· Najciekawsze stworzenie z Harry'ego Pottera . |
^raven
|
Dodany dnia 31-01-2013 23:24
|
Administrator
Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
No cóż, ja uwielbiam Stworka. Reszta skrzatów (no, może poza Zgredkiem) mi wisi, ale Stworka chciałabym do domu ciężko mi wyjaśnić, dlaczego od razu zapałałam do niego sympatią, być może dlatego, że dostrzegłam u niego wiele swoich cech poza tym zafascynował mnie dom przy Grimmauld Place - razem z całą jego zawartością - i Stworkiem, i obrazem pani Black, i nawet boginem w komodzie.
Na drugim miejscu są feniksy. O "istnieniu" tych fantastycznych ptaków dowiedziałam się z jakiejś legendy w szkole podstawowej - już wtedy marzyłam o posiadaniu feniksa. Oczywiście z tamtych czasów został mi w pamięci tylko fakt, że feniks umierając spala się i odradza z popiołów, głównie to mnie zachwyciło Bardzo się ucieszyłam, kiedy okazało się, że w mojej różdżce na Pottermore jest pióro feniksa.
Na trzecim miejscu są centaury - podejrzewam, że jestem zbyt głupia żeby prowadzić z nimi dialog, ale zawsze można posłuchać co mają do powiedzenia.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
Edytowane przez raven dnia 08-07-2013 18:26 |
|
|
|
~AmeliaBlack
|
Dodany dnia 03-02-2013 21:31
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 145
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 03.02.13
Medale:
Brak
|
Feniksy. To piękne i majestatyczne stworzenia. A w dodatku te ich lecznicze łzy Bardzo polubiłam Fawkesa. Poza tym centaury. Mądre i waleczne, dodatkowo przepowiadające przyszłość.
- A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?"
"To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni."
|
|
|
|
~MaFaRa10
|
Dodany dnia 03-02-2013 21:40
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1030
Data rejestracji: 29.04.12
Medale:
Brak
|
Teasrale są moim zdaniem bardzo ciekawe. Takie tajemnicze, niby straszne...
|
|
~Angel14
|
Dodany dnia 03-02-2013 21:55
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2184
Data rejestracji: 16.04.11
Medale:
Brak
|
Dla mnie najciekawszym stworzeniem z HP jest testral, ponieważ pokazuje, że inność może być piękna i niezwykła ;D
|
*mooll
|
Dodany dnia 06-04-2013 00:16
|
Super Owadzik
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
Przypominam o UZASADNIANIU wypowiedzi. W innym wypadku posty będą usuwane.
Dodatkowo proszę pamiętać, że temat dotyczy NAJCIEKAWSZYCH a nie ULUBIONYCH stworzeń, co zaznaczyła Czarownica24 w pierwszym poście.
PS. Temat powinien się znaleźć w Dyskusji Ogólnej. Przenoszę.
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
Edytowane przez mooll dnia 06-04-2013 00:17 |
|
|
|
~Aga200002
|
Dodany dnia 06-04-2013 10:22
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 395
Data rejestracji: 19.03.13
Medale:
Brak
|
Według mnie najciekawsze są niuchacze: takie niepozorne stworzenia, a mogą tak bardzo wzbogacić właściciela,
|
|
~Arashi
|
Dodany dnia 18-05-2013 21:05
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 172
Data rejestracji: 14.05.13
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie najciekawszym zwierzęciem jest Niuchacz. Jest takim puchatym, fajnym stworzonkiem. Podoba mi się w nim to, że potrafią wyniuchać różne skarby. A wiadomo przecież, że ziemia posiada wiele nieodkrytych skarbów.
|
|
|
|
~SamWieszKto
|
Dodany dnia 07-07-2013 08:29
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 376
Data rejestracji: 17.06.13
Medale:
Brak
|
Dementor albo Bazyliszek, ale raczej Dementorzy, bo są najstraszniejszymi i bardziej mrocznymi i tajemniczymi stworzeniami w świecie magii, byli posłuszni Ministerstwu Magii do czasu, gdy w końcu zaczęli służyć Voldemortowi. Ciekawi mnie czy gdyby nie przyłączyli się do Voldemorta i one same walczyły by przeciwko niemu to czy słynny pocałunek Dementora podziałałby na Voldemorcie.. Są to dosyć tajemnicze stworzenia - latają, nie mają nóg i ukryte są pod czarnymi pelerynami. Wysyają szczęście, a czasami nawet duszę. To są okrutne stworzenia, które nie znają litości (a co dopiero jakichś innych dobrych uczuć). Dlatego są (według mnie) ciekawe (Ale nie chciałbym się z żadnym spotkać).
~Albus Dumbledore
"To ja zawsze będę Jego najwierniejszą! On Sam Lord Voldemort uczył mnie czarnej magii!"
~Bellatriks o sobie samej.
Edytowane przez SamWieszKto dnia 07-07-2013 08:31 |
|
|
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 08-07-2013 15:07
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
Fawkes bo jest wspaniały i ma moc uzdrawiania oraz Hardodziob on jest taki słodki jak się ukłania i wgl |
|
|
|
~daniel black
|
Dodany dnia 28-07-2013 15:29
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 57
Data rejestracji: 04.07.13
Medale:
Brak
|
moim zdaniem najciekawszym zwierzenciem jest testral i chochliki kornwalijcskie bo som zarombist takie małe niebieskie stworki z zabawnym głosikiem
:lol: |
|
|
|
~ceresxxx
|
Dodany dnia 28-07-2013 15:42
|
Użytkownik
Ranga: Kierowca Błędnego Rycerza
Punktów: 912
Data rejestracji: 03.06.13
Medale:
Brak
|
Zdecydowanie testrale.Wszystkie inne stworzenia może zobaczyć każdy, ale testrale się różnią. Ludzie pewnie dlatego się ich obawiają, bo większość ich nie widzi, a to co nieznane wydaje się przerażające i jeszcze ten związek ze śmiercią to dla niektórych powód do lęku.Osobiście jednak uważam, że nie należy się ich bać.(Nie żebym wyszła na jakąś fankę śmierci)
|
|
~Funiako
|
Dodany dnia 28-07-2013 15:53
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Charłak
Punktów: 12
Data rejestracji: 28.07.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem najciekawsze są Kuguchary. Te ich małe ciałka i duże uszy. I ogonek jak u lwa. Mają niezwykłą zdolność wykrywania podejrzanych osób i potrafią doprowadzić do domu swojego właściciela jeśli ten się zgubi. Szkoda tylko że aby je posiadać potrzeba mieć licencje.
Edytowane przez Funiako dnia 28-07-2013 16:14 |
|
|
|
~bundzi
|
Dodany dnia 29-07-2013 11:02
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 137
Data rejestracji: 14.07.13
Medale:
Brak
|
Moim ulubionym stworzeniem był Zgredek lubiłem jego kreacje (najlepsza była z ocieplaczem) ale też był bardzo oddany dla Harrego. Poza skrzatem lubiłem również Fewksa feniksa i również Hardodzioba. |
|
|