Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Goblin
Punktów: 30
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 03.01.14
Medale:
Brak
|
To mój ulubiony tom. Jest w nim wiele ciekawych scen. Zauroczenie Lavender w Ronie, odnalezienie medalionu R.A.B. w jaskini, zdarzenia na Wieży Astronomicznej i pogrzeb Dumbledora(to moje ulubione sceny). W tym Tomie najbardziej rozumiem Harrego bo śmierć Dumbledora też była dla mnie szokiem.
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 73
Data rejestracji: 12.04.14
Medale:
Brak
|
Oczywiście pocałunek Harr'ego i Ginny ! Uwielbiam ten moment ! Ekstujący, tyle emocji !
Magic321 dodał/a następującą grafikę:
[499.16KB]
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 37745
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.08.11
Medale:
|
Harry Potter i Książę Półkrwi to mój ulubiony tom z całej sagi. Jest też parę fragmentów, które uwielbiam i mogłabym je czytać w kółko.
1. Scena na ulicy Pokątnej, gdzie nasze trio spotkało młodego Ślizgona z mamusią.
2. Moment rozmowy Harry'ego z Albusem. Harry wtedy zarzuca dyrektorowi, że niepotrzebnie zaufał Snape'owi ^^ <nie wiem jak to zapisać>...
3. Chyba wszystkim znana scena użycia eliksiry szczęścia i pijaństwo nauczycieli ^^
Dobrych scen jest więcej, jednak nie wszystkie są miłe. Także tego... postanowiłam wypisać trzy śmiechowe które lubię.
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Albus Dumbledore
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 87
Data rejestracji: 12.08.15
Medale:
Brak
|
Nie mam jednego ulubionego momentu w Księciu Półkrwi, ale na pewno mogę do moich ulubionych momentów zaliczyć: śmierć Dumbledora - fakt, nie cieszyłam się z tego, ale to ogromne zaskoczenie, ponieważ Malfoy usiłuje zabić Dumbledora a w pewnym momencie pojawia się Snape, który wypowiada zaklęcie.
Szczęśliwsze momenty, które mogę nazwać ulubionymi to:
- pocałunek Ginny i Harrego,
- podpity Hagrid z profesorem Slughornem.
I jeszcze fakt, że książka Snape'a, której używał jako uczeń Hogwartu, trafia w ręce Harrego.
Dom: Slytherin
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 20
Data rejestracji: 07.08.15
Medale:
Brak
|
Jest wiele moich ulubionych momentów,ale jeśli miałabym wybierać....
1.Nieprzyjemna przygoda w jaskini (medalion R.A.B.)
2.Walka w Łazience Jęczącej Marty
3.Śmierć Dumbledora-emocje Malfoy'a "na wierzchu"
4.Upity Slughorn z Hagridem
5.Oszustwo z Felix Felicis (oszukanie Rona)
Myślę,że ograniczenie się do pięciu wystarczy.