Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 200
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 24.01.15
Medale:
Brak
|
Myślę, że została dobrze przydzielona. Jest bystra, inteligentna i pracowita. Może była dziwna, ale myślę, że Tiara Przydziału wybrała jej dobre miejsce.
,,Co ma być to będzie, a jak już przybędzie, damy sobie z tym radę'' ~ Hagrid ,,Udało się, dostali w kość, niech Potter żyje nam! A Voldek gnije w piekle, za którym tęsknił sam!'' ~ Irytek ,,Jeśli chcesz poznać człowieka, dowiedz się jak traktuje podwładnych, a nie równych sobie'' ~ Syriusz Black, Łapa ,,Nie żałuj umarłych. Żałuj żywych, a przede wszystkim tych, który żyją bez miłości'' ~ Albus Dumbledore ,,Trzeba być bardzo dzielnym, by stawić czoło wrogom, ale tyle samo męstwa wymaga wierność przyjaciołom'' ~ Albus Dumbledore ,,Obojętność i lekceważenie często wyrządzają więcej krzywd niż jawna niechęć'' ~ Albus Dumbledore ,,Myśli mogą pozostawić głębsze ślady niż cokolwiek innego'' ~ Pomona Pomfrey
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Animag Lew
Punktów: 545
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 07.11.15
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem Luna idealnie pasuje właśnie do Ravenclawu, czyli domu, w którym się znajduje. W końcu nie bez powodu tiara przydziału podjęła taką decyzję. Luna jest bardzo bystra i inteligentna mimo swoich częstych oderwań od rzeczywistości. Ona po prostu wierzy swojemu ojcu, którego pracą jest pisanie otóż tych wszystkich głupot o narglach itp. w Żonglerze, także nie jest to do końca jej wina, bo sama tego nie wymyśliła.
Jakoś nie jestem w stanie wyobrazić jej sobie w takim Hufflepuffie czy też Slytherinie, dopuszczałabym ewentualnie Gryffindor, jednak Ravenclaw najlepiej określa jej osobowość.