Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 200
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 24.01.15
Medale:
Brak
|
Ginny - śmierć Harry'ego; dziennik Toma Riddla
Syriusz - śmierć chrześniaka; powrót do Azkabanu
Tonks - śmierć Remusa
Fred&George - matka twierdząca, że nie należą już do rodziny
Severus - śmierć Lily i Harry'ego
Dumbledore- przejęcie władzy przez Voldemorta
Hagrid - wyrzucenie go z Hogwartu
,,Co ma być to będzie, a jak już przybędzie, damy sobie z tym radę'' ~ Hagrid ,,Udało się, dostali w kość, niech Potter żyje nam! A Voldek gnije w piekle, za którym tęsknił sam!'' ~ Irytek ,,Jeśli chcesz poznać człowieka, dowiedz się jak traktuje podwładnych, a nie równych sobie'' ~ Syriusz Black, Łapa ,,Nie żałuj umarłych. Żałuj żywych, a przede wszystkim tych, który żyją bez miłości'' ~ Albus Dumbledore ,,Trzeba być bardzo dzielnym, by stawić czoło wrogom, ale tyle samo męstwa wymaga wierność przyjaciołom'' ~ Albus Dumbledore ,,Obojętność i lekceważenie często wyrządzają więcej krzywd niż jawna niechęć'' ~ Albus Dumbledore ,,Myśli mogą pozostawić głębsze ślady niż cokolwiek innego'' ~ Pomona Pomfrey
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 50
Data rejestracji: 06.05.15
Medale:
Brak
|
Albus D. chyba by miał za bogina ostatniego członka rodziny czyli Aberthforta.(martwego)
Tonks myśle, że miałaby martwego Teda Lupina.
Bogin Bellatrix to Czarny Pan, który ją odrzuca.
Ginny to chyba dziennik, lub komnata Tajemnic.
Bogin Luny to odrzucenie przez Złotą Trójkę.
Bogin Cyzi to martwy Draco.
Syriusza postrach to dementor, który daje mu pocałunek.
Bogin Voldemorta to śmierć.
Bogin Snape'a to Czrny Pan.
Bogin Lockharta to wycofanie jego książek z sprzedaży.
Dom: Gryffindor
Ranga: Animag Lew
Punktów: 545
Data rejestracji: 07.11.15
Medale:
Brak
|
Moje propozycje:
Ginny - śmierć Harry'ego? Takie nasunęło mi się pierwsze skojarzenie, chociaż w sumie nie wiem
Dumbledore - może śmierć/kłótnie z Grinderwaldem? Lub śmierć jego siostry Ariadny
Fred&George - ich boginem mógł być sam smutek, w końcu zawsze rozweselali towarzystwo, stosunkowo rzadko chodzili przygnębieni
Tonks - śmierć Lupina
Syriusz - dementorzy, Azkaban... wiele przeżył złego w tym więzieniu, no i z tego powodu przez pewien czas był lekko, że tak powiem, "zdziczały".