Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 521
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 01.11.12
Medale:
Brak
|
Pewnie długo go nosił przy sobie, a jak przyszedł na Grimmould Place 12, przez przypadek go tam zostawił. Może np. list wypadł mu z kieszeni . |
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 167
Data rejestracji: 02.11.12
Medale:
Brak
|
Gdybym ja dostała taki list nosiłabym go cały czas przy sobie. Może to było tak ,że kiedy rozpakowywał się na Grimmauld Place numer 12 w czasie kiedy była to Kwatera Głowna Zakonu Feniksa, list miał przy sobie i zostawił go w tym domu nieświadom ,że już nigdy tam może nie wrócić. To tylko moje zdanie i przypuszczenia.. |
Administrator
Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Najbardziej logiczne wydaje się to, co napisała HermionaGranger99. Czyli, że list został w domu, który zamieszkiwał Syriusz zanim trafił do Azkabanu (prawdopodobnie dom, który odziedziczył po wuju). Po powrocie z Azkabanu Syriusz mógł odwiedzić swoje dawne lokum i zabrać swoje rzeczy na Grimmauld Place. Pewnie nawet ich nie przejrzał, bo w takim wypadku na pewno pokazałby list Harry'emu. Zwyczajnie o nim zapomniał, kartka zapewne była schowana pomiędzy jakimiś jego rzeczami. I znalazł go dopiero Severus.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 614
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 20.09.13
Medale:
Brak
|
Może Black miał ten list cały czas przy sobie...
To była jego pamiątka po Lilly.
Dom: Slytherin
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 790
Data rejestracji: 01.08.14
Medale:
Brak
|
W Azkabanie raczej trudno mu było trzymać list, bo przecież tam się ze sobą nic nie miało. Ale musiał mieć jakieś miejsce, gdzie przebywał przed pojmaniem. Według mnie, gdy wracał na Grimmauld Place zabrał wszystkie swoje rzeczy (albo ktoś je zabrał) i przeniósł je do Kwatery Głównej. Taka jest moja hipoteza na ten temat.