Dom:Ravenclaw Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 328 Ostrzeżeń: 1 Postów: 90 Data rejestracji: 08.12.11 Medale: Brak
mam sporo swoich ulubiomych filmow i seriali w tym harry'ego.lubie polskie filmy z czasow PRLu i seriale takie jak 07zgłoś sie.ostatnio rzadko zdarza sie jakis nowy film ktory zasluguje na uwage wiekszosc to chlam i populizm.jesli chodzi o mnie to maniakiem kina nie jestem choc przyznam ze lubie dobre filmy.dzieki i pozdrawiam
Dom:Gryffindor Ranga: Barman w Trzech Miotłach Punktów: 1320 Ostrzeżeń: 1 Postów: 536 Data rejestracji: 03.06.10 Medale: Brak
Ja lubię dobre filmy jak Harry'ego albo inne.Najbardziej to wole horrory,dramaty i komedie ale też czasami oglądam jakieś bajki przypominając sobie chwile z dzieciństwa
Ja uwielbiam oglądać filmy ale tylko dobre takie jak: Sherlock Holmes Gra Cieni ale i pierwszą częścią też nie pogardzę,Władca Pierścieni, Bibliotekarz, Skarb Narodów ,Indiana Jones i wiele innych ,a aktorzy to np. Nicolas Cage,Jackie Chan i inni ,a co do reżyserów to nie znam ich aż tak dobrze ,by się wypowiedzieć no ich temat.
Mam obsesje na punkcie dobrych filmów bo ogólnie interesuje mnie reżyseria jako taki poważny zawód na przyszłość. Najczęściej oglądam Titanic,znam go do tego stopnia ,że potrafię cytować wszystkie kwestie z pamięci. Lubię go ponieważ jest wzruszający, prawdziwy no i przede wszystkim na faktach. Poza tym nie mam określonego ulubionego gatunku. Kręcą mnie zarówno horrory,komedie,komedie romantyczne jak i te na faktach itd. Ale lubię się wzruszać i wylewam z siebie morze łez szczególnie na powyżej wymienionym filmie, Ps:Kocham Cię,Ostatnia Piosenka(mimo,że nie lubię Miley,która gra w nim główną rolę to film zyskał moją sympatię bo wbrew pozorom nie został nagrany jak ''Hannah Montana'' czyli ubrany w tą całą słit otoczkę , który zaćmiewa umysły,porządny melodramat) itd......Filmy , o których wspomniałam wymienione zostały bez szczególnego powodu, po prostu jakoś tak wpadły mi do głowy teraz :)
Kwestią zasadniczą jest co uważamy za "dobry film" ? Taki, który zbiera szereg nagród ? Czy może taki, w którym występują wybitni aktorzy/aktorki ? Osobiście nie mam takiego jednego, ulubionego, który uważałbym bezwzględnie za najwybitniejszy. Bardzo pasjonują mnie filmy, w których występuje mój ulubiony aktor Al Pacino ( min. "Ojciec Chrzestny", "Zapach kobiety", "Gorączka" ). Kocham też ekranizacje powieści historycznych a tu przoduje nieodzownie "Ogniem i mieczem" , "Potop", "Quo vadis" czy w końcu "Pan Wołodyjowski" ( niezapomniany Tadeusz Łomnicki ).
Uwielbiam horrory. Kocham się bać . Mój ulubiony to The Ring. Wywował u mnie dreszcze i wielki zachwyt. Czasem też lubię looknąć na komedie. Ulubionych raczej nie mam, byle były śmieszne . Aktorzy... hm... no to wymieniania będzie dużo. Hugh Grant, Johnny Depp, Alan Rickman, Rowen Atkinson, Colin Firth, Cezary Pazura, Piotr Fronczewski. Aktorki: Helena Bohnam Carter, Emma Thompson (mam wiele ulubionych aktorów i aktorek, ale ciężko mi ich sobie teraz przypomnieć...). A reżyserzy to zdecydowanie Richard Curtis, Tim Burton, Roman Polański, Tarantino, Woody Allen...
tak, zdecydowanie jedną z moich pasji są filmy różnego gatunku. Recenzje do wszystkich obejrzanych przeze mnie filmów nie zmieściłyby się w książce równej grubości wszystkich tomów HP . Fascynują mnie filmy różnego gatunku, ale na słabe filmy nie tracę czasu. Lubię sprawdzać różne ekranizacje, zwłaszcza kiedy książka jest dobra to muszę sprawdzić jak reżyser i aktorzy poradzili sobie z przeniesieniem na duży ekran ciężkiej i długiej pracy autora. Gdybym chodziła do kina na wszystkie filmy, które chcę obejrzeć, mieszkałabym już chyba pod mostem, poza tym w najbliższym kinie filmy wychodzą tak szybko jak wchodzą. w każdym razie ze mną nie nudziłby się nikt kto tak jak ja jest fanem kina, ale niestety nie mam z kim porozmawiać ani o filmach ani o ciekawych książkach, więc takie tematy na forum są dla mnie święte i najchętniej zapisałabym dziesięć razy tyle miejsca. Polecam wszystkim sprawdzanie różnych kinowych nowości, jeśli nie jest się tak jak ja fanem kina wszelkiego gatunku, można przynajmniej wyrobić sobie zdanie o poszczególnych rodzajach i wybrać coś dla siebie
* Fiolki ze święconą wodą, błogosławione noże, stalowe i srebrne miecze-odparł Jace, kładąc broń na posadzce obok siebie.-Drut z elektrum, niezbyt przydatny w tej chwili, ale dobrze jest mieć coś na wszelki wypadek, srebrne kule, czary ochronne, krucyfiks, gwiazdy Dawida...
* Jezu!-mruknęła Clary.
* Wątpię, czy zmieściłby się tu
''Dary Anioła''
W moim świecie muzyka pod względem użyteczności plasuje się gdzieś między wstążkami do włosów a tęczą, przy czym tęcza może przynajmniej dawać pewne pojęcie o pogodzie.
Boję się umrzeć pod ziemią, co jest głupie, bo nawet jeśli zginę na powierzchni, to i tak zaraz pochowają mnie pod nią.
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.