· Hufflepuff - pokój wspólny |
~Tonki
|
Dodany dnia 09-11-2011 16:42
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade
Punktów: 824
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 05.04.11
Medale:
Brak
|
Ciepłe barwy, przede wszystkim. Ogień trzaskający w kominkach. Ciepło, przytulnie, czysto. Miła atmosfera.. O, tak wyglądał: [url]http://data.whicdn.com/images/13766129/tumblr_lqdwyR2s1qcihauo1_500_large.jpg[/url]
|
~Pani Riddle
|
Dodany dnia 11-11-2011 11:05
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Sklepikarz na Nokturnie
Punktów: 835
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 03.10.11
Medale:
Brak
|
Mogły być tam żółto czarne zasłony, coś w stylu Gryffindoru, bądź Ravenclawu. Szachy czarodziejów, kominek kanapy, fotele, i schody prowadzące do dormitoriów... Jak coś sobie przypomnę, to napiszę.
|
|
~nattso
|
Dodany dnia 13-11-2011 08:42
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 179
Data rejestracji: 08.10.11
Medale:
Brak
|
Wydaje mi się, że na pewno było to bardzo przytulne pomieszczenie. Być może okrągłe, w ciepłych barwach...
Kretynizmu Puchonów
I o Wiedzy-O-Własnej -Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
|
|
|
|
~Theodore
|
Dodany dnia 13-11-2011 20:34
|
Zbanowany
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1200
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 11.11.11
Medale:
|
Nie jestem dobry w wyobrażaniu sobie wyglądu pomieszczeń, ale spróbuję. Moim zdaniem ściany są pomalowane na żółto-pomarańczowy kolor. Jest kominek, w którym ciągle buchają płomienie. Na środku okrągłego pomieszczenia znajduje się portret założycielki, Helgi Hufflepuff. Mahoniowe meble. Ogólnie całe wnętrze jest bardzo przytulne, aż chce się tam mieszkać. |
|
|
|
~dawber1992
|
Dodany dnia 09-12-2011 12:22
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 328
Data rejestracji: 08.12.11
Medale:
Brak
|
gdzies byl opis pokoju wspólnego hufflepuffu.wejscie do niego ma byc niedaleko wejscia do kuchni,chyba przez wieko beczki...wsrodku byl opisany jako akragly pokoj z kominkiem posrodku a nad kominkiem obraz z helga hufflepuff...dormitoria bylo chyba powiedziane tylko ze sa bardzo wygodne i komfortowe bo w przeciwienstwie do innych domow tu nic nie szumi i nie bebni deszcz w okna(mowa tu o pokojach wspolnych gryfonow i krukonow ktore miescily sie w wierzach) ani nie bulgoce jak w pokoju slizgonow poniewaz miesci sie pod jeziorem...nie dam sobie uciac głowy ze tak dokladnie jest ale taka wersje skads znam,z jakiegos zrodla...poazdrawiam |
|
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 08-01-2012 17:56
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
No nie wiem... hm. Musiałby to być pokój, do którego prowadziło wejście, przy którym odpowiadało się na pytanie podobnie jak w Ravenclawie. Byłoby przytulnie, ciepło. Może stałby jakiś posąg Helgi Huffelpuff... |
|
|
|
~Errol
|
Dodany dnia 26-01-2012 21:02
|
Zbanowany
Dom: Bezdomny
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 252
Data rejestracji: 26.01.12
Medale:
Brak
|
Moje wyobrażenie na temat pokoju Hufflepuffu:
W środku miło, schludnie i przytulnie. Wszędzie żółto-czarne ozdoby. Sporo rzeczy z borsukami, ogólnie zwierzętami-przytulaskami =D. Mahoniowe meble. Kominek. Sporo okien. Cesarskie dywany koloru brązowego. Śliczny, duży stolik. Wszystko ustawione według feng shui, dokładnie.
|
|
|
~KEHI
|
Dodany dnia 26-07-2012 18:16
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 192
Data rejestracji: 13.06.12
Medale:
Brak
|
Przytulny ciepły pokój wydaje mi sie że mogło być tam dużo smakołyków jakiś puchon napewno znalazł wejście do kuchnii |
|
|
|
~Riddle Of Death
|
Dodany dnia 28-07-2012 14:25
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 338
Data rejestracji: 12.07.12
Medale:
Brak
|
Dość duży, przestronny, bardzo czysty. Ciemnobrązowa podłoga, ładne dywany. Ściany pomalowane w radosne, ciepłe barwy, żółte albo pomarańczowe. Wiele obrazów i makatek z herbem Puchonów. Duży kominek, stare, wysiedziane, lecz wygodne fotele obite żółtym lub granatowym perkalem. Pośrodku duży, ciężki dębowy stół. Zamiast lamp świece. Oczywiście wszędzie dużo zieleni i roślin. Do dormitoriów prowadziły wąskie korytarze, oświetlone tysiącami świec. Drzwi prowadzące do sypialni były okrągłe albo owalne. Okna tam były takie jak na statku - małe i okrągłe. Każdy uczeń miał do dyspozycju szafkę nocną, małe biureczko i małą pufę. Łóżka były duży zasłane stosem puchowych poduszek. Nie miały kolumien w rogach. Rama łóżka była czarna, pleciona w kwiaty i magiczne stworzenia. |
|
|
|
~twister24
|
Dodany dnia 20-09-2012 11:19
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 157
Data rejestracji: 17.09.12
Medale:
Brak
|
Ja też się nad tym zastanawiałam, a że Huffelpuff jest moim ulubionym domem to szukałam w różnych "źródłach". I natrafiłam na wywiad z R.K.Rowling, w którym ona opisuje mniej więcej pokój Puchonów. Jest to duże, przestronne pomieszczenie, bez okien, skąpane w kolorach domu. Wszystkie drzwi tam są okrągła jak denka od beczek. Do dormitoriów prowadziły idealnie okrągłe korytarze (jak tunele). To dość mało informacji, ale ja zawsze wyobrażałam sobie ten dom, że jest on właśnie jak kreci kopiec, że pokoje są jak tunele, a łóżka są jak małe jaskinie, co kiedyś oglądałam w telewizji |
|
|
|
~Karen
|
Dodany dnia 21-10-2012 15:44
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 57
Data rejestracji: 20.10.12
Medale:
Brak
|
No dużo rzeczy z orłami chyba...
Orzeł należał do Krukonów, godłem Hufflepuffu był poczciwy borsuk.
Co do pokoju, to został on opisany przez Jo, jako przytulny, pełen puf i poduszek w żółtych barwach ustawionych w okrągłym salonie z kominkiem. Do dormitoriów prowadziły okrągłe drzwi, jak denka beczek. Sam pokój umiejscowiony był w pobliżu kuchni za obrazem.
Edytowane przez Karen dnia 21-10-2012 15:44 |
|
|
|
~Blanka_13
|
Dodany dnia 29-07-2013 13:06
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 132
Data rejestracji: 27.07.13
Medale:
Brak
|
Na pewno byłby w kolorach CZARNY - ŻÓŁTY. Byłoby w nim kilka puchowych czarnych kanap i foteli, duży kominek w którym zawsze paliłby się ogień , trochę stolików i regałów z książkami ( w końcu puchoni odznaczali się pracowitością ). A co do wejścia to myślę, że byłoby na drzwiach coś w rodzaju kołatki, tak jak u krukonów, i aby wejść trzebaby było odpowiedzieć szczerze na pytanie. W końcu szczerość to też podstawowa cecha puchonów. |
|
|
|
^raven
|
Dodany dnia 29-07-2013 14:34
|
Administrator
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Kilku użytkowników - jako pierwszy dastanblack3000, już umieściło w tym wątku opis pokoju wspólnego Hufflepuffu, który podczas wywiadu podała sama autorka. Kontynuowanie tej dyskusji nie ma sensu, więc ją zamykam.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
|
|