Nie, nie płakałam nigdy, czytając Pottera. Czasami tylko wzruszałam się przy momentach śmierci któregoś z bohaterów sagi, ale żeby płakać, to nigdy.
Ale pewnie zapłacze w kinie na HPiIŚ, kiedy pokażą martwego Freda, Lupina i Tonks
Dom:Slytherin Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1770 Ostrzeżeń: 0 Postów: 454 Data rejestracji: 23.02.11 Medale: Brak
Płakałam przy wszystkich śmierciach, wspomnieniach Snape'a , Wszystkich pojawieniach się zmarłych ,a poza tym często ściskało mnie gardło. Najbardziej poruszyły mnie śmierć:
- Severusa Snape'a
- Albysa Dumbledora
- Syriusza Blacka
- Hedwigi
- Zgredka
- Tonks
- Lupin
Płacz chwytał mnie także podczas wspomnienia o Miłości Snape'a do Lili i Kamieniu wskrzeszania
Płakałam bardzo często. Oczywiście najbardziej kiedy ktoś ginął. Beczałam jak bóbr kiedy zginął Syriusz (i potem kiedy Harry demolował gabinet Dumbledore'a bo cierpiał), kiedy zginął Dumbledore, Zgredek czy Hedwiga. W siódmym tomie nie mogłam nie płakać, kiedy zginęli Fred, Lupin i Tonks. Cała ta seria dostarcza wielu powodu do łez radości i smutku. Bardzo przeżywałam te książki i do dziś czytam z sentymentem, bo to kawał mojego dzieciństwa - dorastałam wraz z bohaterami
Dom:Gryffindor Ranga: Goblin Punktów: 28 Ostrzeżeń: 0 Postów: 7 Data rejestracji: 24.02.11 Medale: Brak
Ja płakałam jak czytałam czwartą, piątą, szóstą i siódmą częśc. Jak zgneli Cedrik, Syriusz, Dumbledore, Lubin, Tonks, Zgredek(to byłó najsmutniejsze). Wogóle wszystkie części bardzo mnie wzruszały.
Dom:Gryffindor Ranga: Więzień Azkabanu Punktów: -75 Ostrzeżeń: 2 Postów: 24 Data rejestracji: 23.07.09 Medale: Brak
Ciągle. Nieprzerwanie. Prawie nad każdą częścią. Całe paczki chusteczek przerabiałam na wodne bomby. Tonks, Lupin, Syriusz, Harry, Dumbledore, Snape, Zgredek.
Eh, jak sobie tak przypominam... Macie chusteczki????
Płakałem tylko w jednym momencie. Kiedy Harry wszedł do Zakazanego Lasu, aby dać się zabić w 7 tomie i powiedział do Lily "Bądź blisko mnie". W innych momentach się jakoś trzymałem. Również w 4 tomie HP i Czara Ognia jak Harry przynosi ciało Cedrica a jego ojciec krzyczy , że to jego dziecko .
Dom:Slytherin Ranga: Niewymowny Punktów: 1668 Ostrzeżeń: 2 Postów: 358 Data rejestracji: 16.02.11 Medale: Brak
``- Spójrz... na... mnie - wyszeptał.
Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Reka trzymająca szatę Harry`ego opadła z głuchym łoskotem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył.``
To jeden z nielicznych momentów, kiedy płakałam.
Najbardziej rozryczałam się w tej chwili, gdy Harry szedł w sódmym tomie do Zakazanego Lasu, by oddać się Voldemortowi, i gdy uzył Kamienia Wskrzeszeń i pojawili się jego rodzice, Syriusz i Remus. Jak wtedy rozmawiał z nimi. To była taka wzruszająca rozmowa ;< Normalnie nowy wodospad niagara na łóżku stworzyłam ;[
-Umarł Syriusz
-Umarł Fred
-Umarł Zgredek
-Jak Harry zobaczył w myśloodsiewni że ma umrzeć i jak poszedł do Zakazanego Lasu aby Voldemort go zabił
-Jak Harry użył Kamienia Wskrzeszenia i zobaczył swoich rodziców, Syriusza i Lupina
-Jak umarł Dumbledore
Napewno jest tego więcej ale w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć ; D
Ja tam ogólnie jakaś specjalnie wrażliwa nie jestem i naprawdę rzadko płaczę, a przy książkach praktycznie nigdy. W Harrym Potterze płakałam tylko w jednym momencie - gdy zginął Dumbledore. Wtedy kiedy spadał z wierzy, kiedy feniks płakał i kiedy był pogrzeb... Jak dla mnie było to wyjątkowo wzruszające i fantastycznie opisane. Czułam się, jakby odszedł ktoś, kogo naprawdę znałam, kto był mi w jakiś sposób bliski... Niesamowite.
Gdy odszedł Zgredek też byłam smutna, ale to nie było to samo, nie płakałam ...
Dom:Ravenclaw Ranga: Niewymowny Punktów: 1507 Ostrzeżeń: 0 Postów: 489 Data rejestracji: 30.05.11 Medale: Brak
Oj, ryczałam.
Jak zginął Cedrik, Syriusz, Zgredek, Fred, i jak czytałam o widoku martwej Tonks i Remusa. Jak wczułam się w miłość, którą Snape darzył Lili, jak w Zakazanym Lesie pojawili się martwi bliscy Harry'ego... aha, i jeszcze jak Hermiona z Harrym byli na grobach w Dolinie Godrykia i jak zobaczyli napisy od "fanów", którzy życzyli mu powodzenia.
-Panowie, proszę was, nie kłóćcie się z mojego powodu- poprosił Ian, który wciąż nie mógł się nadziwić przyjaźni między tak różnymi-zarówno z charakteru, jak i z wyglądu- rycerzami.
Sancerre uśmiechnął się.
-Och, ja i Henri kłóciliśmy się od zawsze, nawet wtedy, kiedy on był giermkiem mojego brata, a ja - giermkiem mojego kuzyna. A i tak to ja miałem zawsze ostatnie słowo.
-A ja miałem rację- odparł spokojnie de Bar.
Sancerre spojrzał na niego takim wzrokiem, że zarówno Ian jak i Grandpre uśmiechnęli się.
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.