Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 139
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 14.07.13
Medale:
Brak
|
Chyba dlatego, że jak próbował odzyskać moc i ciało( na przykład na tyle głowy profesora Quirella miał jeszcze nos) to mu to nie do końca wyszło, ale uznał, że tak wygląda bardziej przerażająco, wię nic z tym nie zrobił. To z horkruksami to też prawda.
Pozdrowienia dla drogi Gościu
|
Użytkownik
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1320
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak
|
Uważam że zmienił się tak kiedy Albus Dumbledore odmówił mu nauczania Obrony.Są różne eliksiry i zaklęcia które zmieniają wygląd i trwają już zawsze.Chciał mieć władzę nad światem magicznym i zniszczyć mugoli i szlamy.Dzięki tym postanowieniom postanowił zmienić się tak by siać strach nie tylko imieniem ale też i wyglądem.Więc postanowił się upodobnić do Jaszczurki.
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 305
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 20.07.13
Medale:
Brak
|
dlaczego voldemort miał nieludzka twarz?odpowiedź jest prosta i logiczna:miał nieludzką twarz bo nie był człowiekiem.dlaczego nie był człowiekiem?przez swoje eksperymenty z czarną magią przestał być człowiekiem i przez to miał twarz która przypominała węża/symbol slitherina/,a poza tym do swoich czarnomagicznych eksprymentów wykorzystywał węże... |
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 120
Data rejestracji: 20.07.13
Medale:
Brak
|
Nie mam pojęcia ale myślę że to na skutek tego rozdrabniania swojej duszy na coraz to nowe części.No i potem odrodził się nie ze swojej krwi nie ze swojej ręki i nie ze swoich kości.Także myślę że takie działania nie mogły nie pozostawić po sobie śladu |
Użytkownik
Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 919
Data rejestracji: 26.08.11
Medale:
Brak
|
Pamiętam, że czytałem o tym na oficjalnej stronie JKR (jeszcze przed jej zmianą, gdzie były pytania od fanów i jej odpowiedzi).
Pojawiło się tam też pytanie o wygląd Voldemorta i jak kilka osób wyżej zauważyło - Tom zaczął zmieniać się jeszcze przed upadkiem, a czerwone, przekrwione oczy miał już w trakcie szukania pracy w Hogwarcie.
Zmiana ta wynikała przede wszystkim w uwielbieniu przez niego czarnej magii. Ta wywarła niekorzystny wpływ na to jak wyglądał, a później przez samo tworzenie horkruksów z własnej woli "stawał się w coraz mniejszym stopniu człowiekiem".
Nie miał tutaj wpływu na to fakt, że odrodził się dzięki Nagini, czy kościom i krwi innych. Po prostu czarna magia nie wpływa zbyt dobrze na cerę
Ranga: Charłak
Punktów: 6
Data rejestracji: 21.07.13
Medale:
Brak
|
Jego nowe ciało odzwierciedlało jego duszę. Prawdopodobnie. |