· Dragon Ball |
~Evanna Lynch
|
Dodany dnia 20-09-2009 21:34
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 236
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 12.08.09
Medale:
Brak
|
Szczerze mówiąc, przed premierą filmu niewiele o tym słyszałam, no, może trochę mi się obiło o uszy...
Ale obejrzałam film i stwiedziłam, że jest naprawdę niezły. James Marsters świetnie się spisał w swojej roli. Muszę się zainteresować tą mangą ; )
|
~Perfect Skaholic StrideR
|
Dodany dnia 21-09-2009 12:00
|
Użytkownik
Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -133
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 04.02.09
Medale:
Brak
|
Szczerze mówiąc, przed premierą filmu niewiele o tym słyszałam, no, może trochę mi się obiło o uszy...
Ale obejrzałam film i stwiedziłam, że jest naprawdę niezły. James Marsters świetnie się spisał w swojej roli. Muszę się zainteresować tą mangą ; )
lol. Kinówka DB to chyba najgorszy crap jaki powstał na podstawie mangi/komiksu/gry. Nie wiem jak może komuś się podobać, ale jeśli nie widziałaś anime/ nie czytałaś mangi to wiele wyjaśnia. |
|
|
|
~LisaRiddle
|
Dodany dnia 21-09-2009 18:17
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 71
Data rejestracji: 23.07.09
Medale:
Brak
|
Ja to Dragon Ball bardzo lubie ale tylko anime i troche mniej mange. Zaszęłam oglądać jak byłam jeszcze w przedszkolu zawsze jak z niego wracałam niemogłam się doczekać aż będe mogła pooglądać moją ulubioną bajkę . Bez wątpienia było to wtedy najlepsze anime. A moimi ulubionymi postaciami byli: Trunks, Son Gohan, Vegeta i Son Goku Co do filmu to myślę że mógłbyć lepszy ale i tak mi się podobał |
|
|
|
~CyRaN
|
Dodany dnia 19-11-2009 09:20
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 56
Data rejestracji: 06.08.09
Medale:
Brak
|
Ja się wychowałem na Dragon ballu pamiętam jak leciało na RTL7 ale ten film to trochę mnie zawiódł
Zdjął pelerynę niewidkę i spojrzał na człowieka, którego tak nienawidził,którego szeroko rozwarte czarne oczy patrzyły teraz na niego i który poruszał wargami, jakby chciał coś powiedzieć,Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|
|
|
|
~mybluevelvet
|
Dodany dnia 22-11-2009 20:49
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 54
Data rejestracji: 22.11.09
Medale:
Brak
|
kojarzy mi się z wakacjami w górach, gdy byłam mała ; ]
w ostatnie wakacje powtórzyłam sobie całe Dragon Ball Z, podczas zapalenia płuc - siedziałam w domu, oglądałam godzinami ; ) |
|
|
|
~CeCe
|
Dodany dnia 18-09-2011 10:46
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Animag Kruk
Punktów: 562
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 09.08.11
Medale:
Brak
|
Mój tata był wielkim fanem Dragon Balla. Kiedyś ja też oglądałam parę odcinków ale już niestety nie mam ochoty na to
Komu figla zaserwują.
Duchów tych się trzeba bać,
Nie wiesz, co się może stać!
Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie...
Kłotnia Lily i Snape'a
Była noc. Lily w koszuli nocnej stała z założonymi rękami przed portretem Grubej
Damy u wejścia do Wieży Gryffindoru.
- Przyszłam tylko dlatego, bo Mary powiedziała mi o twojej groźbie, że będziesz tu
spać.
- Tak. I zrobiłbym to. Nigdy nie chciałem nazwać cię szlamą, po prostu...
- Wymknęło ci się? - W głosie Lily nie było współczucia. - Już za późno. Usprawiedliwiałam cię przez całe lata. Nikt z moich przyjaciół nie rozumie, dlaczego w ogóle z tobą rozmawiam. Z tobą i twoimi kolegami, śmierciożercami. Widzisz, nawet nie zaprzeczasz! Nawet nie zaprzeczasz, kim zamierzacie się stać! Nie możecie się doczekać, aż dołączycie do Sam - Wiesz - Kogo, prawda?
Pozdrowionka dla drogi Gościu<3
|
|
|
|
~daniel123
|
Dodany dnia 18-09-2011 10:58
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Członek GD
Punktów: 511
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 10.08.11
Medale:
Brak
|
Może kiedyś oglądnąłem jakiś odcinek, ale i film obejrzałem. Nie wiem nie za bardzo to lubię .
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 01-10-2013 12:32
|
VIP
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Mój kolega z gimnazjum był wielkim fanem tej kreskówki. Udało mi się obejrzeć bodajże kilka odcinków. Nie byłem takim "kibicem" jak on, ale w pewnym sensie mi się podobało. No i ta muzyczka ( a raczej słowa - tak jak śpiewali ) "Dragon Bul, Dragon Bul"
|
~ulka_black_potter
|
Dodany dnia 05-03-2014 11:59
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 322
Data rejestracji: 26.06.13
Medale:
Brak
|
Kocham Dragn Balla. Coś więcej muszę dodawać? Okej, skoro chcecie.
Jak większość ludzi z mojego pokolenia mam wielki sentyment do tej serii. Co tu duzo mówić... Kiedy byłam małą dziewczynką, spieszyłam ze szkoły do domu żeby tylko zobaczyc kolejny odcinek na RTL7, a jak zaczęli puszczać dwa z rzędu to byłam w 7 niebie.
Od zawsze uwielbiałam w DB to, że mimo wszechobecnej tam przemocy, tak na prawdę propagowane jest czyste dobro. Goku były czysty jak łza i po prostu nie da się go nie kochać. Jego wiara w ludzi, oddanie, siła, i o dziwo mądrośc zyciowa były godne podziwu. No to juz znacie moją ulubioną postać. Jednak czym by było to anime bez Vegety, ach. Mimio, że miał czarne serduszko to i tak był dobry. Jego nie da się nie lubić.
W DB uwielbiam wszystkie wstawki humorystyczne, których jest multum. Czasami siedzisz i śmiejesz się przez pół odcinka z czegoś co wydarzyło się na samym początku. Magia.
Teraz mało kto zabiera się z DB, a bo to kreska nie taka jak trzeba, a bo to zrąbana jakość, a bo to francuski dubbing. Jezeli ktoś chce pokochac DB, to moim zdaniem powinien zaczęć od Dragon Ball Kai. Seria okrojona z fillerów, odnowiona i z nową ściezką dźwiękową. Oczywiście Kai jest na podstawie Zetki. Jeżeli to się komuś spodoba to spokojnie może oglądać starą wersję, bo nie wierzę, że nie będzie chciał;p
|