· Stworek |
~SweetSyble
|
Dodany dnia 09-01-2012 16:51
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1942
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak
|
Ohh, zaznaczyłam, że po siudmej. Na początku był okropny. Tak był nie miły - Hermiona próbowała zagadać do niego, ale on zaczął nazywać ją szlamą, potem Rona, zdrajcą krwi, a Harry' ego mieszańcem. Nie nawidziłam go najzwyczajniej w świecie. Ale jak Harry zaczął go nazywać jak należy to był bardzo fajny i zaczęłam go lubić, ale nic nie przebije Zgredka!
|
~Tonki
|
Dodany dnia 09-01-2012 18:11
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade
Punktów: 824
Data rejestracji: 05.04.11
Medale:
Brak
|
Nigdy nie czułam niechęci do Stworka poza momentem w Zakonie, przez który Harry zmuszony był udać się do Departamentu Tajemnic. W siódmej części skrzat naprawdę się zmienił, i to na dobre. Warto też dodać, że Syriusz (chociaż darzę tę postać ogromną sympatią) traktował go cały czas jak śmiecia. Harry okazał mu troszkę cieplejszych uczuć, przez co skrzat zaczął zachowywać się inaczej.
|
~dark shadow
|
Dodany dnia 09-01-2012 19:04
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1770
Data rejestracji: 23.02.11
Medale:
Brak
|
Z pewnością się zmienił ,ale lubiłam go od samego początku. Wiedziałam ,że tak naprawdę po prostu wiele przeżył i trzeba mu pomóc. W gruncie był dobrym skrzatem ,tylko niezrozumienie ze strony innych zniechęcało go do reszty.
|
|
|
|
~shocked
|
Dodany dnia 23-01-2012 11:06
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Wybraniec
Punktów: 8443
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 11.08.11
Medale:
Brak
|
Miał fajne teksty, ale najbardziej polubiłam go bodajże na początku Insygniów.
samochodu po więcej czekolady. Ale bez czekolady nie uda mi się pokonać nawet pierwszego stopnia.
Kevin Holmes, Jutro
|
|
|
|
~syrius_black
|
Dodany dnia 07-02-2012 16:28
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5449
Data rejestracji: 26.12.11
Medale:
Brak
|
Z pewnością zmienił się po dostaniu od Harry'ego medalionu Regulusa Black'a . Jakoś od tego momentu dość bardzo go polubiłem . Stał się miły , nawet dla Hermiony , wypełniał należycie obowiązki skrzata . Stworek był niemiły , gdyż przez 10 lat jego jedynym towarzystwem był portret dawnej pani .
|
|
|
~Nicole Colin
|
Dodany dnia 08-02-2012 13:08
|
Użytkownik
Ranga: Członek GD
Punktów: 505
Data rejestracji: 09.09.11
Medale:
Brak
|
Polubiłam go dopiero w siódmej części. Na pewno zmiana jakaś w nim zaszła i zaczął być bardziej otwarty i tolerancyjny. |
|
|
|
~Ms_Kane
|
Dodany dnia 12-06-2012 20:06
|
Użytkownik
Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2978
Data rejestracji: 24.04.12
Medale:
Brak
|
Stworek w siódmej części zmienił się kategorycznie. Zrobił się fajnym skrzatem domowym ale i tak go lubiłam, bo niektórzy nie traktowali go poważnie no ale i tak był dość wredny. Tak ogólnie to on zmienił się po dostaniu medalionu Regulusa.
|
~Mniszka19Xd
|
Dodany dnia 12-06-2012 21:13
|
Użytkownik
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1320
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak
|
Najpierw mi się nie podobał.Negatywnie nastawiony do Harry'ego i reszty Zakonu,brzydki,gburowaty i obleśny.Ale nie przypuszczałam,że zmienię o nim zdanie kiedy przeczytałam 7 część.Kochał Regulusa,który traktował go normalnie(jako jedyny),a po jego starcie wszyscy uważali go za kogoś gorszego.W pewnym sensie przypomniał mi Severusa.I dlatego Stworka polubiłam.
|
!Asik
|
Dodany dnia 13-06-2012 00:05
|
VIP
Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2821
Data rejestracji: 19.07.11
Medale:
|
Stworek jest bardzo ciekawą postacią i na swój sposób tragiczną. Jest przede wszystkim LOJALNY - jego wojna czarodziejów nie interesuje. Liczą się dla niego tylko ci, których kocha i szanuje. I to za nich może oddać życie.
|
~Szkrab
|
Dodany dnia 24-06-2012 16:14
|
Zbanowany
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 222
Data rejestracji: 10.01.12
Medale:
Brak
|
Stworek nie był aż tak pozytywną postacią jak Zgredek, ale wiele wniósł w życie Harry'ego. Zmienił się nie do poznania (bo do Krakowa).
I przez to go lubię
Uczennica: To nie ja, to moja shauma!
|
|
|
|
~Faria7
|
Dodany dnia 24-06-2012 17:39
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2652
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.06.11
Medale:
Brak
|
Raczej nie pałam do niego zaufaniem. Nie jest to lubiana przeze mnie postać. Fakt, zmienił się, ale po prostu nie mogłam mu wybaczyć dawnej wredności.
|
~Zosia
|
Dodany dnia 24-06-2012 17:52
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1289
Data rejestracji: 01.09.11
Medale:
Brak
|
Uważałam, że jest głupi, póki nie przeczytałam siódmej części. Wtedy się wzruszyłam, jak opowiadał o tym, kiedy Regulus odszedł i zrozumiałam, dlaczego stał się taki okropny i zgorzkniały. A już potem te jego teksty - "A może jeszcze raz, paniczu Harry, tak na szczęście" A potem w Hogwarcie jak skrzaty wyrąbały drzwi i atakowały śmierciożerców tasakami ze Stworkiem na czele Haha, nie ma co, polubiłam go |
|
|
|
~panti00
|
Dodany dnia 03-07-2012 10:25
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 344
Data rejestracji: 29.06.12
Medale:
Brak
|
Uznałam, że był biednym, wciąż męczonym stworzeniem i to dlatego miał wcześniej taki charakter. Gdy otrzymał medalion pana Regulusa, uznał, że nasza trójka traktuje go dobrze i jak równego sobie. Poczuł, że oni go kochają.
Ucz nas Gryffindorze!
"Nie żałujmy tych, którzy umarli, Harry. Żałujmy żywych, a przede wszystkim tych, którzy żyją bez miłości" ~by Albus Dumbledore
Pozdrawiam Cię drogi Gościu !!!
|
|
|
|
~Suja
|
Dodany dnia 03-07-2012 11:10
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 258
Data rejestracji: 12.06.12
Medale:
Brak
|
nie bardzo go lubiłem, ale pomógł Harremu, powiedział jak to się stało że medaliny zamieniono, przyprowadził do niego Mundungusa. i po otrzymaniu medalionu Regulusa zmienił swoje zachowanie do całej trójki, nawet Hermiony mimo tego że cały czas mówił że szlama jest w poblizu i że sie do niego odzywa.
I wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów,
Chroń nas Gryffindorze!!!
|
|
|
|
~Jey
|
Dodany dnia 03-07-2012 12:16
|
Użytkownik
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 103
Data rejestracji: 26.06.12
Medale:
Brak
|
Od początku lubiłam Stworka, był nie miły dla trio i wgl. ale jakoś i tak mi pasował. W 7 części, zmienił się, na lepsze, jeśli można to tak ująć. Postać Stworka jest wykreowana ciekawie.
-Jutro jest nie ważne, bo mamy dzisiaj .
Czasem trzeba zapomnieć, by móc pamiętać od nowa.
|
|
|
|
~Victim
|
Dodany dnia 03-07-2012 19:03
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1579
Data rejestracji: 03.07.12
Medale:
|
ja od początku miałam co do Stworka mieszane uczucia, ale też trochę mu współczułam... a po przeczytaniu 7 części polubiłam go trochę bardziej |
|
|
|
~Riddle Of Death
|
Dodany dnia 13-07-2012 16:28
|
Użytkownik
Punktów: 338
Data rejestracji: 12.07.12
Medale:
Brak
|
Stworek to as. Lubiłam go za jego nastawienie, za jego marudzenie. Taki maruda ze smerfów " Nie cierpię nie cierpić"
A podczas oblężenia Hogwaru jaki dzielny. Dowodził skrzatami ze szkoły! Brawo. Chociaż wolałam go jak chodził wściekły na cały świat, kradł stare rzeczy pani Black i przeklinał pod nosem. |
|
|
|
^raven
|
Dodany dnia 25-01-2013 00:13
|
Administrator
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Stworek jest moim ulubionym magicznym stworzeniem - uwielbiałam go już od momentu, w którym się pojawił. Jego głośno wypowiadane komentarze na temat tego jak szlamy i zdrajcy krwi plugawią dom jego pani były bezbłędne. Lubiłam go już przed przemianą, ale w siódmym tomie, kiedy zaakceptował obecność Hermiony w swoim życiu, a później stanął do walki o Hogwart, ucieszyłam się, że autorka rozwinęła jego postać właśnie w tę stronę.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
|
|
|
~Fred James Syriusz Remus
|
Dodany dnia 18-02-2013 16:05
|
Użytkownik
Punktów: 296
Data rejestracji: 29.12.12
Medale:
Brak
|
NIE. nIGDY NIE LUBIŁAM sTWORKA I GO NIE POLUBIĘ TAK NA SERIO. Czasem moze w żartach coś mówię, ze jest zawalisty, ale nie. Nie lubię go
|
|
|
~IgaWeasley
|
Dodany dnia 18-02-2013 19:45
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 55
Data rejestracji: 13.02.13
Medale:
Brak
|
Ja bardzo lubię Stworka. Mimo, że był na początku trocę dziwny i niemiły... Ale później przecież się zmienił Służył Harry'emu jak swojej kochanej pani Black