Dom:Hufflepuff Ranga: Dziedzic Hufflepuff Punktów: 6158 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1,068 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Mmm, jazda konna. Sama jazda, w moim przypadku kończy się tragicznie. Toleruję jedynie stępa, reszta odpada. Ale ja nie o tym. Ostatnio konie zaczęły mnie pasjonować. Właściwie nie - pasjonować zaczęły mnie wyścigi. w tej jednej jedynej rzeczy, lubię konie. Zamierzam się wybrać na tor w najbliższym czasie.
Dom:Gryffindor Ranga: Sługa Czarnego Pana Punktów: 1130 Ostrzeżeń: 0 Postów: 277 Data rejestracji: 05.03.10 Medale: Brak
I, że ja się TU nie wypowiedziałam ??
O ja Cię nie mogę, jak ja mogłam
Dobra zacznijmy od tego, że TAK
I Owszem jeżdżę codziennie (jutro jadę w teren )
Chodzę do miejscowości obok (nie daleko) Gdzie są Araby i Anglo-Araby i tylko ze względów hodowlanych
Była kiedyś instruktorka (wredota), ale na szczęście już jej nie ma i teraz można jeździć za darmo
Ale ja kocham konie i dlatego ryzykuje moimi nogami na dojście
A tak poza tym to tam każdy ma przydzielonego konia ja mam 5 i z tego jeden ogier, źrebak i parę Klaczy i jest fajnie
Mam cały profesjonalny sprzęt; specjalne buty do jazdy konnej (ze skóry), czapsy, kasko-toczek, specjalne spodnie, rękawiczki, bacik (zawsze wypada mi z głowy jego nazwa) i w ogóle.
Mam stadninę do której zawszę jeżdżę i jest tam ok. jedenastu koni. A tak poza końmi jest tam także: osiem kotów, trzy psy, jeden osiołek, kupa kur, i jeden indyk.
Najbarzdiej, co do jazdy konnej, lubię galopowanie i kłusowanie w terenie. Adrenalinka i wszystko. Naprawdę fajnie.
Bardzo polecam. To super sport. Bardzo odstresowuje i odpręża, ale krew buzuję (no, jeśli galopujesz). Naprawdę super. Tych uczuć nie da się opisać...
Pozrowinia dla: Lady Cat, Yoyo, Pyflame, Ta sama maggie, Maladie, Mooll, Silencia, Arya, Wióra, Tom Riddle, Hermionka, Lapa, Lori Lemonberry, Lady House, Lena Luna, Lily Potter, Buczek, Bloo, Aniutek96, Pandora, Deprimo Corfingo, Bonnie131, Malkontentka, Polami, Buka, Agnes Black, Imbecile, Ginny004, Robbotto, Ginny Ruda i Narciss.
No i oczywiście ukłony w stronę sprawiedliwej Czary.
Oraz dla wszystkich miłych użytkowników Hogsmeade.
Dom:Gryffindor Ranga: Czwartoroczniak Punktów: 204 Ostrzeżeń: 0 Postów: 59 Data rejestracji: 03.08.11 Medale: Brak
Jak byłam mała to prawie co tydzień wyciągałam rodziców na konie. Nie bałam się, a jeździłam na dorosłych koniach, nie na kucykach.
Rok temu miałam pierwszą od wielu lat jazdę i bałam się jak niewiem...
Mój wujek ma stajnię, a w niej cztery konie. Ale ja zawsze bałam się wsiąść, bałam się, że spadnę i coś mi się stanie. Ale rok temu kuzynka przekonała mnie, że te konie nic mi nie zrobią i nauczyła mnie jezdzić konno. Na pocztku bardzo się bałam, ale powoli uspokajałam się, aż bardzo mi się to spodobało. Kilka dni później już jeździłyśmy razem daleko i niczego się nie bałam.
Mówią o mnie ''córka diabła'' - temu nie zaprzeczę ani ja, ani ktos, kto mnie dobrze zna . Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mnie pozdrawiają
Dom:Gryffindor Ranga: Prefekt Naczelny Punktów: 700 Ostrzeżeń: 0 Postów: 134 Data rejestracji: 01.01.11 Medale: Brak
Jazda na koniach sprawia mi przyjemność, chociaż czasami od anglezowania (podskakiwania w kłusie) boli mnie tyłek i miewam zakwasy po cotygodniowych lekcjach. Chodzę do szkoły jeździeckiej, a już za parę dni wejdę do zastępu. Pan Andrzej, który mnie uczy mówi, że szybko wszystko załapuję i uważa, że mam talent. Oprócz tego uwielbiam konie, są takie majestatycznie i łagodne, a te ich głębokie i spokojne spojrzenie
Dom:Slytherin Ranga: Portret w gabinecie dyrektora Punktów: 5205 Ostrzeżeń: 0 Postów: 677 Data rejestracji: 15.05.10 Medale: Brak
Kiedyś to było moją pasją, lecz teraz jakoś to zanikło... Może dlatego, że nie mam teraz zanadto czasu aby pojawiać się w stadninie... Ale w każdym razie, wszystko zaczęło się, gdy miałam siedem lat. Byliśmy z klasą na wycieczce w stadninie koni. Każdy miał pojeździć na koniu dwa razy. Przyznam szczerze - byłam bardzo wystraszonym dzieckiem widząc, jak moja koleżanka wsiada na konia. Kiedy ja to robiłam, ręce mi się trzęsły i o mało nie straciłam równowagi i z niego nie spadłam ^^. Jednak po dwóch kółkach wokół zagrody poczułam się pewniej i wreszcie się wyprostowałam. Później prosiłam rodziców, aby regularnie jeździli ze mną do stadniny. Było super. Jednak gdzieś w piątej lub czwartej klasie zrezygnowałam z tego... Już wtedy zaczynało brakować mi czasu, nie mówiąc o teraz...
Samanta1 dodał/a następującą grafikę:
[154.88KB]
Oho! toć ja się tyż wypowiem. Jazdę konną zaczęłam, jakieś trzy lata temu...? Spokojnie mogę powiedzieć, że toż to moja pasyja, ze względu na częstotliwość takowych zajęć, jak i innych spraw związanych z konikami. :>
Pozdrawiam
O młodych mówiło się, że to oni zbudują nowy lepszy świat. [...] Zawsze tak się mówi, po czym młodzi się starzeją i zostawiają następnym młodym ten sam świat, który oni zastali. Świat nie da się tak łatwo ruszyć z miejsca. Wiesław Myśliwski
"Oh, kapitanie, mój kapitanie!"
- drogi Gościu, jeśli masz odwagę - nazywaj mnie tak.
"You say that you love rain, but you open your umbrella when it rains. You say that you love the sun, but you find a shadow spot when the sun shines. You say that you love the wind, but you close your windows when wind blows. This is why I am afraid, you say that you love me too." William Shakespeare
Dom:Gryffindor Ranga: Minister Magii Punktów: 2076 Ostrzeżeń: 0 Postów: 746 Data rejestracji: 29.12.11 Medale: Brak
Nie mam nic do koni, ale jakoś za nimi nie przepadam jeśli ktoś je lubi to musi naprawdę mieć dużo chęci, żeby się nimi zająć, czyścić je, karmić, itp. ćwiczyć, jeśli chce wystartować w zawodach. Ja jakoś tak nie potrafiłabym.
Dom:Gryffindor Ranga: Właściciel Pamiętnika Punktów: 105 Ostrzeżeń: 0 Postów: 85 Data rejestracji: 04.01.12 Medale: Brak
NIE PYTAJCIE!!!! Przecież konie to moje ulubione zwierzęta na świecie! UWIELBIAM JE! Jażdże codziennie po 2 godziny. To cudowne. Ostatnio oglądałam film"zaklinacz koni". Popłakałam się. W stadninie spędzam bardzo dużo wolnego czasu(trochę więcej niż na Harrym Potterze)
Dom:Ravenclaw Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2652 Ostrzeżeń: 2 Postów: 582 Data rejestracji: 10.06.11 Medale: Brak
Tak, tak, tak! Kocham jeździć konno, to całe moje życie. Póki co zaczynam galopować, co tydzień chodzę na lekcję jazdy. Konie to moje ulubione zwierzęta.
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldor. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.