· Syriusz Black |
~hermionagWESZ
|
Dodany dnia 15-11-2010 15:49
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 133
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 13.11.10
Medale:
Brak
|
Zgadzam się, że Syriusz jest lepszy w filmie. No wygląda tam starzej niż go opisują w książce, gdy czytam wyobrażam go sobie ciut inaczej. Ale to nic. Rzeczywiście lepszy jest w filmie nie jest taki dziwny tylko Harry dla twojego ojca nie było ryzyka bez zabawy rozsądniejszy w filmie. Lubię go. Najbardziej niesprawiedliwa śmierć w całym filmie Harry Potter.
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!!!
Pozdro dla wszystkich którzy mnie pozdrawiają
CIOTKA MURIEL:
-...i masz o wiele za długie włosy, Ronaldzie, przez chwilę pomyliłam cię z Ginevrą. Na brodę Merlina, co ten Ksenofilius Lovegood ma na sobie? Wygląda jak omlet. A ten to kto? - warknęła na widok Harry'ego. - Ee... to nasz kuzyn Barny, ciociu Muriel. - Jeszcze jeden Weasley? Mnożycie się jak gnomy
|
|
|
|
~Mruffka_
|
Dodany dnia 15-11-2010 17:15
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 126
Data rejestracji: 14.11.10
Medale:
Brak
|
Idealny . Po prostu tak go sobie wyobrażałam ! Identycznie ! Imię i nazwisko jest okay . A aktorzy są według mnie nieźle dopasowani . David Thewlis pasuje jako Lupin . To samo aktor, który gra Szalonookiego .
Pani Weasley: Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, to cudownie! Prefekt! Jak każdy w tej rodzinie!
George: A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Pozdrawiam Pomylunatic_. )
mrufcia.odpowie.pl
|
|
|
|
~fleur441
|
Dodany dnia 15-11-2010 17:34
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 92
Data rejestracji: 15.10.09
Medale:
Brak
|
bardzo polubiłam Syriusza ; ) wolę książkowego , bo ogólnie wolę książkę . ale w filmie tez jest spoko i cieszę się , że zagrał go Gary Oldmann , ponieważ bardzo lubię tego aktora . płakałam gdy Syriusz umiera w książce i na filmie . bardzo mi się podoba scena gdy Syriusz wali w mordę Lucjuszowi ; D
|
|
|
|
~Lady Bellatriks
|
Dodany dnia 15-11-2010 17:47
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2508
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak
|
Polubiłam Syriusza od POCZĄTKU''Harry'ego Pottera i Więżnia Azkabanu'' za jego odwage i spryt, bo udało mu się uciec z Azkabanu i nie dał się złapać Ministerstwu. Trochę mi go było żal, gdy w ''Harrym Potterze i Zakonie Feniksa'' musiał siedzieć w domu przy Grimmauld Place 12 ze Stworkiem, bo Dumbledore mu kazał...
Mówią o mnie ''córka diabła'' - temu nie zaprzeczę ani ja, ani ktos, kto mnie dobrze zna .
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mnie pozdrawiają
|
|
|
|
~pennyroyal
|
Dodany dnia 26-11-2010 15:04
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 143
Data rejestracji: 25.01.10
Medale:
Brak
|
Sądzę, że to imię i nazwisko jak najbardziej do niego pasuje.
Aktor owszem, odzwierciedla jego postać z kilkoma małymi niedogodnościami, wiadomo. |
|
|
|
^N
|
Dodany dnia 06-12-2010 18:03
|
Administrator
Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
|
Plisiaczek napisał/a:
Służył Lordowi Voldemortowi i był w Azkabanie, z którego uciekł Później stanał po stronie dobra, sami wiecie.?
Że co? Że służył Voldemortowi? Chyba coś Ci się pomyliło Plisia...
Wracając do samego Syriusza. Jest on moim ulubionym bohaterem całej serii o Potterze. Na początku jest ukazany, jako zła postać, sługa Voldemorta i zdrajca rodziny Potterów. Jednak wszystkie zarzuty, które sprawiły, że znalazł się w Azkabanie stają się nieprawdziwie. Oczywiście sprawiedliwości staje się zadość, Black ucieka z więzienia i udowadnia swą niewinność Harry'emu, i jego przyjaciołom.
W istocie Syriusz był pełen humoru i luzu bohaterem, który lubił ryzyko, i zabawę. Czasem postępował lekkomyślnie, 'ale czym jest życie bez ryzyka'? |
|
|
|
~sekta
|
Dodany dnia 06-12-2010 19:08
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 16
Data rejestracji: 10.08.10
Medale:
Brak
|
Ja też lubię Syriusza. Aktor raczej dobrze go grał, choć przyznam, nie znam się na aktorstwie. Ale Syriusz nie służył przeczież Czarnemu panu... Chyba tu zrobiłeś błąd... Pozdrawiam |
|
|
|
~ShataN Black
|
Dodany dnia 06-12-2010 23:11
|
Użytkownik
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 97
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Szczerze powiedziawszy nie wiem czemu, ale Syriusz jest dla mnie postacią, która chyba najbardziej przypadła mi do gusty ze wszystkich postaci jakie występują w HP.
Jest po prostu taką niepowtarzalną postacią, wspaniałym przyjacielem dla Jamesa jak i samego Harry'ego.
Kiedyś nawet nazwałem swojego wielkiego pluszaka Syriusz
|
|
|
~Ksiezniczka Szlam
|
Dodany dnia 03-01-2011 20:25
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 49
Data rejestracji: 31.12.10
Medale:
Brak
|
Nie zgadzam się z Tobą ~Plisiaczek, ponieważ Syrusz został wrobiony w morderstwo i przez Glizdogona spedził 13 lat w Azkabanie. Pieter wrobił Black'a.
A odnośnie nazwiska to pasuje do postaci, ponieważ jakbyście przeczytali z tyłu trzeciego tomu z kont się wzięło to też mielibyście takie zdanie.
[img]http://swinkiakuiczikita.blox.pl/resource/733.jpg][/img]
Edytowane przez Ksiezniczka Szlam dnia 03-01-2011 20:26 |
|
|
|
~Rewolucja
|
Dodany dnia 03-01-2011 21:27
|
Użytkownik
Ranga: Dyrektor Hogwartu
Punktów: 4576
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Syriusz, Syriusz, Syriusz. Imię i nazwisko idealnie dobrane, do tego przynależność do domu, ród. Jego postać jest najlepiej "zrobioną" i dopracowaną postacią, jaką stworzyła Rowling. To moja ulubiona postać, wraz z Bellatriks - naprawdę miałam ogromny problem komu kibicować tam, w Ministerstwie. Kocham nie tylko Syriusza, ale również Gary'ego Oldmana, który pasuje doskonale do tej roli. Dubbing też był wspaniały, zakochałam się w tym głosie. Bardzo żałowałam śmierci Syriusza - był tragiczną postacią, a do tego tak rzadko pojawiał się na stronicach książek. Szkoda, że tak krótko mogliśmy o nim, czytać, ale rola, jaką odegrał, zawsze wszystkim utkwi w pamięci. lovelovelove
z chłopakami piję wino!
|
|
|
|
~Oksan Weasly
|
Dodany dnia 12-09-2011 15:11
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 209
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.09.11
Medale:
Brak
|
Oczywiście że ten aktor pasuje do danej postaci. A jak ja pamiętam to Syriusz nie był zwolennikiem Voldemorda. W Azkabanie wylądował za niesłuszne oskarżenie. Syriusz był bardzo fajnym gościem.
... Wszyscy się go bali bo myśleli że ich może zabić,ale to tylko ich poglądy. Tak na prawdę,Syriusz był inny.Był opiekuńczy,miły,kochający dla Harry'ego. Był też trochę zamknięty w sobie,w końcu tyle lat siedział w Azkabanie. Ale nie miejmy mu za złe niczego,bo to w końcu dobry człowiek |
|
|
|
~Grzesiek
|
Dodany dnia 12-09-2011 15:51
|
Zbanowany
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 462
Data rejestracji: 03.08.10
Medale:
Brak
|
Wiesz co dla tych którzy lubią Syriusza i dla mnie także,napis "służył Sam-Wiesz-Komu" jest trochę oburzający, dobra nie trochę tylko całkiem oburzające!Aha i Syriusz najbardziej mi się podoba w książce.
I szczególne pozdrowienia dla ciebie drogi Gościu.
|
|
|
|
~Nelishia
|
Dodany dnia 12-09-2011 16:38
|
Użytkownik
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 579
Data rejestracji: 11.09.11
Medale:
Brak
|
Muszę stwierdzić, iż Syriusz Black był urzekającą postacią i trzeba było mieć naprawdę wiele siły woli, by czytając "Harry'ego Pottera" go nie polubić. Wprawdzie nieraz denerwowało mnie jego powiedzonko "bez ryzyka nie ma zabawy", a także lekkomyślność, ale gdyby nie te wady byłby wyidealizowany i zwyczajnie nudny. To przykre, że zginął, a on i Harry tak krótko się znali... W każdym razie Gary Oldman dobrze go zagrał i chyba właśnie tak wyobrażałam sobie filmowego Syriusza. |
|
|
|
~Roxelle
|
Dodany dnia 18-09-2011 09:32
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 226
Data rejestracji: 17.09.11
Medale:
Brak
|
Bardzo lubiłam Syriusza i płakałam na jego śmierci. Wolę jakoś wersję filmową, gdzie grał Gary Oldman. Uważam, że świetnie zagrał. Było mi przykro, że Harry dopiero co odnalazł jakąś rodzinę, miał jakąś nadzieję na lepsze życie, a Syriusz zmarł.
- Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
|
|
|
|
~Seva
|
Dodany dnia 15-10-2011 22:44
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak
|
Służył Lordowi Voldemortowi i był w Azkabanie, z którego uciekł . Później stanał po stronie dobra
Hej?!? jakoś mi się niekojarzony, by Syriusz był kiedykolwiek po stronie zła i by służył Lordowi... błąd autorki tematu czy to ja źle zrozumiałam?
Edytuję, bo po przeczytaniu innych postów - postu Feliksa jestem pewna że to autorka coś tu namieszała )
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---
Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
<3
- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.
Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.
~"Mroczny Znak" -Zilidya
"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
Edytowane przez Seva dnia 15-10-2011 22:49 |
|
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 11-01-2012 19:33
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Rowling świetnie stworzyła jego postać. Ale on nie służył przecież Czarnemu Panu. Kocham go. To jedna z moich ulubionych postaci. Ideał mężczyzny, według mnie |
|
|
|
~Luniaczekk
|
Dodany dnia 17-01-2012 17:22
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 475
Data rejestracji: 11.01.12
Medale:
Brak
|
Mi Gary bardzo pasuje do tej roli. Uwielbiam zarówno filmowego jak i książkowego Syriusza. Jak dla mnie świetna postać. Bardzo szkoda mi go było gdy umarł.
|
~Monsieur
|
Dodany dnia 13-02-2012 16:52
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 150
Data rejestracji: 13.02.12
Medale:
Brak
|
Przyznam, że wszystko wskazywało na to, że to on był tym złoczyńcą, a jednak... Pozory mylą. Nie powiem, było to bardzo zagadkowe, wręcz logiczne, a jednak to nie on. Przy okazji chciałbym powiedzieć, iż Gary Oldman to bardzo dobry, wybitny wręcz aktor, ale jednak nie przekonał mnie swoją grą. Wolę książkowy pierwowzór. |
|
|
|
~Lily Evans Potter
|
Dodany dnia 13-02-2012 18:01
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1208
Data rejestracji: 05.02.12
Medale:
Brak
|
Coś mi się nie wydaje żeby Syriusz służył Voldemortowi, chyba ci się coś pomyliło. A tak poza tym to Syriusz jest moim ulubionym bohaterem serii, rozpłakałam się na dobre kiedy czytałam rozdział o śmierci Syriusza.
|
|
|
|
~Sophia
|
Dodany dnia 13-02-2012 21:18
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1427
Data rejestracji: 09.01.11
Medale:
Brak
|
Syriusz to człowiek przede wszystkim odważny. Zawsze go lubiłam. Był dla Harry'ego tak ważny... Strasznie płakałam, gdy umarł (w filmie nie zostało to tak fajnie pokazane...). Szkoda, że nie miał dzieci...
Snape: Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
Harry:Tak.
Snape:Tak, proszę pana.
Harry:Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.
Jak gdzieś jest raban, to o każdej porze Wezwij Irytka, będzie jeszcze gorzej!
Pozdrawiam Cię drogi Gościu!
|
|
|