· Który dom Hogwartu byś wybrał/a? |
~0slytherin0
|
Dodany dnia 06-12-2015 01:10
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 93
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 06.09.14
Medale:
Brak
|
Oczywiście, że Slytherin. Dlaczego ? Pasuje tam charakterem. Najbardziej mi odpowiada.
|
~michal1946
|
Dodany dnia 06-12-2015 21:33
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 201
Data rejestracji: 06.12.15
Medale:
Brak
|
hmm, mój pierwszy post na forum
kiedy czytałem książki i oglądałem filmy to Gryffindor, ale teraz jak sobie myślę to Slytherin (czystość krwi i klimat )
Myślę że Slytherin był trochę negatywnie przedstawiany, zarówno w książkach jak i w filmach |
|
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 11-12-2015 12:28
|
VIP
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Sam raczej nie wybierałbym, bo od tego była Tiara Przydziału. Nie mam pojęcia niebieskiego w jakim Domu chciałbym się znaleźć. Slytherin został tam paskudnie ukazany, a w sposób szczególny jego uczniowie czy wcześniejsi mieszkańcy Domu Salazara. Mamy tam największego czarnoksiężnika i śmiertelnego wroga głównego bohatera, znienawidzonego nauczyciela Snape'a, szkolnego przeciwnika czyli przemądrzałego, pysznego i ksenofobicznego Dracona Malfoya, przygłupich osiłków jakimi byli Crabbe i Goyle, pannę Parkinson, Zabini czy Flint też jawią jako "ci źli", jakaś potężna Milcenta Bulstrode...Ciężko byłoby znaleźć tam bratnią duszę, a przynajmniej według wizji autorki. Jeśli dodać jeszcze do tego psychiczną sadystkę Bellatrix Lestrange plus innych bywalców Azkabanu (Avery, Lucjusz, Rookwood, Dołohow), to sytuacja zdaje się być beznadziejna. Chyba, że po klęsce Voldemorta ten Dom stał się "normalny". Uważam też, że z drugiej strony Gryffindor został wybielony i ukazany wręcz jako nieskazitelny i idealny. Hufflepuff w sumie mógłby być, bo z pewnością byli tam 'normalni' uczniowie. Mimo, że w książce (nie wspominając już o ekranizacjach) został skrzywdzony a nawet oszpecony. Do dziś panuje stereotyp, w którym Puchonów uważa się za takie "ciepłe kluchy" i takich, którzy nigdzie indziej nie pasowali. Ravenclaw nigdy mi jakoś do gustu nie przypadł poza Luną Lovegood Podsumowując, to najlepiej chyba czułbym się w Domu Helgi.
|
~Amanda15
|
Dodany dnia 30-01-2016 20:16
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 91
Data rejestracji: 09.08.12
Medale:
Brak
|
Ja zawsze czułam się Krukonką. Czasem czuję się trochę Puchonką. A czasem... dobra widać, że zawsze można w sobie znaleźć cechy kilku domów - inaczej wybór byłby zbyt trudny.
Oczywiście każdy dom jest ciekawy i warty uwagi. Domy jednak czasem dzielą uczniów, co może przeszkadzać w zawieraniu przyjaźni. A także wpływa na ocenę postaci. Moglibyśmy spoglądać np na Snape'a inaczej gdyby był np w Gryffindorze.
Do tego odnosił się też Dumbledore w 7 części. Mówił tam właśnie do Severusa: "Wiesz co, czasami sobie myślę, że Ceremonia Przydziału powinna się odbywać trochę później...". I ma w sumie racje.
Ja sama wybrałam Ravenclaw, zawsze podziwiałam Krukonów za ich skupienie i logiczne myślenie. |
|
|
|
~nimka14
|
Dodany dnia 21-02-2016 21:39
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 34
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 21.02.16
Medale:
Brak
|
Większość chce być w Gryfindorze bo Harry tam był i w ogóle ale ja raczej wolę być w... Slytherinie
-Zawsze
To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce do herbaty nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.
Ron uniósł wysoko odznakę prefekta.
Matka- Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, to cudownie! Prefekt! Jak każdy w naszej rodzinie?
George- A ja i Fred to, co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków.- Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia.
Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał powiedział drugi bliźniak. Raz...
Albo dwa...
Chwilę temu...
Przez całe lato...
Nagle wśród ryku pożerających wszystko płomieni Harry dosłyszał piskliwy, żałosny, ludzki krzyk.
-Nieee! To... zbyt... niebezpieczne!-ryknął Ron
Harry zanurkował ku nim. Drako doztrzegł go i wyciągnął rękę. Harry zdołał uchwycić Drako ale zrozumiał że to na nic: Goyle był za ciężki. Spocona dłoń Malfoya wyślizgnęła mu się z ręki.
-HARRY, ZABIJĘ CIĘ, JEŚLI PRZEZ NICH ZGINIEMY!
|
|
|
|
~ChronNasSlytherin
|
Dodany dnia 28-03-2016 16:37
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 149
Data rejestracji: 31.05.13
Medale:
Brak
|
Slythierin. Po prostu nie wyobrażam sobie być w innym domu, mój charakter tam pasuje motzno.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
|
|
|
|
~Karolina00
|
Dodany dnia 29-03-2016 22:40
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 117
Data rejestracji: 18.01.15
Medale:
Brak
|
Ja lubie gryff i ravenclaw. Bardziej jednak gryff i to nie dla tego ze Harry Potter był w tym domu itp. Po prostu czuje, że tam pasuję.
Edytowane przez Czarodziejka dnia 29-03-2016 22:49 |
|
|
|
~Astoria_M
|
Dodany dnia 30-03-2016 13:49
|
Użytkownik
Ranga: Mugol
Punktów: 4
Data rejestracji: 30.03.16
Medale:
Brak
|
Slytherin. Od samego początku czułam się Ślizgonką...
Nie wyobrażam sobie siebie w innym domu....
|
|
|
|
~Luumos
|
Dodany dnia 30-03-2016 15:38
|
Użytkownik
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 24
Data rejestracji: 29.03.16
Medale:
Brak
|
Gryffindor. Dlaczego? Po pierwsze, na pewno nie Hufflepuff - jestem leniem i to duzym Po drugie, na pewno nie Ravenclaw, moze i nie mam problemów z przebiegłością i sprytem ale nie to jest numerem jeden w moim życiu. Miałabym pewne wątpliwości co do Slytherinu, ale jednak o Gryffindorze (przynajmniej tak mi sie wydaje) dowiadujemy się najwięcej i nie wyobrażam sobie innego domu. Gryffindor! |
|
|
|
~kokos3191
|
Dodany dnia 30-03-2016 19:34
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 20
Data rejestracji: 30.03.16
Medale:
Brak
|
Zawsze pociągał mnie Ravenclaw. No cóż może nie będę zbyt skromny, ale nie da się ukryć... jestem mądry... Myślę jednak, że Puchoni nie są źli, mógłbym być w Huffelpuffie. Na pewno nie Slytherin, a Gryffindor... chyba jestem zbyt tchórzliwy |
|
|
|
~Hana Turner
|
Dodany dnia 10-11-2016 12:04
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 184
Data rejestracji: 10.11.16
Medale:
Brak
|
Lubię wszystkie domy. Każdy ma w sobie coś specyficznego. Do którego ja powinnam trafić? Według tej strony powinnam być w Gryfindorze. Osobiście uważam, że do mojego charakteru bardziej pasuje Ravenclaw lub Slytherin. Ale tiara wie lepiej