· Mundurki |
~Sigyn
|
Dodany dnia 11-09-2011 13:51
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2207
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.08.11
Medale:
|
Hmm Hogwartskie mundurki są w porządku Pasują do tej szkoły i podkreślają jej magiczny charakter
Natomiast mundurki, jakie ja muszę nosić w szkole są delikatnie mówiąc beznadziejne! No i gdy się zapomni mundurka, nauczyciele obniżają nam zachowanie. Masakra...;/
|
~Oksan Weasly
|
Dodany dnia 11-09-2011 14:39
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 209
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.09.11
Medale:
Brak
|
Mundurki Hogwarckie bardzo mi sie podobają. To coś innego niż te w których chodzą mugole.
Bardzo się różnią |
|
|
|
~halszka
|
Dodany dnia 11-09-2011 15:03
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 91
Data rejestracji: 26.08.11
Medale:
Brak
|
Mam wrażenie, że książkowe mundurki nieco różnią się od tych filmowych. Może się mylę, ale według pani Rowling były to czarne szaty, które uczniowie zakładali na swoje mugolskie ubrania. Natomiast w filmie wyglądały one nieco inaczej. Jeśli chodzi o moje zdanie, to bardziej podobają mi się właśnie te przedstawione w ekranizacjach. Wydają się skromne i proste, ale szczegóły takie jak barwy domu na poszczególnych częściach stroju i starannie dobrane elementy ubrań dodają im "tego czegoś".
|
|
~Roxelle
|
Dodany dnia 18-09-2011 21:06
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 226
Data rejestracji: 17.09.11
Medale:
Brak
|
W Hogwarcie są świetne mundurki! A dla chłopców to w szczególności, bo szczerze powiedziawszy spódnica u dziewcząt nie jest zbytnio fajna. Ale barwy bardzo mi się podobają.
- Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
|
|
|
|
~Seva
|
Dodany dnia 15-10-2011 22:41
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak
|
Mi się baardzo podobają, sama bym takie chciała
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---
Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
<3
- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.
Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.
~"Mroczny Znak" -Zilidya
"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
|
|
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 11-01-2012 19:44
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Podobają mi się takie mundurki. W szkole miałam jakieś masakryczne, a te z Hogwartu są z prawdziwego zdarzenia.
|
|
~SweetSyble
|
Dodany dnia 11-01-2012 19:51
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1942
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak
|
Sweet dziś nie ma humoru, więc powie prosto
Mundurki, jak mundurki. Nie były jakieś tam jak szmaty, ale też ni były takie, żeby je wychwalać pod niebiosa. Krój, kolory jak kolory - czarna szata i dodatki w kolorze domów - idelane. W kroju szczególnie to rękawy. Ogólnie to cały mundurek był taki "hogwarcki" i OK. Pod spód biała koszula i krawat, który zalicza się do dodatków. Potem spodnie, ewentualnie spódnice.
|
~Roderick Plumpton
|
Dodany dnia 09-02-2012 12:01
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 224
Data rejestracji: 08.02.12
Medale:
Brak
|
W ankiecie zaznaczyłem odpowiedź wszystko, ponieważ to szczera prawda. W mundurkach właśnie wszystko jest genialne. Strasznie podoba mi się krój oraz zestawienie kolorów. Nie wstydziłbym się, gdybym miał okazję chodzić w nich na co dzień. Najlepszy był zielony krawacik - po prostu wyglądał elegancko, po prostu super!
|
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 20-03-2012 14:05
|
Użytkownik
Punktów: 1013
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
Nie mam nic do Hogwarckich mundurków, przeciwnie uwazam, że sa świetne
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
|
|
|
~tlanek
|
Dodany dnia 25-03-2012 22:29
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 37
Data rejestracji: 25.03.12
Medale:
Brak
|
Hogwarckie mundurki są idealne <3
Chociaż, znając życie, gdybym była w Hogwarcie to bym narzekała ^^' |
|
|
|
~shinobi
|
Dodany dnia 25-03-2012 22:32
|
Użytkownik
Punktów: 79
Data rejestracji: 23.03.12
Medale:
Brak
|
Ja nie miałabym nic przeciwko takim mundurkom (poza tym, że nie lubię nosić spódnic, ale to kwestia przyzwyczajenia), a wręcz bardzo mi się podobają.
I chyba sami uczniowie Hogwartu nic do nich nie mieli, skoro poza lekcjami często nie zmieniali ubrań na "cywilne", chociaż mieli do tego prawo.
Naucz nas Gryffindorze!
Snape: Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
Harry:Tak.
Snape:Tak, proszę pana.
Harry:Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.
|
|
|
|
~Wikka1001
|
Dodany dnia 25-03-2012 22:35
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 312
Data rejestracji: 14.03.12
Medale:
Brak
|
Ja miałam mundurki w szkole i to była jakś kompletna masakra, jakieś dziwne gumowo jeansowe bezrękawniki
Ale takie mundurek z Hogwartu to bym nosiła z dumą
"I believe that my heaven will by me entering Hogwarts and being welcomed by the golden trio in front of all the characters and as I walk up to them they will say to my "Welcome home" and I will know that is where I belong"[u]
Pozdrowienia dla Lily Evans Potter! i HPB, HermionaTonks !,Henna, SevLily36!, Luniaczekk, syrius_black!, harry longbottom, Grzesiek, kamkaHermioneDraco , Hermiona-Granger99, Sophia, Stivi, , Lenka Granger, Sumire, Youriii, piecka21, blackowa, dariasc, , Emily Riddle, Karola__94, , Lilly Luna Potter, Seva, Godryk_Gryfindor, , 0Fishu0, Raffinio. Rosy87,RazorBMW ,Zabcia99, kizzucha, BlackRose167, ,Grzesiek, Luna Pomylona, Natalia Tena, ginny weasley 55, ~Nat_Hermiona, P-Young, Kasia_Potterka, Ragazza, Parvatiss, Enchantte, Karma Chameleon 20, ~MaFaRa10, LadyRock, Random
Moje małe ff
http://hogsmeade....ost_186828
Edytowane przez Wikka1001 dnia 25-03-2012 22:36 |
|
|
|
~shinobi
|
Dodany dnia 25-03-2012 22:37
|
Użytkownik
Punktów: 79
Data rejestracji: 23.03.12
Medale:
Brak
|
Co do moich szkolnych, w podstawówce j.w. specyficzne, jeansowe bezrękawniki, za to w gimnazjum oczywiście narzekało się na sam fakt mundurka, jednakże forma była najlepsza z możliwych i do przyjęcia, gdyz były to po prostu zwykłe t-shirty z logiem szkoły.
Nie był to pełny mundurek jak mundurek Hogwartu, ale jak mówiłam, i do takich nic bym nie miała, jeśli znajdowałabym się własnie w tej w/w szkole
Naucz nas Gryffindorze!
Snape: Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
Harry:Tak.
Snape:Tak, proszę pana.
Harry:Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.
|
|
|
|
~Martita
|
Dodany dnia 26-03-2012 14:25
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak
|
Hogwardzkie mundurki są super!!! Zawsze chciałam taki mieć A takiego normalnego na szczęście nigdy nie musiałam nosić
|
~@Severus Snape
|
Dodany dnia 29-03-2012 16:33
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 364
Data rejestracji: 10.03.12
Medale:
Brak
|
Uwielbiam mundurki z Hogwartu! Są wspaniałe! <3
Z chęcią bym takie nosiła. Idealne po prostu, wszystko mi się w nich podoba. ; )
|
~Lily Evans Potter
|
Dodany dnia 31-03-2012 13:18
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1208
Data rejestracji: 05.02.12
Medale:
Brak
|
Hogwarckie mundurki są najlepsze. Podoba mi sie w nich dosłownie wszystko. Bardzo bym chciała chodzic w takich mundurkach, są 100 razy lepsze od tych, które ja musze nosić. Niech wprowadzą takie mundurki do Polskich szkół.
|
|
|
|
~Zosia
|
Dodany dnia 31-03-2012 13:46
|
Użytkownik
Punktów: 1289
Data rejestracji: 01.09.11
Medale:
Brak
|
Mundurki z Hogwartu są boskie, uwielbiam je, ale jak u nas w szkole był kiedyś to były to okropne poliesterowe bezrękawniki na zamek, w granatowym kolorze, nikt ich nie lubił. |
|
|
|
~tarantula head
|
Dodany dnia 31-03-2012 16:30
|
Użytkownik
Punktów: 1273
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak
|
Mundurki z Hogwartu bardzo mi się spodobały. I choć dziewczyn mundurki bardziej, to chłopcy też mieli fajne. Najlepszy był krawat, po prostu kocham, gdy dziewczyna ma krawat pod szyją. Nie koniecznie musi być dociśnięty, ale każdy krawat jest okej. Spódniczka? Nie lubię żadnych spódniczek, ale te w Hogwarcie są bardzo ciekawe. Do tego wysokie podkolanówki. Także hogwartckie mundurki bardzo mi sie podobają. Są lepsze od tych normalnych, których naszczęśćie nie ma w mojej szkole. Chwała Bogu.
|
~marihermiona
|
Dodany dnia 17-07-2012 15:49
|
Użytkownik
Punktów: 1058
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Mi się one na prawdę podobały pamiętam że przez rok też musieliśmy nosić i one na szmaty się nie nadawały. Ale takie to coś innego nosiłaby je z dumą.
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
|
|
|
|
~Victim
|
Dodany dnia 17-07-2012 16:00
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1579
Data rejestracji: 03.07.12
Medale:
|
Bardzo mi się podobają, szczególnie te płaszcze i krawaty w kolorach domów No i oczywiście kolorystyka ;D Ale mają wg mnie 1 wadę: dlaczego dziewczyny muszą nosić spódniczki?! Ja bym się sprzeciwiła, stanowczo! Ale mnie się zdaje, że one były tylko w filmach, a w Hogwarcie z książki była mowa tylko o czarnej szacie - dlatego zdecydowanie wolę te książkowe mundurki |
|
|