właśnie GD. Sam punk był pozbawiony typowej "melodyjności" i było to np. The Cure.
GD posłuchać można, ale to jednak pop czyli niezbyt wymagająca muzyka, bądź co bądź, ugrzeczniony "punk" dla mas. :<
*który mało ma wspólnego z... punkiem ;D
OF MY DESIGN SO STRANGE
AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS
Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron Moshic Akbar! Viva La Underground!
Dom:Slytherin Ranga: Przeciętny Uczeń Punktów: 184 Ostrzeżeń: 0 Postów: 28 Data rejestracji: 12.03.12 Medale: Brak
Mój drugi ulubiony zespół. ^^
Mają świetne piosenki, które szybko wpadają w ucho, uwielbiam ich za szalenie na scenie - ich koncerty są genialne i mam nadzieję, że kiedyś uda mi się na któryś wybrać. Jednakże zdecydowanie wolę ich starsze piosenki, ich nowy album "21st Century Breakdown" znacznie mniej przypadł mi do gustu od poprzednich, ale to nie oznacza, że mi się w ogóle nie podoba. Po prostu moim zdaniem jest trochę gorszy od genialnego i zdecydowanie mojego ulubionego "American Idiot". : D
Green Day? Słuchałem tego kilka lat temu. Poszczególne piosenki fajne ale od przesłuchania całej płyty zaczyna boleć głowa. Przesłuchałem ,,American Idiot","Nimrod",,,21st century breakdown" oglądnąłem koncert ,,Bullet in a bible" i po oglądnięciu go miałem poczucie lekkiego niesmaku.
Dla mnie kiedyś Green Day to było coś więcej niż tylko muzyka ale kiedy kiedyś w drodze nad morze włożyłem,,American Idiot" do radia a że nie wziąłem więcej płyt musiałem słuchać tego przez dziewięć godzin. Po powrocie zacząłem słuchać trochę starszych zespołów jak ,,Led Zeppelin", ,,Roling Stones", ,Sting" można powiedzieć że bardzo starą muzykę. żałuje że niektóre piosenki Green Daya zaczynają się fajnie że można pothręcić wieże głośniej ale gdy zaczyna się ten punkowy bełkot i dwa akordy.
Przykro mi to mówić o zespole, który kiedyś szanowalem nosiłem ich koszulki,nuciłem w drodze do szkoły 21 Guns, zamierzałem kupić gitarę Jack BLilly Joe ale chyba już z tegowyrosłem.
Wiec przepraszam i pozdrawiam wszystkich fanów Green Daya. Przepraszam za błędy ortograficzne i ogólnie za wszystkie błędy.
Syrius Black
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.