· James Potter, łobuz czy potężny czarodziej? |
~Luca_2
|
Dodany dnia 28-08-2010 17:05
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 248
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 28.08.10
Medale:
Brak
|
Dla mnie się wydaje, że James w młodości był WIELKIM łobuzem, ale ludzie się zmianiają, prawda.?? Tak więc myslę, że dla Lily James się zmienił, a także pewnie zrozumiał, że nie mozna tak się zachowywać, bo nto w niczym nie pomaga. Na pewno był potęznym czarodziejem... W końcu jak był uczniem to i był animagiem. |
|
|
|
~Lady_Badger
|
Dodany dnia 24-09-2010 17:23
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 185
Data rejestracji: 15.09.10
Medale:
Brak
|
James Potter z pewnością był czarodziejem o wielkiej mocy (to nie tylko moje zdanie, ale także Ollivandera i Hagrida).
Był też okropnym łobuzem, bo chyba tego, co robił Snape'owi nie możemy uznać za niewinne żarty.
No i oczywiście był strasznie zadufany w sobie i egoistyczny (przynajmniej w najgorszym wspomnieniu Snape'a). Mam nadzieję, że Lily choć troszkę go zmieniła
|
|
|
|
~Matthew Lucas
|
Dodany dnia 24-09-2010 17:54
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Mugol
Punktów: 4
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 03.09.10
Medale:
Brak
|
James Potter był bardzo potężnym czarodziejem, który lubił figlować. Jednak to, co wyczyniał ze Smarkerusem, było wstrętne i oburzające. Gdybym ja był na miejscu Snape`a, byłbym bardzo zły i rozgniewany. Kipiałbym.
James był też egoistycznym mężczyzną, który się zmienił po ślubie Lily.
|
|
~Laufey
|
Dodany dnia 24-09-2010 18:31
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5205
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak
|
Oj dosyć trudno ocenić . Napewno był wielkim czrodziejem, tylko głupiec by w to wątpił . Nie widzę jednak jakichś problemów w byciu dobrym uczniem i potężnym czarodziejem i bycie łobuzem . A robienie żartów Snape'owi było trochę nie fair ale mi się wydaje że trochę mu się należało, za bardzo zadzierał nosa . A czy się zmienił ? Wydaje mi się, że zmienił się nieznacznie dla Lily, oraz wyrósł z tych niewinnych żarcików .
|
~Hanna_Abbott
|
Dodany dnia 24-09-2010 20:29
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 44
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.07.10
Medale:
Brak
|
Dla mnie James Potter był nadętym rozpieszczonym palantem. Kompletnie nei rozumiem czemu Lily za niego wyszła. Severus był sto razy poważniejszym,lepszym czardodziejem i człowiekiem
|
|
|
|
~Ron Ronald Weasley
|
Dodany dnia 24-09-2010 20:35
|
Użytkownik
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 19
Data rejestracji: 17.08.10
Medale:
Brak
|
Hmmm... James był wielkim czarodziejem i super człowiekiem^^ Łobuzem to on był, to wiadomo, ale widać było, że się na Severusie najbardziej wyżywał. Ale cóż... Od czasu spotkania w pociągu Jamesa i Severusa to uuu.... Snape miałby lepsze życie, gdyby w wieku 11 lat nie siedział w tym samym przedziale co James. |
|
|
|
!Czarownica24
|
Dodany dnia 28-09-2010 16:20
|
VIP
Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5583
Data rejestracji: 29.12.08
Medale:
Brak
|
Zawsze uważałam go za takiego ideała. Rozbójnik, ale z dobrym sercem i przy okazji świetny czarodziej. Jednak po wspomnieniach Snape'a w szóstym tomie trochę swoje zdanie zmieniłam. Jego zachowanie wobec Snape'a było szczeniackie, głupie i wredne. Nie dziwie się, że Lily za nim nie przepadała.
Był zbyt pewny siebie i pyszny. Ale najwyraźniej się zmienił, skoro podbił jednak serce Lily |
|
|
|
~Bella Muerte
|
Dodany dnia 28-09-2010 16:30
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1246
Data rejestracji: 11.03.10
Medale:
|
James Potter nie budzi we mnie sympatii. Znęcał się nad wrażliwym i inteligentnym Severusem Snapem i zachowywał się bardzo niedojrzale w Hogwarcie....to tragiczne wspomnienie ze zwisającymi gaciami jego wroga....
|
|
~Horkruks12
|
Dodany dnia 28-09-2010 19:08
|
Użytkownik
Ranga: Animag Lew
Punktów: 536
Data rejestracji: 28.09.10
Medale:
Brak
|
Cóż, na pewno był wielkim czarodziejem, skoro wychował takiego syna, ale nie mówię, że nie był łobuzem,bo przecież oglądaliście HP piątkę i był tam taki urywek z dzieciństwa Snape'a. Widzieliście co James z nim zrobił, prawda? Więc odpowiedź jest jednoznaczna. James Potter był i wielkim czarodziejem i łobuzem.
|
|
|
|
~blackowa
|
Dodany dnia 10-10-2010 19:09
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 175
Data rejestracji: 06.10.10
Medale:
Brak
|
James Potter to na pewno wielki czarodziej. Lubił żarty i zabawy. Często miał kłopoty. Ale zmądrzał,zaczął starać się o Lily, założył rodzinę i zadbał o nią. Nie spodziewał się, że jego przyjaciel Peter zdradzi go i że przez niego zginie.
|
|
|
!Asik
|
Dodany dnia 27-07-2011 20:38
|
VIP
Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2821
Data rejestracji: 19.07.11
Medale:
|
James jest jedną z najmniej lubianych przeze mnie książkowych postaci. Jest typem przystojnego, zarozumiałego, aroganckiego i przekonanego o własnej wyższości chłoptasia, który robi wszystko by być podziwianym i zauważonym. Na pewno każdy z was miał w klasie taki typ chłopaka, w którym podkochiwała się większość dziewczyn, który był sprawcą wszelkich błyskotliwych tekstów i dowcipów oraz posiadał własny fanclub złożony z mniej lub bardziej bystrych kolegów. James nie ma skrupułów, żeby drwić z kogoś i wyśmiewać go na oczach całej klasy. Ja osobiście nie znoszę takich pozerów i szpanerów. Część z nich wyrasta z tego i zyskuje więcej pokory, a część staje się jeszcze gorsza i dowcipy zamienia na robienie sobie żartów z cudzych uczuć.
Znęcanie się nad kimś czy to w formie psychicznej czy fizycznej uważam za chamstwo w najczystszej postaci. Niejednokrotnie spotykam się tu na forum z potępianiem Jamesa za czyn na Snape ale czy ktoś z was reaguje gdy innej osobie dzieje się krzywda? To nie są sympatyczne żarty, a robienie tego dla zyskania popularności czynią go dla mnie jeszcze bardziej odrażającym. Sam fakt że był z Lily, a dalej używał przemocy wobec Snape świadczy o jego niedojrzałości. Nie można jednak zaprzeczyć że posiadał spore umiejętności magiczne. Szkoda tylko że niekiedy wykorzystywał je w niewłaściwy sposób.
|
~Paulina_Wesley7
|
Dodany dnia 27-07-2011 20:42
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 73
Data rejestracji: 21.07.11
Medale:
Brak
|
TO tym cwaniaczka, łobuza który uwielbia być w centrum uwagi .... Mimo0 to jako dziewczyna uważam ze był bardzo bradzo fajna i barwną postacią Był niedojrzały ale czy można żądać by 15/16 latek, dojrzale podchodził do pewnych spraw Zachowywał się okropnie w stosunku do Sneapa, co mnie wkurzało ale z wiekiem zmądrzał i wydoroślał
Kocham go <3 :* JAMES |
|
|
|
~Anna
|
Dodany dnia 29-07-2011 20:06
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 151
Data rejestracji: 29.07.11
Medale:
Brak
|
Ojciec Harrego (zza młodu) z deka mi przypomina Malfoya ..
|
|
~Angel14
|
Dodany dnia 29-07-2011 20:11
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2184
Data rejestracji: 16.04.11
Medale:
Brak
|
James byl wielkim czarodziejem, dobrym przyjacielem, a potem tez ojcem, ale byl tez z niego niezly lobuz.
|
*Dum3l
|
Dodany dnia 07-08-2011 19:50
|
Super Administrator
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 325
Data rejestracji: 26.07.11
Medale:
Brak
|
Można powiedzieć że nie wiemy wiele na jego temat. Kilka wspomnień, lecz z tych można wyciągnąć że był z niego wybitny czarodziej. Nie tak jak sam Albus, lecz nie można mu też zarzucić że był nieukiem.
Jest też ta zła strona. Rozbójnik. No cóż nie mamy za wielu wspomnień z czasów starszych, lecz w szkole odgrywał jakby lidera. Osobę która była szanowana i która nie bała się ryzyka. Możliwe że z tego wyrósł, a przynajmniej w 7 klasie już mu trochę przeszło.
Więc jak najbardziej zdolny czarodziej. |
|
|
|
~tressa
|
Dodany dnia 07-08-2011 20:24
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 285
Data rejestracji: 26.07.11
Medale:
Brak
|
Myślę, ze był takim zgrywusem, jak później Fred i George, ale w gruncie rzeczy znał sie na magii i dobrze ją wykorzystywał, może czasem sie popisywał, ale nie było w tym nic złego, no moze nie powinien dokuczac Snape'owi, ale poza tym był chyba w porządku
- Więc ukryj ich gdzieś. Ukryj ją... Ich wszystkich. W jakimś... bezpiecznym miejscu. Błagam. - A co mi dasz w zamian, Severusie? - W zamian? - Snape wytrzeszczył oczy na Dumbledore`a, a Harry spodziewał się, że zaprotestuje, ale po długiej chwili powiedział: - Wszystko.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTÓRZY MNIE POZDRAWIAJĄ! :*
|
|
|
|
~DziedzicSlytherina
|
Dodany dnia 07-08-2011 23:10
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5368
Data rejestracji: 07.08.11
Medale:
|
Ooo James wydaje mi się typem łobuza oraz amanta szkolnego. Wszystko robił a by zaimponować dziewczynom, a szczególnie tej jednej ^_* Owszem - niektóre z jego żartów były dosyć przesadzone (w szczególności znęcanie się na niewinnym Snape'ie ). Był animagiem - niezwykle przydatna zdolność, ale jej opanowanie jest dosyć trudne. Z tego można wywnioskować, że na magii na pewno znał się dobrze (był również twórca niesamowitej mapy Huncwotów, która tak bardzo pomogła również później jego synowi). Był wiernym przyjacielem, lubił swobodę, nie mógł usiedzieć w miejscu. Sądzę, że już jakoś owutemiak ustatkował się (tak sądził i Syriusz, i Lupin). Na pewno była to zasługa Lily |
|
|
|
~Raksha
|
Dodany dnia 07-08-2011 23:20
|
Użytkownik
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 585
Data rejestracji: 05.08.10
Medale:
Brak
|
Na początku go lubiłam, myślałam, że to świetny facet. Przyjaciel Syriusza, ktoś w stylu Freda i George'a, silny czarodziej, dzielny i mężny. Jednak moje zdanie o nim zmieniło się momentalnie, gdy tylko dowiedziałam się o tym, jak traktował Seva, jakim był egoistycznym dupkiem, pyszałkowatym i zadufanym w sobie gnojkiem. Uważał się za nie wiadomo kogo, był typem człowieka, który naprawdę działa mi na nerwy. Jeszcze to, jak bezczelnie próbował podrywać Lily... poważnie, nie znoszę go. Niby się zmienił, wydoroślał, dojrzał. Jednak ja zawsze będę go widzieć jako kretyna, który zupełnie nie zasługuje na miłość Lily i przyjaźń Syriusza... nie żeby ten drugi był lepszy, jednak do niego mimo wszystko mam słabość ;]
|
~loony_
|
Dodany dnia 08-08-2011 07:49
|
Zbanowany
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 275
Data rejestracji: 26.06.11
Medale:
Brak
|
Owszem , czasami przesadzał , ale zgadzam się z innymi , że jak był młody - wymiatał
That I won't ever change
And though my love is rare
Though my love is true
Let the music groove you
Let the melody move you
Feel the beat and just let go
Get the rhythm into your soul
Let the music take you
Anywhere it wants to
When we stuck and can't get free
No matter what we'll still be singing
I can't pretend
To know how you feel
Know that I'm here
Know that I'm real
Say what you want
Or don't talk at all
I'm not gonna let you fall
|
|
|
|
~matheus
|
Dodany dnia 08-08-2011 08:48
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 163
Data rejestracji: 24.07.11
Medale:
Brak
|
Snape chyba przesadzał mówiąc,że James to łobuz trochę wymyślał ,może jest w tym trochę prawdy |
|
|